INSIDE OUT

Inside Out: O Αλέξης ορέγεται κρατική Εθνική - Σκέρτσος σε ποιητική διάθεση και Lamia night run

20-09-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πέρασα υπέροχο σαββατοκύριακο, δεν ξέρω για ‘σας. Μπορεί να είχε ζέστη, στα όρια του καύσωνα, αλλά κάθε τέτοια εποχή περίπου, σχετικά κοντά στα μέρη μου γίνεται grande event που δεν χάνω με τίποτα. Καταρχήν είναι νυχτερινό. Ξεκινάει το απόγευμα κι εκτυλίσσεται το βράδυ. Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι: Νέοι, μεγαλύτεροι, παιδιά, ακόμα και άτομα με ειδικές δεξιότητες. Επίσης είναι λαϊκό, αλλά και κυριλέ ταυτόχρονα. Κυρίες και κύριοι, μπορεί να έχασα Τσίπρα στο Βελλίδειο, αλλά χαλάλι προκειμένου να είμαι στο Lamia night run που έγινε το Σαββατόβραδο στην αγαπημένη Λαμία. Εκτός από μένα, Τσίπρα στο Βελλίδειο έχασε λογικά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά πάνω απ’ όλα βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μια ανακοίνωση μετά την ομιλία, και μια μετά την συνέντευξη Τύπου χθες, βγήκε. Τα υπόλοιπα σήμερα στο briefing. Αν έχεις καλούς συνεργάτες όλα γίνονται. Εγώ πάλι ευτυχώς δεν έχω τέτοια άγχη κι έτσι απόλαυσα την διαδρομή των 3.000 μέτρων. Ίσως του χρόνου δοκιμάσω τα δέκα χιλιόμετρα.

Με θαυμαστικό

Την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξύπναγε με τα κοκόρια της Φθιώτιδας, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, εμφανώς σε ποιητική διάθεση απολάμβανε στιγμές ηρεμίας Κυριακή πρωί. Από το θαυμαστικό στην ανάρτησή του, συνάγω ότι υπάρχουν σοβαρά και ευχάριστα πράγματα σε γνώση του επιτελικού κράτους, τα οποία εσείς οι κοινοί θνητοί θα μάθετε εν καιρώ.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από την ομορφιά της ανεπιτήδευτης απλότητας. Καλημέρα!», έγραψε.

300.000 να τα αφήσω;

Ο Άκης Σκέρτσος ανέβασε την καλημέρα με θαυμαστικό, αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν έχω εντοπίσει ακόμη εάν τα συναισθήματα παρέμειναν τα ίδια και μετά. Η ψύχραιμη Κουμουνδούρου πάντως αξιολόγησε ως καλύτερη την εμφάνιση Τσίπρα στη συνέντευξη, παρά στην ομιλία στο Βελλίδειο. Εκτιμούν π.χ. ότι βάζοντας τον πήχη για τις γονικές μεταβιβάσεις στα 300.000 ευρώ, τραβούν με σαφήνεια την «γραμμή» έναντι των 800.000 ευρώ της κυβέρνησης. Τώρα το σαφήνεια, είναι μεγάλη κουβέντα. «Άντε να γίνει 200.00, 250.000 ευρώ, άντε και 300.000» όπως είπε σχεδόν αυθόρμητα προς το τέλος της συνέντευξης. Ο Πρόεδρος εμφανίστηκε και πιο κοντά στην μεσαία τάξη απ’ ότι ο πρώην «τσάρος» του, που έβγαλε έναν πίνακα για ν ’απαντήσει στον Γιάννη Οικονόμου ότι το 87% των Ελλήνων έχει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία έως 150.000 ευρώ. Ασυντονισιές προέκυψαν και την κοστολόγηση του πακέτο των εξαγγελιών, τις οποίες ο Πρόεδρος εκτίμησε στα 3 δισ., ενώ ο Γραμματέας Τζανακόπουλος στα 5 δισ.. Εμένα πάλι μ’ ενθουσίασε η πορεία του Αλέξη προς την αυτογνωσία. Βάζω άριστα στη φράση, «δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου».

Ποια εννοεί;

Η μπαλωθιά στον αέρα αυτής της ΔΕΘ για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντως, ήταν η φράση «αξιοποιούμε τις μετοχές του δημοσίου και ανακτούμε μια τουλάχιστον συστημική τράπεζα σε δημόσιο μάνατζμεντ». Θύμισε έντονα ρητορική ’15 – αλλά χωρίς τα capital control που κράτησαν μερικά χρονάκια-, και προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα σ’ αυτό που οι διπλανοί μου αριστεροδεξιά, αποκαλούν «η αγορά». Λες να εννοεί την Εθνική;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Σύρος: Θετική πορεία στην επιβατική κίνηση κατά το διάστημα Απριλίου - Αυγούστου 2026

23:36

Σδούκου κατά Τσίπρα για Μαδούρο: Τι συμφωνήθηκε το 2012 και τι συνέβη με τα αεροσκάφη της Βενεζουέλας

23:15

Τραμπ: Επανέλαβε ότι αναμένει τέλος του πολέμου με το Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

22:48

Τασούλας: Παρέστη στις εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της Καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας

22:19

Πυροσβεστική: Τέσσερις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πυροπροστασία

21:47

ΕΛΑΣ: Ταυτοποιήθηκε ο 67χρονος που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Κων. Καραμανλή στη Βούλα

21:28

Σουηδία: Νίκη του συνασπισμού της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης δείχνουν τα exit poll

21:18

Τουρκία: Επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

21:05

Ισπανία: Δασική πυρκαγιά κοντά στην Κόστα δελ Σολ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν

20:53

Ξεκίνησε με την άφιξη της σορού στον ΙΝ Αγίας Τριάδας η λαϊκή αγρύπνια για τον Γ. Μαζωνάκη

20:41

Χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Άνω Βροντού Σερρών

20:30

Φιντάν: Το Ισραήλ επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τη Συρία

20:15

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για διακεκριμένη οπλοκατοχή

20:07

Θεοχάρης: Μεταβαίνει στην Κύπρο - Στο επίκεντρο επενδύσεις, εμπόριο και οικονομική συνεργασία

19:59

Νεκρός εντοπίστηκε ένας άνδρας στη γέφυρα της Λυκοβρύσης - Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο

19:57

Υεμένη: Σαουδαραβικά πλήγματα στην επαρχία Σάαντα, το προπύργιο των Χούθι

19:49

Ουκρανία: Πλήγμα με drone σε τρένο κοντά στα σύνορα με την Πολωνία - Σε μπροστινό συρμό βρίσκονταν ο Μπόρις Τζόνσον

19:25

Κόσοβο: Η Βουλή ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι αλλά η θεσμική κρίση παραμένει

19:19

Τσουκαλάς: Η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή έχει αρχίσει

19:14

Καλλιόπη Καλαιτζή: Αρκετά με το χυδαίο «τσουβάλιασμα» - Ας ακούσουμε, επιτέλους, τι λέει η επιστήμη!

19:00

UBS: Δημοσιονομικό «ναρκοπέδιο» η Γαλλία πριν τις εκλογές του 2027

18:53

Το χρονικό της «μετατροπής» της πλασμαφαίρεσης από θεραπεία για σοβαρά νοσήματα σε lifestyle τάση για «αιώνια νεότητα»

18:25

Έλισον: Ακύρωσε την πώληση 50 εκατ. μετοχών της Oracle

17:48

Τραμπ: Εμμένει στα περί ενωμένης Ιρλανδίας - Βάζει και τη Σκωτία στο «κάδρο»

17:21

Bloomberg: Η Ελλάδα μετατράπηκε σε «μαγνήτη» των ελίτ Hedge Fund

17:00

Οι «πράσινες» επιδόσεις της Ελλάδας – Πως φτάσαμε στο πλεόνασμα των 438 εκατ. ευρώ στο ισοζύγιο ρεύματος

16:54

Anthropic: Οι αντίπαλοι των ΗΠΑ ήδη χρησιμοποιούν τα ΑΙ μοντέλα μας

16:36

Πιερρακάκης: Τριάντα επενδυτικές ευκαιρίες μπορούν να φέρουν 20 δισ. ευρώ στη χώρα την επόμενη δεκαετία

16:25

Μαρινάκης: Το μόνο που «ξέχασε» να μας πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό

16:05

Κίνα: Αυξήθηκαν οι επενδύσεις των γερμανικών εταιρειών