Μπάιντεν: Έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο η συμφωνία για το όριο του χρέους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο η συμφωνία για το όριο του χρέους
Ο αμερικανός πρόεδρος παρότρυνε εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να την υιοθετήσουν το ταχύτερο.

Έτοιμη να υποβληθεί στο Κογκρέσο είναι η συμφωνία για το όριο του χρέους των ΗΠΑ, στην οποία κατέληξαν ο Λευκός Οίκος και οι Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή του κινδύνου κήρυξης μιας άνευ προηγουμένου στάσης πληρωμών.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κέβιν Μακάρθι συναντήθηκαν εχθές και σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει περικοπές δαπανών με στόχο την έγκρισή της από το Κογκρέσο πριν τη λήξη της διορίας της 5ης Ιουνίου.

«Καλά νέα», ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, παροτρύνοντας εκ νέου τα μέλη των δυο σωμάτων του κοινοβουλίου να υιοθετήσουν τη συμφωνία το ταχύτερο.

«Η συμφωνία αποτρέπει τη χειρότερη δυνατή κρίση, μια χρεοκοπία, για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας», είπε. «Αποσύρει την απειλή μιας καταστροφικής χρεοκοπίας από το τραπέζι».

«Ας συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά τηρώντας τις υποχρεώσεις μας και οικοδομώντας την ισχυρότερη οικονομία στην ιστορία του κόσμου», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, καλώντας «σθεναρά» και τα δυο σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων στην οποία έχουν ισχνή πλειοψηφία οι Ρεπουμπλικάνοι και τη Γερουσία που ελέγχουν οριακά οι Δημοκρατικοί, «να υιοθετήσουν τη συμφωνία αυτή».

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι απειλούν να καταψηφίσουν τη συμφωνία για την αύξηση του ορίου δανεισμού 

gazzetta
gazzetta reader insider insider