INSIDE OUT

Όλοι βλέπουν Χριστούγεννα κι ο Βούτσης εκτροπή - Το σχόλιο του Γιάνη για το βιβλίο του Ευκλείδη - Ο Πατέλης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

27-12-2022 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη; Η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της; Τα ερωτηματικά είναι δικά μου, γιατί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του Συριζα Νίκος Βούτσης, εκστόμισε (Open) τις δύο φράσεις με βεβαιότητες. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα να το δω ολόκληρο, όμως ο Βούτσης δεν ένιωθε και πολύ χριστουγεννιάτικος, ήταν φανερό.

Τσίπρας Περιστέρα.jpg

Ευτυχώς που άκουσε τα κάλαντα ο Πρόεδρος Αλέξης μαζί με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα την παραμονή των Χριστουγέννων, δείχνοντας ότι και η αριστερά μπορεί να συμμετέχει στο πνεύμα των ημερών.

Με τα παιδιά

Φυσικά και ο Αλέξης ήταν σχετικά κουμπωμένος, εάν συγκριθεί με το αγαπησιάρικο ύφος που διέτρεχε την πρωθυπουργική ανάρτηση των χριστουγέννων. «Αν πρέπει όμως να θυμηθώ τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχω περάσει, αυτά που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μου χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τα τρία πρώτα των παιδιών μου» έγραψε απολύτως ακομπλεξάριστα ο Κυριάκος στα σόσιαλ. «Θυμάμαι ακόμα τι φορούσε η Σοφία στα πρώτα της Χριστούγεννα - ένα όμορφο πράσινο βελούδινο φόρεμα. Ήμασταν οι τρεις μας, νιόπαντροι ουσιαστικά με την Μαρέβα, και επιλέξαμε να γιορτάσουμε μόνοι μας. Έξι χρόνια αργότερα, είχαμε γίνει πέντε. Και θυμάμαι την λαχτάρα που είχαμε κάθε χρόνο να κάνουμε τα Χριστούγεννα μαγικά για τα παιδιά. Αυτό που δεν περίμενα ήταν πως με τη σειρά τους, τα παιδιά θα έκαναν τα Χριστούγεννα ξανά μαγικά και για εμάς».

Όχι ότι έχω παιδιά, αλλά ταυτίζομαι που ταυτίζεται.

Με το μωρό

Τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις δημιουργούν με επιτυχία ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η σύζυγός του. Ενώ ακάθεκτος στον δρόμο των πιο επιτυχημένων οικογενειακών φωτογραφιών της σαιζόν συνεχίζει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πασοκ-Κιναλ , αγαπημένος Μιχάλης Κατρίνης.

Μοναχικός

Αντιθέτως, μοναχικές είναι οι ευχές του μπαρουτοκαπνισμένου πρώην Πρωθυπουργού με φόντο την γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο. Ούτε παιδιά, ούτε παρέες. Το ίδιο και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά.

Ο πλέον ακομπλεξάριστος όμως, αυτός που δεν διστάζει να τσαλακώσει απολύτως την εικόνα του, είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης.

Βιβλία

Ο Κυριάκος πριν κάνει στροφή 180 μοιρών κι αντί για Μέτσοβο καταλήξει στα Χανιά, άφησε και λίστα με 10 αγαπημένα του βιβλία:

Χωμενίδης, Μαγκλίνης, ο βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού, «Ο Ελληνικός Εμφύλιος», εξαιρετικά παιδικά για την ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Οδυσσέα Ελύτη, Θεόδωρος Αραμπατζής «Η Φωνή των Δέντρων», Φουκουγιάμα και Μπίτον. Ελπίζω να τον μιμηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί Αρχηγοί και όχι μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίθεση

Γιατί ο Γιάνης, όπως αποκάλυψε, διάβασε κιόλας το βιβλίο του ανθρώπου ο οποίος τον διαδέχτηκε στο υπουργείο Οικονομικών, εκείνο το καυτό εξάμηνο του 2015 κι έκανε και αντίστοιχα καυτό σχόλιο. «H εκλογίκευση της 'αριστερής' ΤΙΝΑ (ανυπαρξία εναλλακτικής στην ολιγαρχική τάξη πραγμάτων) συνεχίζεται-εντείνεται προεκλογικά ως διαπιστευτήρια προς την ολιγαρχία (του στυλ: "Είμαστε καλύτεροι διαχειριστές της ολιγαρχικής σας εξουσίας."). Στο μεταξύ, το ΜέΡΑ25 συνεχίζει στο δρόμο του μετώπου ρήξης. Αναφέρεται στο βιβλίο του Ευκλείδη «Με την πλάτη στον τοίχο» το οποίο έγινε ήδη αγαπημένο μου.

Κίνηση ματ

Αυτός που δεν χρειάστηκε, ούτε ντεκόρ, ούτε βιβλία, ούτε τοπία πάντως για να ξεχωρίσει τις μέρες των Χριστουγέννων είναι αναμφισβήτητα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Με μια μόνο ανάρτηση του twitter

τίναξε την μπάνκα στον αέρα! Υπάρχει κράτος κύριοι και αγρυπνεί ακόμα και για τον αντικαπνιστικό στις μεγάλες πίστες, με τα λαμπερά αστέρια. Προφανώς οι αντικαπνιστές είναι πλέον περισσότεροι, δεν υπάρχει άλλο σχόλιο νομίζω. Καλά κάνω εγώ που δεν επιτρέπω κινητά στον κλειστό μου χώρο, να με πιάσει ο Πλεύρης με τα φύλλα να μην ξέρω που να πάω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:45

Σε πολύμηνα υψηλά το πετρέλαιο εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

22:33

Το Ιράν πρότεινε να μεσολαβήσει για να «διευκολύνει τον διάλογο» μεταξύ Πακιστάν - Αφγανιστάν

22:20

Στον «αέρα» 4.000 θέσεις εργασίας στους γερμανικούς σιδηροδρόμους

22:01

Έβδομος συναπτός μήνας κερδών για τον χρυσό - Ράλι 7,6% στον Φεβρουάριο

21:43

Στα χέρια της Paramount η Warner Bros - Έκλεισε το giga deal των 110 δισ. δολαρίων

21:34

Ο Γκουτέρες ζητεί άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν

21:24

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 73 εκατ. ευρώ

21:10

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη προς Τεχεράνη

20:58

Για «ειρηνική κατάληψη» της Κούβας κάνει λόγο ο Τραμπ

20:47

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου

20:38

ΑΑΔΕ: Μετάθεση προθεσμιών διορθώσεων για ΕΑΕ 2024 και 2025

20:31

«Ανοιχτός πόλεμος» Πακιστάν - Αφγανιστάν: Το καθεστώς Ταλιμπάν στο στόχαστρο

20:25

Ανεβαίνει το γεωπολιτικό θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή - Νέες δηλώσεις Τραμπ για Ιράν

20:12

Πρωθυπουργός Σουηδίας: «Σε περίπτωση πολέμου δεν αποκλείεται η ανάπτυξη πυρηνικών στη χώρα»

20:00

Έσοδα 33,38 δισ. δολαρίων στο δ' τρίμηνο και ισχυρό guidance από Dell - Ράλι 21% για τη μετοχή

19:56

Βενεζουέλα: Απευθείας στο αμερικανικό ΥΠΟΙΚ τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου

19:38

Κικίλιας: Ποινικές διώξεις σε μέλη κυκλώματος διακινητών που εμπλέκονται στην τραγωδία στη Χίο

19:30

Μπιλ Κλίντον για Τζέφρι Έπστιν: «Δεν είδα τίποτα, ούτε έκανα κάτι μεμπτό»

19:24

Trastor: Στα 822,6 εκατ. ευρώ η αξία χαρτοφυλακίου το 2025 - Προχωρά σε ΑΜΚ 150 εκατ. ευρώ

19:11

«Πράσινο» σερί 13ετίας στις ευρωαγορές - Όγδοος διαδοχικός μήνας κερδών

19:04

Γεωργιάδης: Πολλαπλά οφέλη στην ασφάλιση υγείας από τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

18:48

Ποιος ιδιοκτήτης ομάδας NBA εμπλέκεται στον πόλεμο στην Ουκρανία;

18:43

Εκτροχιασμός τραμ στο κέντρο του Μιλάνου - Δύο νεκροί και 40 τραυματίες

18:32

ΔΙΜΕΑ - Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς: Στενότερη συνεργασία κατά του παράνομου εμπορίου

18:28

Η Maersk εκτρέπει και πάλι ορισμένα πλοία της για να αποφύγει την Ερυθρά Θάλασσα

18:24

Συναντήσεις Βανς για Ιράν στην Ουάσινγκτον - Στο Ισραήλ τη Δευτέρα ο Ρούμπιο

18:14

Πλεύρης: Θα έχουμε περισσότερες από 1.000 ανακλήσεις ασύλου μέχρι τον Ιούνιο του 2026

18:08

Το Πακιστάν βομβάρδισε πόλεις του Αφγανιστάν - Φόβοι για ανοικτό πόλεμο

18:08

Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ: Αποφύγετε επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν

18:03

Στα 730 δισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση της OpenAI - 12ψήφιος γύρος χρηματοδότησης