INSIDE OUT

Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

26-05-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα είμαι έτοιμη. Ντυμένη σε χρώματα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση της φίλης μου της Maria Grazia Chiuri, (του Dior άσχετοι) , η οποία πέρασε αρκετές ώρες πέρυσι μαζί μου στους Δελφούς, πριν την ιστορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο. Διάλεξα πράσινο του ΠΑΣΟΚ

Έξοχο! 

όχι μόνο είναι της μόδας, αλλά και γιατί μου πάει υπέροχα. Μ’ αυτό το look θα παραβρεθώ σήμερα στο event της ημέρας, που φυσικά δεν είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι, αλλά του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στ. Καλαφάτη με τον Τζώρτζ Τσούνη. Το πράσινο της αισιοδοξίας θα δώσει έναν αναπάντεχο τόνο στη συνάντηση κορυφής Καλαφάτη-Τσούνη.

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, θα υποδεχθεί Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στις 09:00 π.μ., στο Διοικητήριο, τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης» έγραφε η ανακοίνωση, και εννοείται πως αυτά δεν χάνονται. Δεν υπάρχει πετυχημένος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα που να μην έδωσε την δέουσα σημασία στον εκάστοτε ΥΜΑΘ. Βέβαια, αυτοί οι σημερινοί το καμουφλάρουν ως υφυπουργείο Εσωτερικών. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κρατάει τα κλειδιά.

Μια συνιστώσα μόνος του

Μένοντας για λίγο επάνω, πριν κατηφορίσω προς τα Δυτικά, σημειώνω την ευρηματική λύση που δόθηκε στο θέμα του συνταγματολόγου Χρυσόγονου. Ο καθηγητής, που έφυγε τρέχοντας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είδε απογοητευμένος να μην εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον «έφαγαν» κι αυτόν οι ποσοστώσεις. Επειδή όμως η παρουσία του είναι εξέχουσας βαρύτητας -διεύρυνση γαρ-, δόθηκε λύση custom: η ποσόστωση των συνιστωσών (Μαργαρίτης, Χάλαρης κλπ) ήταν 5% , δηλαδή 15 μέλη. Έβαλαν 13 και πρόσθεσαν Χρυσόγονο. Μια συνιστώσα μόνος του ο καθηγητής!

Ο αγώνας του βουλευτή

Εκτός από τους υποψήφιους κεντρικοεπιτροπάριους, αγωνία εκλογής έχουν και οι βουλευτές. Μη νομίζεται πως είναι απλό, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα, ότι χαρτοφυλάκιο κι αν έχεις στην κατοχή σου. Φαντάσου τώρα να είσαι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χατζηνικολάου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου και να λάβεις γράμμα από τον Σπήλιο Λιβανό, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, με αίτημα το μη κλείσιμο του καταστήματος Θέρμου.

Πρόδρομος της ΕΕ

Να το διαβάσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής, που «αποτελούσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας – προδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2.500 χρόνια πριν δημιουργηθεί – και γενέτειρα μιας μεγάλης φυσιογνωμίας του ορθόδοξου χριστιανισμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Ποια NPL’s και NPE’s! Το θέμα κινδυνεύει να φτάσει στη φον Ντερ Λάϊεν, και τον Σαρλ Μισέλ λέμε την Δευτέρα που έχει Σύνοδο Κορυφής.

Καρφιά στο Νταβός

Την Δευτέρα λοιπόν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής και ο Πρόεδρος Κυριάκος έστειλε ήδη τα μηνύματά του, (με καρφιά), για την ενέργεια. Η αναφορά του χθες για χώρες που είχαν πρόσβαση σε πολύ φθηνό ρωσικό αέριο που έκανε την διαφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, σε σύγκριση με αυτές που δεν το είχαν, δεν πέρασε απαρατήρητη. «Κι αυτό που γνωρίζουμε τώρα, είναι ότι δεν πληρώναμε όλοι την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα. Τουλάχιστον αν πληρώναμε την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο όφελος» είπε στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Νταβός B. Brende.

Και Greek House

Σήμερα ενημερώνει την ΠτΔ κυρίως για τις επαφές στις ΗΠΑ, ίσως και Νταβός, στο οποίο ξεχώρισε το -για πρώτη φορά- Greek House. Ένας χώρος για επαφές , πέριξ των επισήμων που , ποιος ξέρει, μπορεί να οδηγήσουν σε επενδύσεις.

Το υπενθύμισε ο σύμβουλος επί των Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, λέγοντας ότι από τέτοιου τύπου επαφές στο Νταβός, ξεκίνησε η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα (τρία data centers στην Αττική). Εκτός από την Microsoft, έγιναν επαφές με τον Πρόεδρο της Google Matt Brittin, η οποία έχει σχέδια για υπόγεια καλώδια (Blue Submarine Cable System) που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Επίσης με τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις Nick Clegg.

Ανιστόρητη Ζαχάροβα

Στα όσα είπε χθες η Ζαχάροβα περί Μεσολογγίου, δεν έχει να απαντήσει κανείς τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο από το να διαβάσει τι έγινε ακριβώς στην μαρτυρική πόλη το 1826. Δεν θα σταθώ στα ανιστόρητα. Με αφορμή όμως το Ουκρανικό, που ίσως «κουράσει» όπως είπε η Γερμανίδα Μπέρμποκ, θα θυμίσω ότι σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλέλληνα Σάμιουελ Γκρίντλεϋ Χάου η πτώση του Μεσολογγίου εξαιτίας έλλειψης ανεφοδιασμού, αποτέλεσε την «ενοχοποιητική απόδειξη της εγωιστικής αδιαφορίας του χριστιανικού κόσμου».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Οι προτάσεις της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εν όψει της συνταγματικής αναθεώρησης

23:54

WSJ: Τα ΗΑΕ έχουν πραγματοποιήσει μυστικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν

23:46

«Πράσινο 5 στα 5» για χρυσό

23:38

Ινδία: Περιοδεία Μόντι σε ΗΑΕ και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες

23:28

Βρετανία: Kυρώσεις σε 12 άτομα και εταιρείες για διασυνδέσεις με το Ιράν

23:15

Wall Street: Πρώτη φορά πάνω από τις 7.400 μονάδες ο S&P 500 - Ρεκόρ και ο Nasdaq

22:58

Ταμείο Καινοτομίας: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για πρόσβαση σε νέα φάρμακα και θεραπείες

22:45

Δύο στους τρεις Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει γιατί γίνεται πόλεμος στο Ιράν

22:37

«Το ΝΑΤΟ ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο σήμερα», λέει η Καναδή ΥΠΕΞ

22:21

Νέα άνοδος σχεδόν 3% για πετρέλαιο δια στόματος Τραμπ

22:05

Αναγκαστική προσγείωση στο «Ελ. Βενιζέλος» έκανε αεροσκάφος της Lufthansa

21:53

Χανταϊός: Απέπλευσε από την Τενερίφη το MV Hondius μετά την απομάκρυνση των τελευταίων επιβατών

21:42

Τσίπρας: «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη αλλά να τον νικήσουμε»

21:29

Ζελένσκι: «Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τον πόλεμο»

21:20

ΥπΑΑΤ: Αποζημιώσεις άνω των 210 εκατ. ευρώ για κτηνοτροφία - Κανονικά τα έργα ΣΔΙΤ

21:11

Axios: Ο Τραμπ εξετάζει επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν

20:59

Ο Τραμπ σκέφτεται να κάνει τη Βενεζουέλα 51η πολιτεία των ΗΠΑ

20:47

Η ατζέντα των συνομιλιών Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

20:38

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο

20:33

Κάλας: «Δεν βρισκόμαστε σε στάδιο συζητήσεων με τη Ρωσία»

20:25

Ο Τραμπ θέλει να ανασταλεί προσωρινά ο φόρος βενζίνης

20:17

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ - Τα ποσοστά Καρυστιανού και Τσίπρα

20:13

Τεράστια «τρύπα» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου

20:08

Χανταϊός: Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Το πιο αυστηρό πρωτόκολλο τηρεί η Ελλάδα

19:58

ElvalHalcor: Από 26 Ιουνίου η καταβολή μερίσματος 0,11 ευρώ ανά μετοχή

19:48

Προειδοποίηση Saudi Aramco για επικίνδυνη μείωση στα αποθέματα καυσίμων

19:38

Δωρεά 90 οχημάτων από τον Όμιλο ΔΕΗ στην Άμεση Δράση Αττικής

19:26

Μασκ, Κουκ και κορυφαία εταιρικά στελέχη προσκλήθηκαν να συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα

19:24

Κέρδη στις ευρωαγορές - «Βαρίδι» οι αμυντικοί τίτλοι

19:19

Κορυφώνεται σήμερα η μεταφορά αφρικανικής σκόνης - Ποιες περιοχές επιβαρύνονται