Glassdoor: Η πανδημία αύξησε κατά 460% τις αναζητήσεις για θέσεις τηλεργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Glassdoor: Η πανδημία αύξησε κατά 460% τις αναζητήσεις για θέσεις τηλεργασίας
Η αλματώδης άνοδος των αναζητήσεων για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας αφορά το σύνολο των επαγγελμάτων, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Τη δυναμική που διατηρεί η τηλεργασία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού υπογραμμίζει νέα έρευνα του site αναζήτησης εργασίας Glassdoor, που δείχνει ότι οι αναζητήσεις για εξ αποστάσεως θέσεις δουλειάς έχουν αυξηθεί κατά 460% τα τελευταία 2 χρόνια.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2021 και δείχνουν ότι οι αναζητήσεις δεν αφορούν μόνο θέσεις εργασίας που είναι ευρέως γνωστές για τη δυνατότητα τηλεργασίας, αλλά αφορούν το σύνολο των επαγγελμάτων.

Ο Ντάνιελ Ζάο, επικεφαλής οικονομολόγος της Glassdoor, ανέφερε στο CNBC, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εν λόγω αναζητήσεις έχουν υποχωρήσει, εν μέσω της άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την πανδημία. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο Ζάο, δεν πρόκειται για παροδικό φαινόμενο, καθώς φαίνεται ότι οι αναζητήσεις θέσεων εργασίας στην τηλεργασία θα συνεχιστούν και μετά το τέλος της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider