INSIDE OUT

Inside Out: Φώφη: το πρόσχημα για Καστανίδη, το man to man σε Ανδρουλάκη - Φουρτούνα στον Σύριζα

05-10-2021 | 07:32
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Ήταν ωραίος ο καυγάς στο Κιναλ προχθές, με αφορμή τις υποψηφιότητες. Αν ήταν κανονικοί άνθρωποι θα χαίρονταν που επιτέλους το κόμμα τους ανέβηκε δεύτερο ή τρίτο θέμα ψηλά στην ειδησεογραφία. Από την ανυπαρξία, τουλάχιστον έγιναν ορατοί. Φυσικά μέχρι να γίνουν πρώτο θέμα χρειάζεται δουλίτσα ακόμα. Συστήνω καλή προπόνηση για φυσική αντοχή, και kick boxing. Με λίγη προσπάθεια θα το καταφέρουν. Άλλωστε κατά βάθος όλοι Πασοκ είναι. Βράζει το αίμα. Το πως αποκαλούν από χθες τους περί της Προέδρου πάντως, δεν τολμώ ούτε εγώ να το γράψω. Τρούμπα.

Μα τον Χάρη!

Η μεθόδευση Προέδρου και συν αυτής, να πετάξουν έξω από την κούρσα για την Αρχηγία του Κιναλ τον Χάρη Καστανίδη, εξόργισε ακόμα και απλά μέλη. Ο Χάρης, ως γνήσιος παπανδρεϊκός, εκτιμάται πως θα ‘κόψει’ από Φώφη, η οποία μάλλον χάνει την ψυχραιμία της. Και από φίλοι, βρέθηκαν σε τεράστια ψυχική απόσταση, για να το πω κομψά. Πρόσχημα για να πεταχτεί εκτός ο Χάρης, ότι δεν έχει 5.000 υπογραφές από το Μητρώο μελών. Το ποιο; Ναι σωστά, διαβάσατε. Το Μητρώο. Αυτό που τα μέλη υποτίθεται πρέπει να δίνουν κάθε χρόνο ένα 20ευρω συνδρομή. Θα φρεσκάρω την μνήμη ορισμένων πάντως, και θα θυμίσω ότι στις εσωκομματικές του 2017, οι κ.κ. Καμίνης, Θεοδωράκης, Μανιάτης, πήραν μια έγκριση Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι κι ο Πόντας κατέβηκε τότε.

Χρωστάει

Το ότι η Φώφη βάζει μπροστά Κεγκέρογλου να παίξει ασφυκτική άμυνα πάνω στον Ανδρουλάκη, όλοι το ξέρουν. Από την εποχή ακόμα που του πρότεινε να κατέβει στην ίδια περιφέρεια, στο Ηράκλειο. Προχθές η Πρόεδρος έπαιξε με το ίδιο σύστημα: έβαλε Κεγκέρογλου στο man to man. Εξ ‘ου και οι οι άκομψες και χυδαίες αναφορές περί «χρωστούμενων» του ευρωβουλευτή στο κόμμα. Ανοίγει παρένθεση: η «μόδα» οι ευρωβουλευτές να δίνουν μέρος της αποζημίωσης στα κόμματά τους, ξέφυγε από τα εντελώς κομμουνιστικά και εξαπλώθηκε και παραδίπλα. Και να πεις, ότι το εφάρμοζαν, όταν οι Αρχηγοί τοποθετούσαν με λίστα όποιον ήθελαν. Οι ευρωβουλευτές κατεβαίνουν από το 2014 με σταυρό. Φτύνουν αίμα δηλαδή. Κι έτσι μπορεί να γίνει ευρωβουλευτής και ο Γεωργούλης. Κλείνει η παρένθεση. Είπε λοιπόν ο Κεγκέρογλου, ότι Ανδρουλάκης, (και Εύα), χρωστάνε στο κόμμα, ενώ η Olaf έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι παράνομο οι ευρωβουλευτές να δίνουν μέρος της αποζημίωσης στο κόμμα. Βρώμικη άμυνα.

Όπως ο Κροάτης

Αυτή ήταν το δεύτερο χτύπημα για το Νίκο Ανδρουλάκη από τα κεντρικά. Το πρώτο είναι πως, καθ’ ότι ευρωβουλευτής, αν εκλεγεί Πρόεδρος, πώς θα ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του; Μια πρόχειρη απάντηση είναι, όπως η Σπυράκη που ήταν εκπρόσωπος τύπου αξιωματικής αντιπολίτευσης, (και όχι ενός μικρού, -λυπάμαι παιδιά- , κόμματος του 8%). Μια δεύτερη πρόχειρη απάντηση είναι, όπως ο Αντρέϊ Πλένκοβιτς, που άφησε την έδρα του στην ευρωβουλή, όταν εξελέγη Πρωθυπουργός της Κροατίας. Τη μια μέρα ευρωβουλευτής, την άλλη Πρωθυπουργός.

Πράσινη Ρένα

Μένοντας στην ευρωβουλή, πόσο καμάρωσα τον Πέτρο Κόκκαλη στην εκδήλωση με τίτλο "Thought For Food", δεν φαντάζεστε. Σε αυτή παρουσιάστηκε έρευνα που έγινε μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Συριζα-ΠΣ, για τα συστήματα σήμανσης τροφίμων στην Ευρώπη. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης και η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο διάλογο των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο και των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ για τα τρόφιμα United Nations Food Systems Summit 2021, που έγινε και πάλι με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και της κίνησης Κόσμος. Ολ’ αυτά έγιναν σε μια μικρή αίθουσα, στην άκρη της οποίας ξεχώρισα την Ρένα-Γκρέτα- Δούρου, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Γαλλική φουρτούνα στο Συριζα

Καλύτερα που εστιάζει στην κλιματική η Ρένα. Δηλαδή, τι; Να αναμιχθεί με τα εθνικά-εξοπλιστικά και να χαλάσει την καρδιά της με τους συντρόφους; Ο Συριζα-ΠΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία, πριν καν αυτή πάει στην Βουλή για συζήτηση. Πάει ο αιφνιδιασμός. Πετάχτηκε κι ο Φίλης και είπε τα γνωστά για κανόνια και βούτυρο. Τα πήραν στο κρανίο και οι βέροι πατριώτες πασοκογενείς με την στάση γενικότερα στα εθνικά. Νομίζω θα περάσει πολύ καλά τελικά ο Μακάριος Λαζαρίδης σήμερα στην Επιτροπή και την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Αρκεί να λάβουν τον λόγο Φίλης, Τσακαλώτος, Δρίτσας, και Σια.

Που είν’ ο Πίνατ;

Εντάξει βρε παιδιά κι εσείς στο Μαξίμου! Δυο γαυγίσματα έκανε ο κακομοίρης ο Πίνατ, την ώρα της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας , είναι λόγος αυτός για να μην έχουμε μια γούτσου-γούτσου φωτό, που χθες ήταν Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων; Δεν μ’ άρεσε. Από τον Τσίπρα πάλι, δεν περίμενα τίποτε ιδιαίτερο. Εδώ το κόμμα του δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Ούτε από Κουτσούμπα, Βελόπουλο και Βαρουφάκη. Αυτή που εξέπληξε ήταν η Πρόεδρος Φώφη. Επειδή έχω ειδική σχέση με τα ζώα την καταλαβαίνω. Μετά από μια συνεδρίαση σαν της Κεντρικής Επιτροπής, , και το ενδεχόμενο να μην φτάσει στον δεύτερο γύρο μόνο η Μαλού θα μπορούσε να την ηρεμήσει.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:00

Οι αποφάσεις μετά τις εκλογές – Τα ντεσού της επένδυσης των Jumbo – «Λογαριασμός» 130 εκατ. από το παρελθόν

23:57

Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 4,5 εκατ. ευρώ

23:43

ΟΝΝΕΔ: Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, ως μία λύση στο δημογραφικό

23:29

Το Netflix νίκησε τις προβλέψεις: Καθαρά κέρδη 2,33 δισ. δολ. το α' τρίμηνο - Άλμα στους συνδρομητές

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα