ΠΝΠ: Στο ΥΠΕΝ οι δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΝΠ: Στο ΥΠΕΝ οι δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
Αποκτούν δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πυρόπληκτοι οι οποίοι κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021.

Οι δασικές υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας μεταφέρονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και στήριξης των πυρόπληκτων των τελευταίων ημερών.

Η μεταφορά αρμοδιοτήτων γίνεται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, προσωπικού, οργανικών θέσεων και υλικοτεχνικής υποδομής, και λειτουργούν εφεξής ως περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου. Ως εκ τούτου, το τακτικό προσωπικό των σχετικών οργανικών μονάδων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων καθίσταται αυτοδίκαια προσωπικό του υπουργείου Περιβάλλοντος. Το προσωπικό που μεταφέρεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζεται με διαπιστωτικές πράξεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, που εκδίδονται μέσα σε προθεσμία ενός μηνός. Ακολούθως, με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το προσωπικό αυτό κατατάσσεται σε ισάριθμες θέσεις αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών του υπουργείου. Μισθολογικές διαφορές και επιδόματα, που ελάμβανε το μεταφερόμενο προσωπικό, εξακολουθούν να διατηρούνται, ως προσωπική διαφορά. Ο χρόνος προϋπηρεσίας του αναγνωρίζεται για όλες τις υπηρεσιακές και μισθολογικές συνέπειες.

Στο ίδιο υπουργείο μεταφέρονται, επίσης, οι συμβασιούχοι, η οργάνωση, ο εξοπλισμός, οι υποδομές και τα οχήματα των καταργούμενων υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Στο Δημόσιο οι εγκαυματίες των τελευταίων πυρκαγιών

Με άλλο άρθρο της ΠΝΠ, αποκτούν δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πυρόπληκτοι οι οποίοι κατά τις πυρκαγιές του Ιουλίου/Αυγούστου 2021 υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ ή ΜΑΦ ή για τα οποία προκύπτει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Σε περίπτωση που, για λόγους υγείας, δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον/στη σύζυγο, ή στο πρόσωπο με το οποίο έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, ή σε ένα τέκνο τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider