Εργασιακά
16-08-2021 | 09:50

Τρεις ημέρες προθεσμία ή αναστολή για όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και δεν έχουν εμβολιαστεί

Newsroom
Μοιράσου το
Τρεις ημέρες προθεσμία ή αναστολή για όσους εργάζονται σε οίκους ευγηρίας και δεν έχουν εμβολιαστεί
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τρεις ημέρες προθεσμία έχουν οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, για να καταθέσουν αίτηση εξαίρεσης.

«Είναι η μέρα που ενεργοποιείται η ρύθμιση για την υποχρέωση του εμβολιασμού στα γηροκομεία. Η απόφαση όσον αφορά στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητα τους εμβολιασμούς ανακοινώθηκε μόλις πριν δύο μέρες, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να μην γνωρίζουν με ποια διαδικασία πρέπει να ζητήσουν εξαίρεση. Υπάρχει, επίσης, ένα ζήτημα που αφορά την προθεσμία των τριών ημερών, που αποτελεί πρόβλημα, γιατί είναι περιορισμένο το διάστημα να μαζέψει κανείς τα δικαιολογητικά», είπε ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Οίκων Ευγηρίας.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων που έχει εμβολιαστεί, ακόμα και πολύ νωρίτερα από τότε που αποφασίστηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

«Τα θέματα των ευθυνών για τα κρούσματα που είχαμε στα γηροκομεία οφείλονταν στην έλλειψη μέτρων προστασίας, τα οποία δνε οφείλονται στους εργαζόμενους. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προστάτεψαν το χώρο εργασίας τους», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επιστροφή στο γραφείο με πρόστιμα και στέρηση μισθού για τους ανεμβολίαστους - Τι ισχύει από σήμερα