10 φανταστικές ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
10 φανταστικές ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου
Λίγες μέρες μας χωρίζουν πλέον από την ημέρα των Χριστουγέννων και είμαστε σίγουροι ότι αν είσαι λάτρης της γιορτινής διακόσμησης, έχεις σίγουρα στολίσει το δέντρο – και κατ’ επέκταση το σαλόνι σου – εδώ και καιρό! Μήπως όμως έχεις παραμελήσει τους υπόλοιπους χώρους που δεν έχουν τόσο «δεσπόζουσα» θέση στο σπίτι σου; Όπως για παράδειγμα την κουζίνα;

Λίγες μέρες μας χωρίζουν πλέον από την ημέρα των Χριστουγέννων και είμαστε σίγουροι ότι αν είσαι λάτρης της γιορτινής διακόσμησης, έχεις σίγουρα στολίσει το δέντρο – και κατ’ επέκταση το σαλόνι σου – εδώ και καιρό! Μήπως όμως έχεις παραμελήσει τους υπόλοιπους χώρους που δεν έχουν τόσο «δεσπόζουσα» θέση στο σπίτι σου; Όπως για παράδειγμα την κουζίνα; Σκέψου απλά πόσο χρόνο θα περάσεις εκεί αυτές τις ημέρες, ψήνοντας τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ετοιμάζοντας γιορτινά γεύματα και φυσικά… απολαμβάνοντας τους κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα και τις λοιπές, ακαταμάχητες λιχουδιές των ημερών! Η κουζίνα σου λοιπόν είναι ένας χώρος που του αξίζει όχι μόνο να μυρίζει Χριστούγεννα, αλλά και να φαίνεται γιορτινός. Γι’ αυτό, η ομάδα της Phaedrus Living σου προτείνει σήμερα 10 φανταστικές ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου.

1. Φτιάξε φιόγκους

Οι πάγκοι και τα ράφια της κουζίνας σου θα φαντάζουν γεμάτα χριστουγεννιάτικα δώρα, με αυτό τον εύκολο, οικονομικό και γρήγορο τρόπο. Πάρε μερικές κορδέλες σε γιορτινά χρώματα και τύλιξέ τις γύρω από βαζάκια, μπισκοτοθήκες και άλλα αντικείμενα, φτιάχνοντας απλούς αλλά κομψούς και γιορτινούς φιόγκους.

2. Δημιούργησε μια «γωνιά ζεστής σοκολάτας»

Συνδύασε μερικά όμορφα φλιτζάνια με ένα δοχείο με σκόνη ζεστής σοκολάτας, ένα βαζάκι με marshmallows και ένα διακριτικό διακοσμητικό στοιχείο, για να δημιουργήσεις την πιο χαριτωμένη γωνιά ζεστής σοκολάτας, που θα δώσει μια ιδιαίτερη, χριστουγεννιάτικη θαλπωρή στην κουζίνα σου.

3. Γράψε ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα

Τοποθέτησε στον πάγκο σου ένα μικρό πίνακα κιμωλίας και γράψε πάνω μια ευχή ή ένα στίχο από το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι! Εννοείται πώς θα συμπληρώσεις το όλο σκηνικό με μερικά διακριτικά χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ στο πλάι του πίνακα.

4. Δώσε έξτρα… γιορτινή λάμψη στα φωτιστικά σου

Αν το σχέδιο των φωτιστικών σου το επιτρέπει, η Interior Designer της Phaedrus Living σου προτείνει να κρεμάσεις μερικά διακοσμητικά αστέρια, χιονονιφάδες ή άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χρησιμοποιώντας μια όμορφη κορδέλα. Έτσι, θα δώσεις ένα πιο γιορτινό feel στην κουζίνα σου, χωρίς να στερηθείς πολύτιμο χώρο.

5. Ντύσε γιορτινά το παράθυρο

Πολύ απλά, κρεμάζοντας ένα μεγάλο, χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κορδέλα στο παράθυρο, θα δεις πόσο εύκολα μπορείς να αναδείξεις το γιορτινό κλίμα της κουζίνας σου, καθώς και την εορταστική σου διάθεση!

6. Χρησιμοποίησε έξυπνα τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Αδιαμφισβήτητα, τα λαμπάκια δεν είναι μόνο για το δέντρο! Χρησιμοποιώντας τα με έξυπνους και διακριτικούς τρόπους – μέσα σε ένα βαζάκι, γύρω από ένα μπολ, μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι κλπ. – θα δώσεις μια ακόμη πιο μαγευτική – και πιο ρομαντική – νότα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της κουζίνας σου.

7. Τοποθέτησε ένα κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο στο τραπέζι

… ή στη νησίδα αν η κουζίνα σου διαθέτει μία. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σου στοιχείο, όπως εξηγούν οι ειδικοί της Phaedrus Living, μπορεί να περιέχει κεριά, δεντράκια μινιατούρες, ή ότι άλλο κομψό και γιορτινό αξεσουάρ σε εμπνέει βάζοντάς σε στο κλίμα των ημερών!

8. Στόλισε τα ραφάκια

Πέρα από τους φιόγκους που προαναφέραμε, μπορείς να στολίσεις τα ραφάκια της κουζίνας σου με επιλεγμένα γιορτινά αξεσουάρ, στα χρώματα και το στυλ που ταιριάζει στον υπόλοιπο σχεδιασμό του χώρου σου.

9. Μην ξεχάσεις τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Είτε γύρω από το παράθυρο, είτε γύρω από τους πάγκους, τα ράφια και τα ντουλάπια, οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες είναι must στη γιορτινή διακόσμηση της κουζίνας σου! Αν θέλεις να τους δώσεις ένα πιο παιχνιδιάρικο look, μπορείς να τις «στολίσεις» με μπαστουνάκια, μπάλες, φιογκάκια ή άλλα παρόμοια αξεσουάρ.

10. Γέμισε ένα γυάλινο βάζο με λιχουδιές

Γέμισε ένα διάφανο βάζο με χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια ή άλλες λιχουδιές, διαχωρισμένες σε στρώματα, ανάλογα με το χρώμα του περιτυλίγματός τους: ένα στρώμα κόκκινο, ένα στρώμα πράσινο, ένα ασημένιο και ούτω καθεξής. Φτιάξε κι ένα ωραίο φιόγκο στη μέση του βάζου και τοποθέτησέ το περήφανα στο τραπέζι, στη νησίδα ή στον πάγκο σου!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

7 ιδέες για μοναδικά Χριστούγεννα στην Αθήνα

Χρήσιμες συμβουλές και λίστα με τα απαραίτητα για μια οργανωμένη και ομαλή μετακόμιση

Σκέφτεσαι να ανοίξεις κατάστημα λιανικού εμπορίου στην Αθήνα; Ξεκίνα από το ακίνητο!

gazzetta
gazzetta reader insider insider