Ελλάδα
18-07-2021 | 11:21

ΥΠΕΞ για επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: «Προπέτασμα καπνού» από την Άγκυρα 

Newsroom
Μοιράσου το
ΥΠΕΞ για επιστολή Τουρκίας στον ΟΗΕ: «Προπέτασμα καπνού» από την Άγκυρα 
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Απάντηση στην επιστολή που έστειλε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΑ, για «παραβίαση του καθεστώτος  αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» από την Ελλάδα, έδωσε την Κυριακή το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δήλωση του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάνου, τονίζει πως «η Τουρκία προσπαθεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού  προκειμένου να καλύψει τις δικές της διαρκείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου.

 Ως γνωστόν, έχει εκδώσει απειλή πολέμου εναντίον της Ελλάδας αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της (casus belli), παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, κατέχει παράνομα εδάφη άλλων κρατών, αποσταθεροποιεί άλλες χώρες διατηρώντας στρατό και μισθοφόρους σε αυτές.

Την στιγμή που έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους στραμμένο στα ελληνικά νησιά, ζητάει, χωρίς συστολή, από την Ελλάδα, χώρα απολύτως προσηλωμένη στην τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, να παραιτηθεί από το στοιχειώδες δικαίωμα της αυτοάμυνας».

Ακόμα, ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει πως «οι προκλητικές, όσο και αβάσιμες μονομερείς αιτιάσεις της αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια κάλυψης της καθημερινής παραβατικής της συμπεριφοράς, καθώς και των σχεδιαζόμενων παράνομων ενεργειών της.

Η Ελλάδα θα απαντήσει, σε όσα αναφέρονται στην επιστολή, με γνώμονα την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων της στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου» καταλήγει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.