Μητσοτάκης: «Έρχεται» rotation στο υπουργικό συμβούλιο - Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: «Έρχεται» rotation στο υπουργικό συμβούλιο - Θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως στις πρώτες εκλογές «κάποιοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι» εκμεταλλευόμενοι τα πατριωτικά και θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν τι ρίχνουν στην κάλπη.

«Δεν προεξοφλούμε το αποτέλεσμα των εκλογών» δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας μάλιστα τους πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, να προτιμήσουν τις κάλπες από τις παραλίες, καθώς «δεν προσμετράται το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου».

Για το μετεκλογικό πλάνο του δήλωσε: «Προτεραιότητά μου είναι η μείωση των ανισοτήτων και η βελτίωση εισοδήματών. Θέλω να μπορεί ο πολίτης να τα βγάζει πέρα χωρίς άγχος. Η δημόσια παιδεία έχει σημασία για εμένα και εστιάζω στις περιπτώσεις ακραίας φτώχιας. Για μένα αυτό είναι το όραμά μου μαζί με την πράσινη και ψηφιακή ατζέντα» επεσήμανε, ενώ προανήγγειλε νέες αυξήσεις στον χώρο της Υγείας αλλά και ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες μιας ενδεχόμενης νέας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως στις πρώτες εκλογές «κάποιοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι» εκμεταλλευόμενοι τα πατριωτικά και θρησκευτικά αισθήματα των πολιτών ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως οι ψηφοφόροι πρέπει να γνωρίζουν τι ρίχνουν στην κάλπη.

Ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει για τη ΝΔ μία «άνετη και λειτουργική πλειοψηφία» έτσι ώστε να συνεχίσει με αντίστοιχο τρόπο το έργο της, και να εφαρμόσει το προτεινόμενο πρόγραμμα της, για πραγματική αξιολόγηση στο δημόσιο, για ισορροπία μεταξύ μείωσης φόρων αλλά και ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Rotation στο υπουργικό συμβούλιο

Επανέλαβε την δήλωση του πως πρέπει να αποφευχθεί η αλαζονεία από τα στελέχη του κόμματός του, κάτι το οποίο θεωρεί πως έχει αποφευχθεί, ενώ προανήγγειλε πως το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα είναι «δουλειάς και αποτελέσματος».

Σε ερώτηση κατά πόσο θα μοιάζει με το προηγούμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε για άλλη μια φορά πως θα υπάρξει rotation και πως «κάποιοι θα κάτσουν στον πάγκο και κάποιοι θα σηκωθούν από αυτόν», αν και «δεν μπορούν όλοι να παίξουν σε όλες τις θέσεις». «Το σέντερ φορ δεν μπορείς να το βάλεις δεξί μπακ», είπε χαρακτηριστικά. Κανείς δεν θα μείνει αμετακίνητος, εξήγησε, και ακόμα και πρώην υπουργοί που θα είναι στο επόμενο συμβούλιο, θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο.

O πρόεδρος της ΝΔ αφού τόνισε πως η δουλειά δεν σταματά, και πως ένα μέρος του Αυγούστου θα το φάμε εδώ, προανήγγειλε πως το πρώτο νομοσχέδιο της ενδεχόμενης νέας κυβέρνησής του, θα αφορά την επικαιροποίηση της οργάνωσης του κράτους ενώ το δεύτερο θα αφορά τη νομοθετική αποτύπωση των κεντρικών οικονομικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, το οποίο μπορεί να ψηφιστεί και πριν τις σύντομες διακοπές ή αλλιώς αμέσως μετά.

Το πρόγραμμα για την Υγεία

Για το θέμα της Υγείας, ανέφερε πως η δεύτερη τετραετία θα είναι μία τετραετία αλμάτων για τη χώρα, που πιθανά θα περιέχουν και συγκρούσεις με συμφέροντα. Εκεί που οι διοικήσεις των νοσοκομείων λειτουργούν τεχνοκρατικά έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, ανέφερε, ενώ για τους στόχους της κυβέρνησης του είπε πως είναι η δημόσια Υγεία να λειτουργεί με σκληρή αξιοκρατία και συνεχή αξιολόγηση. Ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα οι λίστες στα χειρουργεία, και να εξασφαλιστεί η δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, και όπου χρειαστεί θα αγοράσει το κράτος υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα ενώ θα μισθωθούν υπηρεσίες ελικοπτέρων με έξι βάσεις από το εξωτερικό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως πρόθεση του είναι να γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία, και «να μπούν στο 1+1» καθώς «δεν είμαστε πια σε σκληρούς μνημονιακούς περιορισμούς».

Μισθοί και φοροδιαφυγή

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα, για τους μισθούς, δήλωσε πως η εκτίμηση της ΝΔ είναι για αυξήσεις 25%. Ανέφερε πως υπάρχει μια μέση αύξηση στους μισθούς και ενώ η ανεργία πέφτει, οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους, καλώντας τους ως εκ τούτου να πληρώσουν παραπάνω.

Για τη βασική προτεραιότητα της ΝΔ, η οποία είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έδωσε έμφαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και στη δυνατότητα της ΑΑΔΕ να χρησιμοποιεί τα big data για στοχευμένους ελέγχους αναφέροντας πως το κράτος όταν θέλει μπορεί να εφαρμόσει το νόμο, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο παράδειγμα της Μυκόνου, όπου παραλίες αποδόθηκαν στους πολίτες. Προανήγγειλε κατεδαφίσεις και σε άλλα νησιά, στέλνοντας το μήνυμα πως ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς.

Η Τουρκία

Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει καμία δουλειά να υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς θα κινηθεί στα εξοπλιστικά, όπως και η ίδια δεν κάνει το ίδιο, ενώ εκτίμησε πως θα μπορούσε να γίνει μία συνάντηση μαζί του. Αναφορικά με το επίκαιρο ζήτημα της Ροδόπης, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να το θέσει στον Τούρκοι πρόεδρο, έτσι ώστε το τουρκικό προξενείο να σταματήσει να παρεμβαίνει και να λέει στους πολίτες τι θα ψηφίσουν. Επανέλαβε την θέση πως η μειονότητα είναι μουσουλμανική και πως θα δώσει αγώνα να νιώθουν ότι απολαμβάνουν τις ίδιες ευκαιρίες για προκοπή στη ζωή ανεξαρτήτως από το τι θα ψηφίσουν την Κυριακή.

Ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο για περιοχή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε, και πως λυπάται που δεν έχουν ανοίξει το στόμα τους οι δύο βουλευτές του, καθώς δεν τολμούν να το κάνουν γιατί παίρνουν εντολές από το τουρκικό προξενείο.

Τελικά, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε πως πάμε σε μία περίοδο ηρεμίας με την Τουρκία, και πως μπορούμε να πάμε σε περιβάλλον αποκλιμάκωσης.

Για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε πως θα επιδιώξει συναίνεση αν και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην τοξικότητα και στα fake news, ενώ τέλος, είπε πως ελπίζει και ο κ. Ανδρουλάκης «θα σταματήσει την οριακά παιδιάστικη άρνηση να συναντηθεί μαζί μου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider