INSIDE OUT

Ποιοι συνέταξαν το Ψήφισμα του ΕΛΚ για Μπελέρη, Πως κέρδισε με 41% ο Κυριάκος, Γιατί έχασε ο Συριζα

06-09-2023 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι συνέταξαν το Ψήφισμα του ΕΛΚ για Μπελέρη, Πως κέρδισε με 41% ο Κυριάκος, Γιατί έχασε ο Συριζα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μεγάλη κι απρόβλεπτη τελικά η εβδομάδα της επενδυτικής βαθμίδας, της ΔΕΘ του Πρωθυπουργού και των εκλογών ηγεσίας στον Συριζα. Η κακοκαιρία θα αφήσει έναν νομό αγνώριστο, θύματα και καταστροφές σε κτίρια, υποδομές, σοδειές και κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Η πρωτοφανής καταιγίδα σε Πήλιο και Βόλο, έρχεται αμέσως μετά τον αφανισμό της Δαδιάς, σκιάζει την επιτυχία της οικονομίας και βαραίνει το κλίμα στην ΔΕΘ. Και ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Επιτυχίες εκτός

Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στις Βρυξέλλες, τουλάχιστον ήρθαν καλά νέα σε ό,τι αφορά την στήριξη της ελληνικής πλευράς στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της ΝΔ και προκάλεσε εγκεφαλικά στην ηγεσία της Αλβανίας. Στο ΕΛΚ μετέχουν 76 κόμματα από 41 ευρωπαϊκές χώρες, οπότε η κεραμίδα ήταν μεγάλη. Το ψήφισμα, αφού καταδικάζει την ενέργεια φυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, ζητεί από τις αλβανικές αρχές να διασφαλίσουν την ορκωμοσία του τονίζοντας ότι αυτό, δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες της δικαιοσύνης.

Για το κείμενο του ψηφίσματος υπήρξε στενή συνεργασία των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Αλβανική Διαφθορά

Η αντίδραση του Έντι Ράμα ήταν έντονη. Αφού επέκρινε το ΕΛΚ γιατί απευθύνει στις αλβανικές αρχές το εν λόγω ψήφισμα, επισημαίνει ότι αρμόδια για την υπόθεση είναι τα δικαστήρια, τα οποία έχουν απορρίψει το αίτημα (της ορκωμοσίας του Δημάρχου Χειμάρρας). Ο κ. Ράμα μάλιστα βγάζει γλώσσα λέγοντας ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ’ αυτούς σθεναρά στη μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα». Υπόδειγμα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος η Αλβανία λέμε.

Πώς κέρδισαν

Ταχυδρόμος και εκτελεστής της ωμής αλβανικής παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία στην Χειμάρρα μέσω του Ψηφίσματος, ήταν ο δαιμόνιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Χατζηβασιλείου όμως, δεν είχε την χαρά να μιλήσει στην Ολομέλεια της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ μόνο για το Ψήφισμα. Κλήθηκε ενώπιων πολυπληθούς ακροατηρίου να αναλύσει πώς τα κατάφερε η ΝΔ να αποσπάσει ατόφιο 41% στις πρόσφατες εκλογές και να πάρει άνετη αυτοδυναμία μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης με κορονοϊό, υβριδική επίθεση στον Εβρο, ενεργειακή κρίση λόγω Πούτιν κλπ. Και τι θα μπορούσαν να κάνουν ως ΕΛΚ μπροστά στις κρίσιμες ευρωεκλογές τον επομενο Ιούνιο.

Τι εντυπωσίασε

Σύμφωνα με βρυξελλιώτικο κεντροδεξιό περιστέρι, ο Τάσος επικέντρωσε στα απλά: το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό, οι προτάσεις ρεαλιστικές, είτε ο αποδέκτης είναι ένα εξειδικευμένο κοινό, είτε οι πολίτες που δεν πολυασχολούνται με πολιτική, και φυσικά να υπάρχει tik tok.

Το τελευταίο εντυπωσίασε ιδιαίτερα και ενθουσίασε τα στελέχη των κομμάτων του ΕΛΚ, αφού πολλοί αγνοούσαν ότι ο Κυριάκος χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές. Στο τέλος του ιδιότυπου προεκλογικού φροντιστηρίου ο Χατζηβασιλείου βρέθηκε περικυκλωμένος για ν’ αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω φωτό. Βέβαια, επειδή είναι ευγενής, παρέλειψε να τους πει ότι δεν φτάνει απλά να κάνουν tik tok, πρέπει να μπορούν να το υποστηρίξουν κιόλας.

Πώς έχασαν

Αν οι κεντροδεξιοί του ΕΛΚ ετοιμάζονται για μια tik tok ική εκστρατεία στις ευρωεκλογές, οι του Συριζα (όχι όλοι), μοιάζει μόλις τώρα να συνειδητοποιούν κάποια πράγματα. Για την ακρίβεια μόνο ένας, ο παλιός και μπαρουτοκαπνισμένος Νίκος Παππάς, που θα δοκιμάσει την τύχη του στην εσωκομματική κάλπη της Κυριακής.

Τον παρακολούθησα χθες βράδυ να μιλάει σε μπαράκι στην Δάφνη (Madania All Day Café) και τον θαύμασα για την αυτοκριτική. Η ομιλία του ήταν περίπου σαν του Συνεδρίου, μόνο που ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους ακροατές, όρθιος, μ’ ένα μικρόφωνο στο χέρι και χωρίς Κασσελάκη, Εφη, Ευκλείδη και Τζουμάκα δίπλα του.

«Χάσαμε από τη νεολαία γιατί δεν είχαμε αξιολογήσει σωστά τα κανάλια επικοινωνίας και μιλάω για το tik tok» είπε αφοπλιστικά. «Δεν καταφέραμε εγκαίρως να το διαβλέψουμε αυτό», είπε, χωρίς να σκεφτεί αυτός τις επιδόσεις του ζορισμένου Αλέξη στο παιχνιδιάρικο tik tok.

Έχασαν κι από αλλού

Όμως ο Νίκος είναι ρεταλιστής. Εχασαν κι από αλλού. «Χάσαμε στους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Χάσαμε πολύ, να μην πω τίποτα περισσότερο». Στις δύο αυτές κατηγορίες προσπάθησε να εξηγήσει και το γιατί. «Ο πρώτος λόγος ήταν ότι αφήσαμε να πιστέψουν και να υπονοηθεί ότι κάποιες πολιτικές ήταν δικές μας επιλογές ενώ είχαμε την τρόϊκα. Επίσης πληρώσαμε και ατυχείς δηλώσεις τελευταίων ημερών και αποξενωθήκαμε εντελώς» συμπλήρωσε θυμίζοντας σε όλους τον εξαφανισμένο από τότε Κατρούγκαλο. Και είναι μόλις Τετάρτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:49

Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς

23:36

Καλαφάτης: Χτίζουμε τη Θεσσαλονίκη του 2030 ως Ψηφιακό Λιμένα της ΝΑ Ευρώπης

23:23

Με μέριμνα του ΥΠΕΞ επέστρεψαν στην Αθήνα οι 19 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla»

23:10

Wall Street: Νέο ρεκόρ για Dow Jones - Σε εβδομαδιαίο «πράσινο» σερί 2,5 ετών ο S&P 500

22:57

H Ιταλία παρατείνει την μείωση των φόρων στα καύσιμα έως 8 Ιουνίου

22:44

Η Ελβετία ευθυγραμμίζεται με ΕΕ - Διευρύνει τις κυρώσεις κατά Ρωσίας και Λευκορωσίας

22:31

Στολίσκος για τη Γάζα: Ακτιβιστές καταγγέλουν κακοποίηση από Ισραηλινούς

22:18

Ο Τραμπ δεν θα παραστεί στον γάμο του γιου του λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων

22:05

Δανία: Παρατείνεται το πολιτικό αδιέξοδο - Ναυάγιο στον κεντροδεξιό κυβερνητικό σχηματισμό

21:52

Κύπρος: Άλμα 250% στη βιολογική γεωργία - Στα 350 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές χαλουμιού

21:39

«Κόκκινη» η εβδομάδα για το πετρέλαιο

21:26

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών για τον χρυσό

21:13

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 120 εκατ. ευρώ

21:00

Κίνα: Ο πόλεμος στο Ιράν εκτοξεύει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπαταρίες και φωτοβολταϊκά

20:51

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ

20:50

Final Four: Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός με 79-61 τη Φενέρ

20:37

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 25 έως 29 Μαΐου

20:28

Τραμπ: «Το Ιράν είναι απεγνωσμένο για συμφωνία»

20:15

Τσίπρας για το όνομα του κόμματος: «Ήταν καλή ιδέα, αλλά άργησε»

20:04

Ο Γιάνεζ Γιάνσα εξελέγη πρωθυπουργός της Σλοβενίας

19:54

Αλλαγές στην αίθουσα διεξαγωγής της δίκης για τα Τέμπη - Αναρτήθηκε η νέα κάτοψη

19:44

Ζελένσκι: Ανάγκη αναζωογόνησης διπλωματικών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου

19:39

Επιστολή Κοβέσι στην Κομισιόν για την τροπολογία Φλωρίδη

19:30

Αναδρομική υπαγωγή αγροτών στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ - Οδηγίες και διευκρινίσεις

19:21

Ορκίστηκε πρόεδρος της Fed ο Κέβιν Γουόρς

19:16

Θερινές κατασκηνώσεις e-ΕΦΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - 36.000 θέσεις για παιδιά

19:15

Τουρκία: Αντιδράσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Bilgi

19:06

Τέταρτη εβδομάδα κερδών για τις ευρωαγορές

19:00

Γαλλία: Υποψήφιος για την προεδρία ο πρώην πρωθυπουργός Γκαπριέλ Ατάλ

18:51

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε νέα αποχαρακτηρισμένα βίντεο με UFO