BACKSTORY

Πού πάει η Νίκας, Οεο; Και η αγέλη των λύκων... μύρισε αίμα

01-06-2021 | 07:23
Μοιράσου το

Έχουν περάσει ημέρες από τότε που ανακοινώθηκε από τη Mondelez ότι ο Νίκας είναι εκτός της  συναλλαγής με την Chipita. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε μια επιστολή για τα μάτια του κόσμου και στις 28 Μαίου δημοσιεύτηκε η απάντηση του ΝΙΚΑ που ήταν επανάληψη της ανακοίνωσης της Mondelez. Και αναρωτιέμαι ο δύσμοιρος. Πέρασε από το μυαλό της Διεύθυνσης Εισηγμένων της Κεφαλαιαγοράς να ρωτήσει το αυτονόητο ποιος θα είναι ο μέτοχος αντί της Chipita;

Θα μείνει ορφανή και μόνη η εταιρία; Θα την πάρει ο Θεοδωρόπουλος ή ο... Χατζηπετρής; Γιατί κάποιος θα την πάρει και η λογική λέει δημόσια πρόταση. Μπορεί όμως επειδή τα παιδιά είναι πονηρά και να θέλουν να την κρατήσουν στο Χρηματιστήριο και να αποφύγουν περιπέτειες. Οπότε δεν αποκλείεται να δούμε άλλα κόλπα όπως τότε που σπάζονταν  τα πακέτα  συστημικής τράπεζας  για να εξαφανιστούν τα ίχνη των επόμενων κινήσεων.

Διαβάζω με ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι τράπεζες έκαναν προβλέψεις για εθελουσία έξοδο. Και ρωτάω. Κάνουν όλες τις προβλέψεις που επιβάλλεται να κάνουν; Αναμένω απάντηση, αν και δεν την βλέπω και θα αναγκαστώ να τη δώσω εγώ, να γίνω πάλι ο κακός του χωριού. Τουλάχιστον θα έχω την ικανοποίηση ότι δεν έχω πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.

Λεφτά μοιράζει η Lykos και το πανηγυρίζει. Βέβαια τα κεράσια είναι πολλά και υπάρχει μια απορία για το καλάθι με τα πέρα δώθε των συμμετοχών των τελευταίων χρόνων όπου χάνει η μάνα τo παιδί, και το παιδί της μάνα . Θα μου πείτε, δεν συμβαίνουν αυτά. Στη ζωή ναι. Στις εταιρίες όμως όταν  συμβαίνουν θα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογοι σύμβουλοι για να υποστηρίζουν την κατάσταση. Άσχετο αλλά μου οσμίζει χρηματιστηριακόν παίγνιον.

Αν κατάλαβα καλώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες θέλουν να ελαστικοποιήσουν τους όρους με τους οποίους μοιράζεται το χρήμα στις επιχειρήσεις προκειμένου να τονώσουν τις οικονομίες των χωρών μελών μιας και ρευστότητα υπάρχει άφθονη. Και ζητούν τούτο και από τις κυβερνήσεις τους και από την ΕΚΤ. Συμμετείχε λέει στην τηλεδιάσκεψη και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών αλλά η ανακοίνωση δεν ανέφερε ακριβώς την παρέμβαση στην οποία η Ενωση προέβη. Μωρέ Γκόρτσος και πάλι Γκόρτσος!!!!!

Αυτή η ανακοίνωση της Attica Bank πως είναι η μόνη που λέει την αλήθεια χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και όλοι οι άλλοι λένε ψέματα ή στην καλύτερη ανακρίβειες πολύ με έχει προβληματίσει ένα πράγμα.....

Μετά πολλών επαίνων, από σήμερα ή ρυθμίζεις ή προχωράς την οδό της πτώχευσης. Και να σας πω κάτι: Ακούω πως κάποια δικηγορικά γραφεία έχουν ήδη αρχίσει την καταγραφή. Και κάποια άλλα περιμένουν να ξανανοίξουν οι δουλειές τους. Ξέρετε, εκείνες με τα call center. Οι... λύκοι οσμίζονται και πάλι αίμα... Οι αγέλες ανασκουμπώνονται. Και ο γιος του παλαιού πολιτικού και ο κολλητός του Πετσίτη...

Αυτό πάλι που ως μαθουσάλας θα εξοφλείς χρέη με ξεπερνά. Γιατί κάποια από αυτά δεν τα διακτινίζουν στο διάστημα να ησυχάσουμε... Αφού δεν θα πληρωθούν! Θα εξοφλείς μέχρι την επόμενη πανδημία!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.