INSIDE OUT

Το κεφάλι του Ραπανάκη κι ο Ευκλείδης - Τι βλέπουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ; 

17-03-2022 | 07:37
Μοιράσου το
Το κεφάλι του Ραπανάκη κι ο Ευκλείδης - Τι βλέπουν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ; 

Βραχνιασμένος και καταβεβλημένος από τον κορονοϊό ο Κυριάκος χθες. Του εύχομαι βαθιά ξεκούραση μετά από τους φρενήρεις ρυθμούς που πέρασαν κι αυτούς που έρχονται. Σε ό, τι αφορά τα ουσιαστικά διαβάστε διπλανές στήλες. Στο οπτικό του διαγγέλματος, επισημαίνω ότι αυτό,

θέλει αρκετή δουλειά ακόμη. Καταρχήν φωτισμό. Εάν όμως, εάν λέω, το αποφασίσει για εκλογές του χρόνου το χειμώνα, όσο η μέρα είναι ακόμα μικρή, τότε θα το βρει και το στυλ, και τον φωτισμό, και το σωστό αξύριστο, και το σωστό το sweatshirt.

Ντελίριο για την παραλία στο Χαϊδάρι

Απομακρύνομαι από το κέντρο των εξελίξεων και πάω περιφερειακά. Ένα, ένα, έπεφταν τα περιστέρια χθες στην πόρτα μου με αφορμή τον αγώνα ν' αποκτήσει πρόσβαση στη θάλασσα ο Δήμος Χαϊδαρίου - προσφεύγοντας στο ΣτΕ κατά της επένδυσης Προκοπίου στην Προβλήτα 4. Το καλύτερο μου το θύμισε αρχαίος πασόκος του Σκαραμαγκά, χαρακτηρίζοντας συνολικά σουρεαλιστικό το σχέδιο του δημάρχου. Θυμήθηκε ότι έχουν γίνει έργα εκβάθυνσης στην περιοχή για να πιάνουν τα τεράστια δεξαμενόπλοια. Μιλάμε για χάος, επιμένει. Πως να αξιοποιηθεί η παραλία; Στην αρχή με ψάρωσε ομολογώ. Όμως σύντομα ξαναβρήκα την φόρμα μου. Βουτιές. Να κάνουν βουτιές. Αυτοί οι δήμαρχοι καμμιά φαντασία πια, μόνο μια πρόχειρη γιορτή με πλαστικούρες για Κούλουμα, κι έξω από εδώ.

Άλκηστις Βίτσα

Τα γράφω, μήπως τα διαβάσει και κανείς από τη νέα γενιά πολιτικών, που έρχεται με φόρα, και θα τους δούμε να διαπρέπουν στις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, από το ’23 και μετά. Να, πως έγινε καλή ώρα δήμαρχος ο Βαγγέλης ο Ντηνιακός; Από το δημοτικό του συμβούλιο ξεχωρίζω την Άλκηστη Βίτσα, κόρη του βουλευτή και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ η οποία μετέχει στα κοινά με το δικό της δημοτικό σχήμα. Ακούω πολύ καλά λόγια. Μόνο μην ακούσω κιχ για «νεποτισμούς» παρακαλώ, ούτε από ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από ΝΔ, ούτε από ΠΑΣΟΚ, ούτε από κανέναν. Κιχ όμως.

Αποστρατείες και new entry

Ο Δ. Βίτσας είναι μεταξύ των στελεχών της παλιάς γενιάς του Συν, που υπάρχουν στην αόρατη λίστα της Κουμουνδούρου για αποχώρηση. Για το θέμα με ρώτησε σχετικά ο ίδιος ο Αλέξης όταν πήγε εκείνη την ωραία περιοδεία στην Μεσοχώρα. Στην επιστροφή πετάχτηκε μέχρι το Μαντείο. Ο χρησμός μου ήταν ο εξής: βάλε όσους έχουν think, από το tank σου. Με τις εξαιρετικές δυνάμεις που απέκτησα στο έξτρα course του Νεκρομαντείου, είδα ότι ‘συμβουλεύτηκε’ νοερά τον Ανδρέα. Στην σκέψη του πέρασαν αστραπιαία τα ονόματα των Φλαμπουράρη, Βούτση, Δραγασάκη, Βίτσα και Δρίτσα. Όμως δεν είναι σίγουρος. Τι θα έκανε ο Ανδρέας;

Εγώ πάντως τον χρησμό μου τον έδωσα. Γεροτζιάφας, Λάλη, Φαραντούρης κλπ κλπ. Η άλλη ιδέα στο μυαλό του, ειδικά για το Επικρατείας είναι ένα προβεβλημένο πρόσωπο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Να ‘ναι ο Κατρίνης; Να ‘ναι ο Καμίνης; Ίσως μασούλισα χαλασμένο φύλλο, έδιωξα αμέσως την σκέψη.

Ευρωσοσιαλιστές

Στην ατμόσφαιρα της Κουμουνδούρου επικρατεί σκεπτικισμός. Και δεν είναι γιατί δεν προσκλήθηκε ο Αλέξης στους ευρωσοσιαλιστές, όπου μίλησε χθες βράδυ με τηλεδιάσκεψη από την Αθήνα ο original PES, Νίκος Ανδρουλάκης. Όλοι άλλωστε ξέρουν ότι στην προ-Σύνοδο ΔΕΝ καλούνται παρατηρητές. Και το χθεσινοβραδινό ήταν έκτακτη προ- Σύνοδος των ευρωσοσιαλιστών για το Ουκρανικό. Στην κανονική, 24 Μαρτίου θα δούμε ποιοι θα μπουν στο κάδρο.

Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της η Κουμουνδούρου δίνουν ΝΔ 29%, ΣΥΡΙΖΑ 24 ή 22, και ΚΙΝΑΛ 12,5%. Παρ’ ότι δείχνουν ψύχραιμοι κι ο Αλέξης ζητάει εκλογές, το πιάνουν το κλίμα όμως πως δεν είναι ορμητικό ποτάμι.

Επί παντός και μετά ουϊσκάκι

Το απέδωσε άψογα ο αγαπημένος Ευκλείδης χθες βράδυ, μιλώντας σε εκδήλωση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου. «Πρέπει να πάρουμε πιο σοβαρά τις λειτουργίες του κόμματος» είπε. «Πας σε μια ΟΜ (οργάνωση μελών) που αρχίζει στις εφτά. Λέμε, άντε να ξεκινήσουμε στις οχτώ παρά. Γίνεται μια εισήγηση και μετά μιλάνε όλοι για όλα. Πάει δέκα και μισή φεύγει το εν τρίτο. Πάει έντεκα φεύγουν κι άλλοι. Και μετά λέμε, άντε να το κλείσουμε, πάμε να πιούμε και καμιά μπιρίτσα, ένα ουϊσκάκι. Τι αποφασίσαμε; Τι λογοδοσία κάναμε για αυτά που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά; Το κόμμα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά τη λειτουργία του».

Το κεφάλι του Ραπανάκη

Και κοιτάζοντας προς τον συντονιστή της εκδήλωσης, κατέληξε: «Για να το κάνεις όμως αυτό θέλεις νέο αίμα, ανθρώπους με νέες εμπειρίες. Κι εκεί είναι το αυγό και η κότα. Αν έρθουν και δουν μια απέραντη συζήτηση, δεν κόβω το κεφάλι του Σπύρου Ραπανάκη ότι θα έρθουν ξανά». Απροσδόκητος, λατρεμένος Ευκλείδης.

Η ανανέωση του ΚΙΝΑΛ

Το θέμα της ανανέωσης όμως, μη νομίζετε ότι είναι πονοκέφαλος μόνο του Τσίπρα. Στο κιναλείναι επίσης έντονο. Ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης το χειρίζεται θεσμικά. Έφτιαξε μια Επιτροπή και υποδέχεται υποψήφιους. Το screening έχει αναλάβει ο έμπειρος και αγνός, αφού δεν δείχνει να έχει πλέον πολιτικές φιλοδοξίες Βαγγέλης Αργύρης. Ομολογώ, ναι, ότι μπήκα κι εγώ στον πειρασμό. Καταρχήν είμαι θηλυκότητα. Δεύτερον έχω εμπειρία. Τρίτον, έχω σημαντικές διεθνείς σχέσεις , - από παντού έρχονται στο Μαντείο-. Και δεν μιλάω για το μοναδικό πλεονέκτημα να δίνω χρησμούς. Γιατί όχι λοιπόν. Μπήκα στο επίσημο site του κόμματος και πάτησα κλικ εκεί που γράφει Υποψηφιότητες. Στην αρχή βγάζει αυτό

Πήρα θάρρος. Αν δεν γίνω εγώ το αύριο, ποιος θα γίνει; Πάω λίγο παρακάτω για τα τεχνικά και βλέπω αυτό

Ε, όχι! Αυτό δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων λέγε με Βαγγέλη Αργύρη. Είναι δυνατόν ολόκληρος άνθρωπος-επιτροπή να δίνει μόνο το προσωπικό του email κι ένα ξερό τηλέφωνο, έτσι, χωρίς ενημέρωση τι ώρες μπορώ να πάρω;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Βρετανία: Τι απανατά ο πρίγκιπας Κάρολος σε αναφορά για χρηματισμό τους, ύψους 3 εκατ. ευρώ

23:26

Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 22 νεκροί σε νυχτερινό κέντρο - Άγνωστα τα αίτια θανάτου

22:52

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 32χρονης - Σε επίσκεψη στο Μεταγωγών είχε κρύψει μικροδέμα κάνναβης

22:29

Ουκρανία: Νέοι αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για τους πρόσφυγες

21:58

Επίσκεψη του προέδρου της Ινδονησίας σε Ουκρανία και Ρωσία

21:24

«Έξυπνος» μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας από τον Δήμο Ιλίου και το ΠΑΔΑ

20:53

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του χιμπατζή στο Αττικό Πάρκο

20:38

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών πριν από το Pride της Κωνσταντινούπολης

20:23

Ryanair: Λιγότερο των 2% των πτήσεων επηρεάστηκε από τις απεργίες στην Ευρώπη

20:02

Ποιες επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τις υψηλότερες επιδόσεις στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

19:52

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επαφές Ανδρουλάκη για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια

19:41

Ραφήνα: Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου 42χρονος από 4 άτομα

19:30

Ένας «ρωσικός χειμώνας» για την Ευρώπη;

19:21

Επενδύσεις 600 δισ. δολαρίων υιοθετεί η G7 κατόπιν πρωτοβουλίας των ΗΠΑ

19:15

Κομισιόν: 300 δισ. ευρώ σε αναπτυσσόμενες χώρες για την ανάσχεση της επιρροής της Κίνας

19:07

ΗΠΑ: Αυστηρό το νέο πλαίσιο του NATO για την αντιμετώπιση της Κίνας

18:53

ΥΠΕΝ: Ο Αμυράς για τη θανάτωση χιμπατζή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

18:37

Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει τα περί αποστολής όπλων στην Ουκρανία

18:23

Ρωσία: Ο Πούτιν στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

18:11

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου ξεκίνησε τα πολυτελή ταξίδια του

18:06

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της Συνόδου Κορυφής του NATO

17:51

Σολτς για G7: Η ενότητά μας προκαλεί πονοκέφαλο στον Πούτιν

17:40

Πυρκαγιά στον Άγιο της Εύβοιας - Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο

17:31

Με τοπικές βροχές ο καιρός της Δευτέρας

17:26

G7: Επιφυλάξεις από την ΕΕ για την απαγόρευση στον ρωσικό χρυσό

17:10

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργαστήριο με σφολιάτες στο Μενίδι

17:01

NATO: Προειδοποιήσεις της Γαλλίας στην Τουρκία για την Σουηδία και την Φινλανδία

16:52

ΗΠΑ: Στόχος η συμφωνία για την εισαγωγή φαρμάκων από την Ελβετία

16:40

Κύπρος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει Χριστοδουλίδη για τις προεδρικές εκλογές

16:30

Αέριο: Στη Ρεβυθούσα στα τέλη Ιουλίου η νέα δεξαμενή – Ενίσχυση της ασφάλειας τροφοδοσίας