BACKSTORY

Backstory: Ποιος είναι πιο φίλος με τον Watsa...; - Ζητήματα και κοψίματα στη Nova-Wind

04-10-2021 | 07:36
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Aλήθεια παραξενεύομαι από το γεγονός ότι κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξιφουλκούν για τον Prem Watsa. Τι είπε ο Watsa, τι έκανε ο Watsa, εμπιστοσύνη στην οικονομία από τον Watsa και άλλα τινά που μας απασχολούν μέρες τώρα. Και λέω εγώ. Είμαστε σοβαροί; Ο Watsa είναι απλά ένας επενδυτής, σημαντικός πράγματι για τη χώρα, που ως έξυπνος άνθρωπος όμως, λέει και αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες. Και καλά κάνει.

Τι εννοώ. Ο Watsa ήλθε το Μάιο του 2015 στην Ελλάδα όταν όλα τα έσκιαζε η υπερήφανη διαπραγμάτευση και είπε προχωρήστε και εδώ είμαστε ενώ το 2017 σε άλλη επίσκεψή του συνεχάρη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί έκανε όσα του ζήτησε η τρόικα και είχε πει χαρακτηριστικά «Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για τον μακροπρόθεσμο ρόλο της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ και επιβεβαιώσαμε τη στήριξή μας στις προοπτικές της χώρας».

Όταν ανέλαβε ο Μητσοτάκης ήλθε πάλι στην Αθήνα και του είπε συνεχίστε όπως ξεκινήσατε και η Ελλάδα θα γίνει άλλη χώρα, ενώ και τώρα είδε άλλη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Κοινώς όλα καλά με όλες τις κυβερνήσεις. Ας συνεχίσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν να ξιφουλκούν για το με ποια κυβέρνηση βρέθηκε πιο κοντά ο συγκεκριμένος επενδυτής.

Στη ΔΕΗ διακρίνω μια μεγάλη σύγχυση συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ. Και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο δεν θα τους δίνει κανένας σημασία. Από τις αρχές του καλοκαιριού φώναζαν για αυξήσεις μισθών με πρώτο τον Παναγιωτάκη (ναι αυτόν που επί των ημερών του η επιχείρηση έφτασε ένα βήμα πριν τα βράχια) να μιλάει για τα μόλις 60 χιλιάρικα που έπαιρνε. Έτσι από μόνος του επιβεβαίωσε πως η ΔΕΗ πήρε ότι πλήρωνε. Ο Φωτόπουλος που είναι ευέλικτος ως πρώην ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει ήδη τους ελιγμούς γιατί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να πάει κόντρα σε αυξήσεις μισθών όσο και αν θέλει να είναι εναρμονισμένος με το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Wind-Nova νομίζω ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξη η κατάσταση γιατί για να βγει ο λογαριασμός θα πέσει ακούω τσεκούρι. Τσεκούρι στο τσεκούρι το ερώτημα είναι στο τέλος τι θα μείνει. Γιατί σωστή είναι η λογική να περικόπτεις δαπάνες αλλά πρέπει η περικοπή αυτή να συμβαδίζει και με την δυνατότητα της εταιρίας να λειτουργεί. Γιατί αλλιώς η κατάληξη θα είναι ίδια με το γάιδαρο του Χότζα που μόλις έμαθε να μην τρώει απεβίωσε. Σημειωτέον ότι τρανή BC Partners φλεγόταν να πάρει τη Wind για να εμφανίσει μεγαλύτερους τζίρους καθώς με τον όμιλο United που είχε στήσει δύσκολα θα έβρισκε αγοραστή. Επί τη ευκαιρία στην αγορά πέφτουν στοιχήματα για το αν θα μείνει ο Ζαρκαλής αν και θεωρούν ότι δεν θα πάει χαμένος. Να είναι καλά η Egon Zehnder και ο κ. Γαβριηλίδης.

Σε ό, τι αφορά τη United έχουμε να προσθέσουμε πως το καλό συνήθως δεν είναι φθηνό και πως όταν γνώμονας είναι το φθηνό, συνήθως δεν είναι και καλό. Να το μεταφράσω;

Κάποιοι σχολίαζαν πως διευθύνων σύμβουλος τράπεζας στα συνέδρια ομιλεί την ελληνικήν με αγγλική προφορά ..... και γελάει ο κόσμος.

Κάτι φημολογείται ανανέωση στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών... Mην ακούτε... Αστικοί μύθοι!!!!

Η συναντίληψη πως στον ΟΤΕ κυριαρχεί ένας μεγαλοϊδεατισμός με αντικείμενο την κορυφή ξεπερνά και τα εγχώρια σύνορα. Καλό θα ήταν πέραν της επέκτασης - που φτάνει σε όρια ακραία- λίγο να προσεχτεί και ο καταναλωτής και τα δίκτυά του!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:44

Παπασταύρου: Στο ραντάρ των δύο μεγαλύτερων ενεργειακών εταιρειών του κόσμου η Ελλάδα

12:44

Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο

12:41

Νέα διψήφια προσυνεδριακά κέρδη για SpaceX - Προς τα 2,75 τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίηση

12:38

Αλλόνησος και Τήνος σε Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης λόγω Λειψυδρίας

12:30

Χατζηδάκης: Μείωση φόρων και στήριξη ευάλωτων στο «πακέτο» της ΔΕΘ

12:27

Τουρισμός για Όλους: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ του νέου προγράμματος

12:20

Στα 35,22 δισ. ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Απρίλιο 2026

12:20

Περιστέρης: Όμιλος υποδομών και επενδύσεων με σταθερά έσοδα η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Τι γίνεται σε ΒΟΑΚ, Εγνατία

12:16

Alpha Bank: Ανθεκτικότητα οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2026, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις

12:09

Επιστήμονες χαρτογράφησαν κοραλλιογενείς υφάλους ανθεκτικούς στην κλιματική αλλαγή

12:05

Deal ΗΠΑ με Ιράν: «Σε στρατόπεδα» ο Λευκός Οίκος - Παίζει σε διπλό ταμπλό με τα πυρηνικά η Τεχεράνη;

12:04

Μπρατάκος: Ευκαιρία για τη χώρα η διασύνδεση της ναυτιλίας με την παραγωγή, τη βιομηχανία και τις εξαγωγές

12:01

Τι περιμένουν οι αγορές από το MoU μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν - Φόβος για νέες αναταράξεις

12:01

Κυρανάκης: «Καλούμε τους νέους στα ψηφοδέλτιά μας»

11:53

Με την υπογραφή της Uni Systems το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) Επόμενης Γενιάς

11:49

Μαρινάκης: Εμείς κάνουμε πολιτική, η αντιπολίτευση πυροτεχνήματα

11:49

Συνάντηση Γεραπετρίτη με την Προσωπική Απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο

11:48

ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Σχεδόν ένας στους τρεις δουλεύει πέρα από το ωράριό του - Το 43,7% δεν πληρώνεται παραπάνω

11:41

Στη σύνοδο κορυφής της G7 στο Εβιάν ο Ζελένσκι

11:36

Πανελλήνιες 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα αποτελέσματα μέσω SMS - Πώς γίνεται η σύνδεση

11:24

ΗΠΑ: Αναμονή για ελεύθερη διέλευση στα Στενά του Ορμούζ χωρίς αντάλλαγμα προς την Τεχεράνη

11:22

Ο Θ. Κουναδέας επικεφαλής της Ειδικής Υπηρεσίας Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου και Ταμείου Εκσυγχρονισμού

11:12

Bain & Company: Η ενεργειακή μετάβαση εισέρχεται σε νέα φάση, με επίκεντρο την ανθεκτικότητα

11:08

ΥΠΑΝ: 12 σημεία που πρέπει να ξέρετε για το ν/σ για την καταναλωτική πίστη

11:00

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις και εναλλαγές προσήμου για τον Γενικό Δείκτη

10:59

Δημοσιονομικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος

10:53

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τι πρέπει να γνωρίζετε

10:42

Ο Τραμπ προσκάλεσε τον νέο πρωθυπουργό του Ιράκ στον Λευκό Οίκο

10:36

Ευρωαγορές: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Stoxx 600 με ώθηση από τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

10:32

Συμφωνία Ανταλλαγής Συνολικής Απόδοσης με τράπεζα στην ΕΕ σύναψε η Bally’s Intralot