BACKSTORY

Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό

16-05-2022 | 07:39
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο διοικητής και η ναυμαχία της Σαλαμίνας - Το ΑΣΕΠ, οι επιτυχόντες, το πρακτικό

Σήμερα είναι η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής υπό τη νέα του σύνθεση. Το CVC έχει αρχίσει, ακούμε, να διατρέχει τις εργασίες της εταιρείας και να ενημερώνεται για τις αρμοδιότητες.

Η εταιρεία δεν θα αργήσει να περάσει σε φάση μετασχηματισμού. Άλλωστε είναι ένα γρήγορο και καλό όχημα που αγοράστηκε πολύ πολύ φθηνά. Ως προς αυτό θα ακολουθήσει ανάλυση σε επόμενο κεφάλαιο.

Α και να μην το ξεχάσω... Τι είναι αυτό το ημιτελές οίκημα στην Κυψέλη που ανήκει στην εταιρεία και έχει βγει προς πώληση.

Μέχρι χθες ήταν δυνατή η αποστολή βιογραφικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Για να δούμε τι αλλαγές θα γίνουν τελικώς σε αρμοδιότητες και πρόσωπα.

H τελευταία ομιλία του κου Στουρνάρα προς το εποπτικό συμβούλιο του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού ήταν από τις αξιοσημείωτες. Όχι μόνον είχε πολιτικές αιχμές, αλλά και αιχμές απέναντι στην Ε.Ε., ενώ επιχείρησε να συμπληρώσει και τη σκέψη της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας δίδαξε πως οι ενώσεις (σ.σ. η Ευρώπη) πως δεν μπορούν να λειτουργούν ad hoc που πάει να πει μόνον στις κρίσεις.
«Μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να προχωρούμε με αυτό το μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο μεταρρυθμίσεις γίνονται μόνο όποτε προκύπτουν κρίσεις; Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούμε».

Mίλησε ο κ. Στουρνάρας για αποπαγκοσμιοποίηση, όρο παραπλανητικό όπως κατ' αρχήν είπε, επισημαίνοντας ωστόσο την ύπαρξη της τάσης: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι διαρκώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση στις αλυσίδες εφοδιασμού, γεγονός που τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ενός αντίβαρου σε περιφερειακό επίπεδο».

Συμπληρώνοντας τέλος την πρόεδρο Λαγκάρντ, ή σωστότερα τις σκέψεις της σημείωσε: «Σε πρόσφατη ομιλία της η Πρόεδρος Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση ώστε να επιτύχει σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια τάξη είναι πιο κατακερματισμένη". Αυτό ισχύει, μόνο που θα πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα... Σε μια πολυπολική και εν μέρει αποπαγκοσμιοποιημένη παγκόσμια τάξη, η ζώνη του ευρώ πρέπει να προνοεί και όχι να ενεργεί εκ των υστέρων».

Εκεί που καθόμουν το ΣΚ δέχτηκα τηλέφωνα από υποψηφίους Προέδρους και Αντιπρόεδρους στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης που ήθελαν να κάνουν ένσταση κατά του πίνακα επιτυχόντων που δημοσίευσε το ΑΣΕΠ. Θα μου πείτε γιατί με πήραν. Πολύ απλά να με ενημερώσουν ότι από το ΑΣΕΠ τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πάρουν αντίγραφο του πρακτικού της Επιτροπής που κατήρτισε τον πίνακα επιτυχόντων γιατί δεν το έχουν γράψει ακόμα. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έβγαλαν επιτυχόντες χωρίς πρακτικό.

Και το ερώτημα είναι τι ένσταση μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν έχει το πρακτικό; Ένσταση στα τυφλά; Σήμερα πάντως λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων και προβλέπεται δεδομένων των συνθηκών να... γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Κατά τα λοιπά η θητεία της διοίκησης της ΕΛΤΕ έχει λήξει από πέρυσι και συνεχίζεται με παράταση επί της παράτασης.

Ο μήνας σήμερα έχει 16 και δεν έχει εγκριθεί ενημερωτικό για την ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ και οι προθεσμίες σφίγγουν για την εταιρεία των αδελφών Ευμορφίδη αν και φαίνεται ότι έστω και στο παρά πέντε μπορεί να πάρει το πράσινο φως. Το ερώτημα είναι βέβαια και πως θα πάει η δημόσια εγγραφή αν πάρει το πράσινο φως η εταιρεία η οποία δεν είχε τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα εσωτερικό ελεγκτή και ήταν ΑΕΕΑΠ. Μιλάμε για εταιρική διακυβέρνηση Ανωτάτου Επιπέδου.

Εγώ δεν πιστεύω τις κακές γλώσσες που λένε για τραπεζικά στελέχη που αγοράζουν ακίνητα από πλειστηριασμούς ακινήτων που βγάζει στο σφυρί η τράπεζά τους. Όμως επειδή υπάρχει καπνός θα ψάξω την υπόθεση και θα επανέλθω εφόσον διαπιστώσω ότι πίσω από τον καπνό που δημιουργείται υπάρχει και φωτιά.

Τώρα που τέλειωσαν οι φιέστες, έρχονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα τηλεοπτική στέγη του Ολυμπιακού στην Cosmote. Πώς αλλάζουν όμως οι καιροί... Θυμάμαι προ δεκαετίας ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ερωτηθείς τότε σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε απαντήσει ότι... όταν φθηνύνει θα πάρουμε κι από αυτό! Βεβαίως λοιπόν και αλλάζουν οι καιροί! Γιατί βέβαια το ποσόν που πλέον δαπανάται δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:35

ΔΥΠΑ: Ενδυναμώνει τους πολίτες μέσω συμβουλευτικών δράσεων

12:26

Bloomberg: Η διατλαντική συμμαχία διαρρηγνύεται - Μπορεί η Ευρώπη να υπερασπιστεί τον εαυτό της;

12:05

Γερμανία: Ο καγκελάριος Μερτς επισκέπτεται την Ιορδανία και το Ισραήλ

11:53

Θεοδωρικάκος: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος προβλέπει την διάθεση ενός δισ. ευρώ για στήριξη παραγωγικών επενδύσεων

11:44

Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν

11:34

ΔΟΑΕ: Το προστατευτικό κέλυφος στο Τσερνόμπιλ δεν προστατεύει απ' τη ραδιενέργεια λόγω χτυπημάτων drones

11:25

ΗΠΑ: Νέες απελάσεις παράτυπων μεταναστών από τη Βενεζουέλα

11:16

Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, έκλεισε η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας

10:56

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες - Μπλόκα μέχρι και τις γιορτές

10:24

Πράγα: Χριστούγεννα στη «χρυσή πόλη»

09:59

Ρωσία: Η χρήση ρωσικών πόρων για χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για την ΕΕ

09:49

Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα

09:38

Καναδάς: Αφαίρεσε τη Συρία από τον κατάλογο των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

09:28

Μηνύματα επιβράβευσης της ελληνικής οικονομίας από Λονδίνο και Βρυξέλλες

09:04

Κακοκαιρία Byron: Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο Δομοκό

08:47

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα γλιτώσετε την πληρωμή τους - Τα βήματα που οδηγούν στην ψηφιακή ακινησία οχημάτων

08:41

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα το λάβουν οι άνεργοι - Γιατί θα δοθεί νωρίτερα στους μισθωτούς

08:27

ΕΕ: Νέα «ένεση» 5,2 δισ. ευρώ για καθαρές τεχνολογίες και πράσινη βιομηχανία – Τι αλλάζει με το Innovation Fund 2025

08:18

Υπερταμείο: Πώς επανεκκινεί ο διαγωνισμός αξιοποίησης του «Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκόπουλου» – Το προηγούμενο «ναυάγιο»

08:11

Η εφορία αλλάζει εποχή: Τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακοί έλεγχοι και νέα φορολογικά εργαλεία από το 2026

08:01

Τα τουριστικά ρεκόρ βάζουν την Αθήνα στο ραντάρ των επενδυτών 

08:00

Ολυμπία Οδός: «Στο κάδρο» η επέκταση από Πύργο σε Τσακώνα – Τα σενάρια και ο «αλμυρός λογαριασμός»

23:54

Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς

23:47

Δικογραφία για τα επεισόδια στο μπλόκο των αγροτών κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

23:38

Σρι Λάνκα: Στους 607 οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

23:29

ΗΠΑ: Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη συνταγματικότητα διατάγματος Τραμπ για μετανάστες

23:20

Μελόνι: Οι Αμερικανοί αποφασίζουν να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους - Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ευρώπη

23:17

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Λιθουανία – «Εισβολή» αερόστατων από τη Λευκορωσία

23:13

Wall Street: Έκανε το 4Χ4 ο S&P 500 και περιμένει την Fed

22:52

Τράπεζα Πειραιώς: Δωρεάν διάθεση 291.874 ιδίων μετοχών σε 39 δικαιούχους