ΗΠΑ: Άλμα 5% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου - Κοντά σε υψηλό ρεκόρ οι εισαγωγές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Άλμα 5% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου - Κοντά σε υψηλό ρεκόρ οι εισαγωγές
Σημαντική αύξηση κατέγραψε τον Νοέμβριο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε τον Νοέμβριο το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ειδικότερα, το έλλειμμα αυξήθηκε από από τα 98,3 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο στα 102,9 δισ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 5%.

Οι εισαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 12 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο στα 279,2 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7,4 δισ. δολάρια, φτάνοντας τα 176,4 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το MarketWatch η αύξηση των εισαγωγών ενδεχομένως να οφείλεται στη επερχόμενη διακυβέρνηση Τραμπ, καθώς αρκετές επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν περαιτέρω από το συνηθισμένο τις παραγγελίες για προϊόντα ξένης παραγωγής πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον Ρεπουμπλικάνο πολιτικό υπό τον φόβο της αύξησης των δασμών στις εισαγωγές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider