INSIDE OUT

Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

Μαρία Νταλιάνη
25-04-2024 | 07:23
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το χαρτί της σοβαρής αντιπολίτευσης παίζει ο Ανδρουλάκης - Αδιάβαστος στα του προϋπολογισμού ο Κασσελάκης - Ζήλιες για τον Ναύαρχο

Θα ‘θελα να ξεκινήσω αλλιώς αλλά ξεκινάω πάλι με κουίζ: Ποιος είπε «αισθάνομαι πως έχουμε γίνει μια κοινωνία της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού. Μας λείπει λίγο η αριστερή αλληλεγγύη, η συλλογική ευθύνη. Θα ήθελα να βρούμε έναν τρόπο να μονιάσουμε σαν κοινωνία και να εμπνεύσουμε τους νέους να ασχοληθούν με την πολιτική, με τον ακτιβισμό».

α) Η Έφη Αχτσιόγλου

β) Ο Στέφανος Κασσελάκης

γ) Ο Πέτρος Κόκκαλης

Ζητά debate

Ανεβάζει στροφές ο Ανδρουλάκης βλέποντας να κατεβάζει δυναμική το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Η «γραμμή», είναι πως ο Κυριάκος επιλέγει για αντίπαλο τον Κασσελάκη αγνοώντας τον ίδιο.

«Η αντιπολίτευση που κάνει σήμερα ο κ. Κασσελάκης, είναι “θείο δώρο” στον κ. Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση με τα κότερα, με τα 2 εκατομμύρια ευρώ σπίτια, με τα “θαύματα”, είναι ένα δώρο διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη, εν αντιθέσει με μια αντιπολίτευση που βάζει τα θέματα της ακρίβειας, του κόστους στέγασης, του Εθνικού Συστήματος Υγείας που καταρρέει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας, και τα εθνικά θέματα», σημείωσε ο Πρόεδρος του Πασοκ (Σκάι). Και ζήτησε για άλλη μια φορά debate Πολιτικών Αρχηγών, χωρίς να εξειδικεύσει εάν εννοεί πχ τα τρία πρώτα κόμματα, ή όλους τους Κοινοβουλευτικούς Αρχηγούς.

Παράπονα για δημοσιογράφους

Στην ίδια συνέντευξη ο Ανδρουλάκης άσκησε κριτική και στους δημοσιογράφους λέγοντας: «Περίμενα από τους Έλληνες δημοσιογράφους σήμερα το πρωί να πάρουν αυτόν τον πίνακα της Eurostat, που σημειώνει ότι στην Ελλάδα είναι υπερτετραπλάσια η αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση: 5,4% στη χώρα μας, 1,2% στην Ευρώπη τον Μάρτιο και να ρωτήσετε όλους τους Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας: Γιατί στην Ελλάδα έχουμε υπερτετραπλάσια αύξηση του ρυθμού πληθωρισμού;».

Τα παράπονα είναι γενικότερα πάντως και δεν αφορούν μόνο τους πίνακες της Eurostat αλλά και την προβολή θέσεων και προσώπων του ΠΑΣΟΚ από ΜΜΕ.

Πολιτική του Tik Tok

Ιδία άποψη για την ποιότητα της αντιπολίτευσης που κάνει ο Κασσελάκης έχει και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλλιπος Σαχινίδης.

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ ασκεί, τουλάχιστον σε μια σειρά από ζητήματα πιο ουσιαστική και πιο θεσμική αντιπολίτευση (Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΑ), επισήμανε. «Δεν είναι δηλαδή η πολιτική μόνο Tik-Tok. Η πολιτική πρέπει να έχει περιεχόμενο, ουσία και παρεμβάσεις στα μέτωπα που διασφαλίζουν την ποιότητα της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Πολλώ δε μάλλον που βλέπουμε ότι πληθαίνουν οι διεθνείς οργανισμοί που ασκούν κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά το κράτος δικαίου και αναφέρομαι φυσικά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Άγεται από ΜΚΟ

Η Έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα είναι ένα δυνατό επιχείρημα στα χέρια υποψήφιων της αντιπολίτευσης. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ δικηγόρος με περγαμηνές Βρυξελλών κ. Ορέστης Ομράν (KONTRA, Γιάμαλη).

Ο κ. Ομράν απάντησε ότι η Έκθεση βασίζεται σε αναφορές Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Και ξεμπέρδεψε.

Ανάβει κεριά

Εν τω μεταξύ, η πέτρα του σκανδάλου Κασσελάκης συνεχίζει απτόητος τη νησιωτική περιοδεία του.

Επισκέπτεται μοναστήρια, φωτογραφίζεται, ανάβει κεριά και γενικώς παίζει σε όλα τα ταμπλό. Παραδόξως πάντως, η υποδοχή του από τους εκκλησιαστικούς χώρους είναι γλυκύτατη. Κι ενώ βουλευτές της ΝΔ τρώνε bullying γιατί ψήφισαν τα ομόφυλα, ο Στέφανος απολαμβάνει σεβασμού.

Παράλληλα με τα photo opportunity, προσπαθεί να κάνει και «ουσιαστική αντιπολίτευση» που λέει κι ο Σαχινίδης. Οι αναφορές του στην αύξηση των δαπανών για την υγεία στο 5%, ενώ είναι ήδη στο 5,8% του ΑΕΠ κατέδειξαν ότι έχει μεγάλο δρόμο ακόμα μπροστά του. Σε αντίθεση με τα σόσιαλ στα οποία είναι άνευ αντιπάλου.

Στο στόχαστρο ο ναύαρχος

Στο πλάι του Στέφανου πάντα ο ναύαρχος Αποστολάκης για τον οποίο οι ευαίσθητοι δέκτες μου έπιασαν κύματα δυσαρέσκειας από το απαράτ της Κουμουνδούρου. Το ζήτημα είναι η αδιαμεσολάβητη εγγύτητα και επιρροή στον Πρόεδρο. Συνιστώ ψυχραιμία. Που θα πάει, θα πατήσει στεριά κάποια στιγμή (μετά το Πάσχα) ο Κασσελάκης και ίσως δεν θα χρειάζεται ναυάρχους. Σήμερα πάντως θα πατήσει Λέρο.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:12

Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει τη διεξαγωγή νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και ΗΠΑ στα ΗΑΕ στις 4-5/2

14:06

Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα

13:59

Ντράγκι: Η Ευρώπη πρέπει να επιδιώξει έναν «ρεαλιστικό φεντεραλισμό»

13:51

Tesla: Νέα «βουτιά» στις ευρωπαϊκές πωλήσεις - Σε χαμηλό τριετίας στην Γαλλία

13:51

Εντυπωσιακό το αποτύπωμα των προγραμμάτων «Προλαμβάνω»: Πάνω από 1,5 εκατ. πολίτες με νεφρική δυσλειτουργία

13:43

Μαρινάκης: Εμείς δεν θέλουμε μια διεκπεραιωτική διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης

13:32

ΕΕ: Άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την Ενιαία Αγορά στις 12 Φεβρουαρίου

13:30

Eπίσημα νόμος της Ε.Ε. η απαγόρευση του ρωσικού φυσικού αερίου

13:25

Κεραμέως: Το ΝΑΤ καταγράφει σημαντική πρόοδο σε όλα τα πεδία

13:20

ΔΕΗ Fiber: Σε νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ με 100% οπτική ίνα

13:06

Σκέρτσος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Η συζήτηση απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις

13:03

Η Metlen επιτυγχάνει ένα ακόμη ορόσημο για το πρόγραμμα FDI

13:02

Σε υψηλό από την κρίση του 2008 οι διακυμάνσεις του χρυσού: Πιο «άγριες» κινήσεις και από το Bitcoin

12:55

Snapchat: Μπλόκαρε 415.000 χρήστες κάτω των 16 ετών στην Αυστραλία μέσα σε δύο μήνες

12:53

Αποχωρούν 10 στελέχη από τη Νέα Αριστερά

12:44

ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 132 θέσεις από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού

12:41

Συμφωνία υπ. Παιδείας και ΠΕΦ: Η πρώτη δημόσια ΣΑΕΚ στον τομέα του φαρμάκου

12:41

Ενεργειακή φτώχεια: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στην ΕΕ - Τι ποσοστό ανθρώπων αδυνατούν να θερμάνουν το σπίτι τους

12:36

Μιχαηλίδου: Νέο πρόγραμμα ανακαίνισης σπιτιών που κατοικούνται έρχεται το καλοκαίρι

12:35

Έρευνα Manpower: Οι τάσεις που αναδιαμορφώνουν την αγορά εργασίας το 2026

12:21

Προσλήψεις ανέργων δικαιούχων ΕΕΕ - 100% επιδότηση μισθού και εισφορών για 12 μήνες

12:18

Vitex: Νέο λογότυπο και οπτική ταυτότητα από το G Design Studio

12:15

Αγροτικά προϊόντα: Νέα πτώση στις τιμές διεθνώς το 2025 - Απώλειες 12,08%

12:11

ΕΣΠ: Περιορισμένη η δυναμική των χειμερινών εκπτώσεων τον Ιανουάριο

12:10

Τι λέει το Άρθρο 86 του Συντάγματος που θέλει να αλλάξει η κυβέρνηση

12:08

ΕΕΤΤ: Απόσυρση ασύρματου ηχείου ΚΤΧ-1435

12:03

Γάλλος ΥΠΕΞ για Γροιλανδία: Η Ευρώπη είναι πολύ ισχυρότερη από ό,τι κάποιοι πιστεύουν

11:59

LG: Ρεκόρ στα έσοδα το 2025 για δεύτερη χρονιά - Στα 61,9 δισ. δολάρια

11:57

Παπασταύρου: Η επιτυχία του Κάθετου Διαδρόμου αναβαθμίζει την Ελλάδα και περιορίζει τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας

11:45

Εθνική Leasing: Πρώτη θέση και για το 2025