BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:37

Παπαθανάσης για αναβάθμιση από Fitch: Μία ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

00:13

Πιερρακάκης για αναβάθμιση από Fitch: Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο

00:04

Fitch: Αναβαθμίζει την αξιολόγηση της Ελλάδας σε «ΒΒΒ»

00:01

Τραμπ: Εξαιρεί από δασμούς βοδινό κρέας, καφέ και μπανάνες - Όλα τα προϊόντα

23:52

Enterprise Greece: Η Ελλάδα στο προσκήνιο της καινοτομίας στη Λισαβόνα

23:40

NYT: Συνάντηση Γουίτκοφ με τον επικεφαλής των διαπραγματευτών της Χαμάς

23:28

Μπάσιμο 4,3 δισ. δολαρίων στην Alphabet από Berkshire Hathaway

23:14

Wall Street: Έσωσαν το πρόσημο της εβδομάδας Dow Jones και S&P 500 - Πλήρωσε το sell off o Nasdaq

23:01

Σεισμοί: Χάρτης δείχνει τα «κόκκινα» σημεία σε Ελλάδα και Ευρώπη

22:48

Ευρωπαίοι ηγέτες Άμυνας: Ο πόλεμος θα είναι μακρύς και η στήριξη σταθερή στο Κίεβο

22:35

Σε Παρίσι και Μαδρίτη ο Ζελένσκι

22:22

Bloomberg: Ο Τραμπ δίνει F-35 στην Σαουδική Αραβία – Στην αναμονή η Τουρκία

22:10

ΟΗΕ: Κοινή δήλωση για το Ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα

22:00

Τσίπρας στην «Ιθάκη»: Το δημοψήφισμα ήταν προσωπική μου απόφαση

21:58

Μια πυρκαγιά και σφοδρές καταιγίδες απειλούν την Καλιφόρνια

21:46

Εβδομάδα κερδών για το πετρέλαιο με νέο boost 2%

21:36

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών προσκαλεί τους διαδικτυακούς haters του σε κατ' ιδίαν συνάντηση

21:26

Χρυσός: Κέρδη στην εβδομάδα - «Βουτιά» την Παρασκευή

21:12

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 18 εκατ. ευρώ

21:08

Τέλος εποχής στη Walmart: Αποχωρεί ο CEO - Ποιος αναλαμβάνει

20:57

Ο Έλληνας που διώκει τον Τραμπ

20:46

Ομόλογο Lamda: Υπερκάλυψη κατά 1,54 φορές - Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,8%

20:44

Σε ΑΜΚ ύψους 9,55 εκατ. ευρώ προχωρά η Regency - Συμμετέχουν Λάμψα και Intracom Holdings

20:36

Ήρθε και η ώρα της Βρετανίας μετά τη Γαλλία - Ανησυχίες για τα δημοσιονομικά

20:23

Το chatbot της Anthropic εξαπέλυσε μόνο του κυβερνοεπιθέσεις - Ο ρόλος των Κινέζων χάκερς

20:12

Ανανεώθηκε για 5 χρόνια η θητεία 3 εντεταλμένων Ευρωπαίων Εισαγγελέων στην Αθήνα

20:01

ΔΙΜΕΑ: 45.000 έλεγχοι και πρόστιμα πάνω από 16 εκατ. ευρώ - Τα ποσά στις πολυεθνικές

19:50

Τρ. Πειραιώς: Έκτακτη γ.σ. στις 5 Δεκεμβρίου για απορρόφηση της Πειραιώς Holdings

19:39

Μοτοδυναμική: Deal με P.M. TSERIOTIS για το 30% στη θυγατρική Blue Horizon

19:28

Βουλγαρία: Ο αμυντικός προϋπολογισμός για το 2026 θα ανέλθει στα 2,708 δισ. ευρώ