Μεγάλη ζήτηση για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .ελ

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλη ζήτηση για τα ονόματα χώρου με κατάληξη .ελ
Η ΕΕΤΤ εκχώρησε 12.000 ονόματα χώρου με κατάληξη .ελ μέσα σε 8 μήνες.

Περισσότερα από 12.000 ονόματα χώρου με κατάληξη .ελ εκχώρησε η ΕΕΤΤ το διάστημα από 10/07/18 έως 10/03/19.

H λειτουργία του Μητρώου Ονομάτων Χώρου (domain names) με κατάληξη .ελ ξεκίνησε στις 10η Ιουλίου 2018 μετά την έκδοση νέου κανονισμού διαχείρισης και Εκχώρησης Ονομάτων Χώρου με την κατάληξη .ελ από την ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για το τρίμηνο, 10 Ιουλίου - 10 Οκτωβρίου 2018, οι κάτοχοι ήδη εκχωρημένων domain names .gr θα μπορούν με προτεραιότητα να καταχωρήσουν το ίδιο ή ομόγραφο domain name με κατάληξη .ελ. Εάν ωστόσο, το ζητούμενο domain name με κατάληξη .ελ δεν είναι ίδιο ή ομόγραφο με κάποιο ήδη εκχωρημένο domain name .gr, θα μπορεί να εκχωρηθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του Μητρώου.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11:00, όλα τα μη δεσμευμένα domain names με κατάληξη .ελ θα είναι διαθέσιμα προς εκχώρηση σε κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της ΕΕΤΤ και χωρίς ειδικούς περιορισμούς.

Οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν για παράδειγμα έχουν το «www.mydomainname.gr» και δεν κατοχυρώσουν στο τρίμηνο το «www.mydomainname.ελ», θα μπορεί οποιοσδήποτε άλλος να το κάνει.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του κανονισμού η ΕΕΤΤ όριζε και την τιμολογιακή πολιτική για τις χρεώσιμες πράξεις που αφορούν τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .ελ. Το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης που αποκτάται με την Εκχώρηση Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr ή .ελ, διαρκεί για δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησής του στο Μητρώο, ενώ το δικαίωμα δέσμευσης διαρκεί για επιπλέον δεκαπέντε (15) ημέρες από την λήξη του δικαιώματος αποκλειστικής χρήσης. Η εκχώρηση Ονόματος χώρου με κατάληξη .gr κοστίζει 12,50 ευρώ ενώ η εκχώρηση ονόματος χώρου με κατάληξη .ελ κοστίζει 7 ευρώ. Το τέλος εκχώρησης ή ανανέωσης ονομάτων χώρου δύο χαρακτήρων που καταβάλουν οι Καταχωρητές στην ΕΕΤΤ μειώνεται από πεντακόσια (500€) ευρώ σε τριακόσια (300€) ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider