BACKSTORY

Backstory: Εθνική: Γιατί διαλύει τη νομική υπηρεσία ο κ. Μυλωνάς;

09-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Μετά το σήριαλ των δανείων των παλιννοστούντων που έτυχαν διαχείρισης μεγάλης ευαισθησίας από την Εθνική Τράπεζα , κυρίως λόγω άγνοιας είναι η μέση εκτίμηση όσων γνωρίζουν, περνάμε στα ενδότερα του μαγαζιού.

Αυτό το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας αμάν αμάν, που το σερνε κείθε δώθε ο αλήστου σερ και πρόεδρος φαίνεται τελικώς πως υπέστη και ουσιαστικές πινελιές από τον CEO της τράπεζας κ. Paul Μυλωνά και ας νόμιζε ο τ. πρόεδρος πως ο μετασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικώς δικό του "παιχνιδάκι".

Μ΄ αυτά και με κείνα- κυρίως με κείνα- η παρουσίαση που έκανε το επιτελείο της ΕΤΕ στους ξένους, με επικεφαλής τον CEO την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 6μήνου, είχε ενδιαφέροντα ευρήματα.

Βλέπετε ο κ. Μυλωνάς ανήκει στην πάστα εκείνη των ανθρώπων που όταν κάπου ακουμπάει το πόδι του επιθυμεί να αφήσει με κάθε τρόπο αποτύπωμα έστω και εάν αυτό είναι μπότα σε χώμα έφορο. Το έχουν πολλοί αυτό! Κατέχουν την απόλυτη αλήθεια....

Σε εκείνη λοιπόν την παρουσίαση μεταξύ άλλων ευρημάτων η στήλη ξεχώρισε την τάση να υπάρξει διάλυση της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας. Το γιατί μη με ρωτάτε. Που να το ξέρω. Δεν το ξέρω και μένω στη διαπίστωση.

Στη σελίδα 36 της παρουσίασης υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας:
Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει την κατεύθυνση προς ένα νέο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο. Μέσα σε αυτό εντάσσονται πολλά ,όπως η περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού, μέσω εθελουσιών υποθέτουμε αφού μιλάει για στοχευμένες ενέργειες. Όμως αναφέρεται και σε στοχευμένες προσπάθειες για εξωτερική νομική υποστήριξη. Ξέρετε εσείς, το γνωστό outsourcing που για επιτευχθεί κλείνει συνήθως τις εσωτερικές κάνουλες.

Τώρα αν αυτό έχει παρενέργειες δεν το ξέρω γιατί εγώ δεν έχω σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά για να μοντελοποιώ εφαρμογές και να εκτιμώ αποτελέσματα. Υποθέσεις μπορώ να κάνω, αλλά προς το παρόν τις κρατώ για μένα. Αυτό όμως που θα πω με βεβαιότητα είναι πως η εξ αγχιστείας συγγένεια με το πρώτο βιολί- και κυριολεκτώ- δεν σε κάνει μουσικό.

Και μια άλλη σημειολογική παρατήρηση. Δεν θα σε κάνουν φιλάνθρωπο οι ανακοινώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από μόνες τους. Για παράδειγμα διαβάζω για το Ιατρικό Αθηνών που βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα. Και αναρωτιέμαι ποιος πυροσβέστης θα πάει για δωρεάν εξέταση της αναπνευστικής του λειτουργίας όταν είναι γνωστό πως όποιος βρίσκεται στη μάχη και έχει πρόβλημα μεταφέρεται de facto σε δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι οι πυροσβέστες θα λένε πηγαίνετε με στο Ιατρικό να με ελέγξουν; Έχει και άλλες … προσφορές βέβαια αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Θα ήθελα όμως πολύ να μάθω πόσο κοστολογεί το Ιατρικό αυτές τις παροχές που ανακοίνωσε. Όχι τίποτε άλλο γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.

Παρεμπιπτόντως μιας και μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη λέω να αθροίσω τις χορηγίες που ανακοινώθηκαν ειδικά τους πρώτους μήνες που ξέσπασε ο κορονοϊός και να ρωτήσω πόσες από αυτές έμειναν στα λόγια. Φυσικά θα επιβραβεύσω και αυτούς που τήρησαν τα ανακοινωθέντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:16

«Red Code» τη Δευτερα για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

22:49

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει από αύριο την Ιταλία

22:33

Χανιά: Νεκρή 41χρονη Γαλλίδα τουρίστρια μετά από πεζοπορία στον Μπάλο

22:05

Ο σύρος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον αρχηγό της ισραηλινής Μοσάντ

21:42

Ναυάγιο στην Ινδία: Φορτηγό πλοίο βυθίστηκε σε οκτώ λεπτά – Αγωνία για 22 αγνοούμενους

21:17

Μερτς: Τέλος διακοπών, έναυσμα μεταρρυθμίσεων

20:58

ΕΛΑΣ: Ο Κ. Μητσοτάκης τρέμει τη σύγκριση ανάμεσα στην εντιμότητα και τη διαφθορά

20:38

Ο Ζελένκσι διαβεβαιώνει ότι η Ουκρανία δεν πήρε μέρος στο σαμποτάζ του Nord Stream

20:16

Γιατί η βιομηχανία τροφίμων επενδύει στην αγορά των υγιεινών σνακ

20:04

Σπέτσες: Αναζητείται η γυναίκα που επέβαινε στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε σε παραλία

19:58

Πυροσβεστική: 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

19:44

Γεραπετρίτης: «Η Ελλάδα της παθητικής διπλωματίας τελείωσε»

19:37

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δροσοχώρι Τρικάλων - Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

19:24

Μυτιλήνη: Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για την μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη

19:01

Κασκάρι (Fed): Η αγορά κρατικών ομολόγων εξακολουθεί να λειτουργεί «όπως θα έπρεπε»

18:55

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τριπλάσια τα κρούσματα φέτος στην Ελλάδα – Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι

18:36

Μeteo: Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία - Πού καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία

18:23

ΗΠΑ: «Ανόητο να πιστεύει ο Καναδάς ότι μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ»

18:02

ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο και πρόστιμα σε γνωστό beach club της Πάρου - Παραβάσεις και σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πόρο

17:46

Ιράν: «Σημάδι απόγνωσης» οι νέες κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει ο Τραμπ

17:32

Αμμόλοφοι: Ο καλοκαιρινός παράδεισος της Καβάλας

17:18

Εκτέλεση άνδρα στο Ιράν για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου

17:01

Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας

16:55

FIFA: Ηχηρό μήνυμα απ’ τις σκανδιναβικές χώρες σε Ινφαντίνο: «Δεν σε εμπιστευόμαστε»

16:38

Ιράν: Ανακάλυψε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου την ώρα που «στερεύει» ενεργειακά

16:27

Μετά τις αποθήκες της Wildberries, η Ουκρανία βάζει στο στόχαστρό της τον ρωσικό κολοσσό Ozon

16:07

Η ρευστότητα στο Ευρωσύστημα μειώνεται - Γιατί οι τράπεζες δεν στρέφονται ακόμη στην ΕΚΤ

15:57

Patriot: Ξεκίνησε η μεταφορά από την Κάρπαθο στην Σούδα

15:31

Έβρος: Συλλήψεις 10 διακινητών μεταναστών μετά από 8 καταδιώξεις

15:23

Η κουλτούρα του φιλοδωρήματος σε όλο τον κόσμο - Το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε στο Μουντιάλ