INSIDE OUT

Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

30-03-2022 | 07:31
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

Με το Dior και το δόρυ στο χέρι, χίλια κομμάτια έγινα χθες. Να τρέχω στη συναυλία για την Ειρήνη που είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση, ενώ την ίδια στιγμή να παρακολουθώ τι έλεγε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη στον ΟΤ (Οικονομικός Ταχυδρόμος σε Λυμπεράκη-Φιλιππίδη). Φυσικά τα πρόλαβα όλα.

Έρχονται ανακοινώσεις για στέγη

Την είδηση την έβγαλε η Χριστίνα Ματθαίου, φοιτήτρια δημοσιογραφίας, όταν ρώτησε τον Κυριάκο τι θα κάνει με το brain drain. Ο Κυριάκος αποκάλυψε ότι σύντομα έρχονται ανακοινώσεις για την πολιτική στέγης στα νέα ζευγάρια, ενώ σε μια άτυπη και πρόωρη θέλω να πιστεύω προεκλογικού τύπου αναφορά κοίταξε στα μάτια Νίκο και Αλέξη διαβεβαιώνοντας ότι «το θέμα αυτό είναι σημαντικός πυλώνας της πολιτικής μας, εφόσον με το καλό μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για την επόμενη τετραετία». Bingo!

Αριστερο-κεντρο-δεξιά μάχη για τη στέγη

Θυμίζω ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης είχε το ζήτημα της στέγασης, ιδιαίτερα νέων ζευγαριών, στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, όπου δουλεύουν ήδη μοντέλο για 26.000 σπίτια. Όμως όλους τους έχει προλάβει η δαιμόνια Θεανώ Φωτίου, η οποία σε ανύποπτη στιγμή, (κοπιάροντας κι αυτή Πορτογαλία) είχε εισηγηθεί στο μέσω Ινστιτούτου Πουλαντζά, μέρος των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης να πάνε στην στέγαση νέων ζευγαριών. Ο Κυριάκος πάντως έγινε πιο συγκεκριμένος χθες βράδυ καθώς αναφέρθηκε σε άδεια και παραμελημένα διαμερίσματα του κέντρου «που πρέπει να σκεφτούμε κίνητρα για να μπουν στην αγορά». Θυμίζω, ότι το πρότζεκτ έχει ανατεθεί στον Άκη Σκέρτσο. Ελπίζω ειλικρινά κάποιο από τα αριστερο-κεντρο-δεξιά σχέδια να γίνουν πραγματικότητα, γιατί αυτό που ζουν οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, κι όχι μόνο οι νέοι, με τα ενοίκια είναι πέρα και από την δική μου φαντασία.

Το δίλημμα των εκλογών

Από πλευράς Κουμουνδούρου κάπως βιάστηκαν νομίζω να βγάλουν συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος διακατέχεται από ηττοπάθεια, γι’ αυτό έκανε την αναφορά ότι «στόχος δεν είναι η επί τούτω αυτοδυναμία». Παρά τη φασαρία της συναυλίας δυνάμεων της Ειρήνης και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, τον άκουσα πολύ προσεκτικά. Το ξεκάθαρο δίλημμα των εκλογών για τον Κυριάκο παραμένει ναι ή όχι στην πολιτική σταθερότητα, θέλετε περιπέτειες στο άγνωστο με την απλή αναλογική ή ισχυρή κυβέρνηση που θα λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις κλπ κλπ. Το ξέκοψε άλλη μια φορά ότι θα γίνουν διπλές εκλογές. «θα υπάρχει μια μικρή αστάθεια για 2 με 2,5 μήνες, αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Είναι η προηγούμενη κυβέρνηση που έφερε την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία, είναι πάρα πολύ δύσκολες οι βιώσιμες συμμαχίες σε αυτό το σχήμα», είπε. Ούτε καμπύλες, ούτε φιοριτούρες. Σκληρά και καθαρά

Που είν’ οι σημαίες;

Εν τω μεταξύ στα Προπύλαια κατέβηκε αρκετός κόσμος- η Κουμουνδούρου ανεβάζει τον αριθμό σε 10.000. «Μακάρι να δούμε ουκρανικές σημαίες στη συναυλία» είπε προβοκατόρικα ο Κυριάκος και μ ‘ έβαλε να παρατηρώ τις σημαίες. Είδα αυτό:

Σημαίες ουκρανικές δεν είδα, νομίζω μια μικρή. Πολλές πολύχρωμες του LGBDQ με την λέξη Peace, μερικά πλακάτ με την λέξη ειρήνη και stop the war. Ευτυχώς υπήρχε αυτό το πανό

που παραπέμπει στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Όμως όπως έφευγα και το είδα από ψηλά, κάτι μου θύμισαν τα φώτα σε σκηνή και τριγύρω. Μπλε και κόκκινο. Τα χρώματα στη σημαία της Ρωσίας; Μπα, ιδέα μου είναι.

Πρωταπριλιάτικο;

Εν τω μεταξύ θα γίνει κι άλλη συγκέντρωση με αφορμή της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα. «Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας» μου είπε ένα κόκκινο περιστέρι. Στην αρχή νόμισα πως είναι πρωταπριλιάτικο.

Τα ‘ πε ο Θανάσης

Αλλά είχε βγει ο Θανάσης ο Παφίλης νωρίτερα και ξεκαθάρισε το τοπίο. Καταρχήν τα έριξε στον Ζελένσκι. Τον χαρακτήρισε «μέρος του προβλήματος καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει ενσωματώσει φασιστικά τάγματα στον στρατό, έχει απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας, καταπάτησε δικαιώματα μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και της ελληνικής μειονότητας, ευθύνεται η κυβέρνησή του και η προηγούμενη του Ποροσένκο για τουλάχιστον 15.000 νεκρούς στις νοτιοανατολικές επαρχίες και που θεωρεί "ανεπιθύμητο πρόσωπο" τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Γ. Λαμπρούλη, ο οποίος είναι βουλευτής του ΚΚΕ».

Αυτό για τον Λαμπρούλη με σόκαρε. Τέτοιο αντικομμουνιστικό μένος, από πλευράς Ζελένσκι δεν το περίμενα. Όμως ο Θανάσης τήρησε και ισορροπίες. «Η εισβολή της Ρωσίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Πούτιν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γίνεται για τη διανομή της λείας».

Πέτρος to the point

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης βάζει δύσκολα στην Ούρσουλα και τον Σαρλ. Κατέθεσε την εξής ερώτηση στην Κομισιόν: Τι θα συμβεί αν ο πρόεδρος Πούτιν αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα ως μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων. Είναι έτοιμη η ΕΕ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι αν ναι, ποιες είναι οι σχετικές προβλέψεις;

Φυσικά ξέρω την απάντηση. 3ωρη διακοπή ρεύματος σε Φάληρο/Καλλιθέα/Άλιμο τις Δευτέρες. Τις Τρίτες σε Περιστέρι/Πετρούπολη. Τετάρτες σε Κηφισιά/Μαρούσι. Πέμπτες σε Γλυφάδα/Βούλα/Βουλιαγμένη. Παρασκευές σε Αργυρούπολη/Ηλιούπολη/ Και σαββατοκύριακο σε όλες τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας. Για την υπόλοιπη χώρα καθημερινά δέκα- δώδεκα και πέντε με επτά. Εμένα δεν με αγγίζουν αυτά. Με φωτίζει το εσωτερικό μου πάθος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:37

Ποιες είναι οι προτεραιότητες βιωσιμότητας των CEO για το 2024

08:28

Ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές Δεκεμβρίου με την επιδότηση – Αυλαία στις οριζόντιες ενισχύσεις

08:17

Τέρνα Ενεργειακή: «Προσκλητήριο» σε ομολογιούχους για Γ.Σ. – Οι τροποποιήσεις 

07:59

Η Fitch ανοίγει ορθάνοιχτη την πόρτα της Ελλάδας στους μεγάλους διεθνείς επενδυτές – Εθνική επιτυχία η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

01:27

Reuters για Fitch: Στους κορυφαίους διεθνείς δείκτες τα ελληνικά ομόλογα

00:58

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

00:36

Γεωργιάδης για επενδυτική βαθμίδα από Fitch: «Η περιπέτεια της Ελλάδας έληξε σήμερα επισήμως»

00:15

Παπαθανάσης για επενδυτική βαθμίδα από Fitch: Αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς - Μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους

00:08

Χατζηδάκης για την αναβάθμιση από την Fitch: Μεγάλη εθνική επιτυχία

00:02

Αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch - Επενδυτική βαθμίδα με ανάπτυξη στο 2,4% φέτος

23:58

Λίβανος: Νεκρά μέλη της Χεζμπολάχ σε ισραηλινά πλήγματα - Ο ρόλος «κλειδί» του Κατάρ για Γάζα

23:42

Λάρισα: Νεκρός 24χρονος οδηγός αυτοκινήτου σε μετωπική σύγκρουση με βυτιοφόρο

23:26

Wall Street: Σε υψηλό έτους έκλεισε ο S&P 500

23:10

Το Ισραήλ δεν θα ανανεώσει τη βίζα της αξιωματούχου του ΟΗΕ Λιν Χέιστινγκς

22:56

Οικονόμου: Η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα εκεί, δίπλα στον άνθρωπο, σε κάθε δύσκολη στιγμή

22:41

Λευκός Οίκος: Η Χαμάς ευθύνεται για την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα

22:27

Μελόνι: Η αποδοτικότητα των δημοσίων υπαλλήλων θα επηρεάζει και τον μισθό τους

22:11

Εβδομαδιαία «βουτιά» 2% για το πετρέλαιο παρά το «ψαλίδι» του OPEC

21:54

Έλληνας ένας από τους καλύτερους σεφ της χρονιάς σε Βέλγιο και Λουξεμβούργο

21:40

Τράπεζα Πειραιώς: Παραιτήθηκε από το ΔΣ η Francesca Tondi

21:25

Κασσελάκης: Η ευθύνη της κατάρρευσης της ΛΑΡΚΟ φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ

21:19

Τουρκία: Αναβάθμιση - έκπληξη από την S&P

21:16

Κικίλιας: Η συμμετοχή των ΑμεΑ στην διαχείριση των καταστροφών μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση των πρακτικών της Πολιτείας

21:06

Ιστορικό ρεκόρ για τον χρυσό: Μια ανάσα από τα 2.090 δολάρια - Τρίτη εβδομάδα κερδών

20:53

Όλα ανοιχτά για το όνομα των «11» - Στο επίκεντρο η λέξη «Αριστερά»

20:41

Άννα Μάνη: Στόχος μια ισχυρή εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, με περισσότερες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

20:30

Αμετακίνητος ο Σούνακ: Τα Γλυπτά δεν επιστρέφουν, είναι θέμα νόμου

20:15

Γάζα: Νεκροί πέντε όμηροι – Το Ισραήλ ενημέρωσε τις οικογένειες

20:01

Χατζηδάκης: Βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια

19:48

Υποψίες για «σκιές» στη χορηγία του Κυπέλλου Ελλάδας