BACKSTORY

Backstory: Εθνική: Γιατί διαλύει τη νομική υπηρεσία ο κ. Μυλωνάς;

09-08-2021 | 07:34
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Μετά το σήριαλ των δανείων των παλιννοστούντων που έτυχαν διαχείρισης μεγάλης ευαισθησίας από την Εθνική Τράπεζα , κυρίως λόγω άγνοιας είναι η μέση εκτίμηση όσων γνωρίζουν, περνάμε στα ενδότερα του μαγαζιού.

Αυτό το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας αμάν αμάν, που το σερνε κείθε δώθε ο αλήστου σερ και πρόεδρος φαίνεται τελικώς πως υπέστη και ουσιαστικές πινελιές από τον CEO της τράπεζας κ. Paul Μυλωνά και ας νόμιζε ο τ. πρόεδρος πως ο μετασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικώς δικό του "παιχνιδάκι".

Μ΄ αυτά και με κείνα- κυρίως με κείνα- η παρουσίαση που έκανε το επιτελείο της ΕΤΕ στους ξένους, με επικεφαλής τον CEO την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο ανακοίνωσης αποτελεσμάτων 6μήνου, είχε ενδιαφέροντα ευρήματα.

Βλέπετε ο κ. Μυλωνάς ανήκει στην πάστα εκείνη των ανθρώπων που όταν κάπου ακουμπάει το πόδι του επιθυμεί να αφήσει με κάθε τρόπο αποτύπωμα έστω και εάν αυτό είναι μπότα σε χώμα έφορο. Το έχουν πολλοί αυτό! Κατέχουν την απόλυτη αλήθεια....

Σε εκείνη λοιπόν την παρουσίαση μεταξύ άλλων ευρημάτων η στήλη ξεχώρισε την τάση να υπάρξει διάλυση της νομικής υπηρεσίας της τράπεζας. Το γιατί μη με ρωτάτε. Που να το ξέρω. Δεν το ξέρω και μένω στη διαπίστωση.

Στη σελίδα 36 της παρουσίασης υπάρχει αναφορά στο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας:
Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει την κατεύθυνση προς ένα νέο επιχειρηματικό και λειτουργικό μοντέλο. Μέσα σε αυτό εντάσσονται πολλά ,όπως η περαιτέρω μείωση του κόστους προσωπικού, μέσω εθελουσιών υποθέτουμε αφού μιλάει για στοχευμένες ενέργειες. Όμως αναφέρεται και σε στοχευμένες προσπάθειες για εξωτερική νομική υποστήριξη. Ξέρετε εσείς, το γνωστό outsourcing που για επιτευχθεί κλείνει συνήθως τις εσωτερικές κάνουλες.

Τώρα αν αυτό έχει παρενέργειες δεν το ξέρω γιατί εγώ δεν έχω σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά για να μοντελοποιώ εφαρμογές και να εκτιμώ αποτελέσματα. Υποθέσεις μπορώ να κάνω, αλλά προς το παρόν τις κρατώ για μένα. Αυτό όμως που θα πω με βεβαιότητα είναι πως η εξ αγχιστείας συγγένεια με το πρώτο βιολί- και κυριολεκτώ- δεν σε κάνει μουσικό.

Και μια άλλη σημειολογική παρατήρηση. Δεν θα σε κάνουν φιλάνθρωπο οι ανακοινώσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης από μόνες τους. Για παράδειγμα διαβάζω για το Ιατρικό Αθηνών που βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και δίπλα στο πυροσβεστικό σώμα. Και αναρωτιέμαι ποιος πυροσβέστης θα πάει για δωρεάν εξέταση της αναπνευστικής του λειτουργίας όταν είναι γνωστό πως όποιος βρίσκεται στη μάχη και έχει πρόβλημα μεταφέρεται de facto σε δημόσιο νοσοκομείο. Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι οι πυροσβέστες θα λένε πηγαίνετε με στο Ιατρικό να με ελέγξουν; Έχει και άλλες … προσφορές βέβαια αλλά δεν θέλω να σας κουράσω. Θα ήθελα όμως πολύ να μάθω πόσο κοστολογεί το Ιατρικό αυτές τις παροχές που ανακοίνωσε. Όχι τίποτε άλλο γιατί θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε.

Παρεμπιπτόντως μιας και μιλάμε για εταιρική κοινωνική ευθύνη λέω να αθροίσω τις χορηγίες που ανακοινώθηκαν ειδικά τους πρώτους μήνες που ξέσπασε ο κορονοϊός και να ρωτήσω πόσες από αυτές έμειναν στα λόγια. Φυσικά θα επιβραβεύσω και αυτούς που τήρησαν τα ανακοινωθέντα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:09

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα: Το εορταστικό ωράριο και ο στόχος του λιανεμπορίου για τον Δεκέμβριο

09:45

Αγορά εργασίας: Αυτά είναι τα επαγγέλματα που κινδυνεύουν από την αυτοματοποίηση - Όλη η λίστα

09:35

Φθηνή θέρμανση στο εξοχικό: Τρόποι για να μην «καίει» χρήματα τον χειμώνα

09:25

Άδεια: Τι γίνεται αν δεν την πάρεις εντός του έτους - Τι αλλάζει από το 2026 και τι μπορεί να απαιτήσεις από τον εργοδότη

09:15

Αλλάζει το τοπίο των κυβερνοαπειλών - Πόσο ευάλωτες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις

09:03

Η «εκβιομηχάνιση» της ανόδου στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

23:55

Τουρκία: Συνάντηση του επικεφαλής της ΜΙΤ με αντιπροσωπεία της Χαμάς

23:40

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο Κυριακή λόγω της διεξαγωγής του «Athens Santa Run 2025»

23:20

ΟΗΕ: Παρατείνει για έναν χρόνο την εντολή της ειρηνευτικής δύναμης στη ΛΔ Κονγκό

23:00

Ο Ρούμπιο ζητεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στο Σουδάν

22:40

Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε εγκύους και βρέφη

22:20

Ο Τραμπ ονόμασε αξιωματικό των πεζοναυτών επικεφαλής της SOUTHCOM

22:00

Ρούμπιο: Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για την ανάπτυξη 7.500 ανδρών από διάφορες χώρες στην Αϊτή

21:40

Πακιστάν: Σε κάθειρξη 17 ετών καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν

21:20

Ουκρανία: Έπληξε εξέδρα πετρελαίου και πολεμικό πλοίο της Ρωσίας στην Κασπία

21:00

Προειδοποίηση Λούλα: Μια αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να είναι καταστροφική

20:42

Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην αγορά και τον τουρισμό από τις αγροτικές κινητοποιήσεις

20:39

Έφτασε στο Μαϊάμι ο απεσταλμένος της Ρωσίας Ντμίτριεφ για τη συνάντηση με Γουίτκοφ και Κούσνερ

20:25

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα

20:10

Ουκρανία: Πυρκαγιά στον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό φυτικών ελαίων της Οδησσού

19:45

Σε εφαρμογή ο αποκλεισμός Τραμπ: Δεύτερη κατάσχεση δεξαμενόπλοιου στα ανοικτά της Βενεζουέλας

19:30

Τριπλός «πονοκέφαλος» στο Βερολίνο

19:11

Ζελένσκι: Η Ρωσία προσπαθεί να αποκόψει την πρόσβαση της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

18:45

Καλαφάτης: Τα επόμενα χρόνια η Βόρεια Ελλάδα θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό ενεργειακό τοπίο

18:20

NBC News: Ο Νετανιάχου σχεδιάζει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανά νέα πλήγματα εναντίον του Ιράν

17:59

Παπασταύρου: «Νευρώνας» η Βόρεια Ελλάδα στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική

17:46

ΗΠΑ: Ο πρώτος άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο ταξίδεψε στο διάστημα

17:22

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν νέα μορφή συνομιλιών για τον τερματισμό του πολέμου

16:52

DW: Χωρίς προϋπολογισμό και πάλι η Γαλλία

16:35

Παιχνίδι στο κινητό «εκπαιδεύει» πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος και «τροφοδοτεί» το AI