INSIDE OUT

Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Νταλιάνη
16-04-2024 | 00:04
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λαμπερή εκδήλωση, λαμπερά πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Από κοντά κι ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σε μια λαμπερή τελετή στο Ωδείο Αθηνών και με ψύχραιμο χειρισμό στην αναγκαιότητα του να σκαρφαλώσουν σ’ ένα ψηλό, διαφανές σκαμπό

παρουσιάστηκαν χθες οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Το σκαμπό δεν ήταν η μόνη δοκιμασία. Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε τις σχετικές φημολογίες για Φρέντι Μπελέρη και Ελεονώρα Μελέτη, οι οποίοι προστίθενται σε ένα έτσι κι αλλιώς άκρως ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο. Ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας αποθεώθηκε κυριολεκτικά από το κοινό. Ίσως δύο κλικ λιγότερο από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ήταν το επίκεντρο των σύντομων ομιλιών των υποψηφίων.

Ο βαθμός επανάληψης των «ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό» και «είναι μεγάλη τιμή που μου έκανε» και ξανά μανά τα ίδια, και δώστου ξανά θερμό χειροκρότημα στο άκουσμα του ονόματος του Κυριάκου, ήταν σχεδόν ενοχλητικός. Θα έλεγε κανείς ότι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο ΠΘ. Το κύμα λατρείας προς τον Αρχηγό ήταν τέτοιο, που ο ίδιος ξεκίνησε την ομιλία του στο τέλος λέγοντας: «Σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για μένα, αλλά για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας».

Λαμπερά ονόματα

Εκτός από τους υποψήφιους της ΝΔ ανακοινώθηκαν και οι 35 που έβγαλαν οι προκριματικές εκλογές του Συριζα. Σε συνδυασμό με ονόματα που έχουν γίνει γνωστά και από το Πασοκ, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, οι δέκα, ανάμεσα στους 21 ευρωβουλευτές της Ελλάδας να είναι οι: Αυτιάς. Ζαγοράκης. Πύρρος Δήμας. Βούλα Πατουλίδου.

Νίκος Παππάς. Σοφία Μπεκατώρου.

Ελεονώρα Μελέτη. Νόνη Δούνια. Δημήτρης Παπανώτας. Μπάμπης Στόκας. Ο τελευταίος θα κατέβει με την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κι ακόμα δεν είναι γνωστοί όλοι οι υποψήφιοι! Ίσως μπει και ο Γιώργος Λιάγκας.

Δημοσιογράφοι 8 στους 42

Από τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ οι 8 είναι δημοσιογράφοι: Γιώργος Αυτιάς, Ανδρέας Ζαμπούκας, Ελεωνόρα Μελέτη, Γιώργος Μουρούτης, Μαρία Σπυράκη, Νίκος Στέφος, Δημήτρης Τσιόδρας, και η Βίκυ Φλέσσα.

Η τελευταία έκλεψε την παράσταση με το στιβαρό ύφος με το οποίο τόνιζε τις λέξεις μία -μία -φιλόλογος γαρ!- κατά την παρουσίαση.

Με αέρα Νέας Υόρκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση ο κ. Αυτιάς. «Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία» είπε με ενθουσιασμό. Ο βασιλιάς της πρωινής ζώνης στα μικρο-οικονομικά θέματα, προέβη και σε αποκαλύψεις.

«Όταν ο κ. πρόεδρος ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ, μου έστειλε ένα βιβλίο. Γιώργο, χαρισμένο σε σένα, γιατί μπορείς και αλλάζεις τους νόμους από την εκπομπή. Το 90% των νόμων ψηφίζεται στην Ευρωβουλή και πρέπει να γίνουν ελληνικοί νόμοι. Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια, το σύνθημα που τσάκισε τους πάντες», τόνισε.

Σταρ

Με αέρα σταρ εμφανίστηκε στην εκδήλωση η Βούλα Πατουλίδου.

Η αθλήτρια έχει διανύσει χιλιόμετρα στην πολιτική και αυτό φαίνεται. Είχε αέρα έμπειρης πολιτικού, συγκροτημένο λόγο και έναν πολύ καλό λόγο να πει στον άνθρωπο που της άνοιξε τις πόρτες της πολιτικής, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη η Πατουλίδου βούτηξε στα βαθιά. Επάνω της ποντάρουν αρκετά στη ΝΔ για την Θεσσαλονίκη που έχει στρίψει πολύ δεξιά.

Ξεχώρισε

Με αέρα executive εμφανίστηκε η υποψήφια δικηγόρος Νιόβη Χριστοπούλου. Εκπρόσωπος της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, η Νιόβη έχει βαρύ βιογραφικό και ιδέες. Τι θα έκανε εάν εκλεγεί ευρωβουλευτής;

Μίλησε γι’ αυτό σε πρόσφατη συνέντευξη (Greek News USA).

«Το Ευρωκοινοβούλιο έχει αναπτύξει πρόσφατα έντονη νομοθετική και ρυθμιστική δραστηριότητα γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη αφού ψήφισε το AI Act στις 13 Μαρτίου αυτού του χρόνου. Η ΕΕ μέχρι τώρα έχει στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές των ΗΠΑ μέσω του US-EU Technology Council και ελπίζω ότι αυτή η διατλαντική συνεργασία θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Μπορώ να συνεισφέρω την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησα στις ΗΠΑ στην τεχνολογία, μια εμπειρία που εκτιμάται ιδιαίτερα στην Ευρώπη αφού οι ΗΠΑ ηγούνται στην τεχνολογική ανάπτυξη, αν και η ΕΕ προηγείται στις νομοθετικές πρωτοβουλίες. Ως προς την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το πρόγραμμα της ψηφιακής Ευρώπης (Digital Europe Programme) διαθέτει σημαντικές ενισχύσεις για την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για την χώρα μας στο πλαίσιο παρόμοιων προγραμμάτων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη».

Σαφής η Νιόβη

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:27

Για απάτη από επενδυτές κατηγορείται η Σελίνα Γκόμεζ

14:25

Πόσο κόστισαν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

13:56

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στη Χαλκιδική

13:22

Σε χαμηλό 20ετίας η απασχόληση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

13:20

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

13:16

Η Ρωσία απέρριψε την ιδέα για κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα

12:54

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους - Ομαλή η κατάσταση σε Μάλγαρα και Προμαχώνα

12:43

Το στεγαστικό στη ΔΕΘ: Από το «Σπίτι μου ΙΙΙ» στη διάσωση της πρώτης κατοικίας - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

12:41

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από drone κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ

12:39

Χαρδαλιάς: «Ζητάμε να κριθούμε από όσα θα έχουμε παραδώσει στους πολίτες της Αττικής»

12:30

H πιο ελκυστική πόλη στον κόσμο για το 2026

12:27

Αίτνα: Σε αναστολή οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια μέχρι αύριο

12:16

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,4% το β’ τρίμηνο του 2026 - Οριακή αύξηση στην απασχόληση

12:09

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,9% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο

12:04

Πώς η VW σχεδιάζει να μειώσει τη γκάμα μοντέλων της για να μειώσει το κόστος

11:50

Βυθίστηκε καταμαράν κοντά στη νησίδα Φλέβες - Σώοι οι 10 επιβαίνοντες

11:32

Κεφαλογιάννη: «Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής και ανοιχτός προορισμός για όλους»

11:20

Η Ισπανία παρατείνει τη λειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού μέχρι το 2030

11:14

Σε πύρινο κλοιό Γερμανία, Γαλλία και Κροατία: Χιλιάδες κάτοικοι εκκένωσαν τα σπίτια τους

11:09

Ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ισραήλ: Στις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών το αίτημα επένδυσης

11:05

Χρηματιστήριο: «Μαγνήτης» οι 2.600 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

10:57

Προς εβδομάδα απωλειών οι ευρωαγορές

10:42

Οι ΗΠΑ στο πλευρό της Ιαπωνίας μετά την επίσκεψη Πούτιν στις διεκδικούμενες Κουρίλες νήσους

10:28

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν «χερσαίες» επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική κατά της διακίνησης ναρκωτικών

10:22

Σκέρτσος: «Το Antinero συμβάλλει σημαντικά στον περιορισμό της ζημίας όταν προκύψει μια πυρκαγιά»

10:14

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου

10:10

Βρετανία: Ο επικεφαλής του ReformUK Νάιτζελ Φάρατζ επανεξελέγη βουλευτής

10:02

Από την Apple έως την Ford: Πώς η κινεζική τεχνολογία είναι δύσκολο να αγνοηθεί

09:58

Η Uber συνεργάζεται με την κινεζική Pony.ai για 2.000 ρομποταξί στην Ευρώπη

09:53

Μία στις έξι νοσοκομειακές κλίνες στο Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνεται από ασθενείς με άνοια