Credit Suisse: Καλείται να καταβάλει 926 εκατ. δολάρια στον πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Credit Suisse: Καλείται να καταβάλει 926 εκατ. δολάρια στον πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας
Ο Ιβανισβίλι προσέφυγε κατά της Credit Suisse στη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και τις Βερμούδες κατηγορώντας την για δόλια κακοδιαχείριση των assets του.

Δικαστήριο της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διαταγή πληρωμής αποζημίωσης ύψους 926 εκατ. δολαρίων από την Credit Suisse στον πρώην πρωθυπουργό της Γεωργίας, Μπιντζίνα Ιβανισβίλι, καθώς η ευρωπαϊκή τράπεζα απέτυχε να διασφαλίσει τα assets του Γεωργιανού.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ιβανισβίλι προσέφυγε κατά της Credit Suisse στη Σιγκαπούρη, τη Νέα Ζηλανδία και τις Βερμούδες κατηγορώντας την για δόλια κακοδιαχείριση των assets του που επέφεραν στον ίδιο σημαντικές απώλειες.

«Οι ενάγοντες απέδειξαν ότι η τράπεζα παραβίασε το καθήκον της προς τους ενάγοντες να διασφαλίσει τα περιουσιακά στοιχεία τους, έως και τις 30 Μαρτίου 2008», ανέφερε το Διεθνές Εμπορικό Δικαστήριο της Σιγκαπούρης.

«Η τράπεζα οφείλει να αποζημιώσει τους ενάγοντες για τη ζημία τους στο ποσό που υπολογίστηκε», σημειώνεται στην απόφαση. «Το ποσό αυτό, όπως υπολογίζεται επί του παρόντος μέχρι την ημερομηνία της δίκης, ανέρχεται σε 926 εκατ. αμερικανικά δολάρια».

Από την πλευρά της, η Credit Suisse ανακοίνωσε πως θα ασκήσει έφεση στην απόφαση. «Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα είναι λανθασμένη και θέτει πολύ σημαντικά νομικά ζητήματα. Η Credit Suisse Trust Limited σκοπεύει να ασκήσει σθεναρά έφεση», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Ένεση» 1,8 δισ. δολαρίων στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης μέσα στο 2023

Nvidia: Το fund της Κάθι Γουντ «ξεφορτώθηκε» μετοχές πριν από την άνοδο των 560 δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider