Τουλάχιστον ακόμη μια φορά «ακορντέον» έως το Πάσχα –Στοχευμένη αστυνόμευση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουλάχιστον ακόμη μια φορά «ακορντέον» έως το Πάσχα –Στοχευμένη αστυνόμευση

Τουλάχιστον μια ακόμη φορά θα «ανοιγοκλείσουν» λιανεμπόριο και σχολεία έως το Πάσχα όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος «έδειξε» περισσότερους ελέγχους στους χώρους εργασίας και στοχευμένη αστυνόμευση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ενώ διαβεβαίωσε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί οι άνω των 60 ετών και ορισμένοι από όσους έχουν βαριά νοσήματα, ενώ έως το Σάββατο θα έχουν γίνει 500.000 εμβολιασμοί.

«Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά και η εμπειρία του Ιανουαρίου απέδειξε επίσης ότι ένα αυστηρό lockdown, όπως αυτό που κάναμε τις πρώτες 15 μέρες του Ιανουαρίου, μπορεί να συνοδεύεται στη συνέχεια με την πλήρη λειτουργία της αγοράς και των σχολείων. Και ενδεχομένως αυτός ο κύκλος να πρέπει να επαναληφθεί, τουλάχιστον ακόμα μία φορά» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Μακάρι να μην χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Και εύχομαι τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι τέτοια ώστε οι 2,5 εβδομάδες για την Αττική να είναι αρκετές. Μιλάμε μόνο για την Αττική, γιατί μία άλλη περιοχή μπορεί σε μια εβδομάδα, σε δύο εβδομάδες, να δείξει άλλα επιδημιολογικά δεδομένα».

Αυστηρότητα στους ελέγχους

Τάχθηκε κατά της ‘ακραίας’ αστυνόμευσης λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε αλλά και να μπορούσαμε να το κάνουμε δεν θα το επιδιώκαμε, να έχουμε έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρξει αστυνόμευση. Πρέπει απλά να είναι πολύ πιο στοχευμένη».

Μάλιστα επικέντρωσε στους χώρους εργασίας τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται τα ποσοστά τηλεργασίας, κι αυτό δεν συμβαίνει υπάρχουν κυρώσεις. «. Είναι κάτι το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη αυστηρότητα. Αλλά η αστυνόμευση και αυτή, όπως το ξέρετε καλά, έχει τα όρια της και καταλαβαίνω απόλυτα ότι υπάρχει και μία κόπωση, υπάρχει μία κούραση του κόσμου, την οποία πρέπει με κάποιο τρόπο όλοι να διαχειριστούμε» ανέφερε.

Μεγάλη επιτυχία το σύστημα εμβολιασμού

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική δημόσια διοίκηση ο εμβολιασμός, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι όλοι όσοι έχουν εμπλακεί εξεπλάγησαν ευχάριστα από τον επαγγελματισμό, από τη διαλειτουργικότητα, και από το γεγονός ότι συνεργάστηκαν διαφορετικές υπηρεσίες. «Και τα εμβόλια είναι αυτά τα οποία μας επιτρέπουν σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι, ναι, όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα».

Έδωσε δε στην δημοσιότητα τα εξής νούμερα: Μέχρι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου θα έχουμε ξεπεράσει τους 500.000 εμβολιασμούς. Τέλος Μαρτίου θα έχουμε ξεπεράσει το 1.700.000 εμβολιασμούς. Θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες που το επιθυμούν άνω των 75 ετών: 75-79, 80-84, 85 και άνω, ενώ θα έχει εμβολιαστεί και η ομάδα 60-64. Και μέχρι το Πάσχα θα έχει εμβολιαστεί και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κατηγορίας από τα 60 μέχρι τα 74. Συνολικά δηλαδή όλοι άνω των 60 συν κάποιοι οι οποίοι έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα θα έχουν εμβολιαστεί.

«Αυτό με κάνει να πιστεύω και να είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι καθώς θα μπαίνουμε πια στην άνοιξη και καθώς η οικονομία θα πρέπει να ανοίγει και λόγω τουρισμού, και θα έχουμε τουρισμό φέτος πολύ περισσότερο από πέρσι, το δουλεύουμε πολύ συστηματικά, θα μπορούμε πια να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια» κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider