BACKSTORY

Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό

16-05-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό

Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής υπό τη νέα του σύνθεση. Το CVC έχει αρχίσει, ακούμε, να διατρέχει τις εργασίες της εταιρείας και να ενημερώνεται για τις αρμοδιότητες.

Η εταιρεία δεν θα αργήσει να περάσει σε φάση μετασχηματισμού. Άλλωστε είναι ένα γρήγορο και καλό όχημα που αγοράστηκε πολύ πολύ φθηνά. Ως προς αυτό θα ακολουθήσει ανάλυση σε επόμενο κεφάλαιο.

Α και να μην το ξεχάσω... Τι είναι αυτό το ημιτελές οίκημα στην Κυψέλη που ανήκει στην εταιρεία και έχει βγει προς πώληση.

Μέχρι χθες ήταν δυνατή η αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Για να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν τελικώς σε αρμοδιότητες και πρόσωπα.

H τελευταία ομιλία του κου Στουρνάρα προς το εποπτικό συμβούλιο του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού ήταν από τις αξιοσημείωτες. Όχι μόνον είχε πολιτικές αιχμές, αλλά και αιχμές απέναντι στην Ε.Ε., ενώ επιχείρησε να συμπληρώσει και τη σκέψη της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας δίδαξε πως οι ενώσεις (σ.σ. η Ευρώπη) πως δεν μπορούν να λειτουργούν ad hoc που πάει να πει μόνον στις κρίσεις.
«Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να προχωρούμε με αυτό το μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο μεταρρυθμίσεις γίνονται μόνο όποτε προκύπτουν κρίσεις; Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε».

Mίλησε ο κ. Στουρνάρας για αποπαγκοσμιοποίηση, όρο παραπλανητικό όπως κατ' αρχήν είπε, επισημαίνοντας ωστόσο την ύπαρξη της τάσης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαρκώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση στις αλυσίδες εφοδιασμού, γεγονός που τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός αντίβαρου σε περιφερειακό επίπεδο».

Συμπληρώνοντας τέλος την πρόεδρο Λαγκάρντ, ή σωστότερα τις σκέψεις της σημείωσε: «Σε πρόσφατη ομιλία της η Πρόεδρος Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επιτύχει σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια τάξη είναι πιο κατακερματισμένη". Αυτό ισχύει, μόνο που θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα... Σε μια πολυπολική και εν μέρει αποπαγκοσμιοποιημένη παγκόσμια τάξη, η ζώνη του ευρώ πρέπει να προνοεί και όχι να ενεργεί εκ των υστέρων».

Εκεί που καθόμουν το ΣΚ δέχτηκα τηλέφωνα από υποψηφίους Προέδρους και Αντιπρόεδρους στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης που ήθελαν να κάνουν ένσταση κατά του πίνακα επιτυχόντων που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ. Θα μου πείτε γιατί με πήραν. Πολύ απλά να με ενημερώσουν ότι από το ΑΣΕΠ τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφο του πρακτικού της Επιτροπής που κατήρτισε τον πίνακα επιτυχόντων γιατί δεν το έχουν γράψει ακόμα. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έβγαλαν επιτυχόντες χωρίς πρακτικό.

Και το ερώτημα είναι τι ένσταση μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν έχει το πρακτικό; Ένσταση στα τυφλά; Σήμερα πάντως λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων και προβλέπεται δεδομένων των συνθηκών να... γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Κατά τα λοιπά η θητεία της διοίκησης της ΕΛΤΕ έχει λήξει από πέρυσι και συνεχίζεται με παράταση επί της παράτασης.

Ο μήνας σήμερα έχει 16 και δεν έχει εγκριθεί ενημερωτικό για την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ και οι προθεσμίες σφίγγουν για την εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη αν και φαίνεται ότι έστω και στο παρά πέντε μπορεί να πάρει το πράσινο φως. Το ερώτημα είναι βέβαια και πως θα πάει η δημόσια εγγραφή αν πάρει το πράσινο φως η εταιρεία η οποία δεν είχε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα εσωτερικό ελεγκτή και ήταν ΑΕΕΑΠ. Μιλάμε για εταιρική διακυβέρνηση Ανωτάτου Επιπέδου.

Εγώ δεν πιστεύω τις κακές γλώσσες που λένε για τραπεζικά στελέχη που αγοράζουν ακίνητα από πλειστηριασμούς ακινήτων που βγάζει στο σφυρί η τράπεζά τους. Όμως επειδή υπάρχει καπνός θα ψάξω την υπόθεση και θα επανέλθω εφόσον διαπιστώσω ότι πίσω από τον καπνό που δημιουργείται υπάρχει και φωτιά.

Τώρα που τέλειωσαν οι φιέστες, έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα τηλεοπτική στέγη του Ολυμπιακού στην Cosmote. Πώς αλλάζουν όμως οι καιροί... Θυμάμαι προ δεκαετίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ερωτηθείς τότε σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απαντήσει ότι... όταν φθηνύνει θα πάρουμε κι από αυτό! Βεβαίως λοιπόν και αλλάζουν οι καιροί! Γιατί βέβαια το ποσόν που πλέον δαπανάται δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:22

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της «Εντελέχεια» από Aktor

17:21

Χρηματιστήριο: Αντίδραση ελατηρίου με τραπεζική ορμή

17:20

Η Τουρκία επιδοτεί τηλεοπτικές σειρές που διαφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό

17:06

Θετικά πρόσημα στη Wall Street αναμένοντας τα πρακτικά της Fed

17:05

Κηρύχθηκε μνημείο το σύνολο της συλλογής φωτογραφιών του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

16:54

Πτώση μικρότερη από το αναμενόμενο στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

16:52

Απεβίωσε ο Αντώνης Μανιτάκης σε ηλικία 82 ετών

16:48

Κικίλιας: «Στηρίζουμε το Λιμενικό - Περιοχές της Αθήνας υποφέρουν από την παράνομη μετανάστευση»

16:42

Σε υψηλό πέντε μηνών οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο

16:28

Νέα Γενική Διευθύντρια του ΣΒΕ η Βίκυ Λοΐζου

16:27

«Άλμα» 8% για τη Moderna μετά τη νέα τροπή με το εμβόλιο γρίπης

16:27

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ομολογεί τις βαθιές περικοπές άνω των 3,3 δισ. σε έξι υπουργεία ως το 2029

16:19

Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες της Aegean για το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας - Οι top προορισμοί

16:14

Στρατηγική συνεργασία ΔΥΠΑ - ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για τη Σύνδεση Εκπαίδευσης και Βιομηχανίας

16:02

H Κομισιόν στηρίζει τις ανατολικές περιφέρειες της ΕΕ που συνορεύουν με Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία

16:00

Lamda: Σε προχωρημένο στάδιο τα έργα του Riviera Galleria στο Ελληνικό

15:56

Συμφωνία Τουρκίας - Shell για έρευνες σε κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα

15:54

«Φρένο» από ΥΠΕΘΟ σε νέες καντίνες και ξαπλώστρες στα Κουφονήσια

15:44

Σε «Red Code» ο Έβρος λόγω της αύξησης της στάθμης του ποταμού

15:40

Η Σλοβακία απειλεί την Ουκρανία με αντίποινα αν δεν επαναλειτουργήσει ο πετρελαιαγωγός Ντρούζμπα

15:40

Η σαουδαραβική Humain επενδύει 3 δισ. δολ. στην xAI του Μασκ

15:35

Πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στην κατάσβεση φωτιάς στα Διαβατά

15:34

Goldman Sachs: Διαχειρίσιμη η επίπτωση για τράπεζες από την απόφαση του Α. Πάγου

15:23

Η Nvidia πούλησε τo μερίδιό της στην Arm, μια εταιρεία που κάποτε προσπάθησε να εξαγοράσει

15:17

Παπαθανάσης: Νέες παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ύδρευσης στον Δήμο Βελβεντού Κοζάνης

15:02

Τι απαντά η Shein για την έρευνα της Κομισιόν

14:52

Αμερικανός ΥΠΕΝ: «Το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

14:45

Κυρανάκης: «Από σήμερα το Τραμ φτάνει στο Λιμάνι του Πειραιά, όπως είχα δεσμευθεί»

14:45

Μήνυμα για «μάχη» κατά του πληθωρισμού από Ντάλι (Fed)

14:42

Το τουριστικό brand «Ελλάδα» κερδίζει σε Ινδία και Κίνα