INSIDE OUT

Inside Out: Να μετρηθούμε, να δούμε πόσοι μείναμε… - Φόροι με συναίσθημα

17-09-2021 | 07:30
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Τι ενώνει Μπογδάνο και Πολάκη; Η επιδεξιότητα στο διπλό λουπ με τετραπλό άξελ που θα ‘λεγε κι ο Αλέξης Κωστάλας. Πρώτα κάνουν την κουτσουκέλα, και μετά το κράξιμο άτακτη και περήφανη υποχώρηση. Ο βουλευτής της Α’ Αθηνών της ΝΔ με την δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων για να δείξει ότι στο κέντρο της πόλης ζουν περισσότεροι μετανάστες από πούροι Έλληνες. Κι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας που «ψωνίζει» ότι τον βολεύει από Μόσιαλο για τα μονοκλωνικά. Καθόλου βέβαιο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ ο πρώτος, αλλά κι ο δεύτερος με τα καμώματά του, τον ζορίζει τον Τσίπρα. Και οι δύο πάντως, εντυπωσιακοί στην ενόργανη, δεν λέω. Ο Μπογδάνος αγόρασε χρόνο, παραδεχόμενος ότι κατά λάθος δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα. Τώρα τον γυρεύει κι ένας εισαγγελέας. Ενώ ο Πολάκης, μετά το κράξιμο από φίλους κι οπαδούς για την αμέριστη στήριξη στον, «Ρίχτο Ηλία, Ρίχτο», Μόσιαλο, που είπε ότι τα μονοκλωνικά δεν πρέπει να δοθούν σε ανεμβολίαστους, βγήκε να το μαζέψει κάνοντας λόγο για «ναζιστική μπούρδα». Τι μας λέτε;

Θεά Βερόνικα

Μακριά απ΄ όλ’ αυτά, αλλά και τόσο κοντά, ο Πρωθυπουργός προσπαθεί ν’ απαντήσει με πράξεις στην κατηγορία ότι η ΝΔ είναι φυτώριο ρατσιστικών αντιλήψεων. Οι αιώνες έχουν αλλάξει, το βλέπω καθαρά, στο πρόσωπο της υπέροχης μαμάς Βερόνικας Αντετοκούνμπο.

Πάνε οι εποχές που όποιος είχε σοκολατένιο χρώμα είχε φυσικά το δικαίωμα να ζει, ν’ αναπνέει, να τρώει κάτι εννοείται, κάπου να κοιμάται, αλλά μέχρις εκεί. Δεν τους βάζαμε και στον Δήμο να ψηφίζουν. Η επιστήμη τα άλλαξε όλα. Νομίζω κι εμείς κακώς κάναμε. Μπορεί να έχουν άλλο χρώμα, αλλά τελικά είναι ακριβώς σαν εμάς. Κι αν υπήρχε ένας σοκολατένιος Αριστοφάνης; Ένας έγχρωμος Ευριπίδης; Ένας μαυρούλης Σωκράτης; Δεν θα το μάθουμε ποτέ. Την μαμά του φωτογράφισε μπροστά στο υπέροχο ανάγλυφο υφαντό έργο της Greek-Argentine artist, Alexandra Kehayoglou με θέμα το φαράγγι της Σαμαριάς, ο γιός της Γιάννης. Είχε προηγηθεί η τιμητική πολιτογράφηση της ίδιας και του μικρού Άλεξ, με την υπογραφή του Μάκη Βορίδη παρακαλώ.

Απογραφή

Πιστεύω πως το θέμα, ποιοι κατοικούν σ’ αυτή την χώρα, θα ξεκαθαρίσει τους επόμενους μήνες. Υπενθυμίζω, ότι φέτος από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο έχουμε την απογραφή. Πολλά αλλάζουν στα δέκα χρόνια που είχε ξαναγίνει. Θα μετρηθούμε, που λένε. Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ήδη προκηρύξει και το σχετικό, για όσους ενδιαφέρονται να δουλέψουν. Αίτηση μέχρι 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00. Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας 18 έως 67 ετών. Όπως λένε και στην υπηρεσία, «λόγω της φύσης των εργασιών, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πεδίο, και όχι εξ αποστάσεως, οι Απογραφείς πρέπει να είναι υγιείς, με καλή φυσική κατάσταση, να έχουν καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας και καλή γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών μέσων (προσωπικού υπολογιστή, σταθερού ή φορητού)». Μένουμε εκεί μέχρι στιγμής. Μάσκα να πάρουν συμπληρώνω εγώ, όσο για πιστοποιητικό εμβολιασμού και ξένες γλώσσες όπως φαρσί, βλέπουμε γι’ αργότερα.

Οι ανάγκες

Με εντυπωσιάζει πάντως η ευαισθησία στην προσέγγιση δύσκολων θεμάτων από τους κυβερνητικούς και τους τριγύρω. Για παράδειγμα, οι του οικονομικού παραδίπλα, είχαν μεγάλο θέμα τη νέα πύλη της ΑΑΔΕ. Και να η νέα πύλη, και από δω η καλύτερη εξυπηρέτηση, κι από εκεί τι αλλάζει. Υπερπαραγωγή. Το ζουμί νομίζω είναι σε μια λεπτομέρεια του λόγου του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Είπε λοιπόν ο Γιώργος Πιτσιλής: «Mε τη νέα ψηφιακή μας πύλη, συνδυάζουμε ψηφιακή ευφυΐα και συναισθηματική νοημοσύνη, με σκοπό οι ψηφιακές μας υπηρεσίες να σχεδιάζονται και να προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την οπτική του πολίτη». Συναισθηματική νοημοσύνη;;;! Ενθουσιάστηκα. Δίκιο έχει. Το συναισθηματικό μου κέντρο λέει να κόψω το λαιμό μου να πληρώσω τους φόρους, αλλιώς κύμα αρνητικών συναισθημάτων θα με κατακλύσει άμεσα.

Χρήστος Καπετάνος – το αστέρι του κάμπου

Αυτός ο Ντάλτον πάντως που τον πέτυχε στη μέση του κάμπου ο Πρωθυπουργός, απεδείχθη μεγάλο αστέρι. Όταν έφυγαν όλοι, είχα σύντομη συνομιλία μαζί του κι έμαθα όλα τα ζουμερά. Τρεις βουλευτές έχει στην Λάρισα η ΝΔ, κανενός η συναισθηματική νοημοσύνη δεν ταυτίζεται με τα κεντρικά, για να το θέσω κομψά. Ο ένας είναι παλαιοκομματικός, ο άλλος δεν έχω καταλάβει τι, αλλά κάτι έχει γίνει, κι ο τρίτος απλά, δεν. Την τρύπα στην λαρισαϊκή γαλάζια γεωγραφία, όμως, όπως μου ‘πε ο Ντάλτον, ετοιμάζεται να καλύψει ο δικηγόρος και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ονόματι Χρήστος Καπετάνος, που είναι νέας κοπής και έχει υψηλό EQ. Στον κάμπο υπάρχουν κι άλλα, αλλά δεν προλαβαίνω, πρέπει να ντυθώ για το δείπνο με την Ούρσουλα στο σπίτι του Πρωθυπουργού. Άσε που το πρόγραμμα έχει Μακρόν, Ντράγκι, Σάντσεθ, αλλά ΚΑΙ Αναστασιάδη της Κύπρου για το MED-9. Δεν το χάνω με τίποτα. Κι έχω και τον Αλέξη που θα πάει Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ. Μου ζήτησε χρησμό. Τον συμβούλεψα να δώσει βάρος στα μαθηματικά, και να αφήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη του να τον οδηγήσει.

Κουίζ

Κλείνω με ένα κουίζ: Τι ενώνει την Μαρέβα Μητσοτάκη με την Έλενα Ακρίτα;

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:14

Νέες απώλειες στην Wall Street: Το μεγαλύτερο πτωτικό σερί για S&P 500 από Οκτώβριο

22:58

Τσίπρας για Mέση Ανατολή: Η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

22:44

Πετρέλαιο: Σε αντίθετη κατεύθυνση WTI και Brent

22:30

Βορίδης: «Απόλυτη στήριξη των αγροτών μας και των ελληνικών προϊόντων»

22:18

Βουλή: Ψηφίστηκαν από Ολομέλεια ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας και η τροπολογία για «καλάθι του νονού»

22:04

Γερμανικό «φρένο» στον πληθωρισμό - Ξεκίνησε η σκυταλοδρομία με ΕΚΤ για νομισματική σταθερότητα

21:51

Χρυσός: Κέρδη με «άρωμα» Μέσης Ανατολής

21:37

Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Προς μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για ανταγωνιστικότητα - Τα ορόσημα έως το καλοκαίρι του 2025

21:24

Πολωνία: Σύλληψη ατόμου που σχεδίαζε τη δολοφονία Ζελένσκι σε συνεργασία με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

21:10

Τριαντόπουλος: Δρομολογείται διάταξη για τα κτίρια με ελαφρές βλάβες στο Αρκαλοχώρι

20:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Νέα άνοδος για ΝΔ - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

20:46

Μελόνι: Ουκρανία, εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό στα κύρια θέματα της Συνόδου Κορυφής

20:37

Η Ατζέντα 2024 του ΔΝΤ: Οι 3 προτεραιότητες - Οι «πονοκέφαλοι»

20:26

Autohellas: Ενέκρινε μέρισμα 0,665 ευρώ ανά μετοχή

20:15

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο εξετάζει εκ νέου μια απαγόρευση του TikTok

20:09

Κικίλιας: Μετά από 50 χρόνια μπαίνουμε στα δάση όλοι οι φορείς μαζί για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών

20:01

ΑΑΔΕ: E-mail σε πρατήρια καυσίμων για υποβολή αρχείων λόγω δέουσας επιμέλειας

19:58

Γκεοργκίεβα: Δικαίως η Fed δεν είναι ακόμη έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια

19:45

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Παπανώτα

19:33

Τσακλόγλου: Βιώσιμο το συνταξιοδοτικό σύστημα αν τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες

19:30

Jobmatch: Ανοίγει πριν το Πάσχα η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των κενών θέσεων στον τουρισμό

19:27

Σταϊκούρας: Το ΤΕΕ εδώ και 100 χρόνια ανταποκρίνεται στις μεγάλες εθνικές και κοινωνικές προκλήσεις

19:20

Η Αργεντινή «φλερτάρει» με το ΝΑΤΟ

19:10

ΥΠΕΝ: Σημαντικές δεσμεύσεις 11,35 δισ. δολαρίων για τους Ωκεανούς

19:01

Δεύτερη ημέρα ανόδου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

18:57

Θεοχάρης: Η oικονομία δεν πάει καλά μόνο στα χαρτιά αλλά και στην πραγματικότητα

18:50

Στη Λέσβο την Παρασκευή ο Μητσοτάκης

18:40

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

18:30

Ευ. Βενιζέλος: Η βιοηθική είναι μια διαρκής συζήτηση

18:18

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Κέρδη 116 εκατ. το 2023 - Aύξηση 46% στα EBITDA