Καραμανλής: Τα δυόμιση χρόνια έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καραμανλής: Τα δυόμιση χρόνια έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια
Η Ελλάδα, τόνισε, «από παράδειγμα προς αποφυγή, έχει γίνει πλέον παράδειγμα προς μίμηση και το αναγνωρίζει πλέον όλη η Ευρώπη».

«Δουλεύουμε με σχέδιο και συνέπεια και επενδύουμε στη δουλειά που φέρνει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των εταίρων μας γιατί δεν δίνουμε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Βουλή.

Ο υπουργός ανέφερε πως «δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι σε 2,5 χρόνια έγιναν πράγματα που δεν είχαν γίνει εδώ και πολλά χρόνια! Όλα όσα κάναμε και όσα σχεδιάζουμε για τα επόμενα χρόνια, έχουν στο επίκεντρο την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και όλα, υπηρετούν τους δύο μεγάλους στόχους: ανάπτυξη και καλύτερη καθημερινότητα».

Η Ελλάδα, τόνισε, «από παράδειγμα προς αποφυγή, έχει γίνει πλέον παράδειγμα προς μίμηση και το αναγνωρίζει πλέον όλη η Ευρώπη». Και επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι «οι μόνοι που δεν το αναγνωρίζουν και επιμένουν στη λογική της μίζερης τοξικής αντιπολίτευσης».

Εμείς, είπε, «μιλάμε με έργα και όχι μεγάλα λόγια». Αλλάξαμε τη λογική με την οποία γίνονται τα έργα στην Ελλάδα». Ο νόμος 4782 αποτελεί μια μεταρρύθμιση με ξεκάθαρους στόχους: έργα και διαγωνισμοί με μεγαλύτερη ταχύτητα, διαφάνεια, ποιότητα και χαμηλότερο κόστος». «Εμείς δεν εξαγγέλλουμε έργο αν δεν διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», είπε, σημειώνοντας ότι «βάλαμε τέλος σε σκόρπια έργα και χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο. Έτσι έχουμε βάλει μπρος το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ύψους 4 δισ. ευρώ».

Αναφερόμενος στα «παγωμένα» εμβληματικά έργα, είπε πως μετά από επίμονη προσπάθεια, πριν δυο μέρες πήραμε το οριστικό πράσινο φως για το Πάτρα-Πύργος. Έργο που μετά τις περιπέτειές του επί ΣΥΡΙΖΑ με τις γνωστές κατατμήσεις και τα ακόμα πιο γνωστά «βοσκοτόπια», κινδύνευε να μην γίνει ποτέ. Εμείς, τόνισε «δώσαμε λύση σε μια εκκρεμότητα ετών! Γιατί εμείς επενδύουμε σε νέους κι ασφαλείς οδικούς άξονες, αναγάγοντάς τους σε δρόμους ανάπτυξης».

Αναφέρθηκε σε σειρά έργων στην Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Εγνατία Οδό. Τα «πράσινα» έργα και για την ΕΥΔΑΠ που επιστρέφουν στα ταμεία της 157 εκατ. ευρώ, όπως είπε, ενώ για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υπουργός ανέφερε πως «προχωράμε αποφασιστικά με την σφραγίδα του ΣτΕ. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη». Ο Μητσοτάκης είπε δεν θα κάνει εγκαίνια μουσαμάδων, ούτε θα μπει σε βαγόνια χωρίς ράγες, τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην Γραμμή 4 του Μετρό, στην Αθήνα, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει το λεκανοπέδιο, μαζί με τα έργα στον κόμβο της Κύμης.

Σε ό,τι αφορά τις αστικές συγκοινωνίες, τόνισε ότι στην Αθήνα παραλάβαμε 850 λεωφορεία στο δρόμο, σήμερα έχουμε 1.320 και συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε στο επόμενο εξάμηνο να φτάσουμε τα 1.500. «Αυτό σημαίνει ήδη 3.800 περισσότερα δρομολόγια την ημέρα. Και θα φτάσουμε τα 5.500 περισσότερα. Στη Θεσσαλονίκη, παραλάβαμε 235 λεωφορεία στο δρόμο, πλέον βγάζουμε κατά μέσο όρο 460 -σχεδόν τα διπλάσια- και συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε να ξεπεράσουμε τα 500». Σημείωσε πως «μέσα στην πανδημία, είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που μεγάλωσαν τον στόλο Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Και συνεχίζουμε». Ο κ. Καραμανλής είπε πως «ασφαλώς και δεν λέμε ότι έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, δεν λέμε ότι όλα είναι τέλεια. Αλλά προχωράμε το σχέδιό μας».

Ο υπουργός έκανε αναλυτικές αναφορές και στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις τόσο σε έργα Υποδομών όσο και για τις μεταφορές, λέγοντας πως όλα υπηρετούν την Ελλάδα και τους Έλληνες, την ανάπτυξη και την καθημερινότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider