INSIDE OUT

Όλοι βλέπουν Χριστούγεννα κι ο Βούτσης εκτροπή - Το σχόλιο του Γιάνη για το βιβλίο του Ευκλείδη - Ο Πατέλης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

27-12-2022 | 07:17
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ζούμε ημέρες και εποχή δημοκρατικής εκτροπής στη χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη; Η Δημοκρατία έχει πληγεί στην καρδιά της; Τα ερωτηματικά είναι δικά μου, γιατί ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του Συριζα Νίκος Βούτσης, εκστόμισε (Open) τις δύο φράσεις με βεβαιότητες. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόλαβα να το δω ολόκληρο, όμως ο Βούτσης δεν ένιωθε και πολύ χριστουγεννιάτικος, ήταν φανερό.

Τσίπρας Περιστέρα.jpg

Ευτυχώς που άκουσε τα κάλαντα ο Πρόεδρος Αλέξης μαζί με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα την παραμονή των Χριστουγέννων, δείχνοντας ότι και η αριστερά μπορεί να συμμετέχει στο πνεύμα των ημερών.

Με τα παιδιά

Φυσικά και ο Αλέξης ήταν σχετικά κουμπωμένος, εάν συγκριθεί με το αγαπησιάρικο ύφος που διέτρεχε την πρωθυπουργική ανάρτηση των χριστουγέννων. «Αν πρέπει όμως να θυμηθώ τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που έχω περάσει, αυτά που έρχονται κατευθείαν στο μυαλό μου χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τα τρία πρώτα των παιδιών μου» έγραψε απολύτως ακομπλεξάριστα ο Κυριάκος στα σόσιαλ. «Θυμάμαι ακόμα τι φορούσε η Σοφία στα πρώτα της Χριστούγεννα - ένα όμορφο πράσινο βελούδινο φόρεμα. Ήμασταν οι τρεις μας, νιόπαντροι ουσιαστικά με την Μαρέβα, και επιλέξαμε να γιορτάσουμε μόνοι μας. Έξι χρόνια αργότερα, είχαμε γίνει πέντε. Και θυμάμαι την λαχτάρα που είχαμε κάθε χρόνο να κάνουμε τα Χριστούγεννα μαγικά για τα παιδιά. Αυτό που δεν περίμενα ήταν πως με τη σειρά τους, τα παιδιά θα έκαναν τα Χριστούγεννα ξανά μαγικά και για εμάς».

Όχι ότι έχω παιδιά, αλλά ταυτίζομαι που ταυτίζεται.

Με το μωρό

Τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις δημιουργούν με επιτυχία ο βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης και η σύζυγός του. Ενώ ακάθεκτος στον δρόμο των πιο επιτυχημένων οικογενειακών φωτογραφιών της σαιζόν συνεχίζει ο Πρόεδρος του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Πασοκ-Κιναλ , αγαπημένος Μιχάλης Κατρίνης.

Μοναχικός

Αντιθέτως, μοναχικές είναι οι ευχές του μπαρουτοκαπνισμένου πρώην Πρωθυπουργού με φόντο την γέφυρα στο Ρίο-Αντίρριο. Ούτε παιδιά, ούτε παρέες. Το ίδιο και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά.

Ο πλέον ακομπλεξάριστος όμως, αυτός που δεν διστάζει να τσαλακώσει απολύτως την εικόνα του, είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης.

Βιβλία

Ο Κυριάκος πριν κάνει στροφή 180 μοιρών κι αντί για Μέτσοβο καταλήξει στα Χανιά, άφησε και λίστα με 10 αγαπημένα του βιβλία:

Χωμενίδης, Μαγκλίνης, ο βιβλίο του Ραϋμόνδου Αλβανού, «Ο Ελληνικός Εμφύλιος», εξαιρετικά παιδικά για την ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Οδυσσέα Ελύτη, Θεόδωρος Αραμπατζής «Η Φωνή των Δέντρων», Φουκουγιάμα και Μπίτον. Ελπίζω να τον μιμηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί Αρχηγοί και όχι μόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Επίθεση

Γιατί ο Γιάνης, όπως αποκάλυψε, διάβασε κιόλας το βιβλίο του ανθρώπου ο οποίος τον διαδέχτηκε στο υπουργείο Οικονομικών, εκείνο το καυτό εξάμηνο του 2015 κι έκανε και αντίστοιχα καυτό σχόλιο. «H εκλογίκευση της 'αριστερής' ΤΙΝΑ (ανυπαρξία εναλλακτικής στην ολιγαρχική τάξη πραγμάτων) συνεχίζεται-εντείνεται προεκλογικά ως διαπιστευτήρια προς την ολιγαρχία (του στυλ: "Είμαστε καλύτεροι διαχειριστές της ολιγαρχικής σας εξουσίας."). Στο μεταξύ, το ΜέΡΑ25 συνεχίζει στο δρόμο του μετώπου ρήξης. Αναφέρεται στο βιβλίο του Ευκλείδη «Με την πλάτη στον τοίχο» το οποίο έγινε ήδη αγαπημένο μου.

Κίνηση ματ

Αυτός που δεν χρειάστηκε, ούτε ντεκόρ, ούτε βιβλία, ούτε τοπία πάντως για να ξεχωρίσει τις μέρες των Χριστουγέννων είναι αναμφισβήτητα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Με μια μόνο ανάρτηση του twitter

τίναξε την μπάνκα στον αέρα! Υπάρχει κράτος κύριοι και αγρυπνεί ακόμα και για τον αντικαπνιστικό στις μεγάλες πίστες, με τα λαμπερά αστέρια. Προφανώς οι αντικαπνιστές είναι πλέον περισσότεροι, δεν υπάρχει άλλο σχόλιο νομίζω. Καλά κάνω εγώ που δεν επιτρέπω κινητά στον κλειστό μου χώρο, να με πιάσει ο Πλεύρης με τα φύλλα να μην ξέρω που να πάω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Bally’s Intralot: Παράταση προθεσμίας δεσμευτικής προσφοράς για την evoke plc

23:46

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας για υποθέσεις βουλευτών

23:32

Η Μέρκελ επικρίνει την EE για έλλειψη διπλωματικών προσπαθειών με τη Ρωσία

23:25

Επεισοδιακές διαδηλώσεις για τις τιμές καυσίμων στην Κένυα - 4 νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες

23:18

Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στην Wall Street

23:01

Ράλι για το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή

22:44

ΕΕ: Στασιμοπληθωριστικό σοκ «βλέπει» ο Ντομπρόβσκις - «Μικρά περιθώρια για μέτρα στήριξης»

22:34

Τραμπ: «Ανέβαλα την προγραμματισμένη για αύριο επίθεση στο Ιράν»

22:27

Τσίπρας: Την επόμενη Τρίτη στην πλατεία Θησείου οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

22:18

Σμπώκου (ΣΕΤΕ): Το ζητούμενο της επόμενης μέρας είναι η θωράκιση του ελληνικού τουρισμού

22:11

WSJ: Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα ελικοδρόμιο στον Λευκό Οίκο

22:08

ΗΑΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό του Μπαράκα μετά την επιδρομή drone

22:01

Έχασε τη δίκη με τον Σαμ Άλτμαν της OpenAI o Έλον Μασκ

21:39

Πρέσβης Ισραήλ: Παρά τις προκλήσεις, η σχέση με την Ελλάδα εμβαθύνθηκε

21:32

ΚΥΣΕΑ: Επιστρέφουν στη βάση τους οι Patriot από Κάρπαθο και Διδυμότειχο

21:22

ΗΠΑ: Την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο η ορκωμοσία του νέου επικεφαλής της Fed

21:21

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Η κρίση στην Μέση Ανατολή μπορεί να δημιουργεί και κάποιες παραπάνω ευκαιρίες για τον ελληνικό τουρισμό

21:14

Ο πρόεδρος του Λιβάνου υπόσχεται να σταματήσει τον πόλεμο με το Ισραήλ

20:56

Μπακογιάννης: «Επικίνδυνη η οικονομική πολιτική της δημοτικής Αρχής Δούκα»

20:45

Γεραπετρίτης: «Η “Γαλάζια Πατρίδα” δεν έχει έρεισμα στο διεθνές δίκαιο»

20:30

ΗΠΑ: «Ανεπαρκής η νέα πρόταση του Ιράν, υπάρχει κίνδυνος να ξαναρχίσει ο πόλεμος»

20:16

BofA: Tο Brent στα 90 δολάρια είναι το καλύτερο σενάριο για το πετρέλαιο

20:08

Βενιζέλος: Η κοινωνία είναι δυσαρεστημένη, φοβισμένη και καχύποπτη απέναντι στο αφήγημα που επιχειρείται να της επιβληθεί

20:01

Η διεθνής αγορά κρατικών ομολόγων σε δίνη: Εκτίναξη αποδόσεων, πληθωρισμός και γεωπολιτικοί κίνδυνοι

19:49

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από χανταϊό στο Κολοράντο - Μέτρα για τον Έμπολα λαμβάνουν τα CDC

19:45

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ αναχαίτισε 28 από τα σκάφη του στολίσκου

19:39

Συγκρατημένες απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα παρά το διεθνές sell off

19:37

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το μεγάλο «μπαμ»

19:35

Μπρατάκος: Η καινοτομία γεννιέται από τη τόλμη των νέων να μετατρέπουν ιδέες σε αξία

19:33

Μανχάταν: Σε ύψη ρεκόρ το μέσο ενοίκιο - Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 5.000 δολάρια