Ρωσία: Το Κρεμλίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ρωσία: Το Κρεμλίνο καλεί σε αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξελίσσεται προς ανησυχητική κατεύθυνση και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή εξελίσσεται προς ανησυχητική κατεύθυνση και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η Ρωσία έχει επαφές με όλες τις πλευρές στην περιοχή και είπε πως η Μόσχα καταδικάζει κάθε ενέργεια που προκαλεί τον θάνατο αμάχων.

«Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται σύμφωνα με το πιο ανησυχητικό σενάριο», είπε ο Πεσκόφ.

«Καλούμε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση στο υπόβαθρο αυτού που συμβαίνει. Και βέβαια, καταδικάζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες οδηγούν στον θάνατο αμάχων».

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα κάνει στη συνέχεια η Μόσχα και αν θα υποστηρίξει το Ιράν στην περίπτωση που η Τεχεράνη εισέλθει σε σύγκρουση πλήρους κλίμακας με το Ισραήλ, ο Πεσκόφ είπε:

«Έχουμε επαφές με όλες τις πλευρές σε αυτή τη σύγκρουση, συνεχίζουμε να έχουμε αυτές τις επαφές και καλούμε όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Διαφωνίες στην ΕΕ για τους νέους φόρους στα καύσιμα – Οι κόκκινες γραμμές και το «no go» του Κ. Πιερρακάκη

Μπαράζ πληρωμών ξεκινάει στις 25/11 - Πότε θα πληρωθούν συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι

Ρεύμα: Οφειλή 500 εκατ. ευρώ στους προμηθευτές – Ζητούν άμεση κρατική ενίσχυση

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider