INSIDE OUT

Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

Μαρία Νταλιάνη
24-04-2024 | 07:18
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

Ξεκινάω με κουίζ. Ποιος είπε: «Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο Instagram και χρήμα, αλλά το καλό του περιβάλλοντος, η φιλοζωία, η αλληλεγγύη».

α) Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

β) Ο Πέτρος Κόκκαλης

γ) Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ευρωομάδα

Εννοείται πως το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τη φιλοζωία και η αλληλεγγύη είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Πάντως στην ευρωβουλή, μάλλον άλλα σε στέλνουν. Insta και χρήμα, εννοείται!

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll (Action24) δίνεται μια πρώτη γεύση όσων προηγούνται στην προτίμηση των πολιτών για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με αυτή είναι πολύ πιθανό από τη ΝΔ να εκλεγούν

Αυτιάς, Πύρρος Δήμας, Μεϊμαράκης, Βόζεμπεργκ,Μπελέρης, Κεφαλογιάννης, Μελέτη κι από εκεί και κάτω παίζει Τσιόδρας, Κυμπουρόπουλος, Πατουλίδου καθώς εξαρτάται εάν θα εκλέξει 7 ή 8 ευρωβουλευτές από τους συνολικά 21.

Η ελληνική ευρωομάδα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι πιθανό να συμπληρωθεί από την κ. Μπεκατώρου

τον Νίκο Παππά, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, εάν πιάσει το μέτρο για 4 ευρωβουλευτές. Εκτός εάν κάνει την έκπληξη ο κ. Φαραντούρης και ανέβει σε εκλόγιμη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με εκτιμήσεις και μετρήσεις προηγούνται οι Νίκος Παπανδρέου

και Γιάννης Μανιάτης. Και ακολουθούν Ανδρέας Σπυρόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης και Σάκης Αρναούτογλου. Η εκτίμηση εάν το ΠΑΣΟΚ έρθει τρίτο είναι πως θα βγάλει 3 ευρωβουλευτές.

Οπότε με ορισμένες εξαιρέσεις, την προτίμηση των ψηφοφόρων έχουν πρόσωπα γνωστά από την τηλεόραση, προβεβλημένοι αθλητές, όσοι πριμοδοτούνται σκληρά από τους κομματικούς μηχανισμούς, και οι παλιοί. Φυσικά όλα μένει ν’ αποδειχθούν στην κάλπη που είναι άδεια, όπως αγαπά να λέει συχνά κι ο Κυριάκος.

Με Στόκα

Από τους μικρούς, θέση στην ευρωβουλή -με βάση τις δημοσκοπήσεις-, εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ Νέα Αριστερά, και Δημοκράτες του Λοβέρδου, το παλεύουν. Η Ζωή παρουσίασε χθες μόνη της τους 42 υποψήφιους. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρότρυνε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις 9 Ιουνίου. «Να μην χαθεί καμία ψήφος, σε λίγα χρόνια θα μας πουν πως δεν χρειάζεται. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το τώρα που το έχετε» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η Ζωή αποκάλυψε ότι ο Μπάμπης Στόκας έχει απολαύσει φήμη, δόξα και την αγάπη του κόσμου τόσα χρόνια, και δεν δίστασε καθόλου να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκανε. Θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι μέσα στους 21.

Κόλλησε

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο διαθέτει. Εάν είναι νεόκοπος Πολιτικός Αρχηγός όμως, που έναν χρόνο πριν τον ήξεραν ελάχιστοι ακόμα και στο νυν κόμμα του, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Αυτή είναι η περίπτωση Κασσελάκη που μέσα σε νεανικό ενθουσιασμό αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά 29 νησιά σε δέκα μέρες μαζί με το ναύαρχο Αποστολάκη. Τα κύματα όμως τον κράτησαν καθηλωμένο στην Αστυπάλαια. Ο Στέφανος αποφάσισε να περάσει δημιουργικά τον χρόνο ζητώντας από τον απλό κόσμο να επικοινωνήσει μαζί του μέσω Instagram στέλνοντας ερωτήσεις. Ακόμα κι αν συνολικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται ελάχιστα με το Insta, δεν ισχύει το ίδιο για τους 17-20 χρόνων. Κι αυτό το ξέρει ο Κας.

Εντελώς τυχαία τον ρώτησε κι ο Γιώργος Λιάγκας.

Σ’ αυτή την κατεξοχήν πολιτική ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτος. Όχι, δεν θα τον καλέσει γιατί ο γάμος είναι για συγγενείς και φίλους, είπε και με μπέρδεψε, γιατί σε άλλη συνέντευξη έκανε σαφές πως δεν θα ξαναπαντρευτεί στην Ελλάδα- απλά θα κάνει ένα μεγάλο πάρτι στην Κρήτη για συγγενείς και φίλους με αφορμή τον γάμο που έκανε στις ΗΠΑ. Τελοσπάντων, δική του δουλειά, ας παντρεύεται όσο συχνά θέλει.

Διαπιστώσεις

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των νησιών.

«Η Υγεία, είναι προφανές γιατί ούτως ή άλλως το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση και πάει να γίνει full ιδιωτικό. Όμως στα νησιά ειδικά, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και μαζί με αυτό τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες που είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία άγονη γραμμή που να συνδέει τα νησιά μεταξύ τους», είπε.

Προς το παρόν βρίσκεται στις εύλογες διαπιστώσεις. Δεν είναι ο πρώτος. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περνούν αυτή την φάση όσο είναι αντιπολίτευση.

Μνημόσυνο

Η προεκλογική εκστρατεία έχει πάρει φωτιά. Και ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση της ΝΔ που ξεκινάει ως εξής: «Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Παραξενεύτηκα.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ναι λογικό. Τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή, ναι λογικό. Τα 26;

Ασυνήθιστο.

Ξαναγύρισα στην ανακοίνωση μήπως βρω νόημα.

«Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του. Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του. Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια Πατρίδα ασφαλή και περήφανη. Αυτές τις αρχές διατηρούμε και ανανεώνουμε στις μέρες μας, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη. Πολύ περισσότερο ενόψει Ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτή της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου».

Ααααα! Κατάλαβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:57

Ινδία: Ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές του υγροποιημένου αερίου πετρελαίου λόγω Μέσης Ανατολής

12:43

Σημαντική πτώση στα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική λόγω του νέου ΚΟΚ

12:35

Παπαστεργίου: Το gov.gr περνά πλέον στην επόμενη πενταετία με το έργο του CRM

12:29

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι περιμένουν τις αμερικανικές δυνάμεις στο Στενό του Χορμούζ

12:17

Ιράν: Ανακοίνωσε ότι έπληξε πετρελαιοφόρο στον Κόλπο

12:00

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές σε νεόδμητες και παλαιότερες κατοικίες την περίοδο 2017-2025

11:47

Μπέσεντ: Η Ουάσινγκτον εξετάζει την άρση των κυρώσεων σε περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο

11:40

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δισ. το «κόστος» του πολέμου

11:33

Το 61% των θυμάτων από πλημμύρες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο είναι άνδρες

11:27

Ανδρουλάκης: Η ειρήνευση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διπλωματία, συνεννόηση και σεβασμό του διεθνούς δικαίου

11:10

Πεζεσκιάν: Όνειρο που θα πάρουν στον τάφο τους η παράδοση του Ιράν

10:50

Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Ο ρόλος του Δημοσίου και το νέο οικοσύστημα εταιρειών και καινοτομίας

10:29

Σε «αδράνεια» η ναυσιπλοΐα στον Περσικό – Εκτίναξη ναύλων και ασφαλίστρων

10:20

Emirates: Ανακοινώνει ότι θα αποκαταστήσει τις πτήσεις της προς και από το Ντουμπάι

10:03

NBC: Ο Τραμπ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράν

09:46

ΥΠΕΞ: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων απ' τη Μέση Ανατολή

09:39

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο

09:21

6 χωριά κοντά στη Θεσσαλονίκη για ανοιξιάτικες αποδράσεις

09:14

Bloomberg: Δεν υπάρχει λύση στο Ιράν χωρίς κίνδυνο χάους

09:12

ΗΠΑ: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ανεμοστρόβιλους στο Μίσιγκαν

08:59

Έξι στους 10 άνεργους αναζητούν δουλειά για πάνω από ένα έτος - Το 92,7% όσων βρίσκονται εκτός αγοράς αρνούνται να δουλέψουν

08:53

Canadair στην Ελλάδα: Πόσο νερό ρίχνουν στις φωτιές και τι αλλάζει με την αναβάθμιση

08:45

Πέντε ή έξι καράβια με αργεντινέζικο ηλιόσπορο, αλλάζουν όσα ξέραμε (ή νομίζαμε) για την Mercosur

08:38

Λιανεμπόριο: Το στοίχημα των εκπτώσεων που χάθηκε και η αβεβαιότητα για το 2026

08:28

Πειραιώς: Το σχέδιο και οι στόχοι μέχρι το 2030

08:23

Lamda - Ελληνικό: Οι δράσεις για τις τοπικές κοινωνίες, το περιβάλλον, τις ευπαθείς ομάδες - Τα μέτρα «θωράκισης»

08:20

Για όγδοη μέρα στις φλόγες η Μέση Ανατολή - Ασταμάτητο εκατέρωθεν σφυροκόπημα

08:00

ΑΕΠ: Πώς οι στατιστικές «διορθώσεις» και το επενδυτικό κρεσέντο έσωσαν τη χρονιά

23:39

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 3.000 στόχους στο Ιράν μέσα σε μία εβδομάδα

23:30

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να κρύβονται πίσω από εκρήξεις δεμάτων στην Ευρώπη το 2024