INSIDE OUT

Inside Out: O Αλέξης ορέγεται κρατική Εθνική - Σκέρτσος σε ποιητική διάθεση και Lamia night run

20-09-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πέρασα υπέροχο σαββατοκύριακο, δεν ξέρω για ‘σας. Μπορεί να είχε ζέστη, στα όρια του καύσωνα, αλλά κάθε τέτοια εποχή περίπου, σχετικά κοντά στα μέρη μου γίνεται grande event που δεν χάνω με τίποτα. Καταρχήν είναι νυχτερινό. Ξεκινάει το απόγευμα κι εκτυλίσσεται το βράδυ. Μπορούν να λάβουν μέρος όλοι: Νέοι, μεγαλύτεροι, παιδιά, ακόμα και άτομα με ειδικές δεξιότητες. Επίσης είναι λαϊκό, αλλά και κυριλέ ταυτόχρονα. Κυρίες και κύριοι, μπορεί να έχασα Τσίπρα στο Βελλίδειο, αλλά χαλάλι προκειμένου να είμαι στο Lamia night run που έγινε το Σαββατόβραδο στην αγαπημένη Λαμία. Εκτός από μένα, Τσίπρα στο Βελλίδειο έχασε λογικά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, και κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά πάνω απ’ όλα βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μια ανακοίνωση μετά την ομιλία, και μια μετά την συνέντευξη Τύπου χθες, βγήκε. Τα υπόλοιπα σήμερα στο briefing. Αν έχεις καλούς συνεργάτες όλα γίνονται. Εγώ πάλι ευτυχώς δεν έχω τέτοια άγχη κι έτσι απόλαυσα την διαδρομή των 3.000 μέτρων. Ίσως του χρόνου δοκιμάσω τα δέκα χιλιόμετρα.

Με θαυμαστικό

Την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξύπναγε με τα κοκόρια της Φθιώτιδας, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, εμφανώς σε ποιητική διάθεση απολάμβανε στιγμές ηρεμίας Κυριακή πρωί. Από το θαυμαστικό στην ανάρτησή του, συνάγω ότι υπάρχουν σοβαρά και ευχάριστα πράγματα σε γνώση του επιτελικού κράτους, τα οποία εσείς οι κοινοί θνητοί θα μάθετε εν καιρώ.

«Δεν υπάρχει τίποτα ανώτερο από την ομορφιά της ανεπιτήδευτης απλότητας. Καλημέρα!», έγραψε.

300.000 να τα αφήσω;

Ο Άκης Σκέρτσος ανέβασε την καλημέρα με θαυμαστικό, αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η μαραθώνια συνέντευξη τύπου του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Δεν έχω εντοπίσει ακόμη εάν τα συναισθήματα παρέμειναν τα ίδια και μετά. Η ψύχραιμη Κουμουνδούρου πάντως αξιολόγησε ως καλύτερη την εμφάνιση Τσίπρα στη συνέντευξη, παρά στην ομιλία στο Βελλίδειο. Εκτιμούν π.χ. ότι βάζοντας τον πήχη για τις γονικές μεταβιβάσεις στα 300.000 ευρώ, τραβούν με σαφήνεια την «γραμμή» έναντι των 800.000 ευρώ της κυβέρνησης. Τώρα το σαφήνεια, είναι μεγάλη κουβέντα. «Άντε να γίνει 200.00, 250.000 ευρώ, άντε και 300.000» όπως είπε σχεδόν αυθόρμητα προς το τέλος της συνέντευξης. Ο Πρόεδρος εμφανίστηκε και πιο κοντά στην μεσαία τάξη απ’ ότι ο πρώην «τσάρος» του, που έβγαλε έναν πίνακα για ν ’απαντήσει στον Γιάννη Οικονόμου ότι το 87% των Ελλήνων έχει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία έως 150.000 ευρώ. Ασυντονισιές προέκυψαν και την κοστολόγηση του πακέτο των εξαγγελιών, τις οποίες ο Πρόεδρος εκτίμησε στα 3 δισ., ενώ ο Γραμματέας Τζανακόπουλος στα 5 δισ.. Εμένα πάλι μ’ ενθουσίασε η πορεία του Αλέξη προς την αυτογνωσία. Βάζω άριστα στη φράση, «δεν θέλω να είμαι μνημείο του εαυτού μου».

Ποια εννοεί;

Η μπαλωθιά στον αέρα αυτής της ΔΕΘ για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάντως, ήταν η φράση «αξιοποιούμε τις μετοχές του δημοσίου και ανακτούμε μια τουλάχιστον συστημική τράπεζα σε δημόσιο μάνατζμεντ». Θύμισε έντονα ρητορική ’15 – αλλά χωρίς τα capital control που κράτησαν μερικά χρονάκια-, και προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα σ’ αυτό που οι διπλανοί μου αριστεροδεξιά, αποκαλούν «η αγορά». Λες να εννοεί την Εθνική;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:03

Έβγαλε 107.000 δολάρια ποντάροντας στις λέξεις του Τραμπ

21:30

Η Ρωσία χάνει 6.000 περισσότερους στρατιώτες τον μήνα απ’ όσους στρατολογεί

20:47

Παλαιστίνη: Το Ισραήλ στόχευσε έναν διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας

20:20

Γιατί τα σούπερ μάρκετ ποντάρουν στο έτοιμο φαγητό

19:35

Βέροια: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

19:13

Ένταση Άγκυρας-Κιέβου μετά από επιθέσεις σε τουρκικά πλοία

18:54

Πυροσβεστική: Συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

18:46

Φυσικό αέριο: Δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη με χαμηλά 13 ετών στις αποθήκες

18:26

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

18:09

Νορβηγία: Η χώρα αποχαιρετά τον βασιλιά Χάραλντ με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο βασιλικό παλάτι

17:54

Μιχαηλίδου: Να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου

17:40

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Χωροταξικό: Απαράδεκτοι ισχυρισμοί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα

17:27

Στο μικροσκόπιο της Άγκυρας τα hedge funds

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων

13:25

Η Ρωσία εκπαιδεύει τα παιδιά της για τους πολέμους του μέλλοντος