Μέσω IRIS από Τετάρτη η πληρωμή των εισφορών από επαγγελματίες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μέσω IRIS από Τετάρτη η πληρωμή των εισφορών από επαγγελματίες
Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών τους μέσω του e-banking ή του mobile banking.

Από την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2025, τίθεται σε εφαρμογή ένας νέος, σύγχρονος τρόπος πληρωμής εισφορών για τους Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους μέσω του συστήματος IRIS (Interbanking Retail Instant Payments Settlement). Η υπηρεσία παρέχει στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών τους μέσω του e-banking ή του mobile banking.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πληρωμές μέσω του Διατραπεζικού Διακανονισμού Άμεσων Πληρωμών Λιανικής IRIS προσφέρουν σημαντικά οφέλη όπως, άμεσες συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο, ασφάλεια μέσω κρυπτογράφησης για την προστασία των δεδομένων, και ευκολία καθώς δεν απαιτούνται στοιχεία κάρτας ή λογαριασμού, μόνο ο αριθμός τηλεφώνου ή το email του παραλήπτη. H υπηρεσία υποστηρίζεται από πολλές τράπεζες και εφαρμογές στην Ελλάδα, καθιστώντας την εύκολη και προσιτή για τους χρήστες.

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σε συνεργασία με τα στελέχη του Φορέα και με την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, συνεχίζει με συνέπεια το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Στόχος της παραμένει η παροχή μιας πιο αποτελεσματικής, φιλικής και προσιτής εξυπηρέτησης για τους πολίτες, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η μείωση του διοικητικού κόστους.

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται ως συνέχεια της ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης που έτυχαν προηγούμενες επιλογές πληρωμών, όπως το σύστημα IRIS και η online ΔΙΑΣ, για εργοδότες και οφειλέτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΕΝΦΙΑ 2026: Τελευταία ευκαιρία για έκπτωση έως 20% - Πάνω από 780.000 ασφαλισμένες κατοικίες

ΜΜΜ: Τα πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φθορές και επιθέσεις σε ελεγκτές - Η κοινωφελής εργασία

Τα «αναχώματα» του ΕΦΚΑ για να υποχωρήσει το κύμα εξόδου προς την σύνταξη της τελευταίας 6ετίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider