INSIDE OUT

Γιατί ξύπνησε αχάραγα η Κουμουνδούρου - Ποιοι μίλησαν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

13-10-2022 | 07:10
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Έδιωχνα τους τελευταίους ΠΑΣΟΚους απ’ το Μαντείο, να πάω επιτέλους για ύπνο, όταν πέφτει ηλεκτρονικό περιστέρι στα πόδια μου. Wtf αναφώνησα. Αχάραγα, 7:40 έστειλε περιστέρι η Κουμουνδούρου; Αυτά δεν γίνονταν ούτε όταν κυβερνούσαν. Ανοίγω το μήνυμα και διαβάζω: «Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα».

Όπως Anadolu

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε ακριβώς τρεις ώρες μετά. «Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι οι μόνοι που θέλησαν να παρουσιάσουν ένα στάδιο στην διαδικασία διαβούλευσης του νομοσχεδίου της Γερουσίας για τον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ σαν τετελεσμένη απόφαση». Σύμμαχος του Γιάννη Οικονόμου, το ασυνήθιστο της ιδιαίτερα πρωινής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Τελικά το μόνο που κάνει να σηκωθούν πρωί απ’ το κρεβάτι είναι μια πιθανή καλούτσικη είδηση για την Τουρκία;

Άνευρο

Κρίμα που έχασα το χρόνο σας, αντί να ξεκινήσω και να μείνω στους αγαπημένους ΠΑΣΟΚους. Όμως όταν είδα το πρωινό από Κουμουνδούρου τσίμπησα, ομολογώ. Πλημμύρισε το μαντείο από ανήσυχους και κουρασμένους βουλευτές, μετά την σπάνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχθές. Με ρωτούσαν αν έκαναν καλά που μίλησαν. Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης ήταν να τους βγάλει για δείπνο στον Αττικό, ακριβώς μια βδομάδα πριν, για να πάψει η γκρίνια ότι τους σνομπάρει. Όμως τον κάλεσαν στην Επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου την επομένη, κι έτσι αναβλήθηκε η έξοδος. Οπότε έκανε μια συνεδρίαση στην Βουλή με καφέ, νερό, αντισηπτικά, μάσκες και κρουασάν. Η Ευαγγελία ήθελε πάλι να βάλει σουπλά και λουλούδια, αλλά δεν την άφησαν.

Υπογραφές

Ο Πρόεδρος μάλλον αδιαφορεί να ουσιαστικές συζητήσεις στα όργανα. Για παράδειγμα: ποια η φυσιογνωμία του κόμματος; Είναι σοσιαλδημοκρατία; Είναι κεντροδεξιά; Είναι του Σρέντερ; Είναι του Μπλερ; Κάτι άλλο; Γενικά δεν ανοίγει κουβέντες. Μια παραφιλολογία ότι κάποιοι μάζευαν υπογραφές για την σύγκληση της Κ.Ο., ίσως προκάλεσε την συνεδρίαση. Η οποία όμως τελικά ήταν για χασμουρητά. Προβλέπω ουσιαστική συνεδρίαση με τη νέα κοινοβουλευτική σύνθεση. Η παρούσα το' χασε το τραίνο.

Προτάσεις σε 10 μέρες

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πλην ΓΑΠ και Λοβέρδου που έλειπαν σε αποστολές στο εξωτερικό, άκουσαν άλλη μια φορά τον Ανδρουλάκη για παρακολουθήσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Και το ισχυρό δίδυμο του προγράμματος Χριστοδουλάκη-Κικίλια να τους παραθέτει στοιχεία. Τους ζητήθηκε να δώσουν προτάσεις σε δέκα μέρες, ο καθένας στον τομέα του, για το πρόγραμμα, το οποίο όμως οι περισσότεροι υποψιάζονται πως έχει ήδη γραφεί. Στην κατάρτιση του οικονομικού προγράμματος δεν μετέχει ο έμπειρος Φίλιππος Σαχινίδης.

Εξαιρέσεις

Μίλησαν όλοι, δεν μπορώ να πω. Όμως επειδή το κλίμα γενικά στο κόμμα είναι μη μιλάς, μη γελάς, γιατί θα στοχοποιηθείς, κι επειδή ήδη έχει ξεκινήσει σκληρή προεκλογική περίοδος, οι μπαρουτοκαπνισμένοι προτίμησαν τις ουδέτερες, αδιάφορες τοποθετήσεις, από το να καταθέσουν σκέψεις και ανησυχίες. Με δύο εξαιρέσεις: την Λιακούλη με το υπέροχο επικολυρικό της ύφος (που μας στάθηκες, κι εμείς ενωμένοι όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη κλπ κλπ) και τον Χάρη Καστανίδη. Ο τελευταίος προσέδωσε βάρος στην συνεδρίαση προτείνοντας να αυξηθούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος από δύο σε τρεις. Ο Κεγκέρογλου μίλησε κι έφυγε. Καμία γκρίνια για τίποτα. Σαν απονεύρωση ήταν.

Αμίλητοι

Στον χώρο παρόντες και οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου: Μάντζος (χρόνια πολλά), Αναστασίου, Βλάχος, Σαλαγιάννης και φυσικά ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι οποίο παρακολούθησαν αμίλητοι. Ούτε ο Οδυσσέας δεν μίλησε παρ’ ότι βουλευτής. Αλλά είπαμε, κι αυτοί που μίλησαν δεν είπαν τίποτα. Ασυνήθιστο για Πασόκους.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Apple: Βουτιά 4% στα έσοδα β' τριμήνου - Πτώση 10% στις πωλήσεις iPhone

23:37

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θεωρεί άσκοπες τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ελβετία

23:22

Τεχνολογικό ράλι στην Wall Street

23:07

Έξοδος Πάσχα: 84.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική σε 12 ώρες

22:52

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:37

Γκιουλέρ (Τούρκος υπ. Άμυνας): Θα χαρούμε εάν η Ελλάδα αποκτήσει F-35

22:22

Σερβία: Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Μίλος Βούτσεβιτς

22:07

Στη Μητρόπολη Αθηνών ο Μητσοτάκης

21:52

Η αβεβαιότητα για τα επιτόκια οδήγησε σε απώλειες τον χρυσό

21:37

Moderna: Βουτιά εσόδων στα 167 εκατ. δολάρια από σχεδόν 2 δισ. το 2023

21:22

Μπάιντεν για φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις: Δεν φιμώνουμε τους ανθρώπους αλλά πρέπει να επικρατήσει η τάξη

21:07

Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένη στη Βούλα

20:53

«Παράθυρο» Τραμπ για αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών εάν ηττηθεί

20:38

Ερντογάν: Υποκρισία από ΗΠΑ και Δύση στον πόλεμο της Γάζας

20:29

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης

20:29

Alpha Bank: Διαθέτει 2,76 εκατ. μετοχές σε στελέχη ως stock award για τη χρήση 2023

20:20

Οι εξοδούχοι του Πάσχα δεν γλίτωσαν από την ακριβή βενζίνη – Υψηλές τιμές στους πασχαλινούς προορισμούς

20:11

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05% - Αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

20:02

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

19:53

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 10 Μαΐου

19:44

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της η βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου

19:35

ΔΕΗ: Στο 10% το έμμεσο ποσοστό της CVC μετά την εταιρική αναδιοργάνωση

19:29

Austriacard: Στο 71,52% το ποσοστό του Ν. Λύκου

19:21

Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

19:12

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές - Στο επίκεντρο Novo Nordisk και Shell

18:59

Gazprom: Πρώτη ετήσια ζημία σε 24 χρόνια - «Τρύπα» σχεδόν 7 δισ. δολ.

18:45

Οι πιο... δουλευταράδες στην Ευρώπη οι Έλληνες: Το 11,6% εργάζεται πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

18:32

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

18:23

Mytilineos: Στις 4 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

18:11

Ο Ερντογάν καταγγέλλει την καταστολή των φιλοπαλαιστινιακών κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ