INSIDE OUT

Σκιές και ψίθυροι ταράζουν το πολιτικό σκηνικό - Τι θα πει ο Κυριάκος - Δουδωνής σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

07-11-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκιές και ψίθυροι ταράζουν το πολιτικό σκηνικό - Τι θα πει ο Κυριάκος - Δουδωνής σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ονόματα και σκιές, σκιές και ονόματα πέφτουν βροχή στον ουρανό του Μαντείου. Ουρές οι σκιές, χιλιόμετρα τα ονόματα, βροχή οι ερωτήσεις. Η επιθυμία για πληροφορία είναι γνωστή από την δική μου εποχή και πολύ πιο πριν ακόμα. Στο βωμό της, όποιος μπορεί, κάνει ό,τι μπορεί, για να την αποκτήσει. Εξουσία και χρήμα, οικονομική και πολιτική ισχύς, διαχρονικά κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν, να σπρώξουν τις εξελίξεις στην κατεύθυνση που επιθυμούν, στη φορά των πραγμάτων που τους βολεύει. Σε αυτό το ζοφερό κλίμα, η παρέμβαση του Κυριάκου απόψε με συνέντευξη (ΑΝΤ1) έχει σημασία. Θα πει «όλα στο φως», θα εξηγήσει ότι εάν υπάρχουν ιδιώτες που παρακολουθούν, είναι ένα θέμα που απασχολεί κι εκείνον, και θα εξαπολύσει επίθεση στα κέντρα που συνδέουν εκείνον προσωπικά με το θέμα αυτό. Εάν τα ονοματίσει κιόλας, ούτε αυτός δεν ξέρει.

Έχει στοιχεία

Εν τω μεταξύ ο εκδότης Βαξεβάνης δήλωσε χθες (Κόκκινο 105,5) ότι «για να μην ξεχνάμε πού βρισκόμαστε και επειδή δεν προέκυψε κάτι εν κενώ, έχουμε όλα τα στοιχεία εκείνα και τις αποδείξεις για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη».

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα υποκλοπής. «Το να βγάλουμε καταγραφή είναι θέμα ηθικό και ακόμα το εξετάζουμε ως δημοσιογράφοι» είπε. «Αφού μας λένε ψεύτες, ότι δεν ισχύουν αυτά που βγάλαμε και προσπαθούν να τα συγκαλύψουν, αν βγάλουμε μια συνομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη με έναν κύριο ή μία κυρία, για παράδειγμα, τι θα κάνουν μετά; Θα ασκήσουν δίωξη εναντίον των δημοσιογράφων του Documento για κατοχή προσωπικών δεδομένων, για παράνομη καταγραφή προσωπικών δεδομένων, για παράνομη διαχείριση αρχείου και θα μας κλείσουν στη φυλακή. Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Το έχουν στημένο το σκηνικό. Εμείς, λοιπόν, αρνούμαστε να μπούμε σε αυτή τη λογική. Αρνούμαστε να υποπέσει η πολιτική αντιπαράθεση, όταν όλα είναι φανερά μπροστά μας, σε επίπεδο να βγάζουμε κασέτες στον αέρα, αν τις έχουμε». Εκτιμώ ότι ο έμπειρος εκδότης, δεν θεωρεί στοιχεία, την ύπαρξη «κασετών».

Βόμβα

Και στο τέλος αμόλησε την βόμβα.

«Τις πληροφορίες δεν μας τις έδωσε ένας, υπάρχει ένα σύστημα. Και υπάρχει η πληροφορία, προσπαθούμε να την επιβεβαιώσουμε, ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού ενός απεσταλμένου υπουργού στη Λάρισα για μια δουλειά που δεν ήταν ακριβώς ούτε νόμιμη, ούτε εγκεκριμένη από το περιβάλλον του Μαξίμου, ο υπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα που του είπαν, ξέρουμε πού πας και τι πας να κάνεις, γύρνα πίσω».

Στη Λάρισα

Όντως, τώρα που το λέει, στη Λάρισα έχει μια αναταραχή, αλλά για άλλους λόγους. Όπως μου είπε ο Ντάλτον, υπάρχει πιθανότητα να μειωθούν οι έδρες στο Νομό. Οπότε η Ν.Δ. κινδυνεύει να βγάλει δύο αντί για τρεις βουλευτές.

Ο «αδύναμος κρίκος» είναι η Στέλλα Μπίζιου, η οποία όμως δεν θα χαλιόταν καθόλου να κατέβει για Δήμαρχος στην Ελασσόνα που «πίνει νερό» στο όνομά της. Αυτά κατάφερα να μάθω προς το παρόν.

Νέα πρόσωπα

Φρέσκο αέρα επιχειρεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Πρόεδρος με την τοποθέτηση του συνταγματολόγου της Οξφόρδης, Παναγιώτη Δουδωνή, στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.

Η τοποθέτησή του δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν πως ο Ανδρουλάκης τα έχει βρει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στον Κύκλο Ιδεών του οποίου ο Δουδωνής είναι βασικό και ενεργό μέλος. Τώρα, όσοι νομίζουν ότι ο Β.Β. ενδιαφέρεται για εκλόγιμη στο Επικρατείας όπως παλιά, επίσης έχουν χάσει επεισόδια. Last year αυτά. Τα ενδιαφέροντα είναι αλλού.

Οπότε μια χαρά και ο καθηγητής- τηλεοπτικός αναλυτής, στο στενό επιτελείο Ανδρουλάκη. Τώρα κάτι παλιές τοποθετήσεις του για την αείμνηστη Φώφη, περασμένα ξεχασμένα.

Παλαιά πρόσωπα

Η τοποθέτηση Δουδωνή στον Πολιτικό Σχεδιασμό σημαίνει και τυπικά το τέλος της εποχής Πρωτόπαπα από την θέση αυτή. Φυσικά αυτό δεν έγινε τώρα, αλλά το υπενθυμίζω για να καταγραφεί ότι ο Χρηστάρας, το πάλευε απ’ το πρωί ως το βράδυ, είχε χίλια μάτια παντού, επεδείκνυε αντανακλαστικά, έλεγε ανοιχτά την γνώμη του, και στο τέλος την είχε κερδίσει, την εμπιστοσύνη της αείμνηστης. Τώρα, τη συσσωρευμένη εμπειρία, την διαθέτει στον άλλο Πρόεδρο, του οποίου επιμελείται τις ομιλίες: τον Μιχάλη Κατρίνη. Η θητεία Πρωτόπαπα και η δουλειά του στον Πολιτικό Σχεδιασμό ανεβάζει τον πήχη για Δουδωνή, που φυσικά θα έχει το δικό του στυλ στην χάραξη πολιτικής γραμμής και την επισύνδεσή της με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επικρατείας

Λογικά, η διάθεσή του να μπει βαθύτερα στην πολιτική (ήταν υπεύθυνος των PES Activists Athens, των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος), θα οδηγήσει σε εκλόγιμη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από την άλλη όμως, όσοι ξέρουν καλά τον Πρόεδρο Νίκο, γνωρίζουν πως έχει τον πρώτο, τον τελευταίο, ίσως και τον ενδιάμεσο λόγο, για τα πάντα όλα, οπότε κι ο Παναγιώτης νομίζω θα λειτουργήσει με διαφορετικό μοντέλο, απ’ ότι ο προκάτοχός του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:17

Το αεροπλανοφόρο Gerald Ford επέστρεψε στις ΗΠΑ

09:02

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα λύκεια

08:56

Βενεζουέλα: Εκδόθηκε στις ΗΠΑ Ο Άλεξ Σάαμπ, εκ των στενών συνεργατών του ανατραπέντος προέδρου Μαδούρο

08:43

Στον τουρισμό ποντάρει για καλύτερες μέρες το λιανεμπόριο

08:27

Μητσοτάκης: Συναντήσεις του πρωθυπουργού στο περιθώριο του Europe Gulf Forum

08:14

Η Ελλάδα ξανανοίγει τον φάκελο της γεωθερμίας - Οι περιοχές, τα εμπόδια και το στοίχημα των επενδύσεων

08:06

Πωλήσεις δανείων και ακινήτων άνω των 500 εκατ. δρομολογεί η Πειραιώς

08:00

Τουρισμός: Last minute θα είναι η σεζόν του 2026

07:51

Eurovision 2026: Νικήτρια η Βουλγαρία - 10η η Ελλάδα, 19η η Κύπρος

23:58

Δυτική Ελλάδα: Δράσεις για την αντιμετώπιση των έντονων και επιδεινούμενων φαινόμενων παράκτιας διάβρωσης και κατολισθήσεων

23:27

Αγαπηδάκη: Η ΝΔ είναι η παράταξη της ευθύνης, της κοινής λογικής, του καθήκοντος

23:17

Χαρακόπουλος: Το δικό μας γήπεδο είναι αυτό του έργου, της αξιοπιστίας και της ευθύνης και σε αυτό κανείς δεν μπορεί να μας συναγωνιστεί

22:48

Ρωσία: Μόσχα και Ουάσινγκτον διατηρούν πολύ στενές επαφές υψηλού επιπέδου

22:16

Ιταλία: Νεογέννητο πέθανε εξαιτίας υποθερμίας αμέσως μετά τη μεταφορά του στη Λαμπεντούζα

21:47

Αυστραλία: Κατέληξε ο άνδρας που είχε δεχθεί επίθεση από καρχαρία

21:18

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

21:03

Τουρνάς: Η χώρα αποτελεί σήμερα πρότυπο ανάκαμψης, προόδου και σταθερότητας

20:56

Σχοινάς: Οι εύκολες αυταπάτες και ο λαϊκισμός μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος για τη χώρα

20:49

Κοινή δήλωση των ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για θέματα μετανάστευσης σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή

20:42

Κροατία: Airbus με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο του αεροδρομίου του Σπλιτ κατά τη διαδικασία απογείωσης

20:37

Συνάντηση της Τζόρτζια Μελόνι με τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στο Europe Gulf Forum

20:25

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης στην Αττική

20:19

Κυρανάκης: Να δείχνουμε στην πράξη τι σημαίνει η οικογένεια της ΝΔ

19:54

Γκεοργκίεβα: Η ενεργειακή κρίση δείχνει χαμηλότερη ανάπτυξη, υψηλότερο πληθωρισμό

19:36

Παπαθανάσης: Η πολιτική μας έχει πυξίδα τις δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και απόδειξη το έργο μας

19:21

Η Αθήνα έστησε νέο μέτωπο για τον Κάθετο Διάδρομο και το LNG των Βαλκανίων

19:05

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον Παύλο Πολάκη

19:02

Μητσοτάκης: Η ΤΝ και το «έξυπνο κράτος» προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

18:47

Πούτιν: Συζήτησε την πολεμική διαμάχη στο Ιράν με τον ομόλογό του των ΗΑΕ

18:42

Διάρρηξη τα ξημερώματα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ακρόπολης