INSIDE OUT

Η νυχτερινή έξοδος της ΠτΔ - Οι τολμηρές υπερβάσεις του Κυριάκου - Το τυχαίο ζιβάγκο

Μαρία Νταλιάνη
15-01-2025 | 07:35
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η νυχτερινή έξοδος της ΠτΔ - Οι τολμηρές υπερβάσεις του Κυριάκου - Το τυχαίο ζιβάγκο

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: about last night.

Όχι, δεν κάθεται κλεισμένη στο Προεδρικό η Κατερίνα Σακελλαροπούλου περιμένοντας την τακτική μηνιαία επίσκεψη-ενημέρωση σήμερα το πρωί από τον Πρωθυπουργό. Βγαίνει και συναντά ενδιαφέροντες ανθρώπους, με τους οποίους καταρχήν την συνδέει η αγάπη για το Συνταγματικό Δίκαιο, και την τήρηση του Νόμου.

Η προεδρική έξοδος αφορούσε την παρουσίαση του ιστορικού βιβλίου του Γιάννη Λασκαράκη -μια συναρπαστική ιστορία της οικογενείας του από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τη Συνθήκη της Λωζάνης, 1923-, ενώ το πάνελ της παρουσίασης είχε το δικό του ενδιαφέρον.

Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, και Σταύρος Μπένος, ενώ από κάτω πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και η βουλευτής του Πασοκ Μιλένα Αποστολάκη.

Δεν γνωρίζω εάν η ΠτΔ πήγε στον ΙΑΝΟ για το βιβλίο, ή για τον Βενιζέλο. Ίσως γίνουμε σοφότεροι σήμερα.

Αρμονία του ζιβάγκο

Ο Πρωθυπουργός πάει Προεδρικό στις 11:30, ενώ χθες πρόλαβε να δώσει συνέντευξη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Περάματος.

Επειδή βλέπω μια ενδυματολογική σύμπτωση με την τελευταία εμφάνιση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΠΟΚ

βγάζω το αβίαστο συμπέρασμα ότι είναι λόγω της παγωνιάς. Εάν το καπέλο βγάλει Βενιζέλο όμως, τα πράγματα θ’ αλλάξουν άρδην.

Ο γόρδιος δεσμός

Ο Κυριάκος έδωσε κι έναν χρησμό στα πιτσιρίκια με αφορμή το ταμπελάκι στο γραφείο του (πατρικό κειμήλιο): «Οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται. Κόβονται». Αυτό είναι το μότο του στην ζωή, στην διακυβέρνηση, άρα και στην επιλογή ΠτΔ. Μάλιστα εξηγώντας το, είπε τα εξής: «Υπάρχουν φορές όπου πρέπει να κάνεις πραγματικές υπερβάσεις, οπότε το έχω στο γραφείο μου να μου θυμίζει ότι πρέπει ενίοτε να διαλέγουμε την πιο τολμηρή, την πιο προχωρημένη λύση, έστω κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει αναταραχή ή να προκαλεί κάποιο πρόσκαιρο πολιτικό κόστος».

Έχω κάνει χρυσό τον Πίνατ αλλά δεν πήρα κουβέντα.

Ξηλώνει το αυτόνομο κράτος της Κρήτης;

Το, άλλο ένα φρικτό, τροχαίο στην Κρήτη που στοίχισε την ζωή ενός 22χρονου, προκάλεσε την έκρηξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πριν χαλαρώσει λίγο με την συνέντευξη των καταπληκτικών παιδιών από το Πέραμα, αποφάσισε να κάνει κάτι, καθ’ ότι μ’ αυτά και μ’ εκείνα, το αυτόνομο πριγκιπάτο της Κρήτης έχει ξεσαλώσει. Οι οδηγίες και τα μηνύματα δόθηκαν αρμοδίως.

Η καυτή πατάτα πέφτει και πάλι στον doer Χρυσοχοϊδη

ο οποίος στο τέλος του μήνα κατεβαίνει και πάλι στο νησί , προκειμένου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια, «να 'ξηλώσουμε' τις ομάδες οργανωμένου εγκλήματος, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των ναρκωτικών, των εκβιασμών, της ζωοκλοπής, της αδεσποτίας, των αγροζημιών, όλα αυτά που ταλαιπωρούν την Κρήτη», όπως είπε (Κρήτη TV).

Ψάχνουν γενναίους για τα Χανιά

Σχετικά με το ποιοι αξιωματικοί θα αναλάβουν τη Διοίκηση της Αστυνομίας Χανίων ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως, «αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή από εμένα είναι η αντικατάσταση, η απόδοση ευθυνών στο πλαίσιο της αδράνειας και των ελλειμμάτων διοίκησης. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε όταν πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει, έτσι ώστε όταν αναλάβει η νέα ηγεσία στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, να έχει τη στήριξή μας, αλλά ταυτόχρονα και το περιθώριο να λειτουργήσει αποτελεσματικά για να ικανοποιήσει και το αίσθημα δικαίου για αυτό το τραγικό γεγονός το οποίο συνέβη, την απώλεια του Παναγιώτη, αλλά ταυτόχρονα να ικανοποιήσει και την ανάγκη των πολιτών των Χανίων για την εμπέδωση της ασφάλειας».

Κρητική ισχύς

Επί τη ευκαιρία: μήπως θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές και Πολιτικοί Αρχηγοί της Κρήτης (και μιλάμε για όλη την πολιτική ηγεσία της χώρας) θα έπρεπε να κάνουν μια κοινή προσπάθεια να περιοριστούν οι νταήδες στο νησί τους;

Ένας πρώην πολύ ισχυρός παράγοντας του νησιού από τη ΝΔ, (πρώην εισαγγελέας, βουλευτής, υπουργός) ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, είπε χθες (realfm) ότι ευτυχώς που σταμάτησαν οι μπαλωθιές στις προεκλογικές συγκεντρώσεις! Παραμένουν μόνο σε κάτι ορεινά και ημιορεινά σε γάμους και πανηγύρια.

Ο Χάρης στον Τζιτζι

Τη στήριξη του Έλληνα επιτρόπου Απόστολου Τζιτζικώστα έλαβε ο υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Ο κ. Τζιτζικώστας θεωρεί δεδομένο πως θα υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή στάση σε σχέση με την υποψηφιότητα για την ηγεσία στον ΠΟΤ και μπορέσαμε να συζητήσουμε τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών -της Κομισιόν και του ΠΟΤ- προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη αλλά και ευρύτερα» σημειώνει ο Χάρης. Με την ευκαιρία να σημειώσω κι εγώ ότι ο Τζίτζι σκίζει στα ευρωπαϊκά σαλόνια και σε αντίθεση με τις χαμηλές επιδόσεις κι εμφανίσεις της γαλάζιας ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας – στην οποία ξεχωρίζει η Ελεονώρα Μελέτη γιατί δουλεύει πολύ, ω yes-, έχει κερδίσει σεβασμό.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:21

Επίθεση με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στη Μαύρη Θάλασσα - Αναφορές για ζημιές

10:06

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

10:06

Συνολικά 146 εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Απρίλιο

10:03

Barclays: Στα 110 δολάρια «βλέπει» το πετρέλαιο αν συνεχιστούν οι διαταραχές στο Ορμούζ

10:01

Γιατί φρενάραν τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο

09:58

Συνάντηση Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ

09:37

Νέα άνοδος για το πετρέλαιο με φόντο τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν

09:28

Όλα όσα μάθαμε για την τεχνητή νοημοσύνη στο συνέδριο του MIT στην Αθήνα

09:17

Υγεία: Το μαγείρεμα σπιτικού γεύματος μειώνει τον κίνδυνο άνοιας στους ηλικιωμένους

09:15

Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά Σχολεία: Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων

09:02

Το Ισραήλ μοιάζει αποφασισμένο να συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

08:54

ΟΗΕ: Το δουλεμπόριο Αφρικανών «το πιο βαρύ έγκλημα κατά της ανθρωπότητας»

08:40

Για τα ρολόγια της Swatch, ο χρόνος είναι χρήμα

08:16

Σκλαβενίτης: Η «πρεμιέρα» στα έτοιμα γεύματα και οι big business που έπονται

08:14

Social media και αγροτική ενημέρωση: Δύναμη ή παγίδα;

08:05

«Πράσινο» για τις 1.000 κάμερες (ΚΟΚ) κατά των παραβάσεων

07:54

Νέα εκατέρωθεν πλήγματα μεταξύ Ισραήλ και Ιράν - Τραμπ: «Οι Ιρανοί διαπραγματεύονται αλλά φοβούνται να το πουν»

07:43

Εορταστικό ωράριο Πάσχα - Πότε ξεκινάει

07:38

Ακίνητα - Danos: Πόσα «έριξαν» οι επενδυτές στα γραφεία - Έρχονται 350.000 τ.μ., που φτάνουν τα ενοίκια

07:31

Οι χρυσοφόρες οικονομίες του Κόλπου απειλούνται - Μπορεί ο πόλεμος να «σβήσει» τα πετροδολάρια;

07:21

«Ολυμπία Οδός»: «Ψήνεται» επιστροφή κεφαλαίου σε ΑΒΑΞ, AKTOR, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Vinci;

07:14

Οι τράπεζες στην ουρά για στήριξη - Τα χαμένα κέρδη - Οι αντοχές της Aegean

07:12

Patriot υπάρχουν - Αντ' αυτού Μιλένα - Ο φόβος Ανδρουλάκη και το Καταστατικό

07:06

Σήμερα «κληρώνει» για τον νέο κατώτατο μισθό - Πως θα οδηγηθεί στα 1.000€ το 2027

23:48

Αυστραλία: Οι δημοσιογράφοι του ABC απεργούν, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

23:34

SpaceX: Σχεδιάζει IPO με στόχο την άντληση έως 75 δισ. δολαρίων ίσως εντός της εβδομάδας

23:18

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε Meta και Youtube για εθισμό στα social media

23:00

Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ καλεί τα κράτη να τερματίσουν την εξαιρετικά επικίνδυνη σύγκρουση στο Ιράν

22:49

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχίζονται - Διαψεύδει ο Αραγτσί

22:37

Πτώση 2% για το πετρέλαιο εν μέσω σεναρίων για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή