BACKSTORY

Backstory: Εθνική: Γιατί διαλύει τη νομική υπηρεσία ο κ. Μυλωνάς;

09-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μετά το σήριαλ των δανείων των παλιννοστούντων που έτυχαν διαχείρισης μεγάλης ευαισθησίας από την Εθνική Τράπεζα , κυρίως λόγω άγνοιας είναι η μέση εκτίμηση όσων γνωρίζουν, περνάμε στα ενδότερα του μαγαζιού.

Αυτό το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας αμάν αμάν, που το σερνε κείθε δώθε ο αλήστου σερ και πρόεδρος φαίνεται τελικώς πως υπέστη και ουσιαστικές πινελιές από τον CEO της τράπεζας κ. Paul Μυλωνά και ας νόμιζε ο τ. πρόεδρος πως ο μετασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικώς δικό του "παιχνιδάκι".

Μ΄ αυτά και με κείνα- κυρίως με κείνα- η παρουσίαση που έκανε το επιτελείο της ΕΤΕ στους ξένους, με επικεφαλής τον CEO την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 6μήνου, είχε ενδιαφέροντα ευρήματα.

Βλέπετε ο κ. Μυλωνάς ανήκει στην πάστα εκείνη των ανθρώπων που όταν κάπου ακουμπάει το πόδι του επιθυμεί να αφήσει με κάθε τρόπο αποτύπωμα έστω και εάν αυτό είναι μπότα σε χώμα έφορο. Το έχουν πολλοί αυτό! Κατέχουν την απόλυτη αλήθεια....

Σε εκείνη λοιπόν την παρουσίαση μεταξύ άλλων ευρημάτων η στήλη ξεχώρισε την τάση να υπάρξει διάλυση της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας. Το γιατί μη με ρωτάτε. Που να το ξέρω. Δεν το ξέρω και μένω στη διαπίστωση.

Στη σελίδα 36 της παρουσίασης υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας:
Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει την κατεύθυνση προς ένα νέο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο. Μέσα σε αυτό εντάσσονται πολλά ,όπως η περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού, μέσω εθελουσιών υποθέτουμε αφού μιλάει για στοχευμένες ενέργειες. Όμως αναφέρεται και σε στοχευμένες προσπάθειες για εξωτερική νομική υποστήριξη. Ξέρετε εσείς, το γνωστό outsourcing που για επιτευχθεί κλείνει συνήθως τις εσωτερικές κάνουλες.

Τώρα αν αυτό έχει παρενέργειες δεν το ξέρω γιατί εγώ δεν έχω σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά για να μοντελοποιώ εφαρμογές και να εκτιμώ αποτελέσματα. Υποθέσεις μπορώ να κάνω, αλλά προς το παρόν τις κρατώ για μένα. Αυτό όμως που θα πω με βεβαιότητα είναι πως η εξ αγχιστείας συγγένεια με το πρώτο βιολί- και κυριολεκτώ- δεν σε κάνει μουσικό.

Και μια άλλη σημειολογική παρατήρηση. Δεν θα σε κάνουν φιλάνθρωπο οι ανακοινώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από μόνες τους. Για παράδειγμα διαβάζω για το Ιατρικό Αθηνών που βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα. Και αναρωτιέμαι ποιος πυροσβέστης θα πάει για δωρεάν εξέταση της αναπνευστικής του λειτουργίας όταν είναι γνωστό πως όποιος βρίσκεται στη μάχη και έχει πρόβλημα μεταφέρεται de facto σε δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι οι πυροσβέστες θα λένε πηγαίνετε με στο Ιατρικό να με ελέγξουν; Έχει και άλλες … προσφορές βέβαια αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Θα ήθελα όμως πολύ να μάθω πόσο κοστολογεί το Ιατρικό αυτές τις παροχές που ανακοίνωσε. Όχι τίποτε άλλο γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.

Παρεμπιπτόντως μιας και μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη λέω να αθροίσω τις χορηγίες που ανακοινώθηκαν ειδικά τους πρώτους μήνες που ξέσπασε ο κορονοϊός και να ρωτήσω πόσες από αυτές έμειναν στα λόγια. Φυσικά θα επιβραβεύσω και αυτούς που τήρησαν τα ανακοινωθέντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:40

Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: Εγκαινιάζουμε υποδομές του ΕΣΥ - Κάναμε γενναίες και τολμηρές παρεμβάσεις

13:30

Παπαθανάσης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά τους πολλούς, δεν θα χαθεί ούτε ευρώ»

13:18

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

13:11

Καύσωνας: Τουλάχιστον 3.700 επιπλέον θάνατοι σε Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία

12:53

ΗΠΑ: Στο όρος Ράσμορ ο Τραμπ, ξεκινούν οι εορτασμοί για τα 250 χρόνια ανεξαρτησίας

12:49

Διαβάσατε ειδήσεις; Κάντε το κουίζ!

12:43

Νέο γονιδιακό τεστ βοηθά να αποφευχθεί η περιττή χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

12:42

Κορκίδης: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αποκλιμακώνεται αλλά παραμένει πάνω από τον μ.ο. της Ευρωζώνης

12:37

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων 400 εκατ. ευρώ την Τετάρτη 8 Ιουλίου

12:36

Eurobank Equities: Περιθώρια ανόδου 15%-23% στις τράπεζες – Ανεβάζει τιμές στόχους

12:21

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι ομόφωνα Δημήτρης Μελάς και Αθανασία Ρέππα για δύο πλημμελήματα

12:19

Μολδαβία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Μουντεάνου

12:18

Δικογραφία σε βάρος 4 influencers για διαφήμιση παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιγνίων

12:16

UBS: Ανεβάζει τιμή στόχο για Coca-Cola HBC - Τι περιμένει για το Q2

12:11

Σε αναπτυξιακή δυναμική τροχιά η Neuropublic - Νέος πρόεδρος ο Δημήτρης Αφεντούλης, CEO του Latsco Family Office

12:09

Θεοδωρικάκος: «Να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι της Βάγιας Νέστορα»

12:05

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Ζαχαριάδης

11:59

Η ακρίβεια δεν «φρενάρει» τα ταξίδια - Στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων η Ελλάδα

11:48

ΔΕΗ: Βελτιωμένες επιδόσεις στην αξιολόγηση του CDP για κλίμα, ύδατα και εφοδιαστική αλυσίδα

11:34

Τρ. Πειραιώς: Πτωτική η τάση στις αγορές αγροτικών προϊόντων - Εξαίρεση τα βοοειδή και ο χυμός πορτοκαλιού

11:30

Χρηματιστήριο: «Χτίζει» απόσταση από τις 2.500 μονάδες

11:14

Βουλή: Παρουσία Ανδρουλάκη η συζήτηση της επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης

11:01

Δεμένα τα πλοία στo λιμάνι της Ραφήνας έως το πρωί του Σαββάτου - Συγκέντρωση κατοίκων

10:59

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να δίνει λευκή επιταγή στον Τραμπ»

10:48

Ευρωαγορές: Νέα «ανάσα» στο ρεκόρ - Προς την καλύτερη εβδομάδα τους εδώ και 1,5 μήνα

10:38

Γαλλία: Επιπλέον 2.025 θάνατοι στη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου

10:21

Χατζηδάκης: Προκλητικές οι αντιδράσεις από κόμματα της αριστεράς για την δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

10:14

Δεν αποκλείει brent στα 60 δολάρια έως τα τέλη του έτους η Citi

10:14

Λαγκάρντ: Πιθανή μία πρόωρη αποχώρησή μου από την ΕΚΤ

10:04

Bloomberg: Στόχος παρακολούθησης ο Στέλιος Κούλογλου με Pegasus όταν ήταν Ευρωβουλευτής