INSIDE OUT

Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

Μαρία Νταλιάνη
25-04-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα ‘θελα να ξεκινήσω αλλιώς αλλά ξεκινάω πάλι με κουίζ: Ποιος είπε «αισθάνομαι πως έχουμε γίνει μια κοινωνία της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού. Μας λείπει λίγο η αριστερή αλληλεγγύη, η συλλογική ευθύνη. Θα ήθελα να βρούμε έναν τρόπο να μονιάσουμε σαν κοινωνία και να εμπνεύσουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, με τον ακτιβισμό».

α) Η Έφη Αχτσιόγλου

β) Ο Στέφανος Κασσελάκης

γ) Ο Πέτρος Κόκκαλης

Ζητά debate

Ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης βλέποντας να κατεβάζει δυναμική το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Η «γραμμή», είναι πως ο Κυριάκος επιλέγει για αντίπαλο τον Κασσελάκη αγνοώντας τον ίδιο.

«Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Πασοκ (Σκάι). Και ζήτησε για άλλη μια φορά debate Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς να εξειδικεύσει εάν εννοεί πχ τα τρία πρώτα κόμματα, ή όλους τους Κοινοβουλευτικούς Αρχηγούς.

Παράπονα για δημοσιογράφους

Στην ίδια συνέντευξη ο Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Περίμενα από τους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat, που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση: 5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη τον Μάρτιο και να ρωτήσετε όλους τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;».

Τα παράπονα είναι γενικότερα πάντως και δεν αφορούν μόνο τους πίνακες της Eurostat αλλά και την προβολή θέσεων και προσώπων του ΠΑΣΟΚ από ΜΜΕ.

Πολιτική του Tik Tok

Ιδία άποψη για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που κάνει ο Κασσελάκης έχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλλιπος Σαχινίδης.

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί, τουλάχιστον σε μια σειρά από ζητήματα πιο ουσιαστική και πιο θεσμική αντιπολίτευση (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ), επισήμανε. «Δεν είναι δηλαδή η πολιτική μόνο Tik-Tok. Η πολιτική πρέπει να έχει περιεχόμενο, ουσία και παρεμβάσεις στα μέτωπα που διασφαλίζουν την ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Πολλώ δε μάλλον που βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι διεθνείς οργανισμοί που ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά το κράτος δικαίου και αναφέρομαι φυσικά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Άγεται από ΜΚΟ

Η Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα δυνατό επιχείρημα στα χέρια υποψήφιων της αντιπολίτευσης. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δικηγόρος με περγαμηνές Βρυξελλών κ. Ορέστης Ομράν (KONTRA, Γιάμαλη).

Ο κ. Ομράν απάντησε ότι η Έκθεση βασίζεται σε αναφορές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Και ξεμπέρδεψε.

Ανάβει κεριά

Εν τω μεταξύ, η πέτρα του σκανδάλου Κασσελάκης συνεχίζει απτόητος τη νησιωτική περιοδεία του.

Επισκέπτεται μοναστήρια, φωτογραφίζεται, ανάβει κεριά και γενικώς παίζει σε όλα τα ταμπλό. Παραδόξως πάντως, η υποδοχή του από τους εκκλησιαστικούς χώρους είναι γλυκύτατη. Κι ενώ βουλευτές της ΝΔ τρώνε bullying γιατί ψήφισαν τα ομόφυλα, ο Στέφανος απολαμβάνει σεβασμού.

Παράλληλα με τα photo opportunity, προσπαθεί να κάνει και «ουσιαστική αντιπολίτευση» που λέει κι ο Σαχινίδης. Οι αναφορές του στην αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 5%, ενώ είναι ήδη στο 5,8% του ΑΕΠ κατέδειξαν ότι έχει μεγάλο δρόμο ακόμα μπροστά του. Σε αντίθεση με τα σόσιαλ στα οποία είναι άνευ αντιπάλου.

Στο στόχαστρο ο ναύαρχος

Στο πλάι του Στέφανου πάντα ο ναύαρχος Αποστολάκης για τον οποίο οι ευαίσθητοι δέκτες μου έπιασαν κύματα δυσαρέσκειας από το απαράτ της Κουμουνδούρου. Το ζήτημα είναι η αδιαμεσολάβητη εγγύτητα και επιρροή στον Πρόεδρο. Συνιστώ ψυχραιμία. Που θα πάει, θα πατήσει στεριά κάποια στιγμή (μετά το Πάσχα) ο Κασσελάκης και ίσως δεν θα χρειάζεται ναυάρχους. Σήμερα πάντως θα πατήσει Λέρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Νέος πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα ο διπλωμάτης καριέρας Νικόλας Κασσιανίδης

23:45

«Αόρατη η εστίαση στα μέτρα της ΔΕΘ» - Τι ζητά η ΠΟΕΣΕ

23:32

Ο Μακρόν θέλει ευρωπαϊκό «block» στα social media για τους κάτω των 15 ετών

23:17

Ούτε βήμα πίσω ο Πούτιν: Θέλει όλο το Ντονέτσκ - «Μπορούμε να το πάρουμε σε έξι μήνες»

23:03

Theon: Διεύρυνση της συνολικής δυνητικής αγοράς σε σχεδόν 8 δισ. ευρώ

22:45

Πιερρακάκης: «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε ακούνε τις ανάγκες της κοινωνίας»

22:28

Γ. Βουτσινάς (ΚΕΕΕ): Για τις ΜμΕ μπορούμε να μιλάμε πλέον για προοπτική, με αριθμούς, ορόσημα και ημερομηνίες

22:11

Διαδήλωση κατά της AfD στο Βερολίνο

21:54

Ο Τραμπ απειλεί να απαγορεύσει τις πωλήσεις αεροσκαφών της καναδικής Bombardier στις ΗΠΑ

21:40

Αναστασάτος: Πώς σχολιάζει τα στοιχεία για το ΑΕΠ β' τριμήνου ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank

21:26

Η Αβάνα καταγγέλλει τον οικονομικό αντίκτυπο - «ρεκόρ» του αμερικανικού εμπάργκο

21:12

Πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου» 2026-2027: Αιτήσεις έως 18 Σεπτεμβρίου

20:58

Νέα πτώση για τον χρυσό με φόντο τη Fed

20:44

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπέρναμ - Τραμπ για Ουκρανία

20:30

Λετονία: Σχέδιο για επιβολή δασμών 300% σε σιτηρά που προέρχονται από Ρωσία, Λευκορωσία

20:16

Σε νέο υψηλό 1,5 μήνα το πετρέλαιο

20:02

Μπορούν οι αγορές να υποχρεώσουν τις ΗΠΑ σε δημοσιονομική προσαρμογή;

19:56

Ουκρανία: «Ουσιαστική πρόοδος» για την επανέναρξη τριμερών συνομιλιών λέει ο Γουίτκοφ

19:43

Κρις Ρόκος: «Μεταφέρει τις βαλίτσες του» στην Ελλάδα ο γκουρού των hedge funds

19:37

Πετραλιάς για μέτρα ΔΕΘ: Οι νέες παρεμβάσεις καλύπτουν το σύνολο των κοινωνικών ομάδων

19:35

Ισπανία: Η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα για τη μαζική εισροή μεταναστών στη Θέουτα

19:24

Πιονγιάνγκ: Πρόκληση οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας

19:15

Συνολικά 33 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

19:06

Alpha Bank: Αποκλειστικός συντονιστής για κοινοπρακτική χρηματοδότηση ύψους €325 εκατ. στη THEON International

18:59

Φλατ οι ευρωαγορές στην εβδομάδα της ΕΚΤ

18:58

Η Ρωσία επικρίνει τη Ουάσιγκτον για την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων στη Νορβηγία

18:45

Γεραπετρίτης: «Η διαχείριση της μετανάστευσης αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή και περιφερειακή πρόκληση»

18:44

Μαρκόπουλος: «Τα μέτρα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με κοινωνία και παραγωγικούς φορείς»

18:33

Μερτς για νίκη AfD: «Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι, αλλά η παραίτηση δεν αποτελεί επιλογή για μένα»

18:24

Χαλκός: Νέο ιστορικό υψηλό εν αναμονή νέων δασμών