INSIDE OUT

Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

Μαρία Νταλιάνη
25-04-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

Θα ‘θελα να ξεκινήσω αλλιώς αλλά ξεκινάω πάλι με κουίζ: Ποιος είπε «αισθάνομαι πως έχουμε γίνει μια κοινωνία της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού. Μας λείπει λίγο η αριστερή αλληλεγγύη, η συλλογική ευθύνη. Θα ήθελα να βρούμε έναν τρόπο να μονιάσουμε σαν κοινωνία και να εμπνεύσουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, με τον ακτιβισμό».

α) Η Έφη Αχτσιόγλου

β) Ο Στέφανος Κασσελάκης

γ) Ο Πέτρος Κόκκαλης

Ζητά debate

Ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης βλέποντας να κατεβάζει δυναμική το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Η «γραμμή», είναι πως ο Κυριάκος επιλέγει για αντίπαλο τον Κασσελάκη αγνοώντας τον ίδιο.

«Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Πασοκ (Σκάι). Και ζήτησε για άλλη μια φορά debate Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς να εξειδικεύσει εάν εννοεί πχ τα τρία πρώτα κόμματα, ή όλους τους Κοινοβουλευτικούς Αρχηγούς.

Παράπονα για δημοσιογράφους

Στην ίδια συνέντευξη ο Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Περίμενα από τους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat, που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση: 5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη τον Μάρτιο και να ρωτήσετε όλους τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;».

Τα παράπονα είναι γενικότερα πάντως και δεν αφορούν μόνο τους πίνακες της Eurostat αλλά και την προβολή θέσεων και προσώπων του ΠΑΣΟΚ από ΜΜΕ.

Πολιτική του Tik Tok

Ιδία άποψη για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που κάνει ο Κασσελάκης έχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλλιπος Σαχινίδης.

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί, τουλάχιστον σε μια σειρά από ζητήματα πιο ουσιαστική και πιο θεσμική αντιπολίτευση (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ), επισήμανε. «Δεν είναι δηλαδή η πολιτική μόνο Tik-Tok. Η πολιτική πρέπει να έχει περιεχόμενο, ουσία και παρεμβάσεις στα μέτωπα που διασφαλίζουν την ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Πολλώ δε μάλλον που βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι διεθνείς οργανισμοί που ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά το κράτος δικαίου και αναφέρομαι φυσικά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Άγεται από ΜΚΟ

Η Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα δυνατό επιχείρημα στα χέρια υποψήφιων της αντιπολίτευσης. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δικηγόρος με περγαμηνές Βρυξελλών κ. Ορέστης Ομράν (KONTRA, Γιάμαλη).

Ο κ. Ομράν απάντησε ότι η Έκθεση βασίζεται σε αναφορές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Και ξεμπέρδεψε.

Ανάβει κεριά

Εν τω μεταξύ, η πέτρα του σκανδάλου Κασσελάκης συνεχίζει απτόητος τη νησιωτική περιοδεία του.

Επισκέπτεται μοναστήρια, φωτογραφίζεται, ανάβει κεριά και γενικώς παίζει σε όλα τα ταμπλό. Παραδόξως πάντως, η υποδοχή του από τους εκκλησιαστικούς χώρους είναι γλυκύτατη. Κι ενώ βουλευτές της ΝΔ τρώνε bullying γιατί ψήφισαν τα ομόφυλα, ο Στέφανος απολαμβάνει σεβασμού.

Παράλληλα με τα photo opportunity, προσπαθεί να κάνει και «ουσιαστική αντιπολίτευση» που λέει κι ο Σαχινίδης. Οι αναφορές του στην αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 5%, ενώ είναι ήδη στο 5,8% του ΑΕΠ κατέδειξαν ότι έχει μεγάλο δρόμο ακόμα μπροστά του. Σε αντίθεση με τα σόσιαλ στα οποία είναι άνευ αντιπάλου.

Στο στόχαστρο ο ναύαρχος

Στο πλάι του Στέφανου πάντα ο ναύαρχος Αποστολάκης για τον οποίο οι ευαίσθητοι δέκτες μου έπιασαν κύματα δυσαρέσκειας από το απαράτ της Κουμουνδούρου. Το ζήτημα είναι η αδιαμεσολάβητη εγγύτητα και επιρροή στον Πρόεδρο. Συνιστώ ψυχραιμία. Που θα πάει, θα πατήσει στεριά κάποια στιγμή (μετά το Πάσχα) ο Κασσελάκης και ίσως δεν θα χρειάζεται ναυάρχους. Σήμερα πάντως θα πατήσει Λέρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

ΟΗΕ για Ιράν: Καταγγελίες για συλλήψεις διαδηλωτών στα νοσοκομεία

23:45

Σουηδία: Η κυβέρνηση θέλει να επιτρέπεται η φυλάκιση από την ηλικία των 13 ετών

23:34

Γάζα: Κανένας όμηρος που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 δεν κρατείται πλέον

23:26

Μερτς: Στόχος μας η εξέλιξη της Βόρειας Θάλασσας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο του κόσμου

23:12

Με τεχνολογική ώθηση στην εβδομάδα της Fed η Wall Street

22:57

Πρώτη και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη η Volkswagen

22:45

Ήπιες απώλειες τη Δευτέρα για το πετρέλαιο, «άλμα» 29% το φυσικό αέριο

22:22

Κάρνεϊ: «Τακτική εμπορικών διαπραγματεύσεων» οι τελευταίες απειλές Τραμπ για τους δασμούς

22:08

Πολιτική Προστασία: Σε "Red Code" λόγω κακοκαιρίας η Κρήτη

21:53

Τραμπ: «Τραγωδία» ο θάνατος του Πρέτι - «Φταίνε οι Δημοκρατικοί»

21:47

Politico: Έκλεισε το εμπορικό deal ΕΕ - Ινδίας, τι προβλέπει για τους δασμούς

21:42

Μερτς: «Ανησυχητικό το επίπεδο της χρήσης βίας στις ΗΠΑ»

21:33

Παραστατίδης: «Η απάντηση στον αυταρχισμό είναι οι ισχυροί θεσμοί» - Εκδήλωση του Democrat

21:28

Χρυσός: Κατέκτησε την «κορυφή» των 5.100 δολαρίων - Νέο ιστορικό υψηλό και για το ασήμι

21:27

Κυρανάκης: Η υποχρέωση της αντικατάσταση παλαιών ταξί με ηλεκτροκίνητα αφορά μόνο 270 ιδιοκτήτες για το 2026

21:06

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από το πολικό ψύχος, πάνω από 800.000 νοικοκυριά στο σκοτάδι

20:52

Τσάφος: Είναι απολύτως ξεκάθαρο το όριο εγκατάστασης ΑΠΕ σε κάθε περιφερειακή ενότητα

20:40

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ορισμένες πτήσεις λόγω διακοπής στο σύστημα κρατήσεων

20:26

Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου αντικαθίσταται από τον νόμο της ζούγκλας

20:17

Κακοκαιρία: Πού έπεσε η περισσότερη βροχή - Πάνω από 43.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

20:03

Ρούτε: «Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ, ονειρεύεται»

20:00

Η «χρυσοφόρα» γκρίζα ζώνη του Χρηματιστηρίου Αθηνών

19:59

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

19:57

ΗΠΑ: Επτά νεκροί και ένας τραυματίας από τη συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους στο Μέιν

19:44

Το τελευταίο μίλι πριν το νέο μαραθώνιο

19:37

Ζελένσκι: O επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία να διεξαχθεί πριν από την Κυριακή

19:23

Η Γερμανία επαναφέρει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα - Κονδύλια 3 δισ. ευρώ

19:05

Το αεροπλανοφόρο Αβραάμ Λίνκολν έφθασε στη Μέση Ανατολή

18:50

Η Apple ανανεώνει το AirTag με μεγαλύτερη εμβέλεια και δυνατότερο ήχο

18:47

Τρίκαλα: Το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης στο εργοστάσιο της Βιολάντα