BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:26

ΞΕΕ: Με νέο ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε ο 7ος Διαγωνισμός Idea Platform

22:15

Κεφαλογιάννη: Η προώθηση του γαμήλιου τουρισμού στο επίκεντρο της στρατηγικής του υπουργείου

22:05

Πετρέλαιο: Ξεπέρασε τα 108 δολάρια το Brent μετά τη νέα απειλή Τραμπ

21:59

Ο Πάουελ παραδίδει τα σκήπτρα αλλά μένει στο ΔΣ της Fed - Πώς «είδε» πληθωρισμό, ενέργεια, Ιράν

21:58

Υπουργείο Εργασίας: Λαϊκίστικη η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ωράριο εργασίας

21:49

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση 2,5 μονάδων για τη ΝΔ - Η εικόνα για Τσίπρα - Καρυστιανού

21:39

Απώλειες για τον χρυσό μετά το «φρένο» της Fed

21:31

Επιτελικό ή μη, το Κράτος οφείλει να είναι συντονισμένο

21:27

Παρουσίαση του προγράμματος Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

21:19

Βρετανία: Ο Φάρατζ κατηγορείται ότι δεν δήλωσε δωρεά άνω του 1 εκατ. λιρών από επενδυτή crypto

21:02

Προσωρινή εκεχειρία στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν σε επικοινωνία του με τον Τραμπ

21:01

Επιτόκια Fed: Τρίτο «φρένο» στο «φινάλε» Πάουελ - Διχασμός 34ετίας στη FOMC

20:52

ΠΟΥ: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πληρώσει ακόμη όσα οφείλουν στον Οργανισμό

20:47

Σχοινάς στο 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Νέα εθνική εκκίνηση για τον πρωτογενή τομέα - Από τις πληρωμές στην προοπτική

20:42

Ιδρύεται η Ειδική Γραμματεία Ορεινών Περιοχών – Στόχος η ενίσχυση της συνοχής και της προοπτικής των κοινοτήτων

20:39

Μιχαηλίδου: Συμπληρώθηκαν οι 100 αιτήσεις για το Σήμα Διαφορετικότητας

20:34

Το έργο GREGY στο 3SI Business Forum 2026 της Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών στην Κροατία

20:24

Παπασταύρου: Μέχρι μέσα Μαΐου η παρουσίαση του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τις ΑΠΕ

20:15

Μετάθεση προθεσμιών για δήλωση και πληρωμή 1ης δόσης φόρου πλοίων Α’ κατηγορίας έως 30 Ιουνίου

20:06

Ρεύμα: Το σχέδιο της Κομισιόν για χαμηλότερους φόρους και το «αγκάθι» για την Ελλάδα

19:57

Νέα συμφωνία AKTOR για πώληση αμερικανικού LNG: 20ετές deal με ALUMINIJ Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

19:48

Ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό Γουόρς στην προεδρία της Fed

19:39

Τριμερής Ελλάδας-Τουρκίας-Βουλγαρίας για το μεταναστευτικό - Iκανοποίηση Πλεύρη για τη σημαντική μείωση των ροών

19:30

ΟΔΔΗΧ: Η Ελλάδα μειώνει το χρέος της και το καθιστά βιώσιμο

19:23

Απώλειες στις ευρωαγορές σε φόντο OPEC - «Άλμα» 8% για την Adidas

19:22

Τέμπη: Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί

19:14

Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να παραδοθεί, δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικά

19:05

Alpha Real Estate Services: Στα 7,52 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025 - Πρόταση για μικτό μέρισμα 0,50 ευρώ/μετοχή

19:04

Δρομέας: Πτώση τζίρου 19% το 2025

18:57

Μαθιός Πυρίμαχα: Ζημιές 514.000 ευρώ το 2025 με αύξηση τζίρου 10%