INSIDE OUT

Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

26-05-2022 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα είμαι έτοιμη. Ντυμένη σε χρώματα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση της φίλης μου της Maria Grazia Chiuri, (του Dior άσχετοι) , η οποία πέρασε αρκετές ώρες πέρυσι μαζί μου στους Δελφούς, πριν την ιστορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο. Διάλεξα πράσινο του ΠΑΣΟΚ

Έξοχο! 

όχι μόνο είναι της μόδας, αλλά και γιατί μου πάει υπέροχα. Μ’ αυτό το look θα παραβρεθώ σήμερα στο event της ημέρας, που φυσικά δεν είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι, αλλά του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στ. Καλαφάτη με τον Τζώρτζ Τσούνη. Το πράσινο της αισιοδοξίας θα δώσει έναν αναπάντεχο τόνο στη συνάντηση κορυφής Καλαφάτη-Τσούνη.

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, θα υποδεχθεί Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στις 09:00 π.μ., στο Διοικητήριο, τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης» έγραφε η ανακοίνωση, και εννοείται πως αυτά δεν χάνονται. Δεν υπάρχει πετυχημένος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα που να μην έδωσε την δέουσα σημασία στον εκάστοτε ΥΜΑΘ. Βέβαια, αυτοί οι σημερινοί το καμουφλάρουν ως υφυπουργείο Εσωτερικών. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κρατάει τα κλειδιά.

Μια συνιστώσα μόνος του

Μένοντας για λίγο επάνω, πριν κατηφορίσω προς τα Δυτικά, σημειώνω την ευρηματική λύση που δόθηκε στο θέμα του συνταγματολόγου Χρυσόγονου. Ο καθηγητής, που έφυγε τρέχοντας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είδε απογοητευμένος να μην εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον «έφαγαν» κι αυτόν οι ποσοστώσεις. Επειδή όμως η παρουσία του είναι εξέχουσας βαρύτητας -διεύρυνση γαρ-, δόθηκε λύση custom: η ποσόστωση των συνιστωσών (Μαργαρίτης, Χάλαρης κλπ) ήταν 5% , δηλαδή 15 μέλη. Έβαλαν 13 και πρόσθεσαν Χρυσόγονο. Μια συνιστώσα μόνος του ο καθηγητής!

Ο αγώνας του βουλευτή

Εκτός από τους υποψήφιους κεντρικοεπιτροπάριους, αγωνία εκλογής έχουν και οι βουλευτές. Μη νομίζεται πως είναι απλό, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα, ότι χαρτοφυλάκιο κι αν έχεις στην κατοχή σου. Φαντάσου τώρα να είσαι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χατζηνικολάου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου και να λάβεις γράμμα από τον Σπήλιο Λιβανό, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, με αίτημα το μη κλείσιμο του καταστήματος Θέρμου.

Πρόδρομος της ΕΕ

Να το διαβάσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής, που «αποτελούσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας – προδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2.500 χρόνια πριν δημιουργηθεί – και γενέτειρα μιας μεγάλης φυσιογνωμίας του ορθόδοξου χριστιανισμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Ποια NPL’s και NPE’s! Το θέμα κινδυνεύει να φτάσει στη φον Ντερ Λάϊεν, και τον Σαρλ Μισέλ λέμε την Δευτέρα που έχει Σύνοδο Κορυφής.

Καρφιά στο Νταβός

Την Δευτέρα λοιπόν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής και ο Πρόεδρος Κυριάκος έστειλε ήδη τα μηνύματά του, (με καρφιά), για την ενέργεια. Η αναφορά του χθες για χώρες που είχαν πρόσβαση σε πολύ φθηνό ρωσικό αέριο που έκανε την διαφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, σε σύγκριση με αυτές που δεν το είχαν, δεν πέρασε απαρατήρητη. «Κι αυτό που γνωρίζουμε τώρα, είναι ότι δεν πληρώναμε όλοι την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα. Τουλάχιστον αν πληρώναμε την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο όφελος» είπε στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Νταβός B. Brende.

Και Greek House

Σήμερα ενημερώνει την ΠτΔ κυρίως για τις επαφές στις ΗΠΑ, ίσως και Νταβός, στο οποίο ξεχώρισε το -για πρώτη φορά- Greek House. Ένας χώρος για επαφές , πέριξ των επισήμων που , ποιος ξέρει, μπορεί να οδηγήσουν σε επενδύσεις.

Το υπενθύμισε ο σύμβουλος επί των Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, λέγοντας ότι από τέτοιου τύπου επαφές στο Νταβός, ξεκίνησε η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα (τρία data centers στην Αττική). Εκτός από την Microsoft, έγιναν επαφές με τον Πρόεδρο της Google Matt Brittin, η οποία έχει σχέδια για υπόγεια καλώδια (Blue Submarine Cable System) που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Επίσης με τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις Nick Clegg.

Ανιστόρητη Ζαχάροβα

Στα όσα είπε χθες η Ζαχάροβα περί Μεσολογγίου, δεν έχει να απαντήσει κανείς τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο από το να διαβάσει τι έγινε ακριβώς στην μαρτυρική πόλη το 1826. Δεν θα σταθώ στα ανιστόρητα. Με αφορμή όμως το Ουκρανικό, που ίσως «κουράσει» όπως είπε η Γερμανίδα Μπέρμποκ, θα θυμίσω ότι σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλέλληνα Σάμιουελ Γκρίντλεϋ Χάου η πτώση του Μεσολογγίου εξαιτίας έλλειψης ανεφοδιασμού, αποτέλεσε την «ενοχοποιητική απόδειξη της εγωιστικής αδιαφορίας του χριστιανικού κόσμου».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:59

Σκέρτσος: Η αναπηρία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού

23:49

Lululemon: Απογοητευτικό β' τρίμηνο και υποβάθμιση outlook - Κατρακυλά η μετοχή

23:48

Νέος CEO στην Adobe από 1η Δεκεμβρίου

23:37

Ο Νετανιάχου θεωρεί «εφικτή» την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος

23:26

VW: Προχωρά το σχέδιο αναδιάρθρωσης - Καταργούνται άλλες 50.000 θέσεις εργασίας

23:15

Wall Street: Κερδοφόρο δύο στα δύο - Η καλύτερα ημέρα εδώ και 1 μήνα για Dow Jones

23:04

Τζέι Ντι Βανς: Στα προπολεμικά επίπεδα η μεταφορά πετρελαίου μέσω των Στενών του Ορμούζ

22:53

Ανδρουλάκης: «Τώρα ΠΑΣΟΚ για Πολιτική Αλλαγή με Πρόγραμμα και Ήθος»

22:42

ΟΝΝΕΔ: «Τσάμπα το Rebranding - Μια ταινία μικρού μήκους για τον Αλέξη Τσίπρα»

22:30

GPT-6 Astra: Η OpenAI κυκλοφορεί το «πιο ευφυές μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο»

22:19

Ο Τραμπ διαψεύδει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα πυρομαχικών

22:19

Πιερρακάκης: Πολιτική βούληση και αποφάσεις για να κερδίσει η Ευρώπη τον χαμένο χρόνο

22:08

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 6,2 εκατ. ευρώ

21:57

Αμελητέες μεταβολές για το πετρέλαιο - Προς κέρδη 9% στην εβδομάδα

21:43

Πυροσβεστική: Συνολικά 36 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο - Δύο συλλήψεις σε Ναύπλιο και Χαλκίδα

21:30

Νέα προσέγγιση μειώνει δραστικά τις νοσηλείες σε ψυχιατρικές κλινικές

21:17

Άντλησε 200 εκατ. ευρώ η Εθνική Ασφαλιστική: Υπερκάλυψη πάνω από 3 φορές - Δηλώσεις από Μεγάλου και Μαζαράκη

21:12

Σερβία: Μεταφέρθηκε στο Βελιγράδι η σορός του εγκληματία πολέμου Ράτκο Μλάντιτς

21:09

Κάθετος Διάδρομος: Στην Αλεξανδρούπολη οι Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου

21:02

«Ράλι» 7% της Tesla καθώς η αγορά προετοιμάζεται για μία «καταιγίδα» από Cybercabs

21:00

Γερμανία: Επιστρέφει η μάχη των 35 ωρών - Το μεγάλο ερώτημα για την Ευρώπη

20:49

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Δύσκολη η επίτευξη αμυντικής ετοιμότητας της ΕΕ έως το 2030

20:41

Ζελένσκι: Σύντομα σε Κίεβο και Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές

20:31

Κώτσηρας: Νέα εποχή για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη

20:30

Σχέδιο εκκένωσης της Γάζας παρουσίασε ο Μπεν-Γκβιρ: «Ώρα να ετοιμάσουν βαλίτσες»

20:27

Υπόθεση Έπστιν: Ο δισεκατομμυριούχος Λίον Μπλακ αρνείται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου

20:20

«Πράσινο 2x2» για χρυσό με ράλι άνω του 2%

20:10

Ευρωαγορές: Υποχώρησαν τα ομόλογα, ανέκαμψαν οι δείκτες από το χαμηλό μηνός

19:58

Απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί υποδείξεις για την αμυντική της θωράκιση»

19:50

Πιερρακάκης: Ακούγοντας τους πολίτες, σχεδιάζουμε τις πολιτικές για την Ελλάδα του 2030