BACKSTORY

Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

22-07-2022 | 07:44
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οδυσσέας Χριστοφόρου: Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ στο ΔΣ της Ελλάκτωρ - Περί Φουρλή...

Με την συμμετοχή -πλέον- του κ. Οδυσσέα Χριστοφόρου στο διοικητικό συμβούλιο ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος, ο όμιλος Ελλάκτωρ ενισχύεται με ένα από τα πλέον ικανά στελέχη στην ελληνική αγορά. Ο αναπληρωτής CEO του ΟΠΑΠ που πλέον, έχοντας ληφθεί και η σχετική έγκριση, θα συμμετέχει στο ΔΣ της Ελλάκτωρ είναι γνωστός για την ικανότητά του να διαχειρίζεται σύνθετες καταστάσεις και να προωθεί δημιουργικές και αναπτυξιακές δράσεις. Τόσο μέσα από τη θητεία του στον τραπεζικό χώρο -Εμπορική, Τράπεζα Κύπρου- και στην Τράπεζα Ελλάδος αλλά και τα τελευταία χρόνια στον ΟΠΑΠ, ο κ. Χριστοφόρου έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον περιζήτητους μάνατζερ στην ελληνική αγορά. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι η εμπειρία του θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στη νέα προσπάθεια του ομίλου, με την ισχυρή πλέον συμμαχία Ολλανδών και ομίλου Βαρδινογιάννης να ηγηθεί στον χώρο των Υποδομών.

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Βασίλης Φουρλής όταν έλεγε ότι η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα γίνει με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και παραίτηση των υφιστάμενων μετόχων, με το ποσοστό του Ομίλου να διαμορφώνεται κάτω από το 50%. Ήδη με τη συμφωνία που ανακοίνωσε με την Autohellas ο όμιλος πέφτει στο 88%. Η αγορά μετοχών έγινε στη λογιστική αξία αλλά το ακίνητο που θα εισφερθεί με αξία 8 εκατ. ευρώ δεν έχουμε γνώση πόσο αποτιμάται.

Αν υποθέσουμε ότι έμπαινε σήμερα στο ΧΑ και με τελειωμένη τη διαδικασία εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της Autohellas, το ποσοστό του ομίλου θα έπεφτε στο 70% και της Autohellas στο 9,6%. Και εφόσον μιλά για υποχώρηση κάτω από 50% δύο τινά θα συμβούν. Ή μεγάλη αύξηση κεφαλαίου ή και άλλα deals τύπου Autohellas που θα ρίξουν προ της εισαγωγής το ποσοστό του ομίλου στα επίπεδα του 60%. Άσχετο αλλά θα είχε ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος είναι ο τελικός επενδυτής της Tulpenboom BV που έχει κοινές εταιρίες με την Trade Estates. Ως γνωστόν στην Ολλανδία πάει κάποιος ή για λόγους φορολογικούς ή αν θέλει ολίγον τι να κρυφτεί μιας και το πλαίσιο είναι ευέλικτο.

Όσοι παρακολουθούν την πορεία της Real Consulting μιλούν για case study. Η εταιρία πραγματικά εντυπωσιάζει με την πορεία από την ημέρα που μπήκε στην εναλλακτική αγορά και δείχνει πως μπορεί η αγορά αυτή να αξιοποιηθεί όταν υπάρχει στρατηγική. Θέμα χρόνου βέβαια η μετάβαση της εταιρίας στην Κύρια Αγορά μιας και τα μεγέθη της είναι ζηλευτά για πολλές εταιρίες που βρίσκονται ήδη στην Κύρια.

Για να μιλάμε τη γλώσσα της αληθείας χάθηκε ο μίτος της Αριάδνης. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Morgan Stanley δεν είναι άμοιρη ευθυνών μιας και η εποχή δεν ήταν η κατάλληλη για ένα τόσο δύσκολο πακέτο.

Γιατί το έχουμε πει πολλές φορές πως υπάρχουν και καλά δάνεια στο πακέτο αυτό, τα περισσότερα ωστόσο είναι εξόχως προβληματικά. Έτσι λοιπόν και εάν ακόμη σπάσει το πακέτο δεν θα βοηθηθούν και πολύ τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου τα δεδομένα να προσεγγίσουν το καλύτερο.

Τελικά το Skyline βρήκε και αυτό το δρόμο του και ο δρόμος αυτός όπως κατέγραφαν οι ενδείξεις ήταν προς τη Dimand.

Πουλήθηκε σύμφωνα με όσα αναφέρουν και οι δύο πλευρές το Action 24 και τα πράγματα επί σκηνής αλλάζουν. Αναμένουμε λοιπόν τις αλλαγές. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:33

Ιράν: Η νομπελίστρια της ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί καταδικάσθηκε σε κάθειρξη έξι ετών

19:17

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου

19:11

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών έπληξε την Κούβα

19:00

Τι έφερε τον «χειμώνα» στα cryptos

18:51

Μπέσεντ: Δεν αναμένει από τη Fed να κινηθεί γρήγορα για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της

18:20

Λίβανος: Πολυκατοικία κατέρρευσε στην Τρίπολη παγιδεύοντας άγνωστο αριθμό ανθρώπων

18:02

Ζελένσκι: Νόμιμος στόχος για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας είναι ο ρωσικός ενεργειακός τομέας

17:43

Στουρνάρας: Η ελληνική οικονομία πάει καλά και προϋπόθεση για να συνεχίσει, είναι η πολιτική σταθερότητα

17:29

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο προσωπάρχης του Κιρ Στάρμερ

17:23

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι σε μια αντιδραστική και αναχρονιστική Συνταγματική Αναθεώρηση

17:00

ΥΠΕΘΟ: Το σχέδιο δράσης 7 σημείων για το «κόκκινο» ιδιωτικό χρέος

16:49

Ιαπωνία: Η Τακαΐτσι κερδίζει τις εκλογές - Αναμένεται θετική αντίδραση της αγοράς

16:09

Παπανδρέου: Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση ή επικοινωνία με τον Έπστιν - Τέλος η λάσπη

15:57

Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6.50 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο

15:34

Τρύπα από τη μολότοφ στη στολή του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στο ΑΠΘ

15:18

Σκέρτσος: Επιβεβλημένη η επίτευξη συναίνεσης ιδίως από πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί υπέρ της Αναθεώρησης

15:04

Τσεχία: Ο πρωθυπουργός Μπάμπις εξετάζει απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 15 ετών

14:49

Μελόνι: Eχθροί της Ιταλίας διαδηλώνουν κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

14:43

Κεραμέως: Ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις

14:29

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη δύο οικισμών στα ανατολικά της Ουκρανίας

14:18

Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια του Σαββάτου πέριξ του ΑΠΘ

14:09

Κύκλος Ιδεών: Εκδήλωση με θέμα «οι προϋποθέσεις της αναθεώρησης του Συντάγματος»

13:58

Βενιζέλος: Η παγίδα του αναθεωρητικού λαϊκισμού

13:44

Επεισοδιακή καταδίωξη χθες βράδυ στον Άγιο Δημήτριο - Συνελήφθη 17χρονος

13:41

Ινδία: Ξεκόβει απ' το ρωσικό πετρέλαιο εν όψη της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ

13:21

Τα ανοιχτά προγράμματα χρηματοδότησης για επιχειρηματικές ομάδες

13:10

Ουκρανία: Επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

13:00

Ακίνητα: Η αύξηση τιμών «μικραίνει» το μέγεθος κατοικιών – Ο πήχης των 250.000 ευρώ σε Αττική, Θεσσαλονίκη

12:57

Τρεις στους πέντε εργαζόμενους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα

12:54

Pragma IoT: H ελληνική spinoff που κάνει τη βιομηχανία και τη ναυτιλία πιο «έξυπνες