BACKSTORY

Backstory: Η BofA, η Εθνική, η Eurobank και οι έλεγχοι(;) της ΕΚ

12-08-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στις προτιμητέες επιλογές της ΒofA, η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα για μια σειρά από λόγους.

Σε ότι αφορά την Εθνική στεκόμαστε στο εξής: Ο οίκος σημειώνει πως αποτελεί την τράπεζα που έχει το μικρότερο ποσοστό προμηθειών έναντι των συνολικών εσόδων! Άντε να το δεχτούμε! Αλλά όπως λέει αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης τα έσοδα από προμήθειες να αυξηθούν- ετοιμαστείτε- και αυτός είναι και ο λόγος που ο οίκος ενσωματώνει αυτήν την αύξηση στις προβλέψεις του.

Ξεχωρίζει τη Eurobank για τη δραστηριότητα στο εξωτερικό- σε αντίθεση με τις άλλες τράπεζες-!

Σε αντίθεση με την έτερη προτίμηση δηλαδή την ΕΤΕ ακούγεται και ακούγεται για συμφωνίες και συζητήσεις στο πλαίσιο ρόλο πρώην διοικητή με την Κύπρο όμως η αλήθεια είναι μάλλον πικρή: Τεμαχίζονται τα υπάρχοντα της τράπεζας στη μεγαλόνησο.

Γενικώς όμως οι τράπεζες το έχουν ένα θέμα με τις προμήθειες από τότε που μας προέκυψε ο κορoνοϊός. Σε θέλουν μακριά από το γκισέ αλλά όταν απομακρύνεσαι φυτρώνουν κάθε τόσο νέες προμήθειες. Μιας και ο λόγος για τις χρεώσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ακόμα μελετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε πριν από δύο χρόνια. Χρειάζεται χρόνος που λέει και ο Πρόεδρος Λιανός αλλά αποφεύγει να μας πει πόσος.

Και αλλάζουμε θέμα....και δυστυχώς και κλίμα.

Η βασανιστική αλλαγή κλίματος όλοι λένε πως θα αυξήσει τα κόστη και πως αποτελεί σοβαρό focus των ευρωπαϊκών αρχών.

Άλλωστε η πολιτική της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη: Από το 2022 θα τεστάρει αυτόν τον τομέα στις τράπεζες συνολικά.

Κατά τα λοιπά συνεχίζονται οι αλλαγές στα ΔΣ των εισηγμένων και οι ορθές επαναλήψεις στις σχετικές ανακοινώσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι έχει χαθεί λίγο ο λογαριασμός με το νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση. Ο νόμος βέβαια ήλθε να αποκαλύψει ότι σε πολλές εταιρίες τα ανεξάρτητα μέλη διόλου ανεξάρτητα δεν ήταν. Και για τα καινούργια έχω τις αμφιβολίες μου όπως και την απορία για πως ακριβώς θα ελέγξει την ανεξαρτησία τους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Κεφαλαιαγορά οφείλει να ελέγξει αν οι εισηγμένες τήρησαν την υποχρέωση να δημοσιεύσουν οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών μαζί με αυτές της μητρικής.

Διαπιστώνω ότι κάποιοι , αρκετοί το έχουν ξεχάσει. Για να μην ξεχνιόμαστε κι εμείς θυμίζω πως ούτε ο Κουτσολιούτσος στη Folli Follie δημοσίευε οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών και είδαμε την κατάληξη. Αναζητείται τι ακριβώς γίνεται πλέον με την MLS και τους φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές που οι κακές γλώσσες λένε ότι μιλάνε απταίστως την ελληνική και λειτουργούν για λογαριασμό γνωστού και μη εξαιρετέου τελικού επενδυτή.

Δεν φτάνει μόνον ο καταλογισμός προστίμων από την Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ελβετία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά με εγγύηση 215.000 ευρώ

23:43

Γαλλία: Το Πολεμικό Ναυτικό οδηγεί στη Μασσαλία ύποπτο ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου»

23:29

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26/1

23:15

Δεύτερη σερί «κόκκινη» εβδομάδα στη Wall Street - Κατακρήμνιση 17% για Intel

23:02

Εκπρόσωπος ΕΕ στον ΟΗΕ: Η πολυμέρεια σήμερα δέχεται επίθεση

22:49

Γαλλία: Η Danone ανακαλεί «περιορισμένες παρτίδες βρεφικού γάλακτος»

22:36

Σκέψεις από ΗΠΑ για αποκλεισμό στις εισαγωγές πετρελαίου στην Κούβα - Τι εξετάζει το Μεξικό

22:23

Πέμπτη «πράσινη» εβδομάδα για το πετρέλαιο - Κέρδη πάνω από 2,5%

22:10

Τραμπ σε Ιράν: Μεγάλη αρμάδα κατευθύνεται προς τον Περσικό Κόλπο

21:57

Ουκρανοί και Ρώσοι θα συνεχίσουν τις συνομιλίες το Σάββατο

21:44

Συναγερμός για τη γρίπη: 6χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

21:30

Κλήρωση Eurojackpot: Οι αριθμοί που κερδίζουν 52 εκατ. ευρώ

21:17

Εκατοστάρισε το ασήμι - Σε απόσταση βολής από τα 5.000 δολάρια ο χρυσός

21:03

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 30 Ιανουαρίου

20:49

Σαμαράς: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ανυστερόβουλος, θαρραλέος, Δημοκράτης και Πατριώτης

20:35

ΟΗΕ: Η Συρία σε κρίσιμο σταυροδρόμι ασφάλειας και μετάβασης - Τι ζητεί η Ελλάδα

20:22

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Κάτω του 5% το ποσοστό της Marble Bar

20:11

Χρυσός - Ασήμι: Οι λόγοι που πυροδοτούν το ακατάσχετο ράλι

20:00

ΗΠΑ: Γενική απεργία και διαδήλωση στη Μινεσότα κατά της ICE

19:48

Στάρμερ: «Αποκρουστική» η δήλωση Τραμπ για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

19:35

IndiGo: Απευθείας πτήσεις από Βομβάη και Δελχί για Αθήνα

19:23

Εβδομάδα απωλειών στις ευρωαγορές - Τέλος θετικό σερί 8 μηνών

19:13

ΕΕ - Ινδία: Στο Νέο Δελχί οι Λάιεν και Κόστα για τη διμερή σύνοδο κορυφής

19:00

Σημαντική σύγκλιση Μελόνι - Μερτς: Ενισχύεται η ιταλογερμανική συνεργασία

18:54

Πιερρακάκης: Η ΑΑΔΕ δείχνει τον δρόμο για το πώς πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο

18:48

Ideal: Από 4/2 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ/μετοχή

18:33

BBC: Στους 165.661 νεκρούς, οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο της Ουκρανίας

18:20

Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems έναντι €3,7 εκατ.

18:06

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες στην τριμερή για Ουκρανία

18:03

ΧΑ: Το rotation κράτησε τον Γενικό Δείκτη κοντά στα νέα υψηλά