Βρετανία: Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας στον «τελικό» για τη διαδοχή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας στον «τελικό» για τη διαδοχή του Τζόνσον στην πρωθυπουργία
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η νυν υπουργός Εξωτερικών ήταν οι νικητές στον 5ο εσωκομματικό γύρο της ψηφοφορίας των βουλευτών των Τόρις,

Ο Ρίσι Σούνακ και η Λιζ Τρας είναι οι δύο τελικοί υποψήφιοι που θα αναμετρηθούν για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην αρχηγία του Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας (Τόρις) και κατά συνέπεια για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η νυν υπουργός Εξωτερικών ήταν οι νικητές στον 5ο εσωκομματικό γύρο της ψηφοφορίας των βουλευτών των Τόρις, με τον Σούνακ να λαμβάνει 137 ψήφους και την Τρας 113.

Η πρώην υπουργός Άμυνας και υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Πένι Μόρντοντ έλαβε 105 ψήφους και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της κούρσας για τον νέο ηγέτη των Συντηρητικών.

Τα επόμενα βήματα

Σούνακ και Τρας θα διεκδικήσουν τώρα την ψήφο των 200.000 μελών των Τόρις, ενώ το όνομα του νέου ηγέτη του κόμματος θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Τις επόμενες εβδομάδας, οι δύο υποψήφιοι θα κορυφώσουν την προεκλογική εκστρατεία τους, ενόψει της ψηφοφορίας της 5ης Σεπτεμβρίου, με τον Τζόνσον να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός έως τότε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν: «Μη δεσμευτικός» ο όρος για τα F-16 που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων

Βρετανία: Ο Ρίσι Σουνάκ κέρδισε τον δ' γύρο για την ανάδειξη του διαδόχου του Μπόρις Τζόνσον

Ιταλία: «Μένει» ο Ντράγκι; - Δήλωσε έτοιμος να ξαναχτίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider