INSIDE OUT

Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

30-03-2022 | 07:31
Μοιράσου το
Το προεκλογικό δίλημμα του Κυριάκου - Η ερώτηση του Κόκκαλη - Πρωταπριλιάτικο ΚΚΕ  

Με το Dior και το δόρυ στο χέρι, χίλια κομμάτια έγινα χθες. Να τρέχω στη συναυλία για την Ειρήνη που είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση, ενώ την ίδια στιγμή να παρακολουθώ τι έλεγε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη στον ΟΤ (Οικονομικός Ταχυδρόμος σε Λυμπεράκη-Φιλιππίδη). Φυσικά τα πρόλαβα όλα.

Έρχονται ανακοινώσεις για στέγη

Την είδηση την έβγαλε η Χριστίνα Ματθαίου, φοιτήτρια δημοσιογραφίας, όταν ρώτησε τον Κυριάκο τι θα κάνει με το brain drain. Ο Κυριάκος αποκάλυψε ότι σύντομα έρχονται ανακοινώσεις για την πολιτική στέγης στα νέα ζευγάρια, ενώ σε μια άτυπη και πρόωρη θέλω να πιστεύω προεκλογικού τύπου αναφορά κοίταξε στα μάτια Νίκο και Αλέξη διαβεβαιώνοντας ότι «το θέμα αυτό είναι σημαντικός πυλώνας της πολιτικής μας, εφόσον με το καλό μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για την επόμενη τετραετία». Bingo!

Αριστερο-κεντρο-δεξιά μάχη για τη στέγη

Θυμίζω ότι ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης είχε το ζήτημα της στέγασης, ιδιαίτερα νέων ζευγαριών, στο επίκεντρο της πρόσφατης συνάντησης με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, όπου δουλεύουν ήδη μοντέλο για 26.000 σπίτια. Όμως όλους τους έχει προλάβει η δαιμόνια Θεανώ Φωτίου, η οποία σε ανύποπτη στιγμή, (κοπιάροντας κι αυτή Πορτογαλία) είχε εισηγηθεί στο μέσω Ινστιτούτου Πουλαντζά, μέρος των πόρων του ταμείου Ανάκαμψης να πάνε στην στέγαση νέων ζευγαριών. Ο Κυριάκος πάντως έγινε πιο συγκεκριμένος χθες βράδυ καθώς αναφέρθηκε σε άδεια και παραμελημένα διαμερίσματα του κέντρου «που πρέπει να σκεφτούμε κίνητρα για να μπουν στην αγορά». Θυμίζω, ότι το πρότζεκτ έχει ανατεθεί στον Άκη Σκέρτσο. Ελπίζω ειλικρινά κάποιο από τα αριστερο-κεντρο-δεξιά σχέδια να γίνουν πραγματικότητα, γιατί αυτό που ζουν οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, κι όχι μόνο οι νέοι, με τα ενοίκια είναι πέρα και από την δική μου φαντασία.

Το δίλημμα των εκλογών

Από πλευράς Κουμουνδούρου κάπως βιάστηκαν νομίζω να βγάλουν συμπέρασμα ότι ο Κυριάκος διακατέχεται από ηττοπάθεια, γι’ αυτό έκανε την αναφορά ότι «στόχος δεν είναι η επί τούτω αυτοδυναμία». Παρά τη φασαρία της συναυλίας δυνάμεων της Ειρήνης και του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, τον άκουσα πολύ προσεκτικά. Το ξεκάθαρο δίλημμα των εκλογών για τον Κυριάκο παραμένει ναι ή όχι στην πολιτική σταθερότητα, θέλετε περιπέτειες στο άγνωστο με την απλή αναλογική ή ισχυρή κυβέρνηση που θα λαμβάνει γρήγορα αποφάσεις κλπ κλπ. Το ξέκοψε άλλη μια φορά ότι θα γίνουν διπλές εκλογές. «θα υπάρχει μια μικρή αστάθεια για 2 με 2,5 μήνες, αλλά δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι. Είναι η προηγούμενη κυβέρνηση που έφερε την απλή αναλογική. Η απλή αναλογική οδηγεί σε ακυβερνησία, είναι πάρα πολύ δύσκολες οι βιώσιμες συμμαχίες σε αυτό το σχήμα», είπε. Ούτε καμπύλες, ούτε φιοριτούρες. Σκληρά και καθαρά

Που είν’ οι σημαίες;

Εν τω μεταξύ στα Προπύλαια κατέβηκε αρκετός κόσμος- η Κουμουνδούρου ανεβάζει τον αριθμό σε 10.000. «Μακάρι να δούμε ουκρανικές σημαίες στη συναυλία» είπε προβοκατόρικα ο Κυριάκος και μ ‘ έβαλε να παρατηρώ τις σημαίες. Είδα αυτό:

Σημαίες ουκρανικές δεν είδα, νομίζω μια μικρή. Πολλές πολύχρωμες του LGBDQ με την λέξη Peace, μερικά πλακάτ με την λέξη ειρήνη και stop the war. Ευτυχώς υπήρχε αυτό το πανό

που παραπέμπει στην εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία.

Όμως όπως έφευγα και το είδα από ψηλά, κάτι μου θύμισαν τα φώτα σε σκηνή και τριγύρω. Μπλε και κόκκινο. Τα χρώματα στη σημαία της Ρωσίας; Μπα, ιδέα μου είναι.

Πρωταπριλιάτικο;

Εν τω μεταξύ θα γίνει κι άλλη συγκέντρωση με αφορμή της εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα. «Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήριο ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, την Παρασκευή 1 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας» μου είπε ένα κόκκινο περιστέρι. Στην αρχή νόμισα πως είναι πρωταπριλιάτικο.

Τα ‘ πε ο Θανάσης

Αλλά είχε βγει ο Θανάσης ο Παφίλης νωρίτερα και ξεκαθάρισε το τοπίο. Καταρχήν τα έριξε στον Ζελένσκι. Τον χαρακτήρισε «μέρος του προβλήματος καθώς είναι επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει ενσωματώσει φασιστικά τάγματα στον στρατό, έχει απαγορεύσει το ΚΚ Ουκρανίας, καταπάτησε δικαιώματα μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και της ελληνικής μειονότητας, ευθύνεται η κυβέρνησή του και η προηγούμενη του Ποροσένκο για τουλάχιστον 15.000 νεκρούς στις νοτιοανατολικές επαρχίες και που θεωρεί "ανεπιθύμητο πρόσωπο" τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής Γ. Λαμπρούλη, ο οποίος είναι βουλευτής του ΚΚΕ».

Αυτό για τον Λαμπρούλη με σόκαρε. Τέτοιο αντικομμουνιστικό μένος, από πλευράς Ζελένσκι δεν το περίμενα. Όμως ο Θανάσης τήρησε και ισορροπίες. «Η εισβολή της Ρωσίας είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα και τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Πούτιν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γίνεται για τη διανομή της λείας».

Πέτρος to the point

Μακριά από το κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Ευρώπης, ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης βάζει δύσκολα στην Ούρσουλα και τον Σαρλ. Κατέθεσε την εξής ερώτηση στην Κομισιόν: Τι θα συμβεί αν ο πρόεδρος Πούτιν αποφασίσει να κλείσει τη στρόφιγγα ως μέρος των πολεμικών του επιχειρήσεων. Είναι έτοιμη η ΕΕ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο κι αν ναι, ποιες είναι οι σχετικές προβλέψεις;

Φυσικά ξέρω την απάντηση. 3ωρη διακοπή ρεύματος σε Φάληρο/Καλλιθέα/Άλιμο τις Δευτέρες. Τις Τρίτες σε Περιστέρι/Πετρούπολη. Τετάρτες σε Κηφισιά/Μαρούσι. Πέμπτες σε Γλυφάδα/Βούλα/Βουλιαγμένη. Παρασκευές σε Αργυρούπολη/Ηλιούπολη/ Και σαββατοκύριακο σε όλες τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας. Για την υπόλοιπη χώρα καθημερινά δέκα- δώδεκα και πέντε με επτά. Εμένα δεν με αγγίζουν αυτά. Με φωτίζει το εσωτερικό μου πάθος.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:26

Μπ. Τζόνσον: «Μεγάλη οπισθοδρόμηση» η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση

19:12

Δένδιας: Τον ΥΠΕΞ των ΗΑΕ θα ενημερώσει για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο

19:06

ΗΠΑ: Αντιδράσεις στην απόφαση του που ανατρέπει τον νόμο για το δικαίωμα στην άμβλωση

18:52

Ο Βασίλειος Γούναρης αναλαμβάνει νέος Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

18:48

Ευρωαγορές: Αποχαιρέτησαν την εβδομάδα με ισχυρό ράλι - Κέρδη 2,6% ο Stoxx 600

18:38

Καραμανλής: Τρία μεγάλα έργα γίνονται πραγματικότητα στη Λέσβο

18:32

Έρευνα: Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα στους θανάτους από ναρκωτικά

18:29

ΗΠΑ: Η Ρωσία προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να εμποδίσει την ροή των όπλων προς την Ουκρανία

18:25

Νέα έκτακτη ενίσχυση 5,6 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία

18:17

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Η Κομισιόν να βρει τρόπους να περιορίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια

18:15

ΗΠΑ: «Βουτιά» στο ιστορικό χαμηλό των 50 μονάδων η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούνιο

18:13

H Μπέλα Χαντίντ πουλάει το κορμί της σε 11.111 NFT

18:12

Ουκρανία: Εξαρθρώθηκε «ρωσικό δίκτυο κατασκοπείας» - Μέλος του Ουκρανός βουλευτής

18:08

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή το ν/σ για Σκαραμαγκά και Καζίνο Ελληνικού - Στις 28/6 στην Ολομέλεια

18:02

Γεωργιάδης: Κομβική για την εξωστρέφεια η αξιοποίηση των κονδυλίων από τις επιχειρήσεις

17:58

Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον

17:54

Αυτό το καλοκαίρι ας είναι το καλύτερό μας παρέα με το νέο τεύχος του περιοδικού ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ!

17:47

Γαλλία: Η υφυπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου χαρακτηρίζει «απαράδεκτες» τις κατηγορίες σε βάρος της για βιασμό

17:44

Ντράγκι: Το πλαφόν στο φυσικό αέριο θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου

17:40

ΗΠΑ - Roe v. Wade: Το Ανώτατο Δικαστήριο κατάργησε το δικαίωμα στην άμβλωση

17:38

Χρηματιστήριο: Δεν ακολούθησε τον ανοδικό βηματισμό των διεθνών αγορών

17:37

“The Ellinikon Moments”

17:30

ΗΠΑ: Άνοδος 10,7% στις πωλήσεις νέων κατοικιών τον Μάιο

17:16

Καραμανλής από Λέσβο: Το 2023 η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου

17:00

ΝΔ: Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί πολιτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να πορεύεται στον γνώριμό του δρόμο της χυδαιότητας

16:53

Αλμα πάνω από τις 600 μονάδες ο DJ - Η Wall προσπαθεί να σπάσει το πτωτικό σερί

16:39

Χάκερς έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων από το blockchain Horizon

16:32

Γεωργιάδης: Καθημερινοί οι έλεγχοι για τις τιμές των καυσίμων

16:24

Η HUAWEI στον αγώνα κατά των πυρκαγιών

16:24

ΕΕ: Επεκτείνεται η ενεργειακή συνεργασία με το Όσλο - Αυξάνονται οι νορβηγικές προμήθειες φυσικού αερίου