Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το ντιμπέιτ γιατί δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει το ντιμπέιτ γιατί δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του
Με αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανέλαβε και την πρόσκληση-πρόκληση για ντιμπέιτ των δύο.

Τελευταία ενημέρωση 17:18

Με αναφορά στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανέλαβε και την πρόσκληση-πρόκληση για ντιμπέιτ των δύο.

Ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε λέει πολλές αντιπαραθέσεις στη βουλή. Δε θέλει άλλες. Δε θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του. Ή μάλλον τόσο πολύ τον εμπιστεύονται οι επικοινωνιολόγοι που τον κοουτσάρουν. Που δεν τον αφήνουν με τίποτα να έρθει σε αντιπαράθεση. Μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα». Κάνοντας μάλιστα χιούμορ -καθώς νωρίτερα μίλησε ο Μάκης Βορίδης-, είπε «αφού είστε καλός ρήτορας κ. Βορίδη, ας στείλει εσάς στο πόδι του ο κ. Μητσοτάκης για να κάνουμε διάλογο».

Ακολούθως κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεών του κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις. Λιγότεροι φόροι. Πολλές επενδύσεις. Καλές και νέες δουλειές. Καλύτεροι μισθοί και υψηλότερες συντάξεις. Αποτελεσματικό κράτος, που θα προσφέρει στον πολίτη Ασφάλεια, αξιοπρεπή Υγεία και σύγχρονη Παιδεία. Και διαφάνεια, λογοδοσία και αξιοκρατία».

Όσον αφορά τους φόρους, είπε πως τους μείωσε μόνο «για τα μεγάλα εισοδήματα και τις μεγάλες περιουσίες», ενώ «εξάντλησε τους φτωχούς και τους μεσαίους».

Σχετικά με τα εργασιακά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από την επόμενη των εκλογών έβαλε μπροστά τον οδοστρωτήρα» και «όταν ξέσπασε η πανδημία την αντιμετώπισε ως ευκαιρία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας». Για τις συντάξεις, σημείωσε ότι «η μόνη αύξηση που είδαν οι συνταξιούχοι από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι αυτή που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα είπε ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους που είχε βάλει για την αύξηση των επενδύσεων, επί των ημερών της μειώθηκε λόγω της ακρίβειας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ενώ όχι μόνο δεν τήρησε τις υποσχέσεις για τις συντάξεις αλλά αντίθετα «κατάργησε την 13η σύνταξη που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε την ομιλία του με την τοποθέτησή του σχετικά με την σημερινή ψήφιση της τροπολογίας για το κόμμα Κασιδιάρη, αναφερόμενος και πάλι στις «προειδοποιήσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την επισήμανση του »κινδύνου» όσον αφορά τις «θεσμικές παλινωδίες» της κυβέρνησης, αλλά και στη λύση που είχε προτείνει στη βάση της θέσης των πλέον έγκριτων συνταγματολόγων και απέρριψε η κυβέρνηση. «Αυτή είναι η τρίτη τροπολογία που φέρνετε για το θέμα», είπε, υποστηρίζοντας πως αυτό «θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη και αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο», δηλαδή χωρίς «να αποφασίζουν οι δικαστές και στη κρίση τους να επαφίεται η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει πολιτική σχέση ή συνάφεια ιδεολογική με τους καταδικασθέντες». «Γιατί αυτό είναι επικίνδυνο. Γιατί ανοίγει κερκόπορτα στο μέλλον. Γιατί αυτό ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου», τόνισε ενώ επισήμανε ότι ο Κασιδιάρης ήδη τα τελευταία χρόνια «κάνει προεκλογικό αγώνα με ανοχή της κυβέρνησης» και ότι το «μπλόκο στον Κασιδιάρη» που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση δεν το κατάφερε γιατί έφτιαξε έναν «νόμο που παραβιάζει το Σύνταγμα».

Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: «Προχωράμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά - Έχουμε σχέδιο για το μέλλον»

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει λόγο να συνταχθεί με το μέτωπο αποτροπής της εγκληματικής οργάνωσης από τις εκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider