INSIDE OUT

Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

Μαρία Νταλιάνη
24-04-2024 | 07:18
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

Ξεκινάω με κουίζ. Ποιος είπε: «Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο Instagram και χρήμα, αλλά το καλό του περιβάλλοντος, η φιλοζωία, η αλληλεγγύη».

α) Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

β) Ο Πέτρος Κόκκαλης

γ) Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ευρωομάδα

Εννοείται πως το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τη φιλοζωία και η αλληλεγγύη είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Πάντως στην ευρωβουλή, μάλλον άλλα σε στέλνουν. Insta και χρήμα, εννοείται!

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll (Action24) δίνεται μια πρώτη γεύση όσων προηγούνται στην προτίμηση των πολιτών για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με αυτή είναι πολύ πιθανό από τη ΝΔ να εκλεγούν

Αυτιάς, Πύρρος Δήμας, Μεϊμαράκης, Βόζεμπεργκ,Μπελέρης, Κεφαλογιάννης, Μελέτη κι από εκεί και κάτω παίζει Τσιόδρας, Κυμπουρόπουλος, Πατουλίδου καθώς εξαρτάται εάν θα εκλέξει 7 ή 8 ευρωβουλευτές από τους συνολικά 21.

Η ελληνική ευρωομάδα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι πιθανό να συμπληρωθεί από την κ. Μπεκατώρου

τον Νίκο Παππά, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, εάν πιάσει το μέτρο για 4 ευρωβουλευτές. Εκτός εάν κάνει την έκπληξη ο κ. Φαραντούρης και ανέβει σε εκλόγιμη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με εκτιμήσεις και μετρήσεις προηγούνται οι Νίκος Παπανδρέου

και Γιάννης Μανιάτης. Και ακολουθούν Ανδρέας Σπυρόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης και Σάκης Αρναούτογλου. Η εκτίμηση εάν το ΠΑΣΟΚ έρθει τρίτο είναι πως θα βγάλει 3 ευρωβουλευτές.

Οπότε με ορισμένες εξαιρέσεις, την προτίμηση των ψηφοφόρων έχουν πρόσωπα γνωστά από την τηλεόραση, προβεβλημένοι αθλητές, όσοι πριμοδοτούνται σκληρά από τους κομματικούς μηχανισμούς, και οι παλιοί. Φυσικά όλα μένει ν’ αποδειχθούν στην κάλπη που είναι άδεια, όπως αγαπά να λέει συχνά κι ο Κυριάκος.

Με Στόκα

Από τους μικρούς, θέση στην ευρωβουλή -με βάση τις δημοσκοπήσεις-, εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ Νέα Αριστερά, και Δημοκράτες του Λοβέρδου, το παλεύουν. Η Ζωή παρουσίασε χθες μόνη της τους 42 υποψήφιους. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρότρυνε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις 9 Ιουνίου. «Να μην χαθεί καμία ψήφος, σε λίγα χρόνια θα μας πουν πως δεν χρειάζεται. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το τώρα που το έχετε» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η Ζωή αποκάλυψε ότι ο Μπάμπης Στόκας έχει απολαύσει φήμη, δόξα και την αγάπη του κόσμου τόσα χρόνια, και δεν δίστασε καθόλου να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκανε. Θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι μέσα στους 21.

Κόλλησε

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο διαθέτει. Εάν είναι νεόκοπος Πολιτικός Αρχηγός όμως, που έναν χρόνο πριν τον ήξεραν ελάχιστοι ακόμα και στο νυν κόμμα του, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Αυτή είναι η περίπτωση Κασσελάκη που μέσα σε νεανικό ενθουσιασμό αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά 29 νησιά σε δέκα μέρες μαζί με το ναύαρχο Αποστολάκη. Τα κύματα όμως τον κράτησαν καθηλωμένο στην Αστυπάλαια. Ο Στέφανος αποφάσισε να περάσει δημιουργικά τον χρόνο ζητώντας από τον απλό κόσμο να επικοινωνήσει μαζί του μέσω Instagram στέλνοντας ερωτήσεις. Ακόμα κι αν συνολικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται ελάχιστα με το Insta, δεν ισχύει το ίδιο για τους 17-20 χρόνων. Κι αυτό το ξέρει ο Κας.

Εντελώς τυχαία τον ρώτησε κι ο Γιώργος Λιάγκας.

Σ’ αυτή την κατεξοχήν πολιτική ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτος. Όχι, δεν θα τον καλέσει γιατί ο γάμος είναι για συγγενείς και φίλους, είπε και με μπέρδεψε, γιατί σε άλλη συνέντευξη έκανε σαφές πως δεν θα ξαναπαντρευτεί στην Ελλάδα- απλά θα κάνει ένα μεγάλο πάρτι στην Κρήτη για συγγενείς και φίλους με αφορμή τον γάμο που έκανε στις ΗΠΑ. Τελοσπάντων, δική του δουλειά, ας παντρεύεται όσο συχνά θέλει.

Διαπιστώσεις

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των νησιών.

«Η Υγεία, είναι προφανές γιατί ούτως ή άλλως το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση και πάει να γίνει full ιδιωτικό. Όμως στα νησιά ειδικά, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και μαζί με αυτό τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες που είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία άγονη γραμμή που να συνδέει τα νησιά μεταξύ τους», είπε.

Προς το παρόν βρίσκεται στις εύλογες διαπιστώσεις. Δεν είναι ο πρώτος. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περνούν αυτή την φάση όσο είναι αντιπολίτευση.

Μνημόσυνο

Η προεκλογική εκστρατεία έχει πάρει φωτιά. Και ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση της ΝΔ που ξεκινάει ως εξής: «Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Παραξενεύτηκα.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ναι λογικό. Τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή, ναι λογικό. Τα 26;

Ασυνήθιστο.

Ξαναγύρισα στην ανακοίνωση μήπως βρω νόημα.

«Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του. Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του. Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια Πατρίδα ασφαλή και περήφανη. Αυτές τις αρχές διατηρούμε και ανανεώνουμε στις μέρες μας, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη. Πολύ περισσότερο ενόψει Ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτή της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου».

Ααααα! Κατάλαβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΕΟΔΥ: Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

23:45

Σπανάκης: Έρχεται νέος ληξιαρχικός νόμος και αναβάθμιση του Ειδικού Ληξιαρχείου

23:35

Βρετανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης του Τραμπ

23:29

Λίβανος: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

23:22

Πυρηνικό πρόγραμμα Ιράν: Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία περιμένουν «συγκεκριμένα βήματα»

23:10

Απώλειες στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Πάουελ και τη Fed - Άνοδος μόνο για Dow Jones

22:54

Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας

22:44

Χαμάς: Εμφανίστηκε ξανά ο Γαζί Χαμάντ, ηγετικό στέλεχός της, μετά το ισραηλινό πλήγμα στο Κατάρ

22:34

Μελόνι για Γάζα: Η αντίδραση του Ισραήλ είναι σαφώς δυσανάλογη

22:20

Πιέσεις στο πετρέλαιο από Fed και αύξηση αποθεμάτων ντίζελ

22:12

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αγορά 4ης φρεγάτας Belharra

22:01

Πάουελ: «Διαχείριση ρίσκου» η σημερινή μείωση επιτοκίων - Δύσκολη εξίσωση απασχόληση και πληθωρισμός

21:57

Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα

21:43

Δημοσκόπηση Pulse: Πρώτη με double score η ΝΔ - Ποιον θέλουν οι πολίτες για «ηγέτη» της Κεντροαριστεράς

21:34

«Πέταξε» σε νέο ιστορικό υψηλό ο χρυσός μετά το «ψαλίδι» της Fed

21:28

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος

21:13

ΕΚΤΕΡ: Μεταβολές στα μεγέθη των ενοποιημένων και ατομικών οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2024

21:00

Μείωση επιτοκίων 0,25% από Fed - «Σήμα» για ακόμη 2 εντός 2025

21:00

Χρυσός: Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – Μπορεί το ράλι να συνεχιστεί;

20:54

Υπ. Παιδείας για ΠΑΣΟΚ: Τεχνητή ένταση γύρω από τις άδειες των μη κρατικών Πανεπιστημίων

20:45

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τροποποιήσεις αύριο Πέμπτη λόγω προγραμματισμένης πορείας

20:36

Microsoft: «Ενοικιάζει» υπολογιστική ισχύ ΑΙ από Νορβηγία για 6,2 δισ. δολάρια

20:34

Στο Καπιτώλιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Βουλής

20:18

Παιδιά από τη Λωρίδα της Γάζας έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να λάβουν θεραπεία

20:08

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Καμπανάκι για ελλείψεις φαρμάκων - Δημιουργία ενιαίας ευρωπαϊκής πλατφόρμας δεδομένων

20:00

Ιχθυοκαλλιέργειες: Η βουβή πρωτιά της Ελλάδας και οι προκλήσεις - Έρχεται το χωροταξικό

19:56

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ

19:45

Ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ για 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου - Τι διεκδικεί

19:42

Ε.Ε: «Πράσινο φως» για διαπραγματεύσεις με Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο για το SAFE

19:33

Alpha Bank-Micro universal bank με τοπική τεχνογνωσία και διεθνή πρόσβαση