BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:26

Κυρανάκης: Ζητώ συγγνώμη από την κα Πέρκα - Ήταν λάθος και το αναγνωρίζω

23:22

Γροιλανδία: Η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν θα συναντήσει αμερικανική αντιπροσωπεία την Παρασκευή στην Κοπεγχάγη

23:16

Wall Street: Το ράλι chips και τραπεζών διέκοψε τις διήμερες απώλειες

23:00

Ιράν: Το ίντερνετ παραμένει κομμένο εδώ και μία εβδομάδα

22:52

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Ιανουαρίου

22:47

Πετρέλαιο: Βουτιά άνω του 4% καθώς ο Τραμπ «μάζεψε» τις απειλές στο Ιράν

22:34

Η Ταϊβάν θα επενδύσει 250 δισ. δολ. για την κατασκευή τσιπ στις ΗΠΑ - Συμφωνία για μείωση δασμών

22:19

Λευκός Οίκος: Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει τίποτα για τον Τραμπ

22:12

Χρυσός: Πτώση στις τιμές με φόντο την απασχόληση στις ΗΠΑ και το Ιράν

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 11,8 εκατ. ευρώ

21:54

Δένδιας για φρεγάτα «Κίμων»: Η Τουρκία δεν έχει κανέναν λόγο να εκνευρίζεται

21:50

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στη Βρίσα Λέσβου

21:43

«The Great Healthcare Plan»: Ο Τραμπ παρουσίασε το νέο σχέδιό του για την υγεία

21:30

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ιρανούς που κατηγορούνται ότι ενορχήστρωσαν την καταστολή των διαδηλώσεων

21:27

Δήμας: Συγκρότηση ομάδας διαχείρισης κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών

21:17

Γκούλσμπι (Fed): Η «τιθάσευση» του πληθωρισμού πρέπει να παραμείνει προτεραιότητα

21:07

ΕΕ: Πράσινο φως σε Κύπρο και άλλα επτά κράτη για αμυντικές επενδύσεις μέσω SAFE

21:01

«Η Κίνα είναι αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», λέει ο ΥΠΕΞ

20:53

Συζήτηση Ρούτε - Ζελένσκι για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα

20:35

ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη πώληση πετρελαίου Βενεζουέλας έναντι 500 εκατ. δολαρίων

20:21

Πηγές ΝΔ: Το «αυτογκόλ» της Μιλένας Αποστολάκη και η απάντηση Λαζαρίδη

20:19

Συνάντηση Μητσοτάκη με το μέλος του ΔΣ της Fed Στιβ Μίραν παρουσία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

20:09

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος προσβλέπει στην ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν το 2026

20:09

Συμμετοχή του Θεοχάρη στο Λιβυο-Ελληνικό Φόρουμ Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης στη Βεγγάζη

20:00

Πούτιν: «Ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος» - Κανένα σχόλιο για Μαδούρο, Ιράν και Γροιλανδία

19:50

Η Αμερική αντεπιτίθεται: Γεωπολιτικό παιχνίδι για σπάνιες γαίες και τεχνολογική κυριαρχία

19:29

Άνοδος στις ευρωαγορές με ώθηση από τις μετοχές τεχνητής νοημοσύνης

19:23

Πηγές ΝΔ: «Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια: ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει όσα υπέγραφε!»

19:10

Γρίπη: 871 νέες εισαγωγές και 8 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 15 νοσηλείες στη ΜΕΘ

19:03

Λάιεν: Αυτό που συμβαίνει στο Ιράν είναι αποτρόπαιο - Εξετάζεται αυστηροποίηση κυρώσεων