INSIDE OUT

Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  

Μαρία Νταλιάνη
24-04-2024 | 07:18
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι πιθανότεροι για ευρωβουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση - Στους 17-20 και το Insta ποντάρει ο Στέφανος - Στον Εθνάρχη η ΝΔ  
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ξεκινάω με κουίζ. Ποιος είπε: «Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά τα ερεθίσματα να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή δεν είναι μόνο Instagram και χρήμα, αλλά το καλό του περιβάλλοντος, η φιλοζωία, η αλληλεγγύη».

α) Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

β) Ο Πέτρος Κόκκαλης

γ) Ο Στέφανος Κασσελάκης

Ευρωομάδα

Εννοείται πως το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τη φιλοζωία και η αλληλεγγύη είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Πάντως στην ευρωβουλή, μάλλον άλλα σε στέλνουν. Insta και χρήμα, εννοείται!

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll (Action24) δίνεται μια πρώτη γεύση όσων προηγούνται στην προτίμηση των πολιτών για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με αυτή είναι πολύ πιθανό από τη ΝΔ να εκλεγούν

Αυτιάς, Πύρρος Δήμας, Μεϊμαράκης, Βόζεμπεργκ,Μπελέρης, Κεφαλογιάννης, Μελέτη κι από εκεί και κάτω παίζει Τσιόδρας, Κυμπουρόπουλος, Πατουλίδου καθώς εξαρτάται εάν θα εκλέξει 7 ή 8 ευρωβουλευτές από τους συνολικά 21.

Η ελληνική ευρωομάδα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι πιθανό να συμπληρωθεί από την κ. Μπεκατώρου

τον Νίκο Παππά, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, εάν πιάσει το μέτρο για 4 ευρωβουλευτές. Εκτός εάν κάνει την έκπληξη ο κ. Φαραντούρης και ανέβει σε εκλόγιμη.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με εκτιμήσεις και μετρήσεις προηγούνται οι Νίκος Παπανδρέου

και Γιάννης Μανιάτης. Και ακολουθούν Ανδρέας Σπυρόπουλος, Θοδωρής Ζαγοράκης και Σάκης Αρναούτογλου. Η εκτίμηση εάν το ΠΑΣΟΚ έρθει τρίτο είναι πως θα βγάλει 3 ευρωβουλευτές.

Οπότε με ορισμένες εξαιρέσεις, την προτίμηση των ψηφοφόρων έχουν πρόσωπα γνωστά από την τηλεόραση, προβεβλημένοι αθλητές, όσοι πριμοδοτούνται σκληρά από τους κομματικούς μηχανισμούς, και οι παλιοί. Φυσικά όλα μένει ν’ αποδειχθούν στην κάλπη που είναι άδεια, όπως αγαπά να λέει συχνά κι ο Κυριάκος.

Με Στόκα

Από τους μικρούς, θέση στην ευρωβουλή -με βάση τις δημοσκοπήσεις-, εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ Νέα Αριστερά, και Δημοκράτες του Λοβέρδου, το παλεύουν. Η Ζωή παρουσίασε χθες μόνη της τους 42 υποψήφιους. Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μπάμπης Στόκας των Πυξ Λαξ.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης παρότρυνε τον κόσμο να πάει να ψηφίσει στις 9 Ιουνίου. «Να μην χαθεί καμία ψήφος, σε λίγα χρόνια θα μας πουν πως δεν χρειάζεται. Γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το τώρα που το έχετε» κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Η Ζωή αποκάλυψε ότι ο Μπάμπης Στόκας έχει απολαύσει φήμη, δόξα και την αγάπη του κόσμου τόσα χρόνια, και δεν δίστασε καθόλου να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκανε. Θεωρώ βέβαιο ότι θα είναι μέσα στους 21.

Κόλλησε

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο καθένας ρίχνει ότι καλύτερο διαθέτει. Εάν είναι νεόκοπος Πολιτικός Αρχηγός όμως, που έναν χρόνο πριν τον ήξεραν ελάχιστοι ακόμα και στο νυν κόμμα του, πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Αυτή είναι η περίπτωση Κασσελάκη που μέσα σε νεανικό ενθουσιασμό αποφάσισε να γνωρίσει από κοντά 29 νησιά σε δέκα μέρες μαζί με το ναύαρχο Αποστολάκη. Τα κύματα όμως τον κράτησαν καθηλωμένο στην Αστυπάλαια. Ο Στέφανος αποφάσισε να περάσει δημιουργικά τον χρόνο ζητώντας από τον απλό κόσμο να επικοινωνήσει μαζί του μέσω Instagram στέλνοντας ερωτήσεις. Ακόμα κι αν συνολικά οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται ελάχιστα με το Insta, δεν ισχύει το ίδιο για τους 17-20 χρόνων. Κι αυτό το ξέρει ο Κας.

Εντελώς τυχαία τον ρώτησε κι ο Γιώργος Λιάγκας.

Σ’ αυτή την κατεξοχήν πολιτική ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτος. Όχι, δεν θα τον καλέσει γιατί ο γάμος είναι για συγγενείς και φίλους, είπε και με μπέρδεψε, γιατί σε άλλη συνέντευξη έκανε σαφές πως δεν θα ξαναπαντρευτεί στην Ελλάδα- απλά θα κάνει ένα μεγάλο πάρτι στην Κρήτη για συγγενείς και φίλους με αφορμή τον γάμο που έκανε στις ΗΠΑ. Τελοσπάντων, δική του δουλειά, ας παντρεύεται όσο συχνά θέλει.

Διαπιστώσεις

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στα προβλήματα των νησιών.

«Η Υγεία, είναι προφανές γιατί ούτως ή άλλως το ΕΣΥ έχει διαλυθεί από την κυβέρνηση και πάει να γίνει full ιδιωτικό. Όμως στα νησιά ειδικά, υπάρχει τεράστια υποστελέχωση και μαζί με αυτό τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες που είναι το άλλο μεγάλο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία άγονη γραμμή που να συνδέει τα νησιά μεταξύ τους», είπε.

Προς το παρόν βρίσκεται στις εύλογες διαπιστώσεις. Δεν είναι ο πρώτος. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί περνούν αυτή την φάση όσο είναι αντιπολίτευση.

Μνημόσυνο

Η προεκλογική εκστρατεία έχει πάρει φωτιά. Και ξαφνικά βγαίνει ανακοίνωση της ΝΔ που ξεκινάει ως εξής: «Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας, Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Παραξενεύτηκα.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ναι λογικό. Τα 20 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή, ναι λογικό. Τα 26;

Ασυνήθιστο.

Ξαναγύρισα στην ανακοίνωση μήπως βρω νόημα.

«Στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης, περίοδο κατά την οποία η προσωπική διαδρομή του Κωνσταντίνου Καραμανλή ταυτίστηκε όσο ποτέ με τη διαδρομή της χώρας, η σκέψη μας επιστρέφει στα διδάγματά του. Στην αλήθεια, τον ορθό λόγο και την τόλμη που διέκριναν το έργο του. Δίπλα στον κοινωνικό προσανατολισμό. Την πίστη στην ανάπτυξη. Και την προσήλωση στο καθήκον για μια Πατρίδα ασφαλή και περήφανη. Αυτές τις αρχές διατηρούμε και ανανεώνουμε στις μέρες μας, τιμώντας τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη. Πολύ περισσότερο ενόψει Ευρωεκλογών, που κάνουν επίκαιρη την κορυφαία του επιλογή: αυτή της Ευρώπης και του δυτικού δημοκρατικού κόσμου».

Ααααα! Κατάλαβα.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:21

Αφγανιστάν: Η αστυνομία διαλύει διαδηλώσεις κατά του χιτζάμπ στο δυτικό τμήμα της χώρας

21:05

Δήμας: «Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του νέου ευρωπαϊκού χάρτη συνδεσιμότητας και ασφάλειας»

20:53

Οι Κινέζοι χάκερς συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή κατασκοπείας για τις εταιρείες τεχνολογίας

20:42

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα ήταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας - Θα τιμήσουμε τη συμμαχία με ΗΠΑ»

20:30

ΗΠΑ: Η NASA ανακοίνωσε τα μέλη της αποστολής Artemis III

20:17

Βουλγαρία: Η νέα κυβέρνηση δεν θα παράσχει όπλα στην Ουκρανία

20:09

Η Ελλάδα καταγράφει τη υψηλότερη αύξηση στη χρήση κάνναβης από εφήβους

20:08

Ο Τραμπ υπόσχεται να «απαντήσει» στην κατάρριψη αμερικανικού ελικοπτέρου από το Ιράν

19:55

«Βουτιά» 4% για το bitcoin, «φλερτάρει» με τα 60.000 δολάρια

19:49

Βέλγος πρωθυπουργός: «Σκέτη βλακεία» η ακύρωση κατασκευής κοινού μαχητικού Γερμανίας-Γαλλίας-Ισπανίας

19:37

Ρωσία: Το υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης εισηγείται άρση της απαγόρευσης του Roblox

19:30

Πιερρακάκης: «Για το ιδιωτικό χρέος υλοποιούμε ρυθμίσεις, οι οποίες επιβραβεύουν τους συνεπείς»

19:28

Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές - Πτώση 3% για την BP

19:10

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κερδίζει τους ξένους και… ψάχνει τους Έλληνες

19:06

Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση του Φιλύρου

19:03

Αίγυπτος: Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες στο Κάιρο για ένα σχέδιο αφοπλισμού για τη Γάζα

18:52

Κυρανάκης: «Το πρώτο καλοκαίρι με λειτουργικό κλιματισμό σε όλα τα λεωφορεία»

18:49

Μητσοτάκης για τα 6 χρόνια gov.gr: Ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών

18:36

Qualco: Πρόταση για διανομή μερίσματος 0,045 ευρώ ανά μετοχή

18:23

ΝΔ: Συνεδριάζει την Τετάρτη η Πολιτική Επιτροπή για την εκλογή γραμματέα

18:10

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή

18:05

Ακαθάριστα οικόπεδα: Καθυστερούν οι δηλώσεις παρά τα πρόστιμα και τους ελέγχους - Τι θα γίνει με την προθεσμία

17:49

Τσιόδρας προς Επίτροπο Ενέργειας: Χρειάζονται πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις στα δίκτυα

17:47

Το δεύτερο υψηλότερο κλείσιμο εντός του 2026 στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

17:45

Ζελένσκι: Ουκρανία και Λετονία υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια και κατασκευή drones

17:40

Spetses Classic Yacht Regatta 2026: Η αντίστροφη μέτρηση για την επετειακή 15η διοργάνωση ξεκίνησε

17:39

Κικίλιας: 420 προσλήψεις στο Λιμενικό για να καλυφθεί η διαφορά αξιωματικών - λιμενοφυλάκων

17:38

Τουρκία: Καταγγελία Οζέλ για σχέδιο εξουδετέρωσης του CHP - Ο Κιλιτσντάρογλου προαναγγέλλει διαγραφές

17:27

Μείωση κατά 19% στις αιτήσεις ασύλου στην ΕΕ το 2025

17:22

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουλίου