Χατζηδάκης: Στις 3.000 οι αιτήσεις στις τράπεζες για το «Σπίτι μου» ως σήμερα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Στις 3.000 οι αιτήσεις στις τράπεζες για το «Σπίτι μου» ως σήμερα
Όπως ανέφερε έχουν ήδη προεγκριθεί 100 αιτήσεις. Το δάνειο θα καλύπτει έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αρκεί το ακίνητο να πληρεί τα κριτήρια της επιλεξιμότητας.

Συνολικά 3.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί ως τώρα στις τράπεζες στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» για τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε νέους έκανε γνωστό σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε έχουν ήδη προεγκριθεί 100 αιτήσεις, ενώ τόνισε ότι εφόσον υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα θα μπορέσουν να διατεθούν επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου» ξεκίνησε στις 3 Απριλίου για να χορηγήσει τα πρώτα 5.000 χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους έως 39 ετών, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του κανονικού επιτοκίου της αγοράς.

Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» αίτηση μπορούν να υποβάλλουν νέοι ή νέα ζευγάρια ηλικίας 25-39 ετών, που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα δηλαδή έχουν ετήσιο εισόδημα από 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης (16.000 ευρώ για τον άγαμο, 24.000 ευρώ για το ζευγάρι) και δεν διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους.

Το δάνειο θα καλύπτει έως και το 90% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, αρκεί το ακίνητο να πληρεί τα κριτήρια της επιλεξιμότητας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Ξεκίνησε η παράδοση στα σχολεία της χώρας των πρώτων από τους 36.000 διαδραστικούς πίνακες

Πιερρακάκης: Πάνω από 99% το ελληνικό κράτος θα είναι ψηφιακό την επόμενη τετραετία

Οικονόμου: Ας μας πει καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;

gazzetta
gazzetta reader insider insider