Πολιτική | Ελλάδα
31-08-2021 | 16:57

Συναντήσεις Φραγκογιάννη στα Σκόπια για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις

Newsroom
Μοιράσου το
Συναντήσεις Φραγκογιάννη στα Σκόπια για τις διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Όλο το πλέγμα των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Β. Μακεδονίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της χωριστής συνάντησης που είχε, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στα Σκόπια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αρμόδιο για Οικονομικά Θέματα, Fatmir Bytyqi, και τον υπουργό Οικονομικών, Fatmir Besimi.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επιχειρηματική και επενδυτική παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται στον τομέα της ενέργειας, σε συνέχεια και της υπογραφής της Διακυβερνητικής Συμφωνίας για τη διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ευρύτερα η διασυνδεσιμότητα (οδική και σιδηροδρομική) Ελλάδος-Βόρειας Μακεδονίας, το διασυνοριακό εμπόριο, και η περαιτέρω ενίσχυση της ήδη καλής οικονομικής συνεργασίας μέσω και της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων επί μιας Συμφωνίας Αποφυγής Διπλής Φορολογίας και μιας Συμφωνίας για την αμοιβαία προστασία των Επενδύσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κ. Φραγκογιάννης: Οραμά μας είναι η δημιουργία αύγχρονων οργανωμένων βιομηχανικών πάρκων