BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:44

Eurobank: Θετική η εκκίνηση για την ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο αλλά και αυξανόμενοι κίνδυνοι

11:44

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΑΙΘΑ – Microsoft για την εισαγωγή AI βοηθού στο Ψηφιακό Φροντιστήριο

11:28

Στουρνάρας: «Το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο της οικονομίας είναι η πολιτική σταθερότητα»

11:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Άρση ασυλίας ζητούν οι 11 βουλευτές της ΝΔ - Οι 9 κατέθεσαν υπόμνημα

11:20

Eπιστρέφουν στη Γη μετά τον γύρο της Σελήνης οι αστροναύτες του Artemis II

11:13

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παρεμβάσεις τελειώνουν με τη μετάβαση στην ΑΑΔΕ

11:10

Επιφυλακτική άνοδος στο ΧΑ με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

11:09

ΔΕΗ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο ΜΕΤΕΝ για τη δυναμική τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας

11:03

Σκέρτσος: Να συνεχίσουμε την πορεία για μια πατρίδα με περισσότερη αξιοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και ευκαιρίες

10:55

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο με φόντο την προθεσμία Τραμπ

10:53

Παπαθανάσης: Οι ευάλωτοι στο επίκεντρο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και του Ταμείου Εκσυγχρονισμού

10:53

Profile: Ενισχύει την παρουσία της στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εξαγορά της Contemi Solutions

10:35

Ξεκίνησε η καταβολή 22,6 εκατ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

10:34

Τα 16 πράγματα που πρέπει να έχουμε στο φαρμακείο του αυτοκινήτου

10:29

Τσιτσιράγκος: Η Alpha Bank ενισχύει πολιτισμό, τουρισμό και επιχειρηματικότητα

10:28

Ευρωαγορές: Ξανά «πράσινες» περιμένοντας τη λήξη του τελεσίγραφου Τραμπ

10:27

Μπρατάκος: «Σε περιόδους αβεβαιότητας, κερδίζουν οι πιο προετοιμασμένοι»

10:20

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία: Σωτήρια η θρομβόλυση σε απομακρυσμένες περιοχές

10:15

Κώστας Μπακογιάννης: «Επιτέλους ξανά ανοιχτή η Βασιλίσσης Όλγας - Ένας ζωντανός δημόσιος χώρος»

10:05

Παπαθανάσης: Τέλος Απριλίου το 8ο αίτημα για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τα επόμενα βήματα

09:57

Εξαγοράζεται η Universal Music από τον Μπιλ Άκμαν σε ένα deal άνω των 55 δισ. ευρώ

09:57

Στενά του Ορμούζ: Παραμένει αποκλεισμένο το ένα πέμπτο του παγκόσμιου LNG

09:52

Έκλεισε η γέφυρα που συνδέει Σαουδική Αραβία - Μπαχρέιν για λόγους ασφαλείας

09:40

Σε πτωτική τροχιά το bitcoin

09:32

Στην Ουγγαρία ο Τζέι Ντι Βανς για να στηρίξει τον Ορμπάν ενόψει των εκλογών της Κυριακής

09:25

Ο επικεφαλής του ΔΟΕ προβλέπει «στροφή» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

09:11

Τρεις νεκροί σε επίθεση drones στη Ρωσία, ένας στην Ουκρανία

09:10

Στο μικροσκόπιο η πορεία των τιμών ενόψει Πάσχα - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

09:07

Γάζα: Ο ΠΟΥ αναστέλλει επ’ αόριστον τις ιατρικές διακομιδές στην Αίγυπτο

09:04

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας των «11» βουλευτών