Κίνα και Ρωσία σε επικοινωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Αφγανιστάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα και Ρωσία σε επικοινωνία για την αντιμετώπιση της κρίσης στο Αφγανιστάν
Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ρώσο ομόλογο του, Βλάντιμιρ Πούτιν, πως η Κίνα θέλει να εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα για την εξομάλυνση της έντασης στο Αφγανιστάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ο ηγέτης της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας, Σι και Πούτιν συζήτησαν για τους τρόπους εκτόνωσης της έντασης στο Αφγανιστάν, με τον Κινέζο πρόεδρο να τονίζει στον Ρώσο ομόλογο του πως το Πεκίνο επιθυμεί να συντονιστεί με τη διεθνή κοινότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης στο Αφγανιστάν.

Ακόμα, ο Πούτιν φαίνεται να συμφώνησε με τα σχέδια του Σι για το ρόλο της Κίνας στο Αφγανιστάν και είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με την Κίνα για την «αποτροπή ξένων δυνάμεων για εμπλοκή και καταστροφή στο Αφγανιστάν», σύμφωνα με τα κινεζικά media.

Υπενθυμίζεται πως η επικοινωνία των προέδρων Κίνας και Ρωσίας για το Αφγανιστάν ήρθε λίγο μετά από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Το Μεξικό υποδέχθηκε πέντε νεαρές Αφγανές, μέλη διακεκριμένης ομάδας ρομποτικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider