INSIDE OUT

Το κεφάλι του Ραπανάκη κι ο Ευκλείδης - Τι βλέπουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ; 

17-03-2022 | 07:37
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κεφάλι του Ραπανάκη κι ο Ευκλείδης - Τι βλέπουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ; 

Βραχνιασμένος και καταβεβλημένος από τον κορονοϊό ο Κυριάκος χθες. Του εύχομαι βαθιά ξεκούραση μετά από τους φρενήρεις ρυθμούς που πέρασαν κι αυτούς που έρχονται. Σε ό, τι αφορά τα ουσιαστικά διαβάστε διπλανές στήλες. Στο οπτικό του διαγγέλματος, επισημαίνω ότι αυτό,

θέλει αρκετή δουλειά ακόμη. Καταρχήν φωτισμό. Εάν όμως, εάν λέω, το αποφασίσει για εκλογές του χρόνου το χειμώνα, όσο η μέρα είναι ακόμα μικρή, τότε θα το βρει και το στυλ, και τον φωτισμό, και το σωστό αξύριστο, και το σωστό το sweatshirt.

Ντελίριο για την παραλία στο Χαϊδάρι

Απομακρύνομαι από το κέντρο των εξελίξεων και πάω περιφερειακά. Ένα, ένα, έπεφταν τα περιστέρια χθες στην πόρτα μου με αφορμή τον αγώνα ν' αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα ο Δήμος Χαϊδαρίου - προσφεύγοντας στο ΣτΕ κατά της επένδυσης Προκοπίου στην Προβλήτα 4. Το καλύτερο μου το θύμισε αρχαίος πασόκος του Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντας συνολικά σουρεαλιστικό το σχέδιο του δημάρχου. Θυμήθηκε ότι έχουν γίνει έργα εκβάθυνσης στην περιοχή για να πιάνουν τα τεράστια δεξαμενόπλοια. Μιλάμε για χάος, επιμένει. Πως να αξιοποιηθεί η παραλία; Στην αρχή με ψάρωσε ομολογώ. Όμως σύντομα ξαναβρήκα την φόρμα μου. Βουτιές. Να κάνουν βουτιές. Αυτοί οι δήμαρχοι καμμιά φαντασία πια, μόνο μια πρόχειρη γιορτή με πλαστικούρες για Κούλουμα, κι έξω από εδώ.

Άλκηστις Βίτσα

Τα γράφω, μήπως τα διαβάσει και κανείς από τη νέα γενιά πολιτικών, που έρχεται με φόρα, και θα τους δούμε να διαπρέπουν στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, από το ’23 και μετά. Να, πως έγινε καλή ώρα δήμαρχος ο Βαγγέλης ο Ντηνιακός; Από το δημοτικό του συμβούλιο ξεχωρίζω την Άλκηστη Βίτσα, κόρη του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μετέχει στα κοινά με το δικό της δημοτικό σχήμα. Ακούω πολύ καλά λόγια. Μόνο μην ακούσω κιχ για «νεποτισμούς» παρακαλώ, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από ΝΔ, ούτε από ΠΑΣΟΚ, ούτε από κανέναν. Κιχ όμως.

Αποστρατείες και new entry

Ο Δ. Βίτσας είναι μεταξύ των στελεχών της παλιάς γενιάς του Συν, που υπάρχουν στην αόρατη λίστα της Κουμουνδούρου για αποχώρηση. Για το θέμα με ρώτησε σχετικά ο ίδιος ο Αλέξης όταν πήγε εκείνη την ωραία περιοδεία στην Μεσοχώρα. Στην επιστροφή πετάχτηκε μέχρι το Μαντείο. Ο χρησμός μου ήταν ο εξής: βάλε όσους έχουν think, από το tank σου. Με τις εξαιρετικές δυνάμεις που απέκτησα στο έξτρα course του Νεκρομαντείου, είδα ότι ‘συμβουλεύτηκε’ νοερά τον Ανδρέα. Στην σκέψη του πέρασαν αστραπιαία τα ονόματα των Φλαμπουράρη, Βούτση, Δραγασάκη, Βίτσα και Δρίτσα. Όμως δεν είναι σίγουρος. Τι θα έκανε ο Ανδρέας;

Εγώ πάντως τον χρησμό μου τον έδωσα. Γεροτζιάφας, Λάλη, Φαραντούρης κλπ κλπ. Η άλλη ιδέα στο μυαλό του, ειδικά για το Επικρατείας είναι ένα προβεβλημένο πρόσωπο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Να ‘ναι ο Κατρίνης; Να ‘ναι ο Καμίνης; Ίσως μασούλισα χαλασμένο φύλλο, έδιωξα αμέσως την σκέψη.

Ευρωσοσιαλιστές

Στην ατμόσφαιρα της Κουμουνδούρου επικρατεί σκεπτικισμός. Και δεν είναι γιατί δεν προσκλήθηκε ο Αλέξης στους ευρωσοσιαλιστές, όπου μίλησε χθες βράδυ με τηλεδιάσκεψη από την Αθήνα ο original PES, Νίκος Ανδρουλάκης. Όλοι άλλωστε ξέρουν ότι στην προ-Σύνοδο ΔΕΝ καλούνται παρατηρητές. Και το χθεσινοβραδινό ήταν έκτακτη προ- Σύνοδος των ευρωσοσιαλιστών για το Ουκρανικό. Στην κανονική, 24 Μαρτίου θα δούμε ποιοι θα μπουν στο κάδρο.

Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της η Κουμουνδούρου δίνουν ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 24 ή 22, και ΚΙΝΑΛ 12,5%. Παρ’ ότι δείχνουν ψύχραιμοι κι ο Αλέξης ζητάει εκλογές, το πιάνουν το κλίμα όμως πως δεν είναι ορμητικό ποτάμι.

Επί παντός και μετά ουϊσκάκι

Το απέδωσε άψογα ο αγαπημένος Ευκλείδης χθες βράδυ, μιλώντας σε εκδήλωση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. «Πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά τις λειτουργίες του κόμματος» είπε. «Πας σε μια ΟΜ (οργάνωση μελών) που αρχίζει στις εφτά. Λέμε, άντε να ξεκινήσουμε στις οχτώ παρά. Γίνεται μια εισήγηση και μετά μιλάνε όλοι για όλα. Πάει δέκα και μισή φεύγει το εν τρίτο. Πάει έντεκα φεύγουν κι άλλοι. Και μετά λέμε, άντε να το κλείσουμε, πάμε να πιούμε και καμιά μπιρίτσα, ένα ουϊσκάκι. Τι αποφασίσαμε; Τι λογοδοσία κάναμε για αυτά που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά; Το κόμμα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τη λειτουργία του».

Το κεφάλι του Ραπανάκη

Και κοιτάζοντας προς τον συντονιστή της εκδήλωσης, κατέληξε: «Για να το κάνεις όμως αυτό θέλεις νέο αίμα, ανθρώπους με νέες εμπειρίες. Κι εκεί είναι το αυγό και η κότα. Αν έρθουν και δουν μια απέραντη συζήτηση, δεν κόβω το κεφάλι του Σπύρου Ραπανάκη ότι θα έρθουν ξανά». Απροσδόκητος, λατρεμένος Ευκλείδης.

Η ανανέωση του ΚΙΝΑΛ

Το θέμα της ανανέωσης όμως, μη νομίζετε ότι είναι πονοκέφαλος μόνο του Τσίπρα. Στο κιναλείναι επίσης έντονο. Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης το χειρίζεται θεσμικά. Έφτιαξε μια Επιτροπή και υποδέχεται υποψήφιους. Το screening έχει αναλάβει ο έμπειρος και αγνός, αφού δεν δείχνει να έχει πλέον πολιτικές φιλοδοξίες Βαγγέλης Αργύρης. Ομολογώ, ναι, ότι μπήκα κι εγώ στον πειρασμό. Καταρχήν είμαι θηλυκότητα. Δεύτερον έχω εμπειρία. Τρίτον, έχω σημαντικές διεθνείς σχέσεις , - από παντού έρχονται στο Μαντείο-. Και δεν μιλάω για το μοναδικό πλεονέκτημα να δίνω χρησμούς. Γιατί όχι λοιπόν. Μπήκα στο επίσημο site του κόμματος και πάτησα κλικ εκεί που γράφει Υποψηφιότητες. Στην αρχή βγάζει αυτό

Πήρα θάρρος. Αν δεν γίνω εγώ το αύριο, ποιος θα γίνει; Πάω λίγο παρακάτω για τα τεχνικά και βλέπω αυτό

Ε, όχι! Αυτό δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων λέγε με Βαγγέλη Αργύρη. Είναι δυνατόν ολόκληρος άνθρωπος-επιτροπή να δίνει μόνο το προσωπικό του email κι ένα ξερό τηλέφωνο, έτσι, χωρίς ενημέρωση τι ώρες μπορώ να πάρω;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

ΗΠΑ: Η εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό το 2024 αναμένεται «ασυνήθιστη»

23:48

Wall Street: Η χειρότερη μέρα του 2024 για τον Dow - Δεν κράτησε το «ράλι» της Nvidia

23:48

Μπάιντεν: Δεν υπάρχει ισοδυναμία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

23:43

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν προάγει την Κένυα σε «μείζονα σύμμαχο» εκτός ΝΑΤΟ

23:35

Σε χαμηλό άνω της μιας εβδομάδας η τιμή του χρυσού

23:12

Πτώση στις τιμές του πετρελαίου για τέταρτη μέρα

23:03

Σκυλακάκης: Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι πολιτική επιλογή αλλά οικονομική πραγματικότητα

22:42

Κασσελάκης: «Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ» - Ο κόσμος να στείλει μήνυμα στις ευρωεκλογές

22:10

Βραζιλία: Ο πρόεδρος χαιρετίζει την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τα ευρωπαϊκά κράτη

22:02

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

21:57

77o Φεστιβάλ Καννών: Ο Νίκος Κολιούκος κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνιστικό Τμήμα La Cinef

21:46

DeepL: Έφτασε αποτίμηση 2 δισ. δολ. η ευρωπαϊκή ανταγωνίστρια του Google Translate

21:29

Κομισιόν: Συνεχείς υπερβάσεις της τιμής του διοξειδίου του αζώτου στην Αθήνα

21:12

Σδούκου: Παρουσίαση των νέων ενεργειακών στόχων στο Eurelectric Power Summit 2024

21:05

Μητσοτάκης: Να αποκρούσουμε την τοξικότητα και το απολιτίκ lifestyle της αντιπολίτευσης

20:53

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

20:45

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε πυραυλική επίθεση από τους Χούθι

20:21

Μισθολογικό αγκάθι στις αποφάσεις της ΕΚΤ: Πράσινο φως για μείωση 0,25% τον Ιούνιο - Άδηλες οι αποφάσεις του Ιουλίου

20:20

ΑΑΔΕ: «Φύλλο και φτερό» τα γραφεία της ΔΟΥ Χαλκίδας - Οι τρεις «εντολές» Πιτσιλή

20:12

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι 5 υποψήφιοι Προέδροι της ΕΕ

20:07

Σταϊκούρας: Οριστική λύση με τη νέα γέφυρα Ευήνου στην επανασύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων

19:55

Γ. Στάσσης: Οικονομικότητα-βιωσιμότητα-ενεργειακή ασφάλεια το τρίπτυχο για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης

19:45

ΕΚΑΠΤΥ: Αναγκαία η εναρμόνιση με τον Κανονισμό της ΕΕ για τα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

19:37

Τζέιμς Γκόρμαν: Αποχωρεί μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στο «τιμόνι» της Morgan Stanley

19:27

Νέα σελίδα για τον Όμιλο Fourlis μετά από 75 χρόνια στην Ελληνική και διεθνή αγορά

19:22

Πορτογαλία: Μεγάλες φοροελαφρύνσεις σε πολίτες 18-35 ετών για την ανάσχεση της μετανάστευσης των νέων

19:20

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου για την παρουσία Μητσοτάκη στα social media

19:09

Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές - Τεχνολογικό «γκάζι» από την Nvidia

19:07

ΣΕΒ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επανεκκίνηση – Οι βασικές προτεραιότητες

18:59

Επί της οδού Πατησίων 85 το Νέο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ