INSIDE OUT

Ποιοι συνέταξαν το Ψήφισμα του ΕΛΚ για Μπελέρη, Πως κέρδισε με 41% ο Κυριάκος, Γιατί έχασε ο Συριζα

06-09-2023 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι συνέταξαν το Ψήφισμα του ΕΛΚ για Μπελέρη, Πως κέρδισε με 41% ο Κυριάκος, Γιατί έχασε ο Συριζα
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μεγάλη κι απρόβλεπτη τελικά η εβδομάδα της επενδυτικής βαθμίδας, της ΔΕΘ του Πρωθυπουργού και των εκλογών ηγεσίας στον Συριζα. Η κακοκαιρία θα αφήσει έναν νομό αγνώριστο, θύματα και καταστροφές σε κτίρια, υποδομές, σοδειές και κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Η πρωτοφανής καταιγίδα σε Πήλιο και Βόλο, έρχεται αμέσως μετά τον αφανισμό της Δαδιάς, σκιάζει την επιτυχία της οικονομίας και βαραίνει το κλίμα στην ΔΕΘ. Και ακόμα δεν έχει σταματήσει.

Επιτυχίες εκτός

Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στις Βρυξέλλες, τουλάχιστον ήρθαν καλά νέα σε ό,τι αφορά την στήριξη της ελληνικής πλευράς στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα της ΝΔ και προκάλεσε εγκεφαλικά στην ηγεσία της Αλβανίας. Στο ΕΛΚ μετέχουν 76 κόμματα από 41 ευρωπαϊκές χώρες, οπότε η κεραμίδα ήταν μεγάλη. Το ψήφισμα, αφού καταδικάζει την ενέργεια φυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, ζητεί από τις αλβανικές αρχές να διασφαλίσουν την ορκωμοσία του τονίζοντας ότι αυτό, δεν σχετίζεται με τις διαδικασίες της δικαιοσύνης.

Για το κείμενο του ψηφίσματος υπήρξε στενή συνεργασία των κ.κ. Σταύρου Παπασταύρου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Αλβανική Διαφθορά

Η αντίδραση του Έντι Ράμα ήταν έντονη. Αφού επέκρινε το ΕΛΚ γιατί απευθύνει στις αλβανικές αρχές το εν λόγω ψήφισμα, επισημαίνει ότι αρμόδια για την υπόθεση είναι τα δικαστήρια, τα οποία έχουν απορρίψει το αίτημα (της ορκωμοσίας του Δημάρχου Χειμάρρας). Ο κ. Ράμα μάλιστα βγάζει γλώσσα λέγοντας ότι «τα όργανα δικαιοσύνης που αποφάνθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, ιδρύθηκαν με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. και υποστηρίζονται απ’ αυτούς σθεναρά στη μέχρι τώρα θαυμάσια λειτουργία τους κατά της διαφθοράς και οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα». Υπόδειγμα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος η Αλβανία λέμε.

Πώς κέρδισαν

Ταχυδρόμος και εκτελεστής της ωμής αλβανικής παρέμβασης στην εκλογική διαδικασία στην Χειμάρρα μέσω του Ψηφίσματος, ήταν ο δαιμόνιος βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο Χατζηβασιλείου όμως, δεν είχε την χαρά να μιλήσει στην Ολομέλεια της Πολιτικής Συνέλευσης του ΕΛΚ μόνο για το Ψήφισμα. Κλήθηκε ενώπιων πολυπληθούς ακροατηρίου να αναλύσει πώς τα κατάφερε η ΝΔ να αποσπάσει ατόφιο 41% στις πρόσφατες εκλογές και να πάρει άνετη αυτοδυναμία μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης με κορονοϊό, υβριδική επίθεση στον Εβρο, ενεργειακή κρίση λόγω Πούτιν κλπ. Και τι θα μπορούσαν να κάνουν ως ΕΛΚ μπροστά στις κρίσιμες ευρωεκλογές τον επομενο Ιούνιο.

Τι εντυπωσίασε

Σύμφωνα με βρυξελλιώτικο κεντροδεξιό περιστέρι, ο Τάσος επικέντρωσε στα απλά: το μήνυμα πρέπει να είναι καθαρό, οι προτάσεις ρεαλιστικές, είτε ο αποδέκτης είναι ένα εξειδικευμένο κοινό, είτε οι πολίτες που δεν πολυασχολούνται με πολιτική, και φυσικά να υπάρχει tik tok.

Το τελευταίο εντυπωσίασε ιδιαίτερα και ενθουσίασε τα στελέχη των κομμάτων του ΕΛΚ, αφού πολλοί αγνοούσαν ότι ο Κυριάκος χρησιμοποίησε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις εκλογές. Στο τέλος του ιδιότυπου προεκλογικού φροντιστηρίου ο Χατζηβασιλείου βρέθηκε περικυκλωμένος για ν’ αποκαλύψει λεπτομέρειες, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω φωτό. Βέβαια, επειδή είναι ευγενής, παρέλειψε να τους πει ότι δεν φτάνει απλά να κάνουν tik tok, πρέπει να μπορούν να το υποστηρίξουν κιόλας.

Πώς έχασαν

Αν οι κεντροδεξιοί του ΕΛΚ ετοιμάζονται για μια tik tok ική εκστρατεία στις ευρωεκλογές, οι του Συριζα (όχι όλοι), μοιάζει μόλις τώρα να συνειδητοποιούν κάποια πράγματα. Για την ακρίβεια μόνο ένας, ο παλιός και μπαρουτοκαπνισμένος Νίκος Παππάς, που θα δοκιμάσει την τύχη του στην εσωκομματική κάλπη της Κυριακής.

Τον παρακολούθησα χθες βράδυ να μιλάει σε μπαράκι στην Δάφνη (Madania All Day Café) και τον θαύμασα για την αυτοκριτική. Η ομιλία του ήταν περίπου σαν του Συνεδρίου, μόνο που ο ίδιος ήταν ανάμεσα στους ακροατές, όρθιος, μ’ ένα μικρόφωνο στο χέρι και χωρίς Κασσελάκη, Εφη, Ευκλείδη και Τζουμάκα δίπλα του.

«Χάσαμε από τη νεολαία γιατί δεν είχαμε αξιολογήσει σωστά τα κανάλια επικοινωνίας και μιλάω για το tik tok» είπε αφοπλιστικά. «Δεν καταφέραμε εγκαίρως να το διαβλέψουμε αυτό», είπε, χωρίς να σκεφτεί αυτός τις επιδόσεις του ζορισμένου Αλέξη στο παιχνιδιάρικο tik tok.

Έχασαν κι από αλλού

Όμως ο Νίκος είναι ρεταλιστής. Εχασαν κι από αλλού. «Χάσαμε στους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους. Χάσαμε πολύ, να μην πω τίποτα περισσότερο». Στις δύο αυτές κατηγορίες προσπάθησε να εξηγήσει και το γιατί. «Ο πρώτος λόγος ήταν ότι αφήσαμε να πιστέψουν και να υπονοηθεί ότι κάποιες πολιτικές ήταν δικές μας επιλογές ενώ είχαμε την τρόϊκα. Επίσης πληρώσαμε και ατυχείς δηλώσεις τελευταίων ημερών και αποξενωθήκαμε εντελώς» συμπλήρωσε θυμίζοντας σε όλους τον εξαφανισμένο από τότε Κατρούγκαλο. Και είναι μόλις Τετάρτη.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Ισραήλ: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται αποφαστική δράση εναντίον της Χεζμπολάχ

23:35

Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε 26 δενδρύλλια κάνναβης σε δωμάτιο σπιτιού και σε εγκαταλελειμμένο ποιμνιοστάσιο

23:14

Στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα ο Υφυπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος

22:49

Γαλλία: Νέο κύμα υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται στη χώρα

22:17

Κατερίνη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος κοσμηματοπώλη και ληστεία με λεία 310.000 ευρώ

21:47

Χαρακόπουλος με νοσηλευτές στο ΓΝ Λάρισας: Αναγνώριση της προσφοράς νοσηλευτών η ένταξη στα βαρέα - ανθυγιεινά

21:18

Γιάννης Λοβέρδος: Ο ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες

21:00

Τουρκία: Εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας και συμμετοχή 56.288 αστυνομικών για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα

20:49

Μαρινάκης: Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει μια πολιτική για το παρόν και το μέλλον

20:44

Νετανιάχου: Ορισμένα χριστιανικά χωριά του νοτίου Λιβάνου ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ

20:33

Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ στο στόχαστρο νέων κατηγοριών για αδήλωτες παροχές που έλαβε

20:05

Νότια Ευρώπη: Μάχη με τις φλόγες σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία

20:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Οινόη - Αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες

19:53

ΙΣΑ: Καταδικάζει το περιστατικό της σύλληψης αγροτικού ιατρού στο Καστελόριζο

19:30

Τι φέρνει το β΄ εξάμηνο στις αγορές – Καταλύτης η νέα φάση της τεχνητής νοημοσύνης

19:25

ΜΕΤΕΟ: Η πυρκαγιά δημιουργεί τον δικό της καιρό

19:10

CR Index Awards 2026: Οι ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στα ESG Ratings φέτος

19:05

Τέσσερις συλλήψεις για θερμές εργασίες σε υπαίθριους χώρους στην Αττική

18:46

Τουρκικά ΜΜΕ: Κατ' ιδίαν συνάντηση Τραμπ - Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ

18:40

Ρόδος: Πλήρως ελεγχόμενη η πυρκαγιά κοντά στο χωριό Κοσκινού

18:29

Alpha Bank: Από τη στρατηγική ανάπτυξης έως την κοινωνική προσφορά

18:14

Ουγγαρία: Η κυβέρνηση Μαγιάρ φέρνει συνταγματική αναθεώρηση για να «ξηλώσει» τον «ορμπανικό» πρόεδρο Σούλιοκ

18:02

ΠΑΣΟΚ: Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας από την ανεξήγητη ασπίδα προστασίας του Μαξίμου στον κ. Ντόκο

17:45

Δεξαμενόπλοια διασχίζουν τα Στενά του Ορμούζ απ' την πλευράς του Ομάν, έπειτα από τις αιφνίδιες αναστροφές

17:25

Ωρωπός: Συνελήφθη 64χρονος Αυστριακός καταζητούμενος στη Γερμανία για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

17:00

ΑΠΕ: Αχρείαστο το 14% της «πράσινης» παραγωγής τον Μάιο – Σημαντικές απώλειες για τους παραγωγούς

16:51

Ιράν: Τρεις γιοι του εκλιπόντος ηγέτη Χαμενεΐ στην κηδεία του- Καμία εμφάνιση του διαδόχου του Μοτζτάμπα

16:44

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν θα επισκεφθεί τη Συρία

16:22

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στην Οινόη - Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική οδό Αθηνών - Θήβας

16:12

Ωραιόκαστρο: Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς - Εχει περιοριστεί στο εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών