Economist: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει ακόμα μία τετραετία - Κράτησε το πλοίο σταθερό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Economist: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει ακόμα μία τετραετία - Κράτησε το πλοίο σταθερό»
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει μία ακόμα τετραετία» σημειώνει ο «Economist», σε podcast, του οποίου μέρος του είναι αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζει μία ακόμα τετραετία» σημειώνει ο «Economist», σε podcast, του οποίου μέρος του είναι αφιερωμένο στις ελληνικές εκλογές.

«Πανηγυρισμοί ακούγονται σε όλους τους δρόμους στην Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα εξασφάλισε μία τεράστια νίκη στις εκλογές του περασμένου Σαββατοκύριακου» σημειώνεται στην αρχή του podcast, ενώ γίνεται λόγο για μία «απρόσμενη και εντυπωσιακή» νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της 21ης Μαΐου. «Πολλά έχουν αλλάξει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια» τονίζεται ακόμα.

Συγκεκριμένα, ο Κρις Λόκγουντ, συντάκτης στον «Economist», υπεύθυνος για ευρωπαϊκά θέματα, παρουσιάζοντας όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή, αλλά εν συντομία και όσα προηγήθηκαν της εκλογικής νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο για μία «πολύ πειστική νίκη», τη στιγμή που όπως παρατηρεί, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εγείρει αμφιβολίες γύρω από την επιβίωση του κόμματος.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν «επιτυχημένα», καθώς παρά τις προκλήσεις του κορονοϊού - που έπληξε τον τουρισμό - και της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που οδήγησε τον πληθωρισμό στα ύψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κατάφερε να κρατήσει το πλοίο σταθερό».

Όπως παρατηρεί, συγκεκριμένα, μείωσε τον πληθωρισμό και αύξησε την ανάπτυξης (σε βαθμό να είναι διπλάσια του μέσου όρου της Ευρωζώνης).

Περιγράφοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον χαρακτηρίζει «ευφυή». «Είναι καλός. Έχει ηγηθεί μιας αρκετά ικανής, τεχνοκρατικής, λογικής κυβέρνησης» σημειώνει, επισημαίνοντας ότι κυβέρνησε τη χώρα ικανά, την τελευταία τετραετία.

«Έκανε πολύ καλή δουλειά και σίγουρα αξίζει ακόμα μία τετραετία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Κάνοντας μία αναδρομή στα χρόνια της κρίσης, αναφέρει ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει αποκατασταθεί μια εικόνα κανονικότητας, υπογραμμίζοντας ότι πλέον «η Ελλάδα θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα μία κανονική χώρα, μία υπεύθυνη χώρα, που διοικείται καλά και στην οποία μπορεί να επενδύσει κανείς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Saxo Bank για Χρηματιστήριο: Οι τολμηροί που επένδυσαν στις σκοτεινές στιγμές της Ελλάδας πλέον ανταμείβονται

CNBC: «Άλμα» 30% για το ΧΑ φέτος - Η Ελλάδα από «προβληματικό παιδί», «υπόδειγμα μεταρρυθμίσεων»

Μητσοτάκης: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά της ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - Δεν έχει νόημα ντιμπέιτ με Τσίπρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider