BACKSTORY

Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό

16-05-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής υπό τη νέα του σύνθεση. Το CVC έχει αρχίσει, ακούμε, να διατρέχει τις εργασίες της εταιρείας και να ενημερώνεται για τις αρμοδιότητες.

Η εταιρεία δεν θα αργήσει να περάσει σε φάση μετασχηματισμού. Άλλωστε είναι ένα γρήγορο και καλό όχημα που αγοράστηκε πολύ πολύ φθηνά. Ως προς αυτό θα ακολουθήσει ανάλυση σε επόμενο κεφάλαιο.

Α και να μην το ξεχάσω... Τι είναι αυτό το ημιτελές οίκημα στην Κυψέλη που ανήκει στην εταιρεία και έχει βγει προς πώληση.

Μέχρι χθες ήταν δυνατή η αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Για να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν τελικώς σε αρμοδιότητες και πρόσωπα.

H τελευταία ομιλία του κου Στουρνάρα προς το εποπτικό συμβούλιο του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού ήταν από τις αξιοσημείωτες. Όχι μόνον είχε πολιτικές αιχμές, αλλά και αιχμές απέναντι στην Ε.Ε., ενώ επιχείρησε να συμπληρώσει και τη σκέψη της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας δίδαξε πως οι ενώσεις (σ.σ. η Ευρώπη) πως δεν μπορούν να λειτουργούν ad hoc που πάει να πει μόνον στις κρίσεις.
«Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να προχωρούμε με αυτό το μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο μεταρρυθμίσεις γίνονται μόνο όποτε προκύπτουν κρίσεις; Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε».

Mίλησε ο κ. Στουρνάρας για αποπαγκοσμιοποίηση, όρο παραπλανητικό όπως κατ' αρχήν είπε, επισημαίνοντας ωστόσο την ύπαρξη της τάσης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαρκώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση στις αλυσίδες εφοδιασμού, γεγονός που τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός αντίβαρου σε περιφερειακό επίπεδο».

Συμπληρώνοντας τέλος την πρόεδρο Λαγκάρντ, ή σωστότερα τις σκέψεις της σημείωσε: «Σε πρόσφατη ομιλία της η Πρόεδρος Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επιτύχει σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια τάξη είναι πιο κατακερματισμένη". Αυτό ισχύει, μόνο που θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα... Σε μια πολυπολική και εν μέρει αποπαγκοσμιοποιημένη παγκόσμια τάξη, η ζώνη του ευρώ πρέπει να προνοεί και όχι να ενεργεί εκ των υστέρων».

Εκεί που καθόμουν το ΣΚ δέχτηκα τηλέφωνα από υποψηφίους Προέδρους και Αντιπρόεδρους στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης που ήθελαν να κάνουν ένσταση κατά του πίνακα επιτυχόντων που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ. Θα μου πείτε γιατί με πήραν. Πολύ απλά να με ενημερώσουν ότι από το ΑΣΕΠ τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφο του πρακτικού της Επιτροπής που κατήρτισε τον πίνακα επιτυχόντων γιατί δεν το έχουν γράψει ακόμα. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έβγαλαν επιτυχόντες χωρίς πρακτικό.

Και το ερώτημα είναι τι ένσταση μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν έχει το πρακτικό; Ένσταση στα τυφλά; Σήμερα πάντως λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων και προβλέπεται δεδομένων των συνθηκών να... γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Κατά τα λοιπά η θητεία της διοίκησης της ΕΛΤΕ έχει λήξει από πέρυσι και συνεχίζεται με παράταση επί της παράτασης.

Ο μήνας σήμερα έχει 16 και δεν έχει εγκριθεί ενημερωτικό για την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ και οι προθεσμίες σφίγγουν για την εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη αν και φαίνεται ότι έστω και στο παρά πέντε μπορεί να πάρει το πράσινο φως. Το ερώτημα είναι βέβαια και πως θα πάει η δημόσια εγγραφή αν πάρει το πράσινο φως η εταιρεία η οποία δεν είχε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα εσωτερικό ελεγκτή και ήταν ΑΕΕΑΠ. Μιλάμε για εταιρική διακυβέρνηση Ανωτάτου Επιπέδου.

Εγώ δεν πιστεύω τις κακές γλώσσες που λένε για τραπεζικά στελέχη που αγοράζουν ακίνητα από πλειστηριασμούς ακινήτων που βγάζει στο σφυρί η τράπεζά τους. Όμως επειδή υπάρχει καπνός θα ψάξω την υπόθεση και θα επανέλθω εφόσον διαπιστώσω ότι πίσω από τον καπνό που δημιουργείται υπάρχει και φωτιά.

Τώρα που τέλειωσαν οι φιέστες, έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα τηλεοπτική στέγη του Ολυμπιακού στην Cosmote. Πώς αλλάζουν όμως οι καιροί... Θυμάμαι προ δεκαετίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ερωτηθείς τότε σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απαντήσει ότι... όταν φθηνύνει θα πάρουμε κι από αυτό! Βεβαίως λοιπόν και αλλάζουν οι καιροί! Γιατί βέβαια το ποσόν που πλέον δαπανάται δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:00

Walmart: Συμβιβασμός 50 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ για τα οπιοειδή

22:03

Έβγαλε 107.000 δολάρια ποντάροντας στις λέξεις του Τραμπ

21:30

Η Ρωσία χάνει 6.000 περισσότερους στρατιώτες τον μήνα απ’ όσους στρατολογεί

20:47

Παλαιστίνη: Το Ισραήλ στόχευσε έναν διοικητή της Χαμάς μέσα στον χώρο νοσοκομείου της Γάζας

20:20

Γιατί τα σούπερ μάρκετ ποντάρουν στο έτοιμο φαγητό

19:35

Βέροια: Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

19:13

Ένταση Άγκυρας-Κιέβου μετά από επιθέσεις σε τουρκικά πλοία

18:54

Πυροσβεστική: Συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

18:46

Φυσικό αέριο: Δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη με χαμηλά 13 ετών στις αποθήκες

18:26

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

18:09

Νορβηγία: Η χώρα αποχαιρετά τον βασιλιά Χάραλντ με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο βασιλικό παλάτι

17:54

Μιχαηλίδου: Να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου

17:40

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Χωροταξικό: Απαράδεκτοι ισχυρισμοί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα

17:27

Στο μικροσκόπιο της Άγκυρας τα hedge funds

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων