Ακίνητα - Airbnb: Πού κυμαίνονται τιμές και πληρότητες για το τριήμερο των Φώτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα - Airbnb: Πού κυμαίνονται τιμές και πληρότητες για το τριήμερο των Φώτων
Σε ποια επίπεδα φτάνουν οι τιμές σε δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, για 2 διανυκτερεύσεις, για τα Θεοφάνια. Σε ποιες περιοχές υπάρχει διαθεσιμότητα, ποιες είναι στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιων μισθώσεων για αυτοτελή διαμερίσματα/κατοικίες, οι διακοπές συνεχίζονται και το τριήμερο των Φώτων με προ-κρατήσεις που στους δημοφιλείς προορισμούς είναι άνω του 85% και αγγίζουν ακόμη και το 99%. Ηδη, βέβαια, τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες που καταγράφηκαν στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για τις εορταστικές ημέρες, για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, άγγιξαν ακόμη και το 100%, ακόμα και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στη Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, στη Ναύπακτο, καθώς και σε ορεινά – «πρωτοεμφανιζόμενα» χωριά της Αχαΐας (Κάτω & Άνω Βλασία, Περιθώριο, Ζαρούχλα) και της Αρκαδίας (Τρόπαια, Προσήλια).

Για τα Θεοφάνια οι πληροτήτες φτάνουν σε κάποιες περιοχές από 85% έως και 99%, ενώ οι τιμές για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, για 2 διανυκτερεύσεις, κυμαίνονται από 180-190 ευρώ έως και σχεδόν 700 - 800 ευρώ, αναλόγως της περιοχής και του είδους του ακινήτου. Αυτά αναφέρει σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates για τις τιμές και τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το πρώτο τριήμερο του έτους, το τριήμερο των Φώτων σε ακίνητα αποκλειστικά εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (για 2 ενήλικες & 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή, για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία, αρχοντικό/Διαμέρισμα για 6-8 άτομα, 3- 4 Υ/Δ).

Όπως αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, «θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη».

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. *Αρχοντικό/Διαμέρισμα  για 6-8 άτομα , 3- 4 Υ/Δ

Τι συμβαίνει σε δημοφιλείς προορισμούς

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το πρώτο τριήμερο του νέου έτους, το τριήμερο των Φώτων (6/1-8/1) αγγίζουν το 85%. Το συνολικό κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 420€ έως 780€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 58τμ κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά chalet 70τμ.

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προ-κρατήσεις στο 87% για το τριήμερο των Φώτων. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 353€ έως 654€ . Η ανώτερη τιμή αφορά μεζονέτα σε απόσταση 180μέτρων από τη κεντρική πλατεία και μπορεί να φιλοξενήσει 4 έως 6 άτομα.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94% με μόλις 22 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 187€ έως 400€ για κατοικίες 45τμ-65τμ σε απόσταση έως 100-150μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 94%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 588€ έως 887€. Η ανώτατη τιμή αφορά διαμερίσματα με 3 Υ/Δ που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Η κοντινή απόσταση και το καλό οδικό δίκτυο τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Αχαϊκή πρωτεύουσα έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο τω Φώτων αγγίζουν το 85%, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 230€ έως 423€.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, το Βυτίνα, τη Στεμνίτσα και τα Λαγκάδια, να κυμαίνονται από 85% έως και 90% για το τριήμερο των Φώτων. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους Αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις στους Αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 306€ έως και 803€. Οι Αρκαδικοί προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και να βρεθούν κοντά στη φύση όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 94% με το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 400€ έως 652€.

Η Καλαμπάκα, αποτελεί θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 99%, με το κόστος να κυμαίνεται από 376€ έως 478€ για δυο διανυκτερεύσεις. Η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ, κατάλληλη για 6-8άτομα.

Υψηλά ποσοστό προ-κρατήσεων καταγράφονται και στα ορεινά της Μαγνησίας. Στη Μακρινίτσα, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 90% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 494€ έως και 656€ για κατοικίες με 3 Υ/Δ. Στη Πορταριά, οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες αγγίζουν το 93% με το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 470€ έως 490€.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, την Καλαμάτα, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 75%. Από το σύνολο των 637 εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πλέον για το τριήμερο των Φώτων διατίθενται προς μίσθωση 160 κατοικίες. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 122€ έως 170€ για κατοικίες 50τμ-65τμ σε απόσταση έως 400 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 52% για το τριήμερο των Φώτων. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 140€ έως 192€.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την Αχαϊκή πρωτεύουσα τη Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 56% . Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 160€ έως 190€ για το σύνολο του τριημέρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider