INSIDE OUT

Ο Πιέρ και το διπλό μέτωπο απέναντι σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

16-09-2025 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Πιέρ και το διπλό μέτωπο απέναντι σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ έφεραν μια σχετική «παγωμάρα» στο κυβερνητικό επιτελείο. Οι απαντήσεις των πολιτών κατέγραφαν μια αδιαφορία, προκαλώντας εύλογα έναν προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, στις επόμενες μετρήσεις, η αποδοχή των μέτρων ανέβηκε κατακόρυφα. Αιτία; Ο καλός καιρός εκτιμούν, καθώς το Σαββατοκύριακο πολλοί ήταν όσοι επέλεξαν να πάνε για μπάνιο παρά να παρακολουθήσουν ειδήσεις. Έτσι, όταν οι πολίτες άκουσαν και έμαθαν για τις εξαγγελίες, άρχισαν να ανεβαίνουν και οι θετικές απαντήσεις… Όλα έχουν την ερμηνεία τους.

Ο Πιέρ φέρνει ως παράδειγμα τον Αλέξη

Όσοι υποσχέθηκαν λύσεις «με έναν νόμο και ένα άρθρο», μας οδήγησαν στα μνημόνια, υπενθύμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. «Εμείς από το 2019 έχουμε μειώσει 83 φόρους. Η αντιπολίτευση δεν θέλει να αφαιρέσει αλλά να προσθέσει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Παίρνοντας την σκυτάλη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση ότι υπόσχεται λύσεις με «μαγικό ραβδί».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την αλλαγή του φορολογικού μοντέλου, σημείωσε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ότι «ένα κτίσμα το χτίζεις μήνα-μήνα, χρόνο-χρόνο. Δεν είναι δίκαιο να αλλάξει το φορολογικό σύστημα με βάση τα παιδιά που έχεις; Εσείς δεν λέγατε ότι τα παιδιά είναι σαν τεκμήριο; Αυτό άλλαξε».

Ο ίδιος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πουν από πού θα φορολογήσουν. Ο κ. Τσίπρας είπε στη Θεσσαλονίκη κάτι φλου, για πατριωτική εισφορά. Την τελευταία φορά που αυτό συνέβη, ο κόσμος ξέρει ότι υπερφορολογήθηκε η μεσαία τάξη».

«Εμείς από το 2019 έχουμε μειώσει 83 φόρους. Η αντιπολίτευση δεν θέλει να αφαιρέσει αλλά να προσθέσει. Με τις αλλαγές που κάνουμε, ιδιωτικοί υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, από τον Ιανουάριο θα δουν περισσότερα χρήματα. Θα τους φανούν από τον Ιανουάριο σαν αυξήσεις», πρόσθεσε.

Ο Ανδρουλάκης και ο 13ος μισθός

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στον 13ο μισθό και στη μείωση του ΦΠΑ. Και τα δύο, η κυβέρνηση τα απορρίπτει μετ’ επιτάσεως. Για τις μειώσεις ΦΠΑ, κυβερνητικά στελέχη φέρνουν το παράδειγμα άλλων χωρών, που δεν πέρασε η μείωση στην αγορά.

Και για τον 13ο μισθό, θυμίζουν το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα. Προεκλογικά, επέλεξε να δώσει τμήμα του 13ου μισθού και μετεκλογικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έψαχνε να βρει ισοδύναμα για τα 900 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει με τους θεσμούς τον προϋπολογισμό 2020. Τέτοια θυμούνται και συμπεραίνουν ότι ο Ανδρουλάκης μοιράζει υποσχέσεις γιατί δεν θα χρειαστεί ποτέ να τα εφαρμόσει…

Ο κηπουρός των λεφτόδεντρων

«Αυτό που είδαμε τις τελευταίες μέρες τόσο από τον κ. Ανδρουλάκη, όσο και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν ένα κλίμα ευφορίας για την καλλιέργεια "λεφτόδεντρων". Δυστυχώς αυτό που έχουμε δει είναι ότι το πότισμα αυτών των λεφτόδεντρων, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά ως κοινωνία, ως χώρα», σημείωσε ο Νίκος Ρωμανός.

Ο διευθυντής Ψηφιακής Επικοινωνίας του πρωθυπουργού σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν έφυγε από αυτή την πεπατημένη, είπε για πράγματα που αν τα βάλουμε κάτω ένα-ένα ξεπερνάμε κατά πολύ τις οροφές δαπανών, ξεπερνάμε κατά πολύ τους δημοσιονομικούς κανόνες».

Στενό πρέσινγκ στον Αλέξη

Σχόλιο – φαρμάκι από την Άννα Διαμαντοπούλου για τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλει «να αναπαραστήσει τον Μακρόν», είπε, με το σχόλιο να έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που τρίζει η καρέκλα του Γάλλου Προέδρου, οι πολίτες είναι στους δρόμους και στις δημοσκοπήσεις βγάζουν μάτι οι απαντήσεις που τον καλούν σε παραίτηση.

Σε κάθε περίπτωση, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να αφήσουν ήσυχο τον Αλέξη Τσίπρα, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο να στήσει γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και τα μηνύματα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευοίωνα για τον Αλέξη. «Δεν το σηκώνει η κατάσταση άλλη μία διάσπαση ή ένα άλλο πράγμα, αρκετά έχουμε τραυματιστεί ως χώρος», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης.

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Το μήνυμα ότι στο κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα SAFE «δεν μπορούν να μετέχουν χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της Ένωσης» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του στις δηλώσεις τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.

«Φωτογραφίζοντας» την Τουρκία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «είναι στο χέρι τους να οικοδομήσουν καλές σχέσεις με την Ευρώπη αλλά αυτό προϋποθέτει σεβασμό των αρχών της».

Ο Αντόνιο Κόστα συνεχάρη την Ελλάδα «για ό,τι έχει καταφέρει την τελευταία 10ετια» και δήλωσε εντυπωσιασμένος για την ανάκαμψη της χώρας. «Τώρα έχετε προτεραιότητα την ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να γίνει χωρίς μακροοικονομικά θεμέλια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:05

Γερμανία: Σύλληψη πέντε υπόπτων για παραβίαση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

21:51

Πορτογαλία: Συζητά την απαγόρευση των social media στους εφήβους κάτω των 16 ετών

21:46

Ζελένσκι: Η Ρωσία τηρεί σε μεγάλο βαθμό την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός

21:41

Επεκτάθηκαν οι απώλειες για τα πολύτιμα μέταλλα: Πιέσεις για χρυσό και ασήμι

21:22

Μητσοτάκης: Πριν τις 15/2 η συνάντηση με Ερντογάν, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά

21:16

Πορτογαλία: Ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ μετά την καταιγίδα Κριστίν

21:04

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα αλλάζει παραγωγικό μοντέλο - Το 2026 θα κινηθούμε ακόμη πιο γρήγορα

20:55

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης της OnlyFans - Στα 5,5 δισ. η αξία της πλατφόρμας

20:37

Χιλή: Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Μπατσελέτ για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ

20:26

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 13 μονάδων η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Η απήχηση Τσίπρα-Καρυστιανού

20:14

Η Γροιλανδία περιμένει «συγκεκριμένα αποτελέσματα» από τον διάλογο με τις ΗΠΑ

20:05

Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο νέες προτάσεις μομφής η κυβέρνηση Λεκορνί

19:49

Ιράν και ΗΠΑ ξεκινούν συνομιλίες στην Τουρκία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

19:41

Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων

19:39

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Νέο ιστορικό υψηλό για Stoxx 600

19:36

Τραμπ: ΗΠΑ και Ινδία κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία - Τι προβλέπει για δασμούς, πετρέλαιο

19:19

Ζελένσκι: Είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη

19:15

Αργή η κίνηση στα σύνορα της Γάζας μετά την επαναλειτουργία από το Ισραήλ του περάσματος της Ράφα

19:13

Κεφαλογιάννης: Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά στα Καζάνια Περάματος

19:10

Ιορδανία: Δε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί το έδαφος μας για μια επίθεση στο Ιράν

19:01

ΔΑΑ: Νέος διευθύνων σύμβουλος ο Γεώργιος Καλλιμασιάς - Ανασυγκρότηση του ΔΣ σε σώμα

18:53

Κιργιστάν: Ζητά διάλογο με την ΕΕ σχετικά με δημοσίευμα ότι εξετάζει κυρώσεις για τη Ρωσία

18:50

ΗΠΑ: Απόθεμα σπάνιων γαιών ύψους 12 δισ. δολαρίων για να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα

18:41

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Λάιεν - Ζελένσκι ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών

18:32

Τι (δεν) δείχνει ο Ιανουάριος για το ΧΑ - «Πυξίδα» τα θεμελιώδη

18:28

Ανοδικό το ντεμπούτο του Φεβρουαρίου στο ΧΑ - Ο ΓΔ σε απόσταση... μισής μονάδας από τα πρόσφατα υψηλά

18:17

Λαβρόφ: «Απαράδεκτες» οι οικονομικές πιέσεις που ασκούνται στην Κούβα

18:14

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Σοβαρές ελλείψεις σε πρώτες ύλες απαραίτητες για τις ΑΠΕ στην ΕΕ

18:14

Eldorado: Συμφωνία εξαγοράς της Foran με στόχο να δημιουργήσουν έναν κορυφαίο παραγωγό χρυσού και χαλκού

18:08

Τρεις άξονες προβληματισμού για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον Ευ. Βενιζέλο