BACKSTORY

Backstory: Η BofA, η Εθνική, η Eurobank και οι έλεγχοι(;) της ΕΚ

12-08-2021 | 07:32
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Στις προτιμητέες επιλογές της ΒofA, η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα για μια σειρά από λόγους.

Σε ότι αφορά την Εθνική στεκόμαστε στο εξής: Ο οίκος σημειώνει πως αποτελεί την τράπεζα που έχει το μικρότερο ποσοστό προμηθειών έναντι των συνολικών εσόδων! Άντε να το δεχτούμε! Αλλά όπως λέει αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης τα έσοδα από προμήθειες να αυξηθούν- ετοιμαστείτε- και αυτός είναι και ο λόγος που ο οίκος ενσωματώνει αυτήν την αύξηση στις προβλέψεις του.

Ξεχωρίζει τη Eurobank για τη δραστηριότητα στο εξωτερικό- σε αντίθεση με τις άλλες τράπεζες-!

Σε αντίθεση με την έτερη προτίμηση δηλαδή την ΕΤΕ ακούγεται και ακούγεται για συμφωνίες και συζητήσεις στο πλαίσιο ρόλο πρώην διοικητή με την Κύπρο όμως η αλήθεια είναι μάλλον πικρή: Τεμαχίζονται τα υπάρχοντα της τράπεζας στη μεγαλόνησο.

Γενικώς όμως οι τράπεζες το έχουν ένα θέμα με τις προμήθειες από τότε που μας προέκυψε ο κορoνοϊός. Σε θέλουν μακριά από το γκισέ αλλά όταν απομακρύνεσαι φυτρώνουν κάθε τόσο νέες προμήθειες. Μιας και ο λόγος για τις χρεώσεις, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ακόμα μελετά τα στοιχεία που συγκέντρωσε πριν από δύο χρόνια. Χρειάζεται χρόνος που λέει και ο Πρόεδρος Λιανός αλλά αποφεύγει να μας πει πόσος.

Και αλλάζουμε θέμα....και δυστυχώς και κλίμα.

Η βασανιστική αλλαγή κλίματος όλοι λένε πως θα αυξήσει τα κόστη και πως αποτελεί σοβαρό focus των ευρωπαϊκών αρχών.

Άλλωστε η πολιτική της ΕΚΤ είναι ξεκάθαρη: Από το 2022 θα τεστάρει αυτόν τον τομέα στις τράπεζες συνολικά.

Κατά τα λοιπά συνεχίζονται οι αλλαγές στα ΔΣ των εισηγμένων και οι ορθές επαναλήψεις στις σχετικές ανακοινώσεις. Το συμπέρασμα είναι ότι έχει χαθεί λίγο ο λογαριασμός με το νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση. Ο νόμος βέβαια ήλθε να αποκαλύψει ότι σε πολλές εταιρίες τα ανεξάρτητα μέλη διόλου ανεξάρτητα δεν ήταν. Και για τα καινούργια έχω τις αμφιβολίες μου όπως και την απορία για πως ακριβώς θα ελέγξει την ανεξαρτησία τους η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Κεφαλαιαγορά οφείλει να ελέγξει αν οι εισηγμένες τήρησαν την υποχρέωση να δημοσιεύσουν οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών μαζί με αυτές της μητρικής.

Διαπιστώνω ότι κάποιοι , αρκετοί το έχουν ξεχάσει. Για να μην ξεχνιόμαστε κι εμείς θυμίζω πως ούτε ο Κουτσολιούτσος στη Folli Follie δημοσίευε οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών και είδαμε την κατάληξη. Αναζητείται τι ακριβώς γίνεται πλέον με την MLS και τους φερόμενους ως υποψήφιους επενδυτές που οι κακές γλώσσες λένε ότι μιλάνε απταίστως την ελληνική και λειτουργούν για λογαριασμό γνωστού και μη εξαιρετέου τελικού επενδυτή.

Δεν φτάνει μόνον ο καταλογισμός προστίμων από την Αρχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:00

Βρετανία: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνελήφθη σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων

22:53

Βραζιλία: Αποφυλακίζεται προσωρινά o Μπολσονάρου για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

22:48

ΟΗΕ: Το Ισραήλ καταγγέλλει παραβιάσεις του Ιράν στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας

22:26

ΕΕ: Mια μόνιμη λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της διπλωματίας

22:18

Πετρέλαιο: Σταθερές τιμές περιμένοντας τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα

22:06

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 6 εκατ. ευρώ

21:59

Χρυσός, ασήμι και πλατίνα «λάμπουν» σε επίπεδα ρεκόρ

21:48

Bally’s Intralot: Στο 58,723% σκαρφάλωσε το ποσοστό του Soohyung Kim

21:37

Γεωργιάδης: Παρουσίασε το βιβλίο του «Ρώμη: Από τη άνοδο στην πτώση»

21:25

Eurojackpot: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 39 εκατ. ευρώ

21:25

Συντριβή τζετ στην Τουρκία: Νεκρός ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης

21:17

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Χρήστο Αλεφάντη, ιδρυτή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία»

21:10

Νέο νομοσχέδιο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ενεργή Μάχη» - Τι περιλαμβάνει

21:01

Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε επείγον νόμο για την παράταση του προϋπολογισμού

20:47

Ryanair: Πρόστιμο 255 εκατ. ευρώ στην Ιταλία για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

20:35

Γερμανία: Η βιομηχανία μπροστά σε παρατεταμένη κρίση - Απαισιοδοξία και χαμηλές προσδοκίες

20:22

Ουκρανία: Ο στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ

20:09

Μετ' εμποδίων η έξοδος των εκδρομέων - LIVE χάρτης με τα μπλόκα

19:56

Οι Ρώσοι συζητούν με τους Ούγγρους για την πώληση της σερβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας NIS

19:42

Τουρκία: Αύξηση κατά 27% του κατώτατου μισθού από την 1η Ιανουαρίου

19:32

Ευρωαγορές: Σε νέα κορυφή σκαρφάλωσε ο Stoxx 600

19:22

Μαυροβούνιο: Άρση της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους υπηκόους

19:10

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή

18:54

Η Μ. Συρεγγέλα θα κινηθεί νομικά κατά της Ζ. Κωνσταντοπούλου - «Με συκοφαντεί καθημερινά»

18:46

Μητσοτάκης για τηλεμαραθώνιο Antenna: «Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν τον δρόμο της κοινωνικής ευθύνης»

18:34

Ρωσία: Επίσκεψη Σύρων αξιωματούχων με φόντο την κλιμακούμενη ένταση με τις κουρδικές δυνάμεις

18:14

Η ΕΕΕΠ «αγοράζει γνώση» για τη διεθνή αγορά τυχερών παιγνίων

18:12

Τα θέματα που συζητήθηκαν στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο της χρονιάς

18:06

Κοντογεώργης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Να υπάρξει κοινωνική υπευθυνότητα

17:52

ΧΑ: Stock picking στα υψηλά του 2025