INSIDE OUT

Ποιους θα δει ο Βέμπερ στην Αθήνα - Το αποκούμπι των παπανδρεϊκών βουλευτών 

03-03-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ρωσία, Λευκορωσία, Βόρειος Κορέα, Συρία, Ερυθραία. Αυτές είναι οι χώρες απέναντι στις «δυτικές χώρες» του Λαβρόφ.

Είναι οι χώρες που καταψήφισαν στον ΟΗΕ την καταδίκη εισβολής της Ρωσίας. Λυπηρό, αλλά αληθές. Το ίδιο λυπηρό, και οι άλλες που απέφυγαν να καταδικάσουν, απέχοντας. Στον χάρτη με κίτρινο κουτάκι. Μεταξύ των οποίων η Ινδία, η Κίνα, το Μπαγκλαντές.

Αριστερές στρακαστρούκες

Εν τω μεταξύ ψηφοφορίες γίνονται και αλλού όπου έχει την ευκαιρία να διαπρέψει η αριστερά. Την ημέρα που μίλησε ο Πρόεδρος Ζελένσκι λοιπόν στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, δύο ευρωβουλευτές της GUE (στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ) κατέθεσαν μια τροπολογία με κυρώσεις για τους Ρώσους ολιγάρχες. Είχε πλάκα, γιατί νωρίτερα απείχαν απείχαν από την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου με την οποία εγκρίθηκε παροχή βοήθειας ύψους 1,2 δισ. για την Ουκρανία. Και όχι μόνο. Απείχαν και από την ψήφιση ιδιαίτερα σκληρών μέτρων για τους Ρώσους ολιγάρχες με δυνατές πινελιές όπως αφαίρεση δικαιώματος κυκλοφορίας στη ζώνη Σένγκεν. Ακόμα και λήψη μέτρων για το πως ξοδεύουν τα λεφτά τους. Και αφού λοιπόν η ομάδα Παπαδημούλη ΔΕΝ ψήφισε τίποτα απ’ όλα αυτά, κατέβασε μια δική της (ως GUE) τροπολογία μόνο για φορολογικούς παραδείσους. Από αυτές που βλέπει ο ολιγάρχης όταν κάθεται για οικογενειακό lunch στο Μονακό , του κόβεται η όρεξη για wagyu Tottori και πέφτει ξανά στο nigiri.

Γαλάζια υπεροπλία στα εξωτερικά

Και δεν είναι μόνο στο Στρασβούργο. Γενικά η ομάδα κρούσης του Αλέξη είναι ντεφορμέ. Κοιτάς τις ατέλειωτες ώρες ειδησεογραφική ροή των καναλιών και ραδιοφώνων και βλέπεις από την μια τους γαλάζιους: η Ντόρα (χωρίς συστάσεις), ο Καιρίδης, ο Συρίγος και ο επίσης βουλευτής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Και από την άλλη τον Κατρούγκαλο. Τελεία. Οι πρώτοι με ανάλυση, άποψη, πληροφορίες και αέρα. Η άλλη ομάδα ζορίζεται στα βαριά. Ζαχαριάδης, Αυγέρη, Μαριλίζα, Γιαννούλης κλπ, προσπαθούν φιλότιμα αλλά είναι φανερό πως δεν ξέρουν τι να πουν. Γενικά τα διεθνή και γεωπολιτικά δεν είναι ο τομέας τους. Ακόμα και δίπλα στον Τσίπρα, μόνο ένας διπλωμάτης, ο Β. Καλπαδάκης, Η μια ομάδα επελαύνει. Η άλλη προσεύχεται να τελειώσει γρήγορα το Ουκρανικό για να γυρίσει ξανά η ατζέντα στην καθημερινότητα.

Έχασε την ευκαιρία

Το Ουκρανικό αναδεικνύει με εμφανή τρόπο την ευκαιρία που έχασε και ο Νίκος Ανδρουλάκης να φέρει στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βαριά ονόματα που ξέρουν να δίνουν τη μάχη. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης εκτός. Έμεινε με την Λιακούλη. Τα ‘χει αυτά τα ρίσκα η ανανέωση. Ο ΓΑΠ, είναι ειδική περίπτωση όπως καταλήγουν στο ΚΙΝΑΛ. Αφού ακόμα και οι «παπανδρεϊκοί» βουλευτές βρίσκουν αποκούμπι στον Κατρίνη να φανταστείτε.

Απορίες

Η συζήτηση της Βουλής τις προάλλες πάντως γέννησε και απορίες: όταν ο Αλέξης είπε «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» το είπε με την κουμμουνιστική ή την Ανδρεοπαπανδρεική οπτική; (Επειδή ακούγεται το ίδιο).

Βέμπερ στην Αθήνα

Σήμερα φτάνει Αθήνα ο κ. Βέμπερ του EPP. Θα έχει δείπνο με τον Πρωθυπουργό. Τι ενδιαφέρον είναι ότι εκτός του Κυριάκου, ζήτησε να συναντηθεί με Ντόρα, Σταϊκούρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Παρ’ ότι τελευταία φορά που απασχόλησε την ελληνική σκηνή ήταν όταν καταχέρισε τον ευρωβουλευτή Κύρτσο, το κεφάλαιο αυτό έχει λήξει δια παντός. Έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί μου λένε αρμοδίως.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:08

Γαλλία: Μπλοκ στο μέτρο της απαγόρευσης χρήσης των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών

16:47

Wall Street: Αναιμικές κινήσεις στο ταμπλό μετά το ρεκόρ

16:44

Καθ' οδόν για το πιο ζεστό καλοκαίρι στην ιστορία της η Βρετανία

16:09

Δικηγορικοί Σύλλογοι: Η ίδρυση ιδιωτικών Νομικών Σχολών προϋποθέτει συνολικό σχεδιασμό

16:01

ΗΠΑ: Υποχώρησαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο για πρώτη φορά μετά από 14 μήνες

16:00

Σκέρτσος: «Η πολιτική προστασία δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο φτηνής και ρηχής πολιτικής αντιπαράθεσης»

15:36

Γεραπετρίτης σε Κύπριο ομόλογό του: Αταλάντευτη η στήριξη της Ελλάδας στην επανένωση της Κύπρου

15:23

Η Ουκρανία έπληξε το ρωσικό συγκρότημα φυσικού αερίου Novatek στη Βαλτική

15:15

Τα εύκολα τελειώνουν – Ο ανήφορος για τις επιχειρήσεις αρχίζει

15:10

ΑΑΔΕ: 48ωρα λουκέτα σε εστιατόρια, mini market και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε Σαντορίνη, Νάξο

15:03

«Ανέβασε» την Ελλάδα το Ταμείο Ανάκαμψης - Οι επενδύσεις επέστρεψαν, αλλά από πολύ χαμηλή βάση

15:00

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει ξανά ο Λόφος Λυκαβηττού τα μεσάνυχτα

14:49

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς τον Δεκαπενταύγουστο σε 10 Περιφέρειες

14:44

ΟΗΕ: Πάνω από τέσσερις επιθέσεις ημερησίως σε υγειονομικούς και δομές υγείας

14:38

ΗΠΑ: Επιβεβαίωσε το ΑΑ+ της οικονομίας η Fitch Ratings

14:29

Άρση απαγορευτικού από τις 16:00 σε Ραφήνα, Λαύριο - Πρόσθετα και τροποποιημένα δρομολόγια

14:27

Για απάτη από επενδυτές κατηγορείται η Σελίνα Γκόμεζ

14:25

Πόσο κόστισαν τελικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004

13:56

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων στη Χαλκιδική

13:22

Σε χαμηλό 20ετίας η απασχόληση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

13:20

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου - Παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι και το Σάββατο

13:16

Η Ρωσία απέρριψε την ιδέα για κατάπαυση του πυρός στη Μαύρη Θάλασσα

12:54

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένη κίνηση στους δρόμους - Ομαλή η κατάσταση σε Μάλγαρα και Προμαχώνα

12:43

Το στεγαστικό στη ΔΕΘ: Από το «Σπίτι μου ΙΙΙ» στη διάσωση της πρώτης κατοικίας - Ποια μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

12:41

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από drone κατά τη διέλευσή του από τα Στενά του Ορμούζ

12:39

Χαρδαλιάς: «Ζητάμε να κριθούμε από όσα θα έχουμε παραδώσει στους πολίτες της Αττικής»

12:30

H πιο ελκυστική πόλη στον κόσμο για το 2026

12:27

Αίτνα: Σε αναστολή οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Κατάνια μέχρι αύριο

12:16

Ευρωζώνη: Ανάπτυξη 0,4% το β’ τρίμηνο του 2026 - Οριακή αύξηση στην απασχόληση

12:09

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 6,9% αυξήθηκαν οι τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιούνιο