INSIDE OUT

Σκιές και ψίθυροι ταράζουν το πολιτικό σκηνικό - Τι θα πει ο Κυριάκος - Δουδωνής σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

07-11-2022 | 07:03
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Σκιές και ψίθυροι ταράζουν το πολιτικό σκηνικό - Τι θα πει ο Κυριάκος - Δουδωνής σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ

Ονόματα και σκιές, σκιές και ονόματα πέφτουν βροχή στον ουρανό του Μαντείου. Ουρές οι σκιές, χιλιόμετρα τα ονόματα, βροχή οι ερωτήσεις. Η επιθυμία για πληροφορία είναι γνωστή από την δική μου εποχή και πολύ πιο πριν ακόμα. Στο βωμό της, όποιος μπορεί, κάνει ό,τι μπορεί, για να την αποκτήσει. Εξουσία και χρήμα, οικονομική και πολιτική ισχύς, διαχρονικά κάνουν τα πάντα για να ελέγξουν, να σπρώξουν τις εξελίξεις στην κατεύθυνση που επιθυμούν, στη φορά των πραγμάτων που τους βολεύει. Σε αυτό το ζοφερό κλίμα, η παρέμβαση του Κυριάκου απόψε με συνέντευξη (ΑΝΤ1) έχει σημασία. Θα πει «όλα στο φως», θα εξηγήσει ότι εάν υπάρχουν ιδιώτες που παρακολουθούν, είναι ένα θέμα που απασχολεί κι εκείνον, και θα εξαπολύσει επίθεση στα κέντρα που συνδέουν εκείνον προσωπικά με το θέμα αυτό. Εάν τα ονοματίσει κιόλας, ούτε αυτός δεν ξέρει.

Έχει στοιχεία

Εν τω μεταξύ ο εκδότης Βαξεβάνης δήλωσε χθες (Κόκκινο 105,5) ότι «για να μην ξεχνάμε πού βρισκόμαστε και επειδή δεν προέκυψε κάτι εν κενώ, έχουμε όλα τα στοιχεία εκείνα και τις αποδείξεις για την ενοχή του κ. Μητσοτάκη».

Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα υποκλοπής. «Το να βγάλουμε καταγραφή είναι θέμα ηθικό και ακόμα το εξετάζουμε ως δημοσιογράφοι» είπε. «Αφού μας λένε ψεύτες, ότι δεν ισχύουν αυτά που βγάλαμε και προσπαθούν να τα συγκαλύψουν, αν βγάλουμε μια συνομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη με έναν κύριο ή μία κυρία, για παράδειγμα, τι θα κάνουν μετά; Θα ασκήσουν δίωξη εναντίον των δημοσιογράφων του Documento για κατοχή προσωπικών δεδομένων, για παράνομη καταγραφή προσωπικών δεδομένων, για παράνομη διαχείριση αρχείου και θα μας κλείσουν στη φυλακή. Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Το έχουν στημένο το σκηνικό. Εμείς, λοιπόν, αρνούμαστε να μπούμε σε αυτή τη λογική. Αρνούμαστε να υποπέσει η πολιτική αντιπαράθεση, όταν όλα είναι φανερά μπροστά μας, σε επίπεδο να βγάζουμε κασέτες στον αέρα, αν τις έχουμε». Εκτιμώ ότι ο έμπειρος εκδότης, δεν θεωρεί στοιχεία, την ύπαρξη «κασετών».

Βόμβα

Και στο τέλος αμόλησε την βόμβα.

«Τις πληροφορίες δεν μας τις έδωσε ένας, υπάρχει ένα σύστημα. Και υπάρχει η πληροφορία, προσπαθούμε να την επιβεβαιώσουμε, ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού ενός απεσταλμένου υπουργού στη Λάρισα για μια δουλειά που δεν ήταν ακριβώς ούτε νόμιμη, ούτε εγκεκριμένη από το περιβάλλον του Μαξίμου, ο υπουργός δέχθηκε τηλεφώνημα που του είπαν, ξέρουμε πού πας και τι πας να κάνεις, γύρνα πίσω».

Στη Λάρισα

Όντως, τώρα που το λέει, στη Λάρισα έχει μια αναταραχή, αλλά για άλλους λόγους. Όπως μου είπε ο Ντάλτον, υπάρχει πιθανότητα να μειωθούν οι έδρες στο Νομό. Οπότε η Ν.Δ. κινδυνεύει να βγάλει δύο αντί για τρεις βουλευτές.

Ο «αδύναμος κρίκος» είναι η Στέλλα Μπίζιου, η οποία όμως δεν θα χαλιόταν καθόλου να κατέβει για Δήμαρχος στην Ελασσόνα που «πίνει νερό» στο όνομά της. Αυτά κατάφερα να μάθω προς το παρόν.

Νέα πρόσωπα

Φρέσκο αέρα επιχειρεί να δώσει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Πρόεδρος με την τοποθέτηση του συνταγματολόγου της Οξφόρδης, Παναγιώτη Δουδωνή, στη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.

Η τοποθέτησή του δεν εξέπληξε όσους γνωρίζουν πως ο Ανδρουλάκης τα έχει βρει με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, στον Κύκλο Ιδεών του οποίου ο Δουδωνής είναι βασικό και ενεργό μέλος. Τώρα, όσοι νομίζουν ότι ο Β.Β. ενδιαφέρεται για εκλόγιμη στο Επικρατείας όπως παλιά, επίσης έχουν χάσει επεισόδια. Last year αυτά. Τα ενδιαφέροντα είναι αλλού.

Οπότε μια χαρά και ο καθηγητής- τηλεοπτικός αναλυτής, στο στενό επιτελείο Ανδρουλάκη. Τώρα κάτι παλιές τοποθετήσεις του για την αείμνηστη Φώφη, περασμένα ξεχασμένα.

Παλαιά πρόσωπα

Η τοποθέτηση Δουδωνή στον Πολιτικό Σχεδιασμό σημαίνει και τυπικά το τέλος της εποχής Πρωτόπαπα από την θέση αυτή. Φυσικά αυτό δεν έγινε τώρα, αλλά το υπενθυμίζω για να καταγραφεί ότι ο Χρηστάρας, το πάλευε απ’ το πρωί ως το βράδυ, είχε χίλια μάτια παντού, επεδείκνυε αντανακλαστικά, έλεγε ανοιχτά την γνώμη του, και στο τέλος την είχε κερδίσει, την εμπιστοσύνη της αείμνηστης. Τώρα, τη συσσωρευμένη εμπειρία, την διαθέτει στον άλλο Πρόεδρο, του οποίου επιμελείται τις ομιλίες: τον Μιχάλη Κατρίνη. Η θητεία Πρωτόπαπα και η δουλειά του στον Πολιτικό Σχεδιασμό ανεβάζει τον πήχη για Δουδωνή, που φυσικά θα έχει το δικό του στυλ στην χάραξη πολιτικής γραμμής και την επισύνδεσή της με τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επικρατείας

Λογικά, η διάθεσή του να μπει βαθύτερα στην πολιτική (ήταν υπεύθυνος των PES Activists Athens, των ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος), θα οδηγήσει σε εκλόγιμη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από την άλλη όμως, όσοι ξέρουν καλά τον Πρόεδρο Νίκο, γνωρίζουν πως έχει τον πρώτο, τον τελευταίο, ίσως και τον ενδιάμεσο λόγο, για τα πάντα όλα, οπότε κι ο Παναγιώτης νομίζω θα λειτουργήσει με διαφορετικό μοντέλο, απ’ ότι ο προκάτοχός του.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:59

Χατζηδάκης για συνταγματική αναθεώρηση: «Να πάμε συναινετικά για την επανεκκίνηση του πολιτικού συστήματος»

11:49

Το στίγμα των αναλυτών για την ΑΜΚ-μαμούθ της ΔΕΗ

11:48

Η Κίνα χαρακτηρίζει «παντελώς αβάσιμες» τις κατηγορίες των ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη

11:46

Σάντσεθ: Η ΕΕ πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας

11:37

Κώτσηρας: «Με μόνιμες παρεμβάσεις αυξάνουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών»

11:36

Πιερ Γκραμένια: Η προσφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν θα ομαλοποιηθεί γρήγορα

11:23

Ολοταχώς για εβδομαδιαίες απώλειες 2,5% οι ευρωαγορές με μεσανατολικές πιέσεις

11:21

Πακιστάν: Ο στρατός εξουδετέρωσε 22 ενόπλους κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν

11:19

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες 1% για τον Γενικό Δείκτη, στο επίκεντρο η ΔΕΗ

11:15

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχεται η τελική αναθεώρηση - Έχει γίνει το 53% των ορόσημων

11:10

Ζαχαράκη: Πυρήνας του σύγχρονου σχολείου η εκπαίδευση για την Αειφορία και την Ενεργό Πολιτειότητα

11:06

Αναστασάτος (Eurobank): Οι 2 βασικοί στόχοι της ελληνικής οικονομίας για υψηλότερη ανάπτυξη

11:04

«Ομάδα Σημαίνει»: Το ντοκιμαντέρ της Novibet για τη δύναμη του αθλητισμού στις τοπικές κοινωνίες

11:01

Messinia Challenge 2026: Πέρα από τον αθλητισμό, μια ολοκληρωμένη εμπειρία

10:51

Αγαπηδάκη: Η πρόληψη στο επίκεντρο της Δημόσιας Υγείας

10:50

Ο ΠΟΥ χαιρετίζει τα αποτελέσματα της εκστρατείας «για την κάλυψη του χαμένου χρόνου» στον παιδικό εμβολιασμό

10:37

Χαρακόπουλος: «Τάχιστα να κριθούν οι βουλευτές σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

10:24

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αυξήσουν την ποσόστωση των προσφύγων που υποδέχονται

10:10

Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Έμπρακτη στήριξη στους Έλληνες - Θεμέλιο η δημοσιονομική ισορροπία

10:09

Αυξάνεται ο αριθμός των «Απάτητων Παραλιών» σε 251 – Ενισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας

10:05

Βρετανία: Αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο

09:59

Bally’s Intralot: Nέο συμβόλαιο λοταρίας στη Χιλή από την Polla Chilena de Beneficencia

09:56

Παπαθανάσης: Πρώτη στην ΕΕ σε εκταμιεύσεις η Ελλάδα - Ούτε 1 ευρώ χαμένο από Ταμείο Ανάκαμψης

09:55

ΗΠΑ: Αμερικανός στρατιωτικός στοιχημάτισε στην πτώση Μαδούρο χάρη σε εμπιστευτικές πληροφορίες

09:50

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Κύπρου, Ιταλίας και Μάλτας για το μεταναστευτικό σε σχέση με τη Μέση Ανατολή

09:50

Reuters: «Αποβολή» της Ισπανίας από ΝΑΤΟ εξετάζουν οι ΗΠΑ - Τι απαντά ο Σάντσεθ

09:38

Γεωργιάδης: Το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής μαστογραφίας θα συνεχιστεί με εθνικούς πόρους

09:34

Νέο ρεκόρ για τη μετοχή της TSMC λόγω αλλαγής κανόνων στις επενδύσεις στην Ταϊβάν

09:24

Στον «αέρα» η συμμετοχή Πούτιν στη G20

09:16

Lockheed Martin: Επιβεβαιώνει την αγορά 12 F-16 από το Περού