Η BlackBerry μηνύει το Twitter για παραβίαση πατέντας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η BlackBerry μηνύει το Twitter για παραβίαση πατέντας
Μετά το Facebook και το SnapChat, η BlackBerry τα «βάζει» και με το Twitter.

Mηνυτήρια αναφορά εναντίον του Twitter κατέθεσε η BlackBerry για παράνομη χρήση της τεχνολογίας της, σε εφαρμογές που αφορούν μηνύματα.

Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε χτες, Τετάρτη, σε δικαστήριο του Λος Άντζελες, αποτελεί συνέχεια των δραστικών ενεργειών που έχει ξεκινήσει η BlackBerry, από τον περασμένο Μάρτιο, σε εταιρείες όπως το Facebook και το SnapChat.

Μεταξύ άλλων, η BlackBerry στη μηνυτήρια αναφορά καταλογίζει στο Twitter πως προκειμένου να δημιουργήσει το Twitter app και το Twitter ads, χρησιμοποίησε παράνομα έξι κατοχυρωμένες πατέντες της BlackBerry.

Συγκεκριμένα, στην μήνυση αναφέρεται ότι: «Το Twitter, πέτυχε με το να παίρνει κόσμο από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η BlackBerry». Από την πλευρά του Twitter, δεν έχει γίνει για την ώρα κάποια δήλωση.

Η BlackBerry ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με υπηρεσίες μηνυμάτων (BlackBerry Messenger), ενώ παρείχε και υπηρεσίες email. Όταν όμως κυκλοφόρησαν συσκευές, όπως το iPhone, το Samsung Galaxy και κινητά που χρησιμοποιούσαν Android, άρχισε να χάνει πελάτες.

Τον περασμένο Αύγουστο ο δικαστής George Wu, επέτρεψε στην BlackBerry να αρχίσει να διεκδικεί αποζημιώσεις, για τις πατέντες που έχουν χρησιμοποιήσει εταιρείες χωρίς την άδεια της.

Από το 2016, η BlackBerry ασχολείται ως επί το πλείστον με προγράμματα λογισμικού, που δεν αφορούν μόνο τα κινητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider