BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:46

Θεοχάρης: Συμμετοχή του ΥΦΥΠΕΞ στην 14η Υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

22:18

Πάπας Λέων: Ο Θεός απορρίπτει τις προσευχές ηγετών που διεξάγουν πολέμους

21:47

Καλαφάτης: Η Θεσσαλονίκη μεταμορφώνεται με έργα που υλοποιούνται με συνέπεια

21:18

Γαλλία: Δύο νέες συλλήψεις για την αποτυχημένη επίθεση εναντίον της BofA στο Παρίσι

21:00

Κακλαμάνης: Η προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί κοινή ευθύνη

20:49

Κοντογεώργης: Η Ροδόπη βρίσκεται στο επίκεντρο της Εθνικής Στρατηγικής για την Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη

20:40

ΕΛΑΣ: Επιχειρήσεις σε οικισμούς σε Ίλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

20:32

Λίβανος: Περισσότεροι από 1.200 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από την έναρξη του πολέμου

20:18

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρόεδρο των ΗΑΕ

20:03

Την Τρίτη η κηδεία της Μαρινέλλας - Σε προσκύνημα η σορός της στη Μητρόπολη Αθηνών

19:50

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να επεκτείνει τη ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο

19:21

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν εκφράζει τη στήριξή του στον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

19:12

Ιράν: Ο νέος Ανώτατος ηγέτης ευχαρίστησε τον ιρακινό λαό και τη θρησκευτική ηγεσία για τη στήριξή τους

19:00

ΗΠΑ - Ισραήλ: Έχουν κοινό εχθρό, αλλά διαφορετικούς πολέμους

18:51

Νετανιάχου: Η απαγόρευση για τον Πανάγιο Τάφο δεν είχε κακόβουλη πρόθεση

18:33

Ιράν: Κατέστρεψε αμερικανικό αεροσκάφος διοίκησης και ελέγχου στη Σαουδική Αραβία

18:24

Ιταλία: Η κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον Λατίνο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

18:00

Επενδυτική ψυχολογία σε καιρό πολέμου – Οι παγίδες που κοστίζουν ακριβά

17:51

Πακιστάν, Τουρκία, Σ. Αραβία και Αιγύπτος προτείνουν σχέδιο για το Ιράν

17:40

Πιερρακάκης: Θα στηρίξουμε τους πολίτες, τους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, την παραγωγή, για όσο διάστημα χρειαστεί

17:19

Eli Lilly: Συμφωνία $2,75 δισ. για παγκόσμια διάθεση φαρμάκων που έχουν αναπτυχθεί μέσω ΑΙ

16:57

Οι Ελβετοί τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανήλικους

16:36

Reuters: Ο τζόγος πριν από ορισμένες ανακοινώσεις του Τραμπ δημιουργεί ερωτηματικά

16:26

Μητσοτάκης: Σύσκεψη με αντικείμενο την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών

16:00

Γιατί διστάζει η ΕΕ; Τα μαθήματα από την ενεργειακή κρίση του 2022

15:41

Λίβανος: Κηδεύτηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή

15:29

Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο

15:24

ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο συνέδριο

15:11

Καραμανλή: Ανερχόμενος διεθνής προορισμός για τους τουρίστες η Θεσσαλονίκη

14:52

Αρχαία Ολυμπία: Η ΔΟΑ ανοίγει τις πύλες της