INSIDE OUT

Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

26-05-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα είμαι έτοιμη. Ντυμένη σε χρώματα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση της φίλης μου της Maria Grazia Chiuri, (του Dior άσχετοι) , η οποία πέρασε αρκετές ώρες πέρυσι μαζί μου στους Δελφούς, πριν την ιστορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο. Διάλεξα πράσινο του ΠΑΣΟΚ

Έξοχο! 

όχι μόνο είναι της μόδας, αλλά και γιατί μου πάει υπέροχα. Μ’ αυτό το look θα παραβρεθώ σήμερα στο event της ημέρας, που φυσικά δεν είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι, αλλά του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στ. Καλαφάτη με τον Τζώρτζ Τσούνη. Το πράσινο της αισιοδοξίας θα δώσει έναν αναπάντεχο τόνο στη συνάντηση κορυφής Καλαφάτη-Τσούνη.

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, θα υποδεχθεί Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στις 09:00 π.μ., στο Διοικητήριο, τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης» έγραφε η ανακοίνωση, και εννοείται πως αυτά δεν χάνονται. Δεν υπάρχει πετυχημένος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα που να μην έδωσε την δέουσα σημασία στον εκάστοτε ΥΜΑΘ. Βέβαια, αυτοί οι σημερινοί το καμουφλάρουν ως υφυπουργείο Εσωτερικών. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κρατάει τα κλειδιά.

Μια συνιστώσα μόνος του

Μένοντας για λίγο επάνω, πριν κατηφορίσω προς τα Δυτικά, σημειώνω την ευρηματική λύση που δόθηκε στο θέμα του συνταγματολόγου Χρυσόγονου. Ο καθηγητής, που έφυγε τρέχοντας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είδε απογοητευμένος να μην εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον «έφαγαν» κι αυτόν οι ποσοστώσεις. Επειδή όμως η παρουσία του είναι εξέχουσας βαρύτητας -διεύρυνση γαρ-, δόθηκε λύση custom: η ποσόστωση των συνιστωσών (Μαργαρίτης, Χάλαρης κλπ) ήταν 5% , δηλαδή 15 μέλη. Έβαλαν 13 και πρόσθεσαν Χρυσόγονο. Μια συνιστώσα μόνος του ο καθηγητής!

Ο αγώνας του βουλευτή

Εκτός από τους υποψήφιους κεντρικοεπιτροπάριους, αγωνία εκλογής έχουν και οι βουλευτές. Μη νομίζεται πως είναι απλό, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα, ότι χαρτοφυλάκιο κι αν έχεις στην κατοχή σου. Φαντάσου τώρα να είσαι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χατζηνικολάου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου και να λάβεις γράμμα από τον Σπήλιο Λιβανό, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, με αίτημα το μη κλείσιμο του καταστήματος Θέρμου.

Πρόδρομος της ΕΕ

Να το διαβάσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής, που «αποτελούσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας – προδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2.500 χρόνια πριν δημιουργηθεί – και γενέτειρα μιας μεγάλης φυσιογνωμίας του ορθόδοξου χριστιανισμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Ποια NPL’s και NPE’s! Το θέμα κινδυνεύει να φτάσει στη φον Ντερ Λάϊεν, και τον Σαρλ Μισέλ λέμε την Δευτέρα που έχει Σύνοδο Κορυφής.

Καρφιά στο Νταβός

Την Δευτέρα λοιπόν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής και ο Πρόεδρος Κυριάκος έστειλε ήδη τα μηνύματά του, (με καρφιά), για την ενέργεια. Η αναφορά του χθες για χώρες που είχαν πρόσβαση σε πολύ φθηνό ρωσικό αέριο που έκανε την διαφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, σε σύγκριση με αυτές που δεν το είχαν, δεν πέρασε απαρατήρητη. «Κι αυτό που γνωρίζουμε τώρα, είναι ότι δεν πληρώναμε όλοι την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα. Τουλάχιστον αν πληρώναμε την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο όφελος» είπε στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Νταβός B. Brende.

Και Greek House

Σήμερα ενημερώνει την ΠτΔ κυρίως για τις επαφές στις ΗΠΑ, ίσως και Νταβός, στο οποίο ξεχώρισε το -για πρώτη φορά- Greek House. Ένας χώρος για επαφές , πέριξ των επισήμων που , ποιος ξέρει, μπορεί να οδηγήσουν σε επενδύσεις.

Το υπενθύμισε ο σύμβουλος επί των Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, λέγοντας ότι από τέτοιου τύπου επαφές στο Νταβός, ξεκίνησε η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα (τρία data centers στην Αττική). Εκτός από την Microsoft, έγιναν επαφές με τον Πρόεδρο της Google Matt Brittin, η οποία έχει σχέδια για υπόγεια καλώδια (Blue Submarine Cable System) που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Επίσης με τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις Nick Clegg.

Ανιστόρητη Ζαχάροβα

Στα όσα είπε χθες η Ζαχάροβα περί Μεσολογγίου, δεν έχει να απαντήσει κανείς τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο από το να διαβάσει τι έγινε ακριβώς στην μαρτυρική πόλη το 1826. Δεν θα σταθώ στα ανιστόρητα. Με αφορμή όμως το Ουκρανικό, που ίσως «κουράσει» όπως είπε η Γερμανίδα Μπέρμποκ, θα θυμίσω ότι σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλέλληνα Σάμιουελ Γκρίντλεϋ Χάου η πτώση του Μεσολογγίου εξαιτίας έλλειψης ανεφοδιασμού, αποτέλεσε την «ενοχοποιητική απόδειξη της εγωιστικής αδιαφορίας του χριστιανικού κόσμου».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς

23:35

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 30χρονη σε τροχαίο στον Ευόσμο

23:15

Τσουκαλάς: Ζητούμε εντολή διακυβέρνησης από τους πολίτες

22:52

Μητσοτάκης: Είμαι υπερήφανος για το σημαντικό έργο που συντελείται

22:46

Ισραήλ: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ επισκέφτηκε παλαιστινιακή πόλη στη Δυτική Όχθη που έχει δεχθεί επιθέσεις από Ισραηλινούς εποίκους

22:23

Μαρινάκης για μέτρα ΔΕΘ: «Ένα μέρισμα ανάπτυξης για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα»

22:17

Μιχαηλίδου: Επισκέφθηκε δύο διαμερίσματα όπου μένουν γυναίκες-ωφελούμενες προγράμματος κοινωνικής κατοικίας

22:11

Χατζηδάκης: Ελπίδα ή περιπέτειες - Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ' την ομιλία Μητσοτάκη

22:09

Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

21:54

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της ΝΔ

21:47

Κίνα: Kινεζικός ρομποτικός βραχίονας εκσυγχρόνισε την παραγωγή καουτσούκ της Seng Fong Holdings Berhad στη Μαλαισία

21:44

Με νέα κλιμάκωση απειλεί την Ουάσιγκτον η Τεχεράνη

21:30

Τανάγρα: Τα συλλυπητήρια της αντιπολίτευσης - «Μαύρη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία»

21:18

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 67χρονο μετά από ανατροπή ηλεκτρικού ποδηλάτου

21:07

Ιράν: Δέκα νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου μετά από τροχαίο

20:56

Τσεντεμεΐδης (ΔΕΘ-Helexpo): Νέα εποχή ανάπτυξης με επίκεντρο το μητροπολιτικό πάρκο

20:45

Πούτιν σε Γουίτκοφ - Κούσνερ: Οι επαφές είναι επωφελείς

20:34

Ανδρουλάκης: Συγκλονισμένη όλη η Ελλάδα από την τραγική απώλεια των δύο πιλότων του Phantom

20:23

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μείωση τεκμηρίων, προκαταβολής φόρου - Επίδομα και στο Δημόσιο, μηδέν φόρος για τρίτεκνους και αγρότες έως 20.000 ευρώ

20:11

Times: «Μαχαίρι» σε 4.000 θέσεις εργασίας από Jaguar Land Rover

20:00

Η ομιλία Μητσοτάκη στην 90ή ΔΕΘ - Βίντεο

19:57

Τασούλας: Θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια των δυο αξιωματικών που επέβαιναν στο Phantom

19:50

Η ξεχωριστή ανάρτηση της Γιώτας Παναγιωτοπούλου για τον Νίκο Χαρδαλιά και το ΑΕΝΑΟΝ

19:41

Συλλυπητήρια Ν. Κακλαμάνη για την απώλεια των δύο πιλότων της ΠΑ

19:31

Κοντογεώργης: Ο συντονισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων στον πυρήνα της Εθνικής Στρατηγικής «Περιφέρεια 2030»

19:25

Δένδιας: Τριήμερο πένθος στις ΕΔ για την απώλεια ζωής των δυο μελών του πληρώματος του μαχητικού αεροσκάφους F-4

19:20

Η υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη εγκαινίασε το περίπτερο του ΟΔΑΠ στην 90ή ΔΕΘ

19:09

Metlen: Υπογραφή σύμβασης δωρεάς για την ανακαίνιση του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης

19:00

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

18:52

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει ισχυρότατη αμυντική διάταξη την οποία μπορεί να προβάλει σε ολόκληρο τον κόσμο