INSIDE OUT

Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

26-05-2022 | 07:33
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η ηγεσία της Τρ. Πειραιώς έχει γράμμα - Πως μπήκε στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Χρυσόγονος

Θα είμαι έτοιμη. Ντυμένη σε χρώματα ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά από πρόταση της φίλης μου της Maria Grazia Chiuri, (του Dior άσχετοι) , η οποία πέρασε αρκετές ώρες πέρυσι μαζί μου στους Δελφούς, πριν την ιστορική επίδειξη στο Καλλιμάρμαρο. Διάλεξα πράσινο του ΠΑΣΟΚ

Έξοχο! 

όχι μόνο είναι της μόδας, αλλά και γιατί μου πάει υπέροχα. Μ’ αυτό το look θα παραβρεθώ σήμερα στο event της ημέρας, που φυσικά δεν είναι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι, αλλά του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στ. Καλαφάτη με τον Τζώρτζ Τσούνη. Το πράσινο της αισιοδοξίας θα δώσει έναν αναπάντεχο τόνο στη συνάντηση κορυφής Καλαφάτη-Τσούνη.

«Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, θα υποδεχθεί Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, στις 09:00 π.μ., στο Διοικητήριο, τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνη. Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης» έγραφε η ανακοίνωση, και εννοείται πως αυτά δεν χάνονται. Δεν υπάρχει πετυχημένος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα που να μην έδωσε την δέουσα σημασία στον εκάστοτε ΥΜΑΘ. Βέβαια, αυτοί οι σημερινοί το καμουφλάρουν ως υφυπουργείο Εσωτερικών. Όμως όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κρατάει τα κλειδιά.

Μια συνιστώσα μόνος του

Μένοντας για λίγο επάνω, πριν κατηφορίσω προς τα Δυτικά, σημειώνω την ευρηματική λύση που δόθηκε στο θέμα του συνταγματολόγου Χρυσόγονου. Ο καθηγητής, που έφυγε τρέχοντας απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είδε απογοητευμένος να μην εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τον «έφαγαν» κι αυτόν οι ποσοστώσεις. Επειδή όμως η παρουσία του είναι εξέχουσας βαρύτητας -διεύρυνση γαρ-, δόθηκε λύση custom: η ποσόστωση των συνιστωσών (Μαργαρίτης, Χάλαρης κλπ) ήταν 5% , δηλαδή 15 μέλη. Έβαλαν 13 και πρόσθεσαν Χρυσόγονο. Μια συνιστώσα μόνος του ο καθηγητής!

Ο αγώνας του βουλευτή

Εκτός από τους υποψήφιους κεντρικοεπιτροπάριους, αγωνία εκλογής έχουν και οι βουλευτές. Μη νομίζεται πως είναι απλό, όσο βαρύ κι αν είναι το όνομα, ότι χαρτοφυλάκιο κι αν έχεις στην κατοχή σου. Φαντάσου τώρα να είσαι ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γ. Χατζηνικολάου, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Χρ. Μεγάλου και να λάβεις γράμμα από τον Σπήλιο Λιβανό, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, με αίτημα το μη κλείσιμο του καταστήματος Θέρμου.

Πρόδρομος της ΕΕ

Να το διαβάσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι από την απόφαση αυτή εξαρτάται το παρόν και το μέλλον μιας περιοχής, που «αποτελούσε την έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας – προδρόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2.500 χρόνια πριν δημιουργηθεί – και γενέτειρα μιας μεγάλης φυσιογνωμίας του ορθόδοξου χριστιανισμού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Ποια NPL’s και NPE’s! Το θέμα κινδυνεύει να φτάσει στη φον Ντερ Λάϊεν, και τον Σαρλ Μισέλ λέμε την Δευτέρα που έχει Σύνοδο Κορυφής.

Καρφιά στο Νταβός

Την Δευτέρα λοιπόν θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής και ο Πρόεδρος Κυριάκος έστειλε ήδη τα μηνύματά του, (με καρφιά), για την ενέργεια. Η αναφορά του χθες για χώρες που είχαν πρόσβαση σε πολύ φθηνό ρωσικό αέριο που έκανε την διαφορά στην ανταγωνιστικότητά τους, σε σύγκριση με αυτές που δεν το είχαν, δεν πέρασε απαρατήρητη. «Κι αυτό που γνωρίζουμε τώρα, είναι ότι δεν πληρώναμε όλοι την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα. Τουλάχιστον αν πληρώναμε την ίδια τιμή για την ίδια ποσότητα θα μπορούσαμε να έχουμε το ίδιο όφελος» είπε στην συζήτηση που είχε με τον Πρόεδρο του Νταβός B. Brende.

Και Greek House

Σήμερα ενημερώνει την ΠτΔ κυρίως για τις επαφές στις ΗΠΑ, ίσως και Νταβός, στο οποίο ξεχώρισε το -για πρώτη φορά- Greek House. Ένας χώρος για επαφές , πέριξ των επισήμων που , ποιος ξέρει, μπορεί να οδηγήσουν σε επενδύσεις.

Το υπενθύμισε ο σύμβουλος επί των Οικονομικών του Πρωθυπουργού, Αλεξ Πατέλης, λέγοντας ότι από τέτοιου τύπου επαφές στο Νταβός, ξεκίνησε η επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα (τρία data centers στην Αττική). Εκτός από την Microsoft, έγιναν επαφές με τον Πρόεδρο της Google Matt Brittin, η οποία έχει σχέδια για υπόγεια καλώδια (Blue Submarine Cable System) που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Επίσης με τον Πρόεδρο της Meta για Διεθνείς Υποθέσεις Nick Clegg.

Ανιστόρητη Ζαχάροβα

Στα όσα είπε χθες η Ζαχάροβα περί Μεσολογγίου, δεν έχει να απαντήσει κανείς τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο από το να διαβάσει τι έγινε ακριβώς στην μαρτυρική πόλη το 1826. Δεν θα σταθώ στα ανιστόρητα. Με αφορμή όμως το Ουκρανικό, που ίσως «κουράσει» όπως είπε η Γερμανίδα Μπέρμποκ, θα θυμίσω ότι σύμφωνα με τον Αμερικανό φιλέλληνα Σάμιουελ Γκρίντλεϋ Χάου η πτώση του Μεσολογγίου εξαιτίας έλλειψης ανεφοδιασμού, αποτέλεσε την «ενοχοποιητική απόδειξη της εγωιστικής αδιαφορίας του χριστιανικού κόσμου».

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:02

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

21:36

Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά στους κρίκους o Λευτέρης Πετρούνιας

21:21

Παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»

21:11

Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 10 εκατ. ευρώ

21:06

Στυλιανίδης για Βόρειες Σποράδες: Ίσως να έχουν και καλύτερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις από πέρυσι

20:56

ΕΛΑΣ: Τι αναφέρει για τον τετράωρο αποκλεισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών στο γραφείο του

20:46

Το Βέλγιο θα παραδώσει F-16 στην Ουκρανία

20:37

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,33 ευρώ ανά μετοχή

20:27

Τροχαία: Αυξημένα μέτρα ενόψει Πάσχα και Πρωτομαγιάς

20:18

Δένδιας: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

20:09

Μιχαηλίδου: Οι πράσινες θέσεις εργασίας αποτελούν σήμερα τη μεγαλύτερη ευκαιρία

20:00

Διεθνείς αγορές: Το ακριβό δολάριο προκαλεί αναταράξεις σε εμπορεύματα, νομίσματα

19:49

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Να φροντίσουμε να επενδύσουμε στην υγεία μας

19:40

Ευρωαγορές: Τα εταιρικά αποτελέσματα έφεραν κέρδη - Σε υψηλό εννέα ετών οι τραπεζικές μετοχές

19:33

ΑΑΔΕ: Νέo app για καταχώρηση ραντεβού διασύνδεσης ERP – POS

19:28

Στο σκαμνί «Σπαρτιάτες» και Ηλίας Κασιδιάρης στις 19 Ιουνίου

19:12

Καρέλιας: 86,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023 - Μέρισμα 12,4 ευρώ ανά μετοχή

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

18:31

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

18:30

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. το 2023 - Αύξηση πωλήσεων 15,4%

18:21

Galaxy Cosmos Mezz: Στα 5,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

18:15

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυγίανση της αγοράς των επίγειων καζίνο

18:12

Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

18:09

EΤΕ: Η ανακοίνωση για τη Δημόσια Πρόταση στην Epsilon Net

18:00

ΕΡΓΑΝΗ: Έκρηξη προσλήψεων με 252.606 νέες θέσεις τον Μάρτιο - Οι περιζήτητες ειδικότητες

17:46

Alumil: Διευκρινίσεις για την απόσχιση του κλάδου χύτευσης και την εξεύρεση επενδυτή

17:45

«Θριάσιο 2»: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το κοινό σχήμα των Hellenic Train – DAMCO για το logistics center

17:38

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο