Τα κυβερνοεγκλήματα στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,5% το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα κυβερνοεγκλήματα στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,5% το 2022
Η οικονομική ζημιά ήταν 203 δισ. ευρώ, μειωμένη οριακά σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι διπλάσια σε σχέση με το 2019.

Τα κυβερνοεγκλήματα στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 6,5% το 2022, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή αστυνομία, αλλά η μείωση αυτή δεν αποτελεί «ανακούφιση» καθώς οι επιθέσεις ήταν πιο σοβαρές ενώ αυτές που προέρχονταν από το εξωτερικό αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Η οικονομική ζημιά ήταν 203 δισ. ευρώ, μειωμένη οριακά σε σχέση με πέρυσι, αλλά και πάλι διπλάσια σε σχέση με το 2019.

Οι αρχές ήταν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για κυβερνοεπιθέσεις και για σχετικά με αυτές εγκλήματα μετά την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία, με την αστυνομία να τονίζει ότι συνεχίζει να υπάρχει κίνδυνος.

Η Γερμανία κατέγραψε 136.865 περιστατικά πέρυσι, συγκριτικά με 146.363 το 2021, όταν τα κυβερνοεγκλήματα είχαν αυξηθεί πάνω από 12% σε σχέση με το 2020.

«Ακούγεται ανακουφιστικό αλλά δεν είναι», δήλωσε η Μαρτίνα Λινκ, αντιπρόεδρος της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας BKA.

Η ίδια σημείωσε ότι πολλές από τις περυσινές επιθέσεις έφθασαν σε πιο κρίσιμη φάση νωρίτερα, κάτι που σημαίνει ότι αναβαθμίστηκε η σοβαρότητα των εγκλημάτων αυτών αν και αριθμητικά ήταν μειωμένα.

Ο αριθμός των εγκλημάτων με εγχώριους στόχους, αλλά που προέρχονταν από το εξωτερικό, αυξήθηκαν πάνω από 8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΛΤΑ: Ενώ δεν απολάμβαναν καλές υπηρεσίες, γιατί φωνάζουν να μην κλείσουν;

«Απόβαση» στην Αθήνα για τα Burger King - Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Το «μάτι» της Ουάσιγκτον στην Αθήνα

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider