INSIDE OUT

Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Νταλιάνη
16-04-2024 | 00:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ωδείο Αθηνών και με ψύχραιμο χειρισμό στην αναγκαιότητα του να σκαρφαλώσουν σ’ ένα ψηλό, διαφανές σκαμπό

παρουσιάστηκαν χθες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το σκαμπό δεν ήταν η μόνη δοκιμασία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε τις σχετικές φημολογίες για Φρέντι Μπελέρη και Ελεονώρα Μελέτη, οι οποίοι προστίθενται σε ένα έτσι κι αλλιώς άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας αποθεώθηκε κυριολεκτικά από το κοινό. Ίσως δύο κλικ λιγότερο από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν το επίκεντρο των σύντομων ομιλιών των υποψηφίων.

Ο βαθμός επανάληψης των «ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό» και «είναι μεγάλη τιμή που μου έκανε» και ξανά μανά τα ίδια, και δώστου ξανά θερμό χειροκρότημα στο άκουσμα του ονόματος του Κυριάκου, ήταν σχεδόν ενοχλητικός. Θα έλεγε κανείς ότι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο ΠΘ. Το κύμα λατρείας προς τον Αρχηγό ήταν τέτοιο, που ο ίδιος ξεκίνησε την ομιλία του στο τέλος λέγοντας: «Σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για μένα, αλλά για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας».

Λαμπερά ονόματα

Εκτός από τους υποψήφιους της ΝΔ ανακοινώθηκαν και οι 35 που έβγαλαν οι προκριματικές εκλογές του Συριζα. Σε συνδυασμό με ονόματα που έχουν γίνει γνωστά και από το Πασοκ, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, οι δέκα, ανάμεσα στους 21 ευρωβουλευτές της Ελλάδας να είναι οι: Αυτιάς. Ζαγοράκης. Πύρρος Δήμας. Βούλα Πατουλίδου.

Νίκος Παππάς. Σοφία Μπεκατώρου.

Ελεονώρα Μελέτη. Νόνη Δούνια. Δημήτρης Παπανώτας. Μπάμπης Στόκας. Ο τελευταίος θα κατέβει με την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κι ακόμα δεν είναι γνωστοί όλοι οι υποψήφιοι! Ίσως μπει και ο Γιώργος Λιάγκας.

Δημοσιογράφοι 8 στους 42

Από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι 8 είναι δημοσιογράφοι: Γιώργος Αυτιάς, Ανδρέας Ζαμπούκας, Ελεωνόρα Μελέτη, Γιώργος Μουρούτης, Μαρία Σπυράκη, Νίκος Στέφος, Δημήτρης Τσιόδρας, και η Βίκυ Φλέσσα.

Η τελευταία έκλεψε την παράσταση με το στιβαρό ύφος με το οποίο τόνιζε τις λέξεις μία -μία -φιλόλογος γαρ!- κατά την παρουσίαση.

Με αέρα Νέας Υόρκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση ο κ. Αυτιάς. «Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία» είπε με ενθουσιασμό. Ο βασιλιάς της πρωινής ζώνης στα μικρο-οικονομικά θέματα, προέβη και σε αποκαλύψεις.

«Όταν ο κ. πρόεδρος ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, μου έστειλε ένα βιβλίο. Γιώργο, χαρισμένο σε σένα, γιατί μπορείς και αλλάζεις τους νόμους από την εκπομπή. Το 90% των νόμων ψηφίζεται στην Ευρωβουλή και πρέπει να γίνουν ελληνικοί νόμοι. Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, το σύνθημα που τσάκισε τους πάντες», τόνισε.

Σταρ

Με αέρα σταρ εμφανίστηκε στην εκδήλωση η Βούλα Πατουλίδου.

Η αθλήτρια έχει διανύσει χιλιόμετρα στην πολιτική και αυτό φαίνεται. Είχε αέρα έμπειρης πολιτικού, συγκροτημένο λόγο και έναν πολύ καλό λόγο να πει στον άνθρωπο που της άνοιξε τις πόρτες της πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη η Πατουλίδου βούτηξε στα βαθιά. Επάνω της ποντάρουν αρκετά στη ΝΔ για την Θεσσαλονίκη που έχει στρίψει πολύ δεξιά.

Ξεχώρισε

Με αέρα executive εμφανίστηκε η υποψήφια δικηγόρος Νιόβη Χριστοπούλου. Εκπρόσωπος της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, η Νιόβη έχει βαρύ βιογραφικό και ιδέες. Τι θα έκανε εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής;

Μίλησε γι’ αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη (Greek News USA).

«Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αναπτύξει πρόσφατα έντονη νομοθετική και ρυθμιστική δραστηριότητα γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη αφού ψήφισε το AI Act στις 13 Μαρτίου αυτού του χρόνου. Η ΕΕ μέχρι τώρα έχει στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές των ΗΠΑ μέσω του US-EU Technology Council και ελπίζω ότι αυτή η διατλαντική συνεργασία θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Μπορώ να συνεισφέρω την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα στις ΗΠΑ στην τεχνολογία, μια εμπειρία που εκτιμάται ιδιαίτερα στην Ευρώπη αφού οι ΗΠΑ ηγούνται στην τεχνολογική ανάπτυξη, αν και η ΕΕ προηγείται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Ως προς την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το πρόγραμμα της ψηφιακής Ευρώπης (Digital Europe Programme) διαθέτει σημαντικές ενισχύσεις για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την χώρα μας στο πλαίσιο παρόμοιων προγραμμάτων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη».

Σαφής η Νιόβη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:12

ΕΕ: Η διπλωματία είναι απαραίτητη για να επιλυθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν στη Μέση Ανατολή

18:00

Οφειλές 5,8 δισ. ευρώ «κουρεύτηκαν» μέσω Εξωδικαστικού - Πόσα δάνεια ρύθμισαν οι servicers

17:48

BoJ: Εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων για να φρενάρει ο πληθωρισμός

17:39

Χαρδαλιάς: Με ενότητα, με αυτοπεποίθηση και με πίστη σε όσα μας ενώνουν, προχωράμε μπροστά

17:35

Ουγγαρία: Με προσέλευση ρεκόρ οι κάλπες - Αγώνας επιβίωσης για τον Όρμπαν

17:19

Ουγγαρία-βουλευτικές εκλογές: Στο 66% είχε φθάσει η συμμετοχή μέχρι τις 16:00

17:07

ΕΛΑΣ: 14 συλλήψεις και κατάσχεση 153 μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης στην Αττική

16:46

Πούτιν: Ετοιμος να συμμετάσχει σε διαμεσολάβηση, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ιρανό πρόεδρο

16:42

Ουγγαρία- εκλογές: Στο 54,14% είχε φθάσει η συμμετοχή μέχρι τις 14:00

16:32

Τραμπ: Το ΠΝ των ΗΠΑ ξεκινά τον αποκλεισμό των στενών του Ορμούζ

16:15

Πεσκοφ: Η Ρωσία έτοιμη να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο αν... περισσεύει

16:07

Ισπανία: Δεύτερος στολίσκος με ανθρωπιστική βοήθεια αποπλέει για Γάζα

15:58

Κίνα: Η Chery επιδιώκει να επεκτείνει την παραγωγή αυτοκινήτων της στην Ευρώπη

15:43

Ερντογάν: Όπως «μπήκαμε» στη Λιβύη και το Καραμπάχ μπορούμε να μπούμε στο Ισραήλ

15:15

Προεδρικές εκλογές στο Περού με 35 υποψήφιους και υποψήφιες

15:07

Πασχαλινά Γεύματα Αγάπης από τον δήμο Αθηναίων σε άστεγους και ευάλωτους πολίτες

14:48

Ρέθυμνο: Περιπέτεια για 10χρονο αγόρι που έπεσε σε πηγάδι

14:29

Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός του τροχαίου δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Καβάλας - Σερρών

14:26

Στενό Ορμούζ: Αναστροφή έκαναν δύο υπερδεξαμενόπλοια μόλις κατάρρευσαν οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν

14:06

ΕΕ - ΗΠΑ: Θα υπάρξει «πριν» και «μετά» της κρίσης του Ιράν στις παραπαίουσες ευρωατλαντικές σχέσεις

13:39

Βρετανία: Σχέδια για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων εν μέσω ενεργειακής κρίσης

13:30

Ιρλανδία: Η χώρα σε αναβρασμό από την αύξηση της τιμής των καυσίμων

13:11

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για πολλές παραβιάσεις της πασχαλινής κατάπαυσης του πυρός

13:00

Lamda - The Ellinikon: Πώς το μεγάλο project γίνεται ευρωπαϊκό πρότυπο για βιώσιμες αστικές αναπλάσεις

12:51

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Τούρκου που εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία της INTERPOL

12:42

Νέα Ζηλανδία: Πολλά προβλήματα στο βόρειο νησί λόγω κυκλώνα

12:38

Ομάν: Άνοιξε βιβλίων προσφορών για πέντε νέες παραχωρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

12:28

Ιράν: Αναμένεται να αποκαταστήσει εντός διμήνου τις κατεστραμμένες πετρελαϊκές του υποδομές

12:10

Phishing: Τα «έξυπνα» μηνύματα που αδειάζουν λογαριασμούς

11:59

Τραμπ: Με ανάρτηση απειλεί το Ιράν με ναυτικό αποκλεισμό