BACKSTORY

Backstory: Εθνική: Γιατί διαλύει τη νομική υπηρεσία ο κ. Μυλωνάς;

09-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μετά το σήριαλ των δανείων των παλιννοστούντων που έτυχαν διαχείρισης μεγάλης ευαισθησίας από την Εθνική Τράπεζα , κυρίως λόγω άγνοιας είναι η μέση εκτίμηση όσων γνωρίζουν, περνάμε στα ενδότερα του μαγαζιού.

Αυτό το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας αμάν αμάν, που το σερνε κείθε δώθε ο αλήστου σερ και πρόεδρος φαίνεται τελικώς πως υπέστη και ουσιαστικές πινελιές από τον CEO της τράπεζας κ. Paul Μυλωνά και ας νόμιζε ο τ. πρόεδρος πως ο μετασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικώς δικό του "παιχνιδάκι".

Μ΄ αυτά και με κείνα- κυρίως με κείνα- η παρουσίαση που έκανε το επιτελείο της ΕΤΕ στους ξένους, με επικεφαλής τον CEO την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 6μήνου, είχε ενδιαφέροντα ευρήματα.

Βλέπετε ο κ. Μυλωνάς ανήκει στην πάστα εκείνη των ανθρώπων που όταν κάπου ακουμπάει το πόδι του επιθυμεί να αφήσει με κάθε τρόπο αποτύπωμα έστω και εάν αυτό είναι μπότα σε χώμα έφορο. Το έχουν πολλοί αυτό! Κατέχουν την απόλυτη αλήθεια....

Σε εκείνη λοιπόν την παρουσίαση μεταξύ άλλων ευρημάτων η στήλη ξεχώρισε την τάση να υπάρξει διάλυση της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας. Το γιατί μη με ρωτάτε. Που να το ξέρω. Δεν το ξέρω και μένω στη διαπίστωση.

Στη σελίδα 36 της παρουσίασης υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας:
Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει την κατεύθυνση προς ένα νέο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο. Μέσα σε αυτό εντάσσονται πολλά ,όπως η περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού, μέσω εθελουσιών υποθέτουμε αφού μιλάει για στοχευμένες ενέργειες. Όμως αναφέρεται και σε στοχευμένες προσπάθειες για εξωτερική νομική υποστήριξη. Ξέρετε εσείς, το γνωστό outsourcing που για επιτευχθεί κλείνει συνήθως τις εσωτερικές κάνουλες.

Τώρα αν αυτό έχει παρενέργειες δεν το ξέρω γιατί εγώ δεν έχω σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά για να μοντελοποιώ εφαρμογές και να εκτιμώ αποτελέσματα. Υποθέσεις μπορώ να κάνω, αλλά προς το παρόν τις κρατώ για μένα. Αυτό όμως που θα πω με βεβαιότητα είναι πως η εξ αγχιστείας συγγένεια με το πρώτο βιολί- και κυριολεκτώ- δεν σε κάνει μουσικό.

Και μια άλλη σημειολογική παρατήρηση. Δεν θα σε κάνουν φιλάνθρωπο οι ανακοινώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από μόνες τους. Για παράδειγμα διαβάζω για το Ιατρικό Αθηνών που βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα. Και αναρωτιέμαι ποιος πυροσβέστης θα πάει για δωρεάν εξέταση της αναπνευστικής του λειτουργίας όταν είναι γνωστό πως όποιος βρίσκεται στη μάχη και έχει πρόβλημα μεταφέρεται de facto σε δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι οι πυροσβέστες θα λένε πηγαίνετε με στο Ιατρικό να με ελέγξουν; Έχει και άλλες … προσφορές βέβαια αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Θα ήθελα όμως πολύ να μάθω πόσο κοστολογεί το Ιατρικό αυτές τις παροχές που ανακοίνωσε. Όχι τίποτε άλλο γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.

Παρεμπιπτόντως μιας και μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη λέω να αθροίσω τις χορηγίες που ανακοινώθηκαν ειδικά τους πρώτους μήνες που ξέσπασε ο κορονοϊός και να ρωτήσω πόσες από αυτές έμειναν στα λόγια. Φυσικά θα επιβραβεύσω και αυτούς που τήρησαν τα ανακοινωθέντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:00

Κικίλιας: Δίνουμε μάχη για να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια - Το πλοίο δεν είναι πολυτέλεια για την ελληνική οικογένεια

12:58

Σάντσεθ: Περισσότερες από ένα εκατομμύριο οι αιτήσεις πολιτογράφησης μεταναστών

12:56

Γεν: «Βυθίστηκε» σε χαμηλό 40 ετών έναντι του δολαρίου

12:56

UBS: Γιατί βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου στις ελληνικές τράπεζες

12:47

Ζαχαράκη από Ηράκλειο Κρήτης: Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί προϋπόθεση προόδου για τη χώρα

12:45

Καύσωνας στην Ευρώπη: Θερμοκρασίες άνω των 35°C για τουλάχιστον 95 εκατομμύρια πολίτες

12:42

Πιερρακάκης: «Το IRIS είναι το success story της ελληνικής ψηφιακής οικονομίας»

12:34

Αύξηση 13,5% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάιο

12:24

Πλαστική ρύπανση: Στα σκουπίδια καταλήγει το 84% των πλαστικών στην Ελλάδα - Η νέα στρατηγική του WWF και τα μέτρα έως το 2030

12:22

Μητσοτάκης: Τα 5 ορόσημα του β' εξαμήνου - Μεγάλο στοίχημα το Ταμείο Ανάκαμψης

12:21

Λιανεμπόριο: Αύξηση 4% του κύκλου εργασιών τον Απρίλιο

12:15

Το ιαπωνικό cheesecake στο TikTok έφερε άλμα 590% στη μετοχή της Lotus Bakeries

12:12

Αισιόδοξα ευρήματα μελέτης για γονιδιακή θεραπεία σπάνιας ανοσολογικής διαταραχής

12:03

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Περισσότερα από 58.000 κτίρια καταστράφηκαν σε όλη τη χώρα

12:03

ΕΣΑ: Το ευρωπαϊκό τέλος των 3 ευρώ στα δέματα δεν θα αλλάξει σημαντικά τη συμπεριφορά των καταναλωτών

12:01

UBS: Ο παγκόσμιος πλούτος αυξήθηκε πάνω από 10% το 2025 - Αύξηση και στην Ελλάδα, αλλά άνιση

11:59

ΕΒΕΑ: Υποδοχή Επιχειρηματικής Αποστολής από την Ινδία - Ευκαιρίες επιχειρηματικών και επενδυτικών συνεργασιών

11:54

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

11:52

Κεραμέως: Γίνεται πράξη η 4ημερη εργασία που θεσπίσαμε

11:49

Κώτσηρας: Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η αναβάθμιση του Μετρό της Αθήνας

11:29

Μητσοτάκης στο Υπουργικό: «Αναμένεται περαιτέρω πτώση στην τιμή της βενζίνης στην αντλία»

11:29

ΕΣΠ: Η αντιμετώπιση της ακρίβειας απαιτεί στήριξη της αγοραστικής δύναμης και του συνόλου του ελληνικού εμπορίου

11:17

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Αποχώρησε ο CEO, Sebastian Sanchez

11:16

Το IRIS βγαίνει στην Ευρώπη - Άμεσες διασυνοριακές πληρωμές μόνο με αριθμό κινητού

11:13

ΤτΕ: «Όχι» στην ταχύτερη απόσβεση του αναβαλλόμενου φόρου από τις τράπεζες

11:12

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κοντά στα πρόσφατα υψηλά

11:01

Θεοδωρικάκος: «Συνεχείς παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών και των νοικοκυριών»

10:55

Ο Όμιλος Τιτάν μία από τις πιο βιώσιμες εταιρείες από το περιοδικό TIME για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

10:54

Ευρωαγορές: Κέρδη στο ταμπλό σε φόντο ΑΙ και μάκρο

10:36

Πρόσκληση για την περιβαλλοντική εξυγίανση της πρώην ΑΕΒΑΛ Πτολεμαΐδας