Μπαν κι Μουν: Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού για πολλαπλές καταστροφές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπαν κι Μουν: Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού για πολλαπλές καταστροφές
Ban Ki-moon
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να αποφύγουν αποτυχίες σε μια σειρά θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία.

Ο κόσμος βρίσκεται μπροστά σε πολλαπλές καταστροφές, προειδοποιεί ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν, ο οποίος ηγήθηκε του Οργανισμού από το 2017 έως το 2016, καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να αποφύγουν αποτυχίες σε μια σειρά θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και η λειψυδρία.

«Υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι που στερούνται το ασφαλές πόσιμο νερό, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και περισσότερα από 60 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν στο σχολείο, ούτε καν στο δημοτικό... Αυτό είναι λυπηρό, είναι πραγματικά θλιβερό», δήλωσε σε εκπομπή του CNBC τον Μάρτιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

«Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού για όλες αυτές τις κρίσεις... Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα πρέπει να έχουν όραμα, ότι είμαστε σε αυτόν τον κόσμο μαζί, είμαστε όλοι μαζί, διαφορετικά, θα είμαστε όλοι αποτυχημένοι. Γι' αυτό τους παροτρύνω να κάνουν ό, τι μπορούν», πρόσθεσε.

Τα επόμενα 10 χρόνια είναι εξαιρετικής σημασίας προκειμένου οι ηγέτες να εργαστούν για τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, τόνισε. Πρόκειται για 17 στόχους που δημιουργήθηκαν από τον Οργανισμό, οι οποίοι έκκληση για δράση σχετικά με την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα έως το έτος 2030.

Εξάλλου, επεσήμανε πως η κρίση της Covid-19, που είναι ακόμα σε εξέλιξη, έχει αναδείξει περαιτέρω τον αντίκτυπο της παγκόσμιας έλλειψης νερού.

«Όταν τρισεκατομμύρια δολάρια δαπανούνται για τον έλεγχο του κορονοϊού, νομίζω ότι πρέπει να δούμε μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα και να επενδύσουμε σοφά στο νερό, που θα βοηθήσει πραγματικά τη ζωή μας. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά και επείγοντα στοιχεία των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider