Πέτσας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από 2%
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας και το 2022.

Τη βεβαιότητά του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022, «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι' αυτό».

Δυναμικά αναπτυσσόμενη η οικονομία - Τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά

Απαντώντας στις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν πλάτη καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.

«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν» ημερομηνία λήξης και αυτές», πρόσθεσε.

Δεν είναι ζήτημα διχασμού η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος

Στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εφαρμόζονται μέτρα με αποστάσεις αλλά και με υποχρέωση για rapid test δύο φορές την εβδομάδα στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

Πρόσθεσε ότι η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος είναι βασικό ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα και όχι ζήτημα διχασμού ενώ υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, ότι δεν μπορεί να επιτηρηθεί η εφαρμογή του μέτρου. «Είναι θέμα πρακτικά ανεφάρμοστο στην Εκκλησία», τόνισε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι στα πανεπιστήμια, στα εμπορικά καταστήματα, στα κέντρα διασκέδασης, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών και ταυτοποίησης των κατόχων τους.

Το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να εμβολιαστούν όλοι αφήνοντας πίσω τους τις σειρήνες του ανορθολογισμού.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είτε ψαρεύει σε θολά νερά είτε προσπαθεί να δημιουργήσει διχασμό και πως συνήθως στρέφεται κατά της εκκλησίας, μια πορεία που η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει καθώς πιστεύει στην ενότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες - Και 2η αύξηση κατώτατου το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider