Κρήτη ή Κεφαλονιά; Ποιο νησί θα επέλεγες για μια ονειρική εξοχική κατοικία;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρήτη ή Κεφαλονιά; Ποιο νησί θα επέλεγες για μια ονειρική εξοχική κατοικία;
Η ομάδα της Delfi Properties μοιράζεται μαζί μας τους λόγους που κάνουν το καθένα από τα δύο νησιά… απλά μοναδικό!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε νησί της Ελλάδας μας είναι ένα διαμάντι, με τις δικές του ομορφιές και τη δική του ξεχωριστή γοητεία. Ας το παραδεχτούμε όμως: Από όλα τα νησιά, ο καθένας από μας έχει ένα αγαπημένο, όπου θα μπορούσε να μείνει για πάντα!

Αν είχες λοιπόν να διαλέξεις μεταξύ δύο – της Κρήτης και της Κεφαλονιάς – εσύ ποιο νησί θα διάλεγες για την εξοχική κατοικία των ονείρων σου; Η ομάδα της Delfi Properties μοιράζεται μαζί μας τους λόγους που κάνουν το καθένα από τα δύο νησιά… απλά μοναδικό!

Από τη μία, η περήφανη Κρήτη. Με τους ντόμπρους κατοίκους και τα πανέμορφα τοπία της. Ένα νησί που σφύζει από ιστορία και πολιτισμό. Στο μεγαλύτερο νησί της χώρας μας, θα βρεις μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά – τον πολυφωτογραφημένο Μπάλο, το εξωτικό Ελαφονήσι, τα διάσημα Μάλια και δεκάδες άλλες. Θα εξερευνήσεις επιβλητικά βουνά, όπως τον πολυτραγουδημένο Ψηλορείτη και τα Λευκά Όρη, όπου τρέχουν ελεύθερα τα περιβόητα Κρι-Κρι – οι ενδημικές, άγριες αίγες του νησιού. Θα νιώσεις δέος στα προϊστορικά σπήλαια, τα εντυπωσιακά φαράγγια και τα μεγαλειώδη, ενετικά λιμάνια και θα ανακαλύψεις μερικούς από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας – ανάμεσά τους η Κνωσός, η Φαιστός και τα Ανάκτορα της Μινωικής Κρήτης. Και φυσικά, θα γευτείς τοπικές σπεσιαλιτέ και εδέσματα που δεν συναντώνται πουθενά αλλού – τα περιβόητα καλτσούνια, το αρνάκι αντικριστό, τα παραδοσιακά ντάκος και τόσα άλλα. Μέσα σε όλα αυτά, θα σε συνεπάρουν η φιλοξενία, η αυθεντικότητα και το πνεύμα των Κρητικών, που δεν χάνουν ευκαιρία να κεράσουν ένα ποτηράκι ρακί σε όποιον βρεθεί στο διάβα τους, να πουν μια αυθόρμητη μαντινάδα και να μοιραστούν ιστορίες του νησιού, που αποκρυσταλλώνουν μέσα τους τη σοφία και την εμπειρία χρόνων.

Σε αυτό το σπουδαίο νησί, και συγκεκριμένα στο γραφικό Ρέθυμνο, βρίσκεται μια πολυτελής, πέτρινη βίλλα, που φαντάζει βγαλμένη από παραμύθι. Μια πλήρως επιπλωμένη κατοικία με άνετους, φωτεινούς χώρους και τέσσερα υπνοδωμάτια, που εκτείνονται σε δύο ορόφους και μια σοφίτα. Τον εξωτερικό χώρο της βίλλας κοσμούν ένας υπέροχος κήπος και μια μεγάλη πισίνα, που δένουν αρμονικά με την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής.

Στο διπλανό Ηράκλειο, κλέβει την παράσταση ένα συγκρότημα από τέσσερις εκπληκτικές βίλλες, περιτριγυρισμένες από ελιόδεντρα και αμπελώνες, με μια πανοραμική θέα που σαγηνεύει. Πλήρως επιπλωμένες, με μοντέρνο και γουστόζικο σχεδιασμό, η καθεμιά με το τζάκι, το τζακούζι και τις ανέσεις της. Όσο για την πισίνα στον εξωτερικό χώρο… απλά εντυπωσιακή!

Από την άλλη, έχουμε την αρχόντισσα του Ιονίου: Τη μεγαλοπρεπή Κεφαλονιά, με τις σπάνιες φυσικές ομορφιές και τους «έξω-καρδιά» κατοίκους της. Τα καταπράσινα τοπία του νησιού δένουν αρμονικά με τα κρυστάλλινα νερά, τις αμμώδεις παραλίες και τους γραφικούς κολπίσκους του, δημιουργώντας ένα φυσικό παράδεισο που μένει χαραγμένος στη μνήμη όσων έχουν την ευκαιρία να τον αντικρύσουν. Η πολυβραβευμένη παραλία της Μύρτου, διάσημη ανά το παγκόσμιο, με τα θεόρατα βράχια και τα άσπρα βότσαλα, χαρίζει ηλιοβασιλέματα που μαγεύουν κάθε περαστικό. Στον Αίνο, το επιβλητικό βουνό της Κεφαλονιάς και το μοναδικό εθνικό δρυμό της νησιώτικης Ελλάδας, συναντάται η εντυπωσιακή Κεφαλληνιακή Ελάτη – η μόνη μαύρη ελάτη στον κόσμο. Οι γραφικοί οικισμοί – παραθαλάσσιοι και οι ορεινοί – ξεχειλίζουν από παράδοση και ιστορία. Τα μικρά ταβερνάκια σερβίρουν αυθεντικές, ντόπιες συνταγές, που περνούν από γενιά σε γενιά και εκπλήσσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο με τις πρωτότυπες γεύσεις και τα αγνά τους υλικά. Ανάμεσά τους, η μπακαλιαρόπιτα, η αμυγδαλόπιτα και τα τσιγαρίδια. Συνοδευμένες φυσικά από Ρομπόλα – το ξακουστό κρασί του νησιού.

Στο σαγηνευτικό νησί των Επτανήσων, και συγκεκριμένα στην περιοχή Ελειού - Πρόννων, βρίσκεται ένα συγκρότημα από τρεις εντυπωσιακές βίλλες, με αρχοντική φινέτσα που ταιριάζει απόλυτα με τη μεγαλοπρέπεια του νησιού. Οι ζεστοί, φιλόξενοι χώροι τους είναι πλήρως επιπλωμένοι, ενώ το κλασικό στυλ τους συμπληρώνουν ένα όμορφο τζάκι και ένα πολυτελές τζακούζι. Από τις μεγάλες βεράντες και τις πανέμορφες πισίνες των κατοικιών, μπορείς να θαυμάσεις τη μαγευτική θέα της θάλασσας, που γίνεται ακόμη πιο ονειρική κάτω από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Στην άλλη άκρη του νησιού, στο παραδοσιακό χωριό Μακρυώτικα, δεσπόζει μια καινούρια κατοικία, με σύγχρονο σχεδιασμό και μοντέρνο στυλ. Η πολυτελής, πλήρως επιπλωμένη κατοικία διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, άνετους χώρους και μεγάλες βεράντες, από όπου μπορείς να θαυμάσεις μια απίστευτη θέα του βουνού, του λιμανιού της Αγίας Ευθυμίας και της διάσημης παραλίας της Μύρτου.

Και κάπου εδώ, επανέρχεται το καίριο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή αυτού του άρθρου: Ποιο από τα δύο νησιά θα διάλεγες για την εξοχική κατοικία των ονείρων σου; Την Κρήτη ή την Κεφαλονιά; Μεγάλο το δίλημμα, αλλά η επόμενη μας ερώτηση κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα: Ακόμα κι όταν διαλέξεις νησί, πώς επιλέγεις ανάμεσα στα μοναδικά, πολυτελή ακίνητα που κοσμούν – με το δικό τους τρόπο – το καθένα από τα δύο μεγαλειώδη νησιά; Ιδού η απορία…

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider