Δήμας: Συναντήθηκε με τη μαθητική ομάδα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμας: Συναντήθηκε με τη μαθητική ομάδα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής
Με τη μαθητική ομάδα Robocores, που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, συναντήθηκε ο Χρ. Δήμας

«Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε τα νέα παιδιά, τις ιδέες τους και να γνωρίζουν πώς μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τους Robocores, τη μαθητική ομάδα που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στη φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για την ιδέα τους, το Pop2See Smart Class, η οποία έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια ενός μαθητικού project ρομποτικής. Ήδη ετοιμάζουν ένα πιλοτικό με 10 συσκευές που θα δοθούν σε τυφλούς μαθητές ανά την Ελλάδα για να τις χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός αναφέρει σε ανάρτησή του στo Facebook:

«Οι Ολυμπιονίκες ρομποτικής από την Πάτρα! Υποδέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου τους Robocores, τη μαθητική ομάδα που κατέκτησε αργυρό μετάλλιο στη φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Η ομάδα τους έχει εφεύρει ένα καινοτόμο σύστημα, το "Pop2SeeSmartClass", που βοηθά τους μαθητές με σοβαρά προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, αξιοποιώντας σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Πρόκειται για ένα σύστημα δύο φορητών συσκευών. Μίας συσκευής που λειτουργεί ως πληκτρολόγιο Braille για γραφή, αλλά και ως σύστημα ανάγνωσης για Braille. Η μία συσκευή δηλαδή υποστηρίζει ταυτόχρονη γραφή και ανάγνωση. Η δεύτερη συσκευή αποτελείται από μία κάμερα, η οποία τραβάει φωτογραφίες από τον σχολικό πίνακα, από βιβλία ή και σημειώσεις, και τις μετατρέπει σε κείμενο και μετά σε ήχο. Το σύστημα περιλαμβάνει Bluetooth, WiFi ή κάρτες SD. Η ιδέα τους ξεκίνησε όταν έσπασαν τα γυαλιά της Αλίκης (μέλους της ομάδας) και συζητώντας με τον Κωνσταντίνο συνειδητοποίησαν πως μαθητές με προβλήματα όρασης δυσκολεύονται πολύ περισσότερο στην τάξη. Σήμερα η ιδέα τους, το Pop2See Smart Class, έχει αρχίσει να ξεπερνάει τα όρια ενός μαθητικού project ρομποτικής. Ήδη ετοιμάζουν ένα πιλοτικό με 10 συσκευές που θα δοθούν σε τυφλούς μαθητές ανά την Ελλάδα για να τις χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. Η διδασκαλία της ρομποτικής έχει πλέον ενσωματωθεί στο υποχρεωτικό σχολικό πρόγραμμα ήδη από το νηπιαγωγείο. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε τα νεα παιδιά, τις ιδέες τους και να γνωρίζουν πώς μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους δασκάλους τους και φυσικά στους γονείς τους για την υποστήριξη. Το μέλλον σάς ανήκει!».

Δείτε τη δημοσίευσή του:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πως άλλαξε το Ίντερνετ τη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια

Twitter: Ο Έλον Μασκ «ξεφορτώνεται» 1,5 δισ. ανενεργούς λογαριασμούς

Harbor Lab: Η ελληνική startup που σήκωσε 6,1 εκατ. για να καλύψει τα κενά στην ψηφιοποίηση της ναυτιλίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider