INSIDE OUT

Πόσο χάνει στην καταλληλότητα ο Κυριάκος - Οι τρίχες του Κασσελάκη - Ποιος ξύπνησε νυχτιάτικα τους πασόκους;

Μαρία Νταλιάνη
29-02-2024 | 07:27
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πόσο χάνει στην καταλληλότητα ο Κυριάκος - Οι τρίχες του Κασσελάκη - Ποιος ξύπνησε νυχτιάτικα τους πασόκους;
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Προσπάθησε να τους ξυπνήσει λέγοντάς τους να σταματήσουν να είναι βαρετοί. «Για να νικήσεις τον Πούτιν απαιτείται να γίνετε καινοτόμοι. Ο Πούτιν δεν μπορεί να καμφθεί από κυρώσεις ή ψηφίσματα ή βάσει ηθών και κανόνων. Και πρέπει να σταματήσετε να είστε βαρετοί» είπε η Γιούλια Ναβάλναγια στο ευρωκοινοβούλιο. Η ομιλία της συζύγου του Ναβάλνι ήταν συγκλονιστική. «Δεν μπορείς να βλάψεις τον Πούτιν με ένα ακόμα ψήφισμα ή με μια σειρά άλλων κυρώσεων που δεν διαφέρει από τις προηγούμενες. Δεν μπορείς να τον νικήσεις νομίζοντας ότι είναι άνθρωπος αρχής που έχει ήθος και κανόνες», είπε. Την ίδια ώρα στη Μόσχα, Χαμάς και Φατάχ συζητούν (?) για τον μετασχηματισμό τους σε κυβέρνηση, υπό τις ευλογίες και καθοδήγηση του Πούτιν. Τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, με έναν πόλεμο στα σύνορα της, η ΕΕ πόσο είναι έτοιμη και θέλει ν’ αντιμετωπίσει πραγματικά τη ρωσική απειλή;

Το ίδιο συγκλονιστική ήταν προ ημερών η μητέρα θύματος στο τραίνο των Τεμπών. Η κ. Καρυστιανού, ήταν ο άνθρωπος που έφερε το τραγικό δυστύχημα ξανά στο προσκήνιο, αρκετές ημέρες πριν μιλήσει στους ευρωβουλευτές. Η παρουσία της στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, και η πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών, έκαναν γνωστές για πρώτη φορά λεπτομέρειες από τη διαχείριση του δυστυχήματος στο ευρύτερο κοινό. Λεπτομέρειες οι οποίες είχαν εξαφανιστεί ανάμεσα σε τρεις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις μετά τα Τέμπη (δύο φορές βουλευτικές εκλογές και κάλπες για Τοπική Αυτοδιοίκηση), λεπτομέρειες οι οποίες πνίγηκαν μέσα στο άλλο τραγικό, την κακοκαιρία Ντάνιελ που βούλιαξε τη μισή Θεσσαλία. Οι αβελτηρίες, και όσα έγιναν και δεν έγιναν μετά το τραγικό ατύχημα προκάλεσαν αίσθηση στις Βρυξέλλες, στις οποίες, όπως σε κάθε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ, ο σιδηρόδρομος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας, καθώς έβαλαν την Ελλάδα ξανά βαθιά μες στα Βαλκάνια, από τα οποία πασχίζει δεκαετίες να ξεφύγει.

Πέφτει

Η έρευνα της MRB (Open) η οποία ολοκληρώθηκε προχθές, αποτυπώνει ένα κομμάτι της πτώσης που υφίσταται το δυνατό χαρτί της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση.

Όμως η πτώση του από τον περασμένο Νοέμβριο είναι αισθητή.

Η υπόθεση των Τεμπών, η εμμονή για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ενώ ένα κομμάτι της κοινωνίας εκτιμά πως άλλα ήταν τα σημαντικά, η ακρίβεια στο ρεύμα, στο βενζινάδικο και στο σούπερ μάρκετ, η απογοήτευση τμήματος της γαλάζιας βάσης (αγρότες), αφήνουν τα σημάδια τους στην σχετικά μακάρια έως τώρα κυβερνητική θητεία. Ο Κυριάκος έχει τρεις μήνες μπροστά του να τα ανατρέψει.

Τρίχες

Τουλάχιστον δε νιώθει την καυτή ανάσα κανενός πίσω του. Ο Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να ανεβάσει στροφές αλλά μέχρι στιγμής συμπιέζεται ανάμεσα στον αντισυμβατικό Κασσελάκη και τον λαϊκισμό του Βελόπουλου.

Ο Κασσελάκης, νομίζει ότι ξεμπέρδεψε με το Συνέδριο και ασχολείται με τρίχες.

Ο φακός του ανώνυμου περαστικού τον έπιασε να ζητάει από συνεργάτη να του φτιάξει τα μαλλιά, μόλις έβγαλε το κράνος, και λίγο πριν εμφανιστεί στην πορεία για τα Τέμπη στο Σύνταγμα. Βέβαια υπάρχει κι άλλη δυνατή σκηνή: Όταν βουλευτές και συνεργάτες, μαζί τους και όλοι οι φωτορεπόρτερ, περίμεναν υπομονετικά να τελειώσει κάτι που έκανε, για να φιλήσει «αυθόρμητα» την Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επίσης περίμενε κι αυτή.

Ανδρουλάκης σάντουιτς

Την ώρα που ο Στέφανος ασχολείται με ό, τι νομίζει σημαντικό, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παίζει τα ρέστα του στα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά απέναντι στο νομοσχέδιο του Πιερρακάκη, και την θεσμοθέτηση λειτουργίας απογευματινών χειρουργείων σε όσα δημόσια νοσοκομεία μπορούν, ενώ κάνει λόγο για «διευθετήσει συμφερόντων από το Μέγαρο Μαξίμου» (Blue Sky).

Παρ’ όλ’ αυτά, μέχρι στιγμής δεν καταφέρνει ν’ ανέβει ρούπι στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Εξακολουθεί να βρίσκεται σάντουιτς ανάμεσα σε Κασσελάκη και Βελόπουλο.

Μεταμεσονύχτιος ΓΑΠ

Ειδικά σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Νίκος, απέκτησε ισχυρό σύμμαχο τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Όμως πες επειδή κάποιοι παλαιότεροι θυμήθηκαν ότι ως υπουργός Παιδείας κάποτε, υποστήριζε τα μη κρατικά, κοινωφελή, θεώρησε καλό να ενημερώσει τους βουλευτές για τις πραγματικές του απόψεις.

Κι εκεί που τους έπαιρνε ο ύπνος ο γλυκός, ξεκίνησαν τα notification να πέφτουν βροχή στο γκρουπ που έχουν οι πασόκοι βουλευτές, οι οποίοι με ένα μάτι κλειστό, κοιτάζουν το κινητό τους και τι να δουν; Κείμενα, και αναρτήσεις και δημοσιεύματα με αποστολέα τον ΓΑΠ, ο οποίος τους έστειλε υλικό για να υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υποστήριξε τα μη κρατικά.

Υποθέτω πως γύρισαν αμέσως πλευρό.

Μόνο μία δεν κοιμάται ποτέ. Η λατρεμένη Ευαγγελία

η οποία πολύ ευγενικά απάντησε κιόλας: ευχαριστούμε Πρόεδρε είναι πολύ χρήσιμα αυτά που μας στέλνεις.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:40

Τέμπη: Επ' αόριστον αναβολή στη δίκη με τον ελεγκτή της ΕΑΔ για τη σύμβαση 717

13:33

Τέμπη: Αναβολή επ΄ αόριστον της δίκης του ελεγκτή της Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717

13:30

ΟΛΠ: Στήριξη στο έργο της Helmepa με τη δημιουργία του νέου «Helmepa Home» στον Πειραιά

13:24

Παραδόθηκε στον Κακλαμάνη η Ετήσια Έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

13:24

Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία κατέγραψε υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 

13:11

Η «Θάλασσα Μάνα» επιστρέφει στον Πόρο

13:06

H ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει σε σύγχρονες ψηφιακές λύσεις

13:02

Άνιση η σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση - Στην Αττική το 50% του ελληνικού ΑΕΠ

12:58

Coca‑Cola στην Ελλάδα: 20 χρόνια δράσης για την προστασία του νερού

12:57

Νέα παρέμβαση Τραμπ για Ισραήλ - Ιράν: «Παύσατε πυρ»

12:49

ΕΣΥ: 57 Ιατρεία Πόνου χωρίς στελέχωση και εθνική στρατηγική για χρόνιο πόνο

12:47

Άλμα εξαγωγών τον Απρίλιο - Στα 2,1 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα με μείωση 25,2%

12:44

Δένδιας: Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, η αμυντική στρατηγική και η ενιαία Άμυνα της ΕΕ στο επίκεντρο της Συνόδου ΥΠΑΜ

12:39

Η IDE υποδέχτηκε την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού

12:36

Κοντογεώργης για νέα κόμματα: Η ιστορία έχει δείξει ότι τα προσωποκεντρικά κόμματα δεν μακροημερεύουν

12:18

Παπαθανάσης: Διασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου στην Πάτρα

12:15

Υπ. Παιδείας: Έργα αναβάθμισης στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων

12:13

Συνεχίζεται το τεχνολογικό sell off καθώς επιμένει η ανησυχία για το «AI boom»

12:08

Κίνα: «Μεγάλη ανησυχία» για τις επιθέσεις Ισραήλ-Ιράν

11:57

Βόρεια Κορέα: Ο Σι Τζινπίνγκ έφτασε στην Πιονγκγιάνγκ όπου τον υποδέχθηκαν με μεγάλες τιμές

11:52

Προσφορά 30,6 δισ. ευρώ για εξαγορά της Monte dei Paschi από Intesa Sanpaolo

11:45

ICAP: Αυξάνονται οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ - Ποιες αλυσίδες πρωταγωνιστούν

11:42

ΔΥΠΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής ενστάσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα

11:36

Μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ καταρρίπτουν drone στον λετονικό εναέριο χώρο

11:21

Σε νέες περιοχές σε Αττική και Περιφέρεια το FTTH internet από ΔΕΗ με 100% οπτική ίνα

11:17

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο της Αθήνας με φόντο τη Μέση Ανατολή

11:11

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων οι ευρωαγορές εν μέσω κλιμάκωσης Ισραήλ-Ιράν

11:02

Εκλογές στην Αρμενία: Ευρεία νίκη του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν

10:56

Jefferies: Ισχυρές προοπτικές για τις ελληνικές τράπεζες – Πυλώνας η ανάκαμψη της οικονομίας

10:56

Εύβοια: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις για δόνηση μεγαλύτερη των 5,2 Ρίχτερ»